Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-29@06:45:31 GMT

5 دلیل علمی ضرورت تزریق واکسیناسیون کودکان

تاریخ انتشار: ۱۹ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۴۹۳۱۵

5 دلیل علمی ضرورت تزریق واکسیناسیون کودکان

با افزایش آمار واکسیناسیون علیه بیماری کووید-19 و پس از تزریق دوز اول واکسن کرونا به بیش از 44 میلیون ایرانی بتازگی دولت سیزدهم گام دیگری به سوی واکسیناسیون جمعی حتی در میان کودکان بالای 12 سال در کشور برداشته است؛

 گام‌هایی که ممکن است بزودی ‌بلندتر شود و رده سنی واکسیناسیون برای رسیدن به ایمنی جمعی 90 درصدی جمعیت حتی گروه سنی 2 تا 12 سال را  نیز دربربگیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ایران واکسن سینوفارم برای تزریق به گروه سنی 12 تا 17 سال، تنها واکسنی است که براساس اعلام وزارت بهداشت به‌منظور افزایش ایمنی جمعی و بازگشایی مدارس به کودکان تزریق می‌شود. گرچه که طبق اعلام وزارت آموزش و پرورش رضایت والدین از شروط تزریق واکسن به گروه سنی زیر 18 سال است به‌طوری که شروع تزریق سینوفارم به گروه‌های سنی پایین‌تر حساسیت‌ها را هم بیشتر کرده و در عین حال سؤالات بسیار زیادی ذهن والدین را درگیر خود کرده است که آیا فرزندان‌شان واکسن بزنند یا نزنند؟ آنها از مسئولان وزارت بهداشت و کارشناسان این حوزه می‌خواهند با جزئیات و با دلیل و سند درباره تزریق واکسن سینوفارم به گروه سنی 12 تا 17 سال توضیح دهند. اینکه در ایران بر اساس کدام مطالعه و شواهد علمی تزریق سینوفارم را برای گروه سنی دانش‌آموزی آغاز کرده‌اند؟ آیا پیش از انجام کارآزمایی‌های بالینی می‌توان واکسن را به گروه سنی 12 تا 17 سال تزریق کرد؟ چه مطالعاتی در زمینه تزریق واکسن سینوفارم به کودکان انجام شده است؟ و... انبوه سؤالات دیگر که این روزها از زبان اولیای دانش‌آموزان شنیده می‌شود و آنها را در دوراهی زدن یا نزدن واکسن کرونا به فرزندانشان قرار داده است.

سینوفارم دیتاهای علمی زیادی برای تزریق به کودکان زیر 18 سال دارد

حسن رودگری، معاون پژوهشی سازمان نظام پزشکی کشور در پاسخ به اینکه آیا دیتای علمی برای تزریق سینوفارم به کودکان زیر 18 سال وجود دارد؟ به «ایران» می‌گوید: نمی‌توانم دیتای غربی مبنی بر تزریق سینوفارم به گروه سنی زیر 18 سال معرفی کنم اما یکسری تحقیقات علمی برای تزریق سینوفارم به گروه سنی زیر 18 در کشور امارات انجام شده است و همچنین کمپانی تولید کننده سینوفارم نیز مطالعاتی در این زمینه داشته که البته این پژوهش بیزینس‌محور است. تحقیقات مرتبط با دیتاهای علمی امارات با کمک محققان غربی انجام گرفته به‌طوری که آنها به قدری به سینوفارم اعتماد کرده‌اند که سینوفارم الحیات در این کشور تولید می‌شود.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ادامه می‌افزاید: نکته جالب اینجاست که امارات معتقد است نباید فایزر را به بچه‌ها تزریق کرد و شاید به عنوان دوز بوستر به کودکان فایزر بزنند اما باید هر دو دوز اول و دوم واکسیناسیون کودکانشان واکسن سینوفارم باشد. در چین نیز واکسن سینوفارم را برای کودکان بالای دو سال تزریق کرده‌اند. اینها تنها دیتاهای ما هستند و می‌توان گفت نباید انتظار ایجاد عوارض بد را داشته باشیم. ضمن اینکه امارات در مقاله‌ای که منتشر کرد نشان می‌داد از 900 کودکی که واکسن سینوفارم دریافت کرده‌اند عوارض پس از تزریق واکسن همان عوارض شایعی است که در بزرگسالان پس از تزریق این واکسن مشاهده می‌شود.
به گفته معاون پژوهشی سازمان نظام پزشکی کشور در ایران و در بین واکسن‌های وارداتی آسترازنکا، سینوفارم و اسپوتنیک فقط واکسن سینوفارم دیتاهای علمی خوب و زیادی برای تزریق به کودکان زیر 18 سال دارد.

