Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها_اجرا و توسعه سامانه‌های آبیاری نوین در استان ایلام طی سال های گذشته تاثیر چشم گیری در افزایش تولید محصولات کشاورزی و بهره‌ وری در مصرف آب داشته است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ایلام، در گذشته تنها روش آبیاری اراضی کشاورزی آبیاری  سنتی بوده که هدر رفت بالای آب در این بخش را در پی  داشته، از این رو با توجه به کاهش شدید ذخایر آبی استفاده از روش‌های نوین آبیاری مورد توجه مسئولان و کشاورزان قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برهمین اساس مسئولان مربوطه توسعه کشت با استفاده از سیستم‌های آبیاری نوین را در دستور کار قرار داده و با استفاده از طرح‌های مختلف گروه کثیری از کشاورزان نیز این روش را در مزارع خود به کار گرفتند و کارشان را به سیستم‌های آبیاری نوین مجهز کردند که در این میان کشاورزان استان ایلام نیز از قاعده بالا مستثنی نبوده‌اند.

جلوگیری از اتلاف آب با احداث سیستم آبیاری نوین

حسین منصورپور کارشناس کشاورزی در گفت وگو با خبرنگار  تسنیم گفت: آبیاری سطحی اگر با تمام امکانات و شرایط لازم استفاده شود، تنها حدود 50 درصد در مصرف آب صرفه‌جویی می‌کند، درحالی‌که با روش‌های نوین آبیاری، 65 تا 95 درصد می‌توان از اتلاف آب جلوگیری نمود.

وی افزود: صرفه جویی در مصرف آب، سرعت بالای رویش گیاه، بکارگیری کود همزمان با آبیاری، جلوگیری از رشد بی رویه علف‌های هرز، صرفه جویی در مصرف انرژی، برداشت راحت تر محصولات و افزایش کمی و کیفی محصولات، از دیگر مزایای به کارگیری روش‌های آبیاری نوین هستند.

محمد احمدی از دیگر کارشناسان کشاورزی به خبرنگار تسنیم گفت:توسعه روش‌ها و سامانه‌های نوین آبیاری به خصوص در شرایط کنونی که مناطق مختلف کشور از جمله استان ایلام با بحران خشکسالی مواجه شده است، فرصتی برای استفاده بهینه از منابع آبی و کاهش برداشت از سفره‌های زیرزمینی به شمار می رود.

وی افزود: سیستم آبیاری نوین به علت اینکه راندمان آبیاری را نسبت به آبیاری سطحی افزایش می‌دهد مزایای زیادی را برای توسعه کشاورزی در استان به دنبال دارد، به همین علت اجرا سازی آن در استان ایلام از اهمیت بالایی برخوردار است.

120 هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان به سیستم آبیاری نوین مجهز شدن

اقبال گراوندی در گفت وگو با خبرنگار  تسنیم اظهار داشت: استفاده از شیوه‌های نوین آبیاری برای بالابردن سطح تولید محصولات و استفاده بهینه از منابع آبی در اولویت جهاد کشاورزی استان قرار گرفته است.

مدیر آب و خاک جهاد کشاورزی ایلام افزود: از 350 هزار هکتار اراضی کشاورزی در استان ایلام، 120 هزار هکتار تحت پوشش آبیاری نوین قرار دارد و 180 هکتار دیگر نیز از اراضی کشاورزی استان ایلام تا پایان برنامه ششم توسعه به روش آبیاری تحت فشار مجهز می شود.

گراوندی با بیان اینکه اجرای سیستم‌های آبیاری نوین در اراضی کشاورزی استان ایلام در مجموع نیازمند 2 میلیارد مترمکعب آب است گفت: هم اکنون با روش آبیاری نوین تحت فشار به عنوان مثال با 10 لیتر آب می‌توان 21 هکتار را تحت پوشش قرار داد و افزایش تولید محصول در هر هکتار تا 2.5 برابر می‌شود.

باتوجه به کم آبی و خشکسالی‌های اخیر لزوم جلوگیری از هدررفت آب یک امر حیاتی است و اهمیت و ارزش آب در دنیای امروز و ضرورت مدیریت مصرف و حفظ منابع آبی و نقش آب در توسعه بر کسی پوشیده نیست، از این رو اجرای سیستم‌های کنترل و مدیریت مصرف این مایع حیات در همه بخش‌ها و مناطق استان می بایست در دستور کار مسئولان مربوطه قرار گیرد.

انتهای پیام/180/ی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: نوین آبیاری آبیاری نوین اراضی کشاورزی کشاورزی استان استان ایلام منابع آبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۶۰۶۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۸۰ درصد آبیاری مزارع سبزی و صیفی آذربایجان‌غربی با نوارتیپ است

علی دیانتی معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌غربی با بیان اینکه ۸۰ درصد آبیاری مزارع سبزی و صیفی استان با نوارتیپ است، گفت: این نوار به فشار آب زیادی احتیاج ندارد و در مزارع دارای پستی و بلندی محدود نیز بدون نیاز به تسطیح زمین قابل استفاده است.

وی اضافه کرد: در این سیستم آبیاری، آب به منطقه‌ای که توسعه ریشه گیاه انجام شده به زمین داده می‌شود تا مساحت و عمق کوچکی از سطح خاک خیس شود که عدم رشد علف‌های هرز و جلوگیری از فرسایش خاک از مزایای حفاظت خاک در این سیستم می‌باشند.

دیانتی با اشاره به ضرورت استفاده از این سیستم آبیاری، افزود: از مهمترین مزایای آن قابلیت نصب نوارتیپ بر روی خاک، زیر خاک و یا حتی معلق، حمل و نقل راحت رول‌ها به دلیل سبکی و اتصالات ساده و ارزان قیمت با قابلیت کارگزاری ساده آنها به صورت دستی است.

وی ادامه داد: این روش را می‌توان در محصولاتی مانند گندم، جو، چغندرقند، ذرت، کلزا، گل کلم، کاهو، فلفل، پنبه، گوجه فرنگی، پیاز، خیار و همه محصولات زراعی که به شیوه کشت ردیفی هستند، استفاده کرد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌غربی گفت: با توجه به مزایای این طرح درصدد ترویج و جلب مشارکت هر چه بیشتر بهره‌برداران برای استفاده از نوارتیپ در تمامی کشت‌های بهاره هستیم.

باشگاه خبرنگاران جوان مهاباد مهاباد

دیگر خبرها

  • خسارت جبران‌ناپذیره بهره‌برداران به دلیل کشت غیراصولی پسته
  • کشت غیراصولی پسته خسارت جبران‌ناپذیری به بهره‌برداران وارد کرده است
  • آبیاری نوین ؛ گامی به سوی جهش تولید
  • ورود سامانه بارشی به استان ایلام از سه‌شنبه
  • آبیاری بیش از ۸۰ درصد کشت‌های سبزی و صیفی در آذربایجان غربی با سیستم نوار تیپ
  • صرفه جویی ۴۰ درصدی در مصرف آب با سیستم ابیاری زیر سطحی
  • ۸۰ درصد آبیاری مزارع سبزی و صیفی آذربایجان‌غربی با نوارتیپ است
  • ۵۰ طرح آبیاری در اراضی کشاورزی قزوین اجرایی شد
  • تجهیز یک هزار و ۲۴۴ هکتار از اراضی قزوین به سامانه نوین آبیاری
  • افزایش سه برابری ظرفیت تبادل برق ایران و ترکمنستان