Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-28@04:24:36 GMT

قاچاق میوه ایرانی به کشورهای منطقه صحت دارد؟

تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۶۰۳۷۰

قاچاق میوه ایرانی به کشورهای منطقه صحت دارد؟

در سال‌های گذشته به دلیل تعرفه سنگین کشورهای همسایه برای کالاهای ایرانی برخی اجناس از جمله میوه به کشورهای اطراف قاچاق می‌شد.

اخیرا با برهم خوردن وضعیت منطقه و برخی درگیری‌ها در افغانستان و آذربایجان گفته می‌شود اقلام خوراکی از جمله میوه قاچاق می‌شود. آیا قاچاق میوه ایرانی به کشورهای منطقه صحت دارد؟

البته عده‌ای هم می‌گویند ممکن است این قاچاق اندک به دلیل عدم بازگشت ارز اتفاق افتاده باشد با این حال اما تجار معتقدند تا زمانی که مرزها برای صادرات باز است، قاچاق توجیهی ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس اتحادیه صنف بارفروشان مشهد هم قاچاق میوه از سمت مرزهای کردستان و افغانستان را رد کرد و توضیح داد: قاچاق زمانی اتفاق می‌افتد که در کشورهای همجوار میوه قیمت بیشتری داشته باشد. به عنوان مثال گردو در ایران گران است اما همین میوه از افغانستان به ایران وارد می‌شد و قیمت آن هم ارزان‌تر از ایران است. پس دلیلی برای قاچاق وجود ندارد.

حیدر ساکن برجی به تجارت‌نیوز گفت: برخی میوه‌های خاص و لاکچری به ایران قاچاق می‌شود اما قاچاق صادراتی میوه وجود ندارد. یعنی تا زمانی که برای صادرات به تجار جایزه می‌دهند قاچاق میوه توجیهی ندارد. چرا که خوشبختانه در کشورهای اطراف مانعی برای صادرات میوه وجود ندارد.

برخی گمانه‌ها حاکی از این است برای اینکه عده‌ای از تجار بخواهند ارز را به کشور برنگردانند دست به قاچاق میوه زده‌اند اما ساکن برجی گفت: میوه کالایی حجیم است و امکان قاچاق برای آن به بهانه عدم بازگشت ارز وجود ندارد.

قاچاق میوه به عراق ناچیز است

از آن سو دیاکو افخم، یک فعال اقتصادی به تجارت‌نیوز گفت: مرزهای کردستان عراق باز است و میوه صادر می‌شود. یک زمانی عراق تعرفه‌های سنگینی برای کالاهای ایرانی اعمال می‌کرد و میوه به شکل محدود به عراق قاچاق می‌شد و حالا رقم قاچاق میوه به کشورهای اطراف خیلی ناچیز شده است.

سال گذشته گلابی به کیلویی ۵۰ هزار تومان رسیده بود و در این مورد رضا نورانی، رییس اتحادیه صادرکنندگان میوه و تره‌بار گفته بود: گلابی از آمریکا، آفریقا و چین قاچاقی وارد ایران می‌شود./ تجارت نیوز

منبع: فردا

کلیدواژه: افغانستان قاچاق میوه ایرانی قاچاق میوه وجود ندارد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۶۰۳۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باقری: ریشه ناآرامی‌ها در منطقه در دخالت خارجی است

معاون سیاسی وزیر امور خارجه در حاشیه نشست بریکس در مسکو با اشاره به تحولات منطقه تاکید کرد: وقتی به ناآرامی‌ها در کشورهای منطقه مانند عراق، سوریه و یمن نگاه می‌کنیم،  می‌بینیم که ریشه این‌ها در دخالت خارجی است. - اخبار بین الملل -

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری تسنیم، علی باقری، معاون سیاسی وزیر امور خارجه کشورمان در حاشیه نشست معاونان وزیران امور خارجه و نمایندگان ویژه کشورهای عضو گروه اقتصادهای نوظهور موسوم به بریکس در مسکو در جمعه خبرنگاران در خصوص این نشست گفت: مجموعه بریکس یه نقش بسیار جدی و موثری در تحقق چندجانبه گرایی در عرصه مناسبات بین المللی دارد.

وی افزود: نشست امروز نخستین نشست در سطح خودش از چند جهت مهم بود؛ نخستین نشستی بود که مجموعه بریکس در موضوع مهم فلسطین و سایر مسائل مهم غرب آسیا برگزار کرد و مسئولان عالی وزارت خارجه های کشورهای عضو بریکس در این نشست مواضع و دیدگاه‌های خود را مطرح کردند.

