Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-30@00:02:34 GMT

«جانسون» به اهمالکاری در مبارزه با کرونا متهم شد

تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۶۳۳۳۰

«جانسون» به اهمالکاری در مبارزه با کرونا متهم شد

پارلمان انگلیس در گزارشی انتقاد شدیدی به نحوه برخورد "بوریس جانسون"، نخست وزیر این کشور با بحران کرونا وارد کرده و رویکرد وی را یکی از بزرگترین اهمالکاری‌ها در زمینه بهداشت عمومی در تاریخ این کشور دان

به گزارش مشرق به نقل از روزنامه "تاگس شاو" آلمان، در یک گزارش پارلمانی از نحوه برخورد "بوریس جانسون"، نخست وزیر انگلیس با بحران کرونا انتقاد شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این بررسی پارلمانی آمده است: به تعویق انداختن قرنطینه در آغاز بحران کرونا در سال گذشته میلادی یکی از بزرگترین اهمال کاری ها در زمینه بهداشت عمومی در تاریخ این کشور محسوب می شود. در این گزارش آمده است: رویکرد اشتباه دولت به قیمت از دست رفتن جان هزاران نفر در این کشور تمام شد.

بیشتر بخوانید: مخالفت جانسون با تصویب قانون علیه آزار جنسی وزیر کشور انگلیس را عصبانی کرد

نمایندگان پارلمان انگلیس این انتقاد را به دولت وارد می کنند که نه تنها در وضع مقررات منع رفت و آمد دیر عمل کرد، بلکه طرح کنترل های مرزی برای مهار بحران کرونا را هم بسیار دیر به اجرا درآورد.

بر اساس این گزارش دولت در ابتدا ویروس کرونا را دست کم گرفته و با مدل های اشتباه کار کرد. در این گزارش آمده است: این دوره دولتی باید توسط همه بیشتر زیر سوال قرار گیرد.

بیشتر بخوانید: افزایش دوباره فوتی های کرونا در انگلیس

در این گزارش پارلمانی آمده است: استراتژی دولت در سه ماهه ابتدایی کرونا بازتاب توصیه های رسمی علمی بود مبنی بر اینکه موارد ابتلاهای بالا امری غیر قابل اجتناب است چرا که ظرفیت تست گیری ها محدود است، چشم انداز روشنی درباره تولید واکسن وجود ندارد و عموم مردم تعطیلی های گسترده را نمی پذیرند. از این رو دولت فقط سعی می کرد شیوع ویروس را کنترل کند به جای اینکه سعی کند آن را کاملا متوقف کند. این یک خطای بسیار جدی بود که انگلیس آن را با بسیاری کشورهای اروپایی و شمال آمریکا به اشتراک گذاشت.

نویسندگان این گزارش البته تمرکز اولیه دولت بر واکسن به عنوان راه خروجی از بحران و تصمیم برای سرمایه گذاری در تولید و توسعه واکسن را ستودند.

اعضای کمیته علمی و بهداشتی مجلس عوام انگلیس برای این گزارش خود از شاهدان زیادی کمک گرفته و از آن ها پرس و جو کردند که از جمله آن ها "مت هنکاک"، وزیر بهداشت سابق و دومینیک کامینگز مشاور بحث برانگیز سابق جانسون بود که خود به دلیل بی توجهی به قواعد قرنطینه بعد از ابتلا به کووید ۱۹ مورد انتقاد قرار گرفت. انتظار می رود سال آینده یک تحقیق عمومی مستقل درباره سیاست کرونایی دولت انگلیس انجام شود.

انگلیس با حدود ۱۳۸ هزار مرگ کرونایی یکی از کشورهایی در اروپا است که بیشترین آسیب را از بحران کرونا دیده است. در حالی که بسیاری کشورهای اروپایی اقدامات ضد کرونایی مانند قرنطینه را نسبتا زود در پیش گرفتند اما جانسون تازه اواخر ماه مارس سال ۲۰۲۰ این گونه اقدامات را در دستور کار قرار داد.