ما به دنبال در صد پوشش ایمنی جمعی هستیم

آیا واکسیناسیون کودکان و نوجوانان در برابر کرونا باید انجام شود؟ علیرضا ناجی، رئیس مرکز تحقیقات ویروس‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در پاسخ به این سؤال به «ایران» می‌گوید؟: ابتدا باید به اهمیت واکسیناسیون در کودکان اشاره کنم. به 5 دلیل عمده باید کودکان را علیه ویروس کرونا واکسینه کنیم. اولاً ما جزو معدود کشورهایی هستیم که در 19 ماه اخیر آموزش کودکان مجازی بوده است و نه تنها به جنبه‌های آموزش لطمه زده بلکه بلوغ اجتماعی کودکان را هم دچار چالش کرده است این در حالی است که سازمان بهداشت جهانی به آموزش حضوری کودکان تأکید دارد. ثانیاً در ایران با توجه به تراکم دانش‌آموزان در فضاهای آموزشی و عدم تهویه مناسب کلاس‌های درسی نباید انتظار داشت پروتکل‌های بهداشتی در مدارس رعایت شود. ثالثاً کودکان یکی از اجزای مهم جامعه در پخش ویروس کرونا هستند و علی‌رغم سوشه ووهان، واریانت دلتا کودکان را هم مورد هدف قرار می‌دهد و کودکان نیز به بیماری شدید مبتلا می‌شوند و حتی با ابتلای شدید فوت هم می‌کنند. رابعاً چنانچه همه توان دولت‌ها برای واکسیناسیون گروه سنی بزرگسالان باشد خواه ناخواه کووید را به سمت کودکان سوق می‌دهیم که در این‌صورت خطر کرونا بیش از پیش خواهد بود چرا که وقتی جمعیت کودکان واکسینه نشود چرخه ویروس فعال می‌ماند و حتی خطر ایجاد واریانت‌های جدید هم پیش‌بینی می‌شود. خامساً با توجه به ظهور سویه دلتا؛ هدف از واکسیناسیون افزایش ایمنی جمعی به عدد 70 درصد نیست بلکه به دلیل افزایش میزان آلودگی و انتقال ویروس عدد ایمنی جمعی باید تا 90 درصد برسد برای همین است که واکسیناسیون کودکان باید پا به پای بزرگسالان انجام شود و نباید گروه سنی زیر 18 سال را در اولویت بعدی قرار دهیم.
ناجی درباره شواهد علمی مبنی بر تزریق واکسن سینوفارم به کودکان 12 تا 17 سال در ایران نیز عنوان می‌کند: اول باید ببینیم چه واکسن‌هایی برای تزریق به کودکان در دنیا، دیتاهای علمی دارند. فایزر و مدرنا جزو واکسن‌هایی هستند که مجوز مصرف گروه سنی 12 تا 17 سال را در کشورهای اروپایی و امریکا گرفته‌اند. واکسن سینوفارم نیز بر اساس مطالعاتی که انجام شده و نتایج آن در مجله لنست چاپ شده است نشان می‌دهد تزریق آن برای گروه سنی 3 تا 17 سال بی‌ضرر و ایمن است و اثر بخشی و تأثیرپذیری مناسبی از سینوفارم در این رده سنی گزارش شده است. به‌طوری که در تمام افرادی که در این گروه سنی وارد مطالعه شدند بعد از 56 روز مشاهده کردند 100 درصد کودکان آنتی بادی خنثی‌کننده در سطوح بسیار بالایی دارند بنابراین سینوفارم واکسن بسیار خوبی برای کودکان است اما اینکه چرا در کشورهای اروپایی سینوفارم را به کودکان تزریق نمی‌کنند چون سینوفارم جزو واکسن‌های آنها نیست؛ تزریق یک واکسن خاص بستگی به دسترسی کشورها به آن واکسن و مجوزهای مصرف اضطراری در کشورها دارد.به گفته رئیس مرکز تحقیقات ویروس‌شناسی در حال حاضر کشورهایی چون چین و امارات و تایوان نیز مجوز مصرف اضطراری برای تزریق سینوفارم به گروه سنی زیر 18 سال داده‌اند. با توجه به تعداد موارد مورد مطالعه در فاز یک و دو کارآزمایی‌های مرتبط با سینوفارم به نظر می‌رسد فاصله زیادی بین تعداد موارد کارآزمایی بالینی سینوفارم و فایزر و مدرنا نیست. کارآزمایی بالینی سینوفارم روی 2 هزار و 260 کودک انجام شده و نتایج بسیار خوبی به‌دست آمده است بنابر اطلاعات موجود واکسن سینوفارم جزو انتخاب‌های بسیار خوب برای کودکان است چون پلتفرم واکسن غیر فعال است و به‌طور کلی این پلتفرم نسبتاً بی‌ضرر است و سابقه مصرف این نوع واکسن‌ها در تمام دنیا وجود دارد برای مثال پلتفرم ساخت واکسن آنفلوانزا نیز شبیه به پلتفرم واکسن سینوفارم است.
او با بیان اینکه در ایران واکسن سینوفارم جزو واکسن‌های بسیار خوب برای گروه سنی کودکان محسوب می‌شود، می‌افزاید: فاز سه مطالعات بالینی واکسن سینوفارم در امارات به منظور بررسی اثر بخشی آن روی کودکان در حال انجام است اما مطالعات اولیه نشان‌دهنده ایمن و بی‌ضرر بودن آن است.
ناجی با تأکید بر اینکه سینوفارم جزو واکسن‌های شناسنامه داراست و در گروه سنی 18 تا 59 سال مجوز مصرف اضطراری را از سازمان بهداشت جهانی گرفته است عنوان می‌کند: اگر سینوفارم برای گروه سنی 12 تا 17 سال انتخاب شده بر اساس مطالعات علمی مطلوب است بنابراین باید واکسیناسیون کودکان نیز به شکل یکپارچه و با بزرگسالان انجام گیرد تا کودکان هر چه سریع‌تر به فضاهای اجتماعی و آموزشی برگردند بخصوص اینکه در کشور ما این موضوع به اثبات رسیده که در اقدامات غیر درمانی برای کنترل کووید19 موفق نبودیم در غیر این‌صورت پیک‌های متعدد زیادی را شاهد نبودیم در شرایط فعلی علی‌رغم آنکه ما زمان طلایی واکسیناسیون را از دست داده‌ایم و واکسیناسیون باید زمانی انجام می‌شد که موج کووید19 فروکش کرده بود با وجود این ضروری است از تزریق واکسن استقبال کنیم تا هر چه سریع‌تر به‌ایمنی جمعی برسیم و نگذاریم پیک‌های بلندی را تجربه کنیم.
او با بیان اینکه باید واکسیناسیون کودکان بی‌وقفه و با سرعت بالا انجام بگیرد می‌گوید: واکسن سینوفارم کودکان و بزرگسالان تفاوتی باهم ندارد فقط در کودکان دو دوز به فاصله 21 روز و در بزرگسالان همان دوز به فاصله 28 روز استفاده می‌شود.