باقری با اشاره به اهمیت این نشست اظهار داشت: همه اعضا به اتفاق بر توقف جنایت و نسل کشی رژیم صهیونیستی در غزه تاکید داشتند و اراده خودشان را برای ایفای نقش در جهت کمک به مردم فلسطین به ویژه دسترسی مردم فلسطین به کمک‌های انساندوستانه ابراز کردند.

معاون سیاسی وزیر خارجه همچنین گفت: در این چارچوب ایران با تاکید بر مواضع اصولی خود، تصریح کرد تا زمانی که ریشه مسئله فلسطین که همانا در تجاوز و اشغالگری رژیم صهیونیستی است حل نشود، قطعا اقدامات دیگر جنبه تسکینی دارد و نمی‌تواند مسئله را حل کند. به همین جهت است که در طول 75 سال گذشته هیچ نسخه‌ای به نتیجه نرسیده، زیرا معطوف به این ریشه و موضوع اصلی که تجاوزگری و اشغالگری رژیم صهیونیستی است پرداخته نشده است.

وی با اشاره به اینکه درباره موضوعات دیگر منطقه و تنش‌ها بحث شد، ادامه داد: این نکته مورد تاکید طرف ایرانی بود که وقتی به ناآرامی‌ها در کشورهای منطقه مانند عراق، سوریه و یمن نگاه می‌کنیم،  می‌بینیم که ریشه این‌ها در دخالت خارجی است. اگر این اختیار به ملت‌های منطقه داده شود که خودشان برای آینده تصمیم بگیرند و بیگانگان بر اساس منافع نامشروع خودشان در منطقه دخالت نکنند، زودتر می‌توانیم به ثبات و پایداری در منطقه دست پیدا کنیم.

باقری افزود: نکته مهم دیگر این است که ایران در این نشست به طور جدی تاکید کرد که حاضر است از همه ظرفیت‌های خود برای تحکیم ثبات و بسترسازی برای توسعه کشورهای منطقه و تامین رفاه ملت‌های منطقه استفاده کند و این اراده جدی را حاضر است با دیگر اعضای بریکس به اشتراک بگذارد.

وی با بیان اینکه این نشست از این جهت که اولین نشست بود که ایران به طور رسمی در یک موضوع بسیار مهم در منطقه و جهان در میان اعضای بریکس قرار گرفته بود، شرکت کرد، گفت:  در این جلسه مسئله حمله و تجاوز رژیم صهیونیستی به سفارت ایران در دمشق مورد توجه قرار گرفت و رییس جلسه به طور صریح این اقدام تجاوزکارانه را محکوم کرد و این اقدام صهیونیست‌ها را هم در امتداد رویکرد و سرشت تجاوزگری صهیونیست‌ها برشمرد.

باقری خاطر نشان کرد: ما در این جلسه تاکید کردیم که پاسخ ایران به جنایت رژیم صهیونیستی در دمشق حق قانونی ایران بوده و در چارچوب اقدام متقابل و ایران در قبال هرگونه تعدی و تعرض به سرزمین، منافع و شهروندانش به طور جدی، صریح و بسیار سخت پاسخ خواهد داد.

معاون سیاسی وزیر خارجه افزود: ما نشان دادیم در پاسخ قاطعی که به جنایت و تجاوز صهیونیست‌ها انجام دادیم، راه حل صیانت از ثبات و پایداری منطقه سرجای خودش نشاندن متجاوز است. تا زمانی که متجاوز برای تجاوزگری پاداش دریافت کند یا سکوت ببیند، ما نباید امید به ثبات در منطقه داشته باشیم. 

وی در آخر تصریح کرد: اقدام ایران در پاسخ به جنایت رژیم در سوریه علاوه بر اینکه حق قانونی ایران بود، نشان دهنده اراده ایران برای تحکیم ثبات در منطقه بود.

کلید "برقرای ثبات" توقف جنایات رژیم اسرائیل استآغاز به کار نشست تحولات خاورمیانه بریکس در مسکو

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فارن افرز: احتمال شکل گیری ائتلاف منطقه ای اعراب و اسرائیل علیه ایران چقدر است؟
  • ضرورت افزایش نقش اقتصاد دیجیتال در اقتصاد کشورها
  • محمد صدر: ایران با اسرائیل درگیر نشد، با ناتو رو در رو شد
  • بالانسر ایران و اسرائیل
  • پشت پرده حملات تروریستی در ایران و روسیه
  • دیدار وزرای دفاع ایران و روسیه در آستانه
  • حملات تروریست نتیجه حمایت کشورهای غربی از تروریست‌ها است
  • تعیین مرزهای ارمنستان و جمهوری آذربایجان و ۳ سناریوی پیش رو
  • باقری: ریشه ناآرامی‌ها در منطقه در دخالت خارجی است
  • شاهکار مهندسان ایرانی در آسیا/ تعظیم سریلانکا به توان فنی ایران