Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس جمهور فرانسه اعتراف کرد که مداخله نظامی این کشور در لیبی در سال ۲۰۱۱ اشتباه بود.

به گزارش مشرق، رئیس جمهور فرانسه اعتراف کرد که مداخله نظامی این کشور در لیبی در سال ۲۰۱۱ «اشتباه» بوده است.

به نوشته وبگاه «لیبیا ریویو» «امانوئل ماکرون»، رئیس جمهور فرانسه همچنین گفت که فرانسه در روابط خود با منطقه ساحل از جمله مداخله نظامی در لیبی که منجر به سرنگونی «معمر قذافی» رهبر سابق لیبی شد، اشتباه کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اعتراف رئیس جمهور فرانسه در جریان شرکت در آخرین روز اجلاس فرانسه و آفریقا در «مون پلیه» انجام شد. وی با گروهی از جوانان قاره آفریقا دیدار و در مورد مسائل مختلف  از جمله دموکراسی در کشورهای خود صحبت کرد.

امانوئل ماکرون در واکنش به انتقاد یکی از شرکت کنندگان در گفت‌وگو گفت: «ما به حاکمیت هیچ قومیتی احترام نگذاشته ایم.»

یک فعال جوان از کشور مالی گفت: «می‌خواهم به رئیس جمهور فرانسه یادآوری کنم که آنچه در ساحل اتفاق می افتد تنها نتیجه آنچه در لیبی انجام شده است.»

ماکرون در مورد منطقه ساحل و سئوالات درباره مسئولیت فرانسه در وخامت اوضاع امنیتی در منطقه گفت: «ما در مالی تنها به خاطر منافع خود در سال ۲۰۱۳ دخالت نکردیم. با این حال، من کاملاً با شما در مورد پرونده لیبی موافقم. فرانسه بدون در نظر گرفتن نظر مردم لیبی مداخله کرد.»

ماکرون مدعی شد که حضور نظامی فرانسه در ساحل به درخواست کشورهای مربوط به جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا (ECOWAS) بوده است و فرانسه قصد ماندن نامحدود در آنجا را ندارد.

شایان ذکر است که لیبی از زمان برکناری معمر قذافی، دچار هرج و مرج و خشونت بین جناح‌های متخاصم شد.

«چوگوئل مایگا» نخست‌وزیر مالی نیز در روزهای گذشته با اشاره به اینکه فرانسه گروه‌های تروریستی در این کشور را آموزش می‌دهد، گفت که این گروه‌ها از لیبی وارد مالی شده‌اند. مایگا گفت که کشورش زمانی که با طرف فرانسوی برای مبارزه با تروریسم در خاک مالی توافق کرد از پاریس فقط برای دریافت اطلاعات و پشتیبانی هوایی درخواست کرد و سخن ما درباره استقرار نظامیان در خاک مالی نبود.

وی افزود که فرانسه در شهرهای کونا، گائو و تیمبوکتو به این توافقنامه پایبند بود اما آن‌ها مانع ورود نیروهای ارتش مالی به شهر کیدال شدند و آن را به گروهی واگذار کردند که از نمایندگان گروه «انصار الدین» مرتبط با گروه القاعده بود.

نخست‌وزیر مالی تصریح کرد که دولت مالی وارد کیدال نشد و این شهر تحت سیطره فرانسه است و گروه‌های مسلحی که افسران فرانسوی آن‌ها را آموزش داده‌اند، در آنجا حضور دارند.

مالی هفته گذشته نیز در واکنش به اظهارات «امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه علیه این کشور، سفیر فرانسه در باماکو را احضار کرد. پیشتر سخنرانی نخست‌وزیر مالی در سازمان ملل در خصوص خروج فرانسه از مالی را یک رسوایی توصیف کرده و گفته بود که اگر فرانسه در ساحل آفریقا نبود، دولت مالی نیز باقی نمی‌ماند و تروریست‌ها بر باماکو و کل کشور مالی سیطره می‌یافتند.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا تحولات افغانستان امانوئل ماکرون فرانسه لیبی رئیس جمهور سازمان ملل معمر قذافی قاره آفریقا رئیس جمهور فرانسه مداخله نظامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۴۶۵۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تقدیر رئیس‌جمهور چین از روابط پکن و پاریس

شی جین پینگ، رئیس جمهور چین امروز یکشنبه همزمان با سفر به پاریس گفت که روابط چین و فرانسه نشان دهنده الگوی همزیستی مسالمت آمیز است.

براساس گزارش آناتولی، او افزود: در طول ۶۰ سال گذشته، روابط چین و فرانسه در خط مقدم روابط پکن با کشور‌های بزرگ غربی باقی مانده است و از این رو الگوی خوبی برای جامعه بین المللی در همزیستی مسالمت آمیز و همکاری برد-برد بین کشور‌های دارای سیستم‌های مختلف ارائه شده است. 

سفر برنامه‌ریزی شده رئیس جمهوری چین به اروپا با مقصد اصلی پاریس، دستورکار متنوعی از مسائل اقتصادی، نظامی، امنیتی و سیاسی را در خود جای داده است. این سفر در میانه اختلافات میان کشورهای اروپایی در مورد تجارت با چین و انگشت اتهامی که به سوی پکن در مورد حمایت از روسیه نشانه رفته است، گواهی بر سردرگمی اروپا در نبرد جدید ژئواستراتژیک است.

لین جیان سخنگوی وزارت امور خارجه چین پیشتر در مورد این سفر گفته بود، رهبران ۲ کشور (فرانسه و چین) تلاش خواهند کرد تا به صلح، ثبات، توسعه و پیشرفت جهانی کمک‌های جدیدی داشته باشند.

قرار است اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا روز دوشنبه به پاریس رفته و این دیدار را به نشست سه‌جانبه گفت‌وگو و رایزنی تبدیل کند.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • مداخله دوباره مکرون در انتقال امباپه به مادرید
  • ماکرون: فرانسه در وضعیت جنگی با روسیه قرار ندارد
  • تقدیر رئیس‌جمهور چین از روابط پکن و پاریس
  • رئیس‌جمهور چین وارد فرانسه شد+ فیلم
  • مکرون: روسیه نباید در اوکراین پیروز شود
  • روسیه بلافاصله پس از شکست اوکراین، بیخ گوش ما موشک مستقر می‌کند
  • ماکرون: روسیه نباید در اوکراین پیروز شود
  • رییس‌جمهور چین به فرانسه می‌رود
  • ماکرون با شی درباره تجارت و اوکراین صحبت می‌کند
  • ماکرون: گفت‌وگو با روسیه باید ادامه پیدا کند