مدت کوتاهی پس از آن جانسون خود به این بیماری مبتلا شده تحت مراقبت های ویژه قرار گرفت و پس از آن بسیاری از همکاران و مشاورانش هم به این بیماری مبتلا شدند.

بر اساس آمارهای رسمی در انگلیس تا به حال ۸۱۹۳۷۶۹ نفر به کرونا مبتلا شده و ۱۳۷۷۶۳ نفر هم در اثر ابتلا به آن جان خود را از دست داده‌اند.

منبع: تسنیم

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا تحولات افغانستان ویروس کرونا پارلمان انگلیس انگلیس بوریس جانسون آمریکا بحران کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۶۳۳۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بحران سیاسی در اسکاتلند با کناره گیری وزیر اول

حمزه یوسف، وزیر اول اسکاتلند در پی مناقشات درون ائتلافی با شرکای خود بر سر برخی مسائل ناچار به کناره گیری شد و این کشور را با بحران مواجه کرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه "تاگس سایتونگ" آلمن در مطلبی نوشت: حمزه یوسف در جریان اعلام استعفای خود از سمت نخست وزیری اسکاتلند و رهبر حزب ملی این کشور (SNP) بعدازظهر امروز دوشنبه در مقابل مطبوعات قرار گرفته گفت: اکنون تنها می خواهد تا زمانی که SNP جانشین وی را انتخاب کند، در این سمت بماند. این حزب 28 روز فرصت دارد تا این کار را انجام دهد.

در 29 ماه مارس 2023، حمزه یوسف اولین وزیر اول اسکاتلند و اولین رهبر مسلمان دموکراسی مدرن اروپای غربی شد و جانشین نیکولا استورجن مستعفی شد. اما درست بیش از یک سال بعد، او اکنون پس از درهم شکستن دولت مشترک با سبزها، کناره گیری می کند.

هفته گذشته، یوسف به طور ناگهانی به توافقنامه تقسیم قدرت بین حزب متبوعش اس‌ان‌پی یا حزب ملی اسکاتلند و حزب سبز پایان داد به این امید که بتواند رهبری دولت اقلیت را به دست بیاورد، اما بلافاصله احزاب مخالف پیشنهاد رأی عدم اعتماد به او را ارائه کردند.

بخت حزب استقلال‌طلب اس‌ان‌پی در بحبوحه رسوایی بودجه و استعفای یکی از رهبرانش در سال گذشته دچار تزلزل شده است. این حزب همچنین درگیر اختلافات داخلی بر سر شیوه تلاش برای جلب نظر رأی‌دهندگان در موضوع رأی اعتماد بوده است.

یوسف پیشتر گفته بود «کاملاً مطمئن است» که می‌تواند رأی اعتماد مخالفان سیاسی را به دست آورد، اما چنان که تا روز دوشنبه به نظر می‌رسید، پیشنهاد او برای مذاکره با احزاب دیگر برای تقویت دولت اقلیت‌اش بی‌اثر بوده است.

پاتریک هاروی، رهبر سبزهای اسکاتلند، به رادیو بی‌بی‌سی گفت که یوسف نتوانسته حزب خودش را متقاعد کند که از او در گرفتن رأی حمایت کند و بنابراین گزینه‌های اندکی برای یوسف باقی مانده است.

در این شرایط رای اعتماد پارلمان اسکاتلند که قرار بود روز چهارشنبه برگزار شود، در معرض خطر لغو قرار گرفت. یوسف با استعفای خود از این امر جلوگیری کرد.

SNP 63 کرسی از 129 کرسی پارلمان اسکاتلند را در اختیار دارد.

یوسف تنها 13 ماه رئیس SNP و در نتیجه وزیر اول اسکاتلند بود. سلف او، الکس سالموند، که اکنون حزب کوچک آلبا را رهبری می‌کند، با تمسخر او را «حمزه کوتاه» خطاب می‌کند.