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: تزریق سینوفارم به گروه سینوفارم به گروه سنی واکسیناسیون کودکان گروه سنی 12 تا 17 سال گروه سنی زیر 18 سال گروه سنی زیر 18 واکسن سینوفارم جزو واکسن برای تزریق برای گروه سنی تزریق واکسن ایمنی جمعی انجام شده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۴۹۳۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حجاج ابهری و خدابنده ای برای تزریق واکسن مننژیت اقدام کنند نمایند

به گزارش خبرگزاری مهر، جواد خرم افزود: امسال یک هزار و ۲۶۰ نفر از استان زنجان به زیارت خانه خدا مشرف خواهند شد.

وی یادآوری کرد: واکسیناسیون مننژیت برای حجاج سایر شهرستان‌های استان انجام شده است.

خرم تاکید کرد: زائران پس از تزریق واکسن، کارت زرد رنگ دریافت و باید آن را به مسئول کاروان تحویل دهند.

نماینده مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال‌احمر در استان زنجان گفت: معاینه یکهزار و ۲۶۰ زائر خانه خدا در این استان انجام و به پایان رسیده است.

خرم خاطرنشان کرد: امسال ۱۰ کاروان از زنجان به خانه خدا مشرف خواهند شد که از این تعداد یک کاروان در ابهر با ۱۲۰ نفر، خدابنده نیز یک کاروان ۱۶۵ نفری و مابقی نیز در مرکز استان است.

وی ادامه داد: واکسیناسیون این حجاج در شهرستان‌های خدابنده و ابهر آغاز شد.

نماینده مرکز پزشکی حج و پزشکی جمعیت هلال‌احمر در استان زنجان گفت: حجاج برای تزریق واکسن به هلال احمر شهرستان‌های ابهر و خدابنده در صبح و بعدازظهر مراجعه کنندخرم افزود: یکهزار و ۲۶۰ زائر عازم خانه خواهند شد که برای این تعداد و سایر عوامل یکهزار و ۳۰۰ واکسن مننژیت وارد زنجان شد.

کد خبر 6088916

دیگر خبرها

  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • یک واکسن دیگر در لیست واکسیناسیون کودکان ایرانی
  • واکسن روتاویروس به جدول واکسیناسیون کشوری اضافه می‌شود
  • واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور وارد شد
  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس برای برنامه ایمن‌سازی کشور
  • ورود واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • حجاج ابهری و خدابنده‌ای برای تزریق واکسن مننژیت اقدام کنند
  • حجاج ابهر و خدابنده برای تزریق واکسن مننژیت اقدام کنند
  • حجاج ابهری و خدابنده ای برای تزریق واکسن مننژیت اقدام کنند نمایند
  • آغاز واکسیناسیون حجاج در آذربایجان شرقی