در مارس سال گذشته، یوسف جانشین نیکولا استورجن، نخست وزیر اسکاتلند شد که در آن زمان به طور غیرمنتظره ای از سمت خود کنار رفت. با این حال، او مورد استقبال مردم اسکاتلند قرار نگرفت و به طور فزاینده ای خود را در مسیر برخورد با شرکای ائتلافی خود از حزب سبز قرار داد. در چندین جبهه، سبزها بر مسیری «مترقی» تر از آنچه حمزه یوسف تمایل داشت، اصرار داشتند. در سیاست انرژی هم اختلاف نظرهایی وجود داشت.

اعتراضات شدید در فراکسیون سبز در ماه جاری هنگامی که یوسف اهداف کاهش آلودگی 2030 ائتلاف را کاهش داد، جرقه زد. به طور کلی، بسیاری از سیاستمداران سبز در دولت ائتلافی این انتقاد را وارد می کنند که SNP تحت رهبری یوسف بیشتر و بیشتر به سمت راست حرکت می کرد". این منجر به درخواست ها برای رای گیری در مورد ادامه ائتلاف در صفوف سبزها شدو

اما پنجشنبه گذشته، یوسف بدون هیچ هشدار قبلی دو وزیر سبز خود را برکنار کرد. ظاهراً به او توصیه شده بود که چنین اقدامی را برای تقویت اقتدار SNP انجام دهد. در واقع یوسف با این اقدام یک شبه اساس سیاست خود را ویران کرد.

بدون سبزها، SNP تنها 63 کرسی دارد، در حالی که مخالفان 65 کرسی دارند. محافظه کاران اسکاتلند به سرعت نسبت به شخص یوسف و حزب کارگر اسکاتلند هم اعلامیه عدم اعتماد علیه کل دولت SNP را اعلام کردند.

در نهایت تنها کاری که یوسف باید انجام می داد این بود که استعفا دهد. SNP اکنون در تلاش است تا ائتلاف شکست خورده با سبزها را ترمیم کند. آنچه SNP، سبزها و آلبا را متحد می کند، هدف استقلال ملی اسکاتلند است.

یوسف هفته گذشته اعلام کرد که ائتلاف حزبش با سبزهای اسکاتلند پس از اختلاف بر سر اهداف اقلیمی را می شکند و اعلام کرد که می خواهد یک دولت اقلیت را رهبری کند.

یوسف هنگام اعلام استعفای خود به خاطر شکست در ائتلاف عذرخواهی کرد. در عین حال، او ابراز اطمینان کرد که جانشین او می تواند با موفقیت یک دولت اقلیت را رهبری کند.

اکنون SNP باید نامزدی را برای این پست معرفی کند. جان سوینی، معاون سابق دولت و کیت فوربس، نماینده پارلمان، که در مارس 2023 رای داخلی حزب را به یوسف باختند، متقاضیان احتمالی محسوب می شوند. نیل گری، وزیر بهداشت و جنی گیلروت، وزیر آموزش و پرورش نیز از نامزدهای احتمالی هستند. اگر پارلمان ظرف 28 روز به نخست وزیر جدید رای ندهد، انتخابات زودهنگام برگزار خواهد شد. احزاب مخالف در این شرایط خواستار رأی گیری فوری شدند.

بالا گرفتن بحث‌ها در جزایر اورکنی اسکاتلند برای جدایی از انگلیس

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بحران سیاسی در اسکاتلند با کناره گیری وزیر اول
  • بازداشت پناهجویان در انگلیس برای اخراج به روندا
  • انگلیس قصد دارد ارتش خود را با موشکهای ساخت داخلی مجهز کند
  • بوتسوانا درخواست انگلیس برای توافق ضد مهاجرتی را رد کرد
  • دولت انگلیس بخشی از محور نسل‌کشی در غزه است
  • کشف محموله ۲۴۷ کیلوگرمی حشیش در مشهد
  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • قانون ضد مهاجرتی سوناک عامل هجوم مهاجران به ایرلند
  • هشدار به کشاورزان برای مبارزه با آفت سن گندم
  • کنعانی تحریم‌های سه‌کشور آمریکا، انگلیس و کانادا را به شدت محکوم کرد