Web Analytics Made Easy - Statcounter

طبق بررسی ها هفت کلان پلتفرم اپل، آمازون، مایکروسافت، گوگل، فیس بوک، علی بابا و تنسنت حدود ۷۰درصد کل ارزش اقتصاد پلتفرمی را به خود اختصاص داده اند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم؛ توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات منجر به سازماندهی جدیدی با عنوان پلتفرم دیجیتال شده که افراد، سازمان ها و شرکت ها در سطح وسیعی از آن استفاده می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این پلتفرم ها موجب راحتی، شفافیت و اعتماد بازارهای مختلف و اکوسیستم های موجود بهم شده و در نهایت منجر به افزایش رفاه مصرف کننده می شود.

بیشتر بخوانید:

سرمایه گذاری 1.5 میلیارد یورویی فرانسه در هوش مصنوعی/ چشم انداز فرانسه برای توسعه هوش مصنوعی چیست؟چین در سودای رهبری اقتصاد جهان با هوش مصنوعیپیش بینی افزایش 32 میلیارد یورویی ارزش تولیدات اقتصادی آلمان با هوش مصنوعی

پلتفرم ها جنبه های مختلف زندگی را تحت تاثیر قرار داده و از آموزش گرفته تا خرید، اشتغال، حوزه های سلامت، تامین مالی و حمل و نقل و اثر قابل توجهی بر اقتصاد و جامعه دارند و همچنان قابلیت های بالقوه آنها در حال ظهور می باشد.

شرکت های پیشرو در اقتصاد دیجیتال با ارائه یک پلتفرم دیجیتال امکان تعامل آنلاین تعداد زیادی تولید کننده یا ارائه دهنده خدمات را با تعداد زیادی از مشتریان و مصرف کننده ها به ساده ترین شکل ممکن فراهم می کنند و از محل ارزش افزوده ایجاد شده و تسهیل ارتباط بین خریدار و فروشنده به کسب درآمد می پردازند. این شرکت ها با به خدمت گرفتن مفاهیم و ابزارهای داده کاوی و کلان داده، سلایق و ترجیحات عرضه کنندگان و تقاضاکنندگان را شناسایی و روند بازارها را پیش بینی و بر اساس آن محصولات و خدمات اختصاصی برای مشتریان طراحی و بازاریابی می نمایند. این خدمات سفارشی شده یا اختصاصی برای مشتریان که با کمک فناوری های نوظهور ارائه می گردد خدمات دیجیتال هستند.

برآورد اندازه واقعی اقتصاد پلتفرم در سطح جهانی، در قالب یک عدد به دلیل فقدان تعاریف واضح، نبود اطلاعات قابل اعتماد و وجود پلتفرم های مختلف بوده و این واقعیت که برخی پلتفرم ها خدمات خود را به صورت مجانی ارائه می دهند کار دشواری است. آمار موجود تا سال 2017 میلادی بر اساس اطلاعات 242 شرک بزرگ پلتفرمی که حداقل 100 میلیون دلار ارزش داشته و 187 پلتفرمی که بیش از یک میلیارد دلار ارزش دارند این یافته های مهم را در بردارد:

242 شرکت پلتفرمی برتر دارای ارزشی در حدود 7276 میلیارد دلار در سال 2017 بوده استهفت کلان پلتفرم اپل، آمازون، مایکروسافت، گوگل، فیس بوک، علی بابا و تنسنت در مجموع 4923 میلیارد دلار یا 69 درصد کل ارزش اقتصاد پلتفرمی را به خود اختصاص داده اند.خدمات و نرم افزار اینترنت، تجارت الکترونیکی و خرده فروشی، پژوهشی و اجتماعی چهار بخش مهم اقتصاد پلتفرمی می باشد.دو سوم از 187 شرکت پلتفرمی با ارزش بیش از یک میلیارد دلار تحت مالکیت و خصوصی هستند.

سیطره آمریکا و پین در اقتصاد پلتفرمی

اقتصاد پلتفرمی تحت سیطره ایالات متحده امریکا و چین قرار دارد. تا سال 2017 میلادی، 46 درصد از شرکت های با حجم بالای یک میلیارد دلار دفتر مرکزی شان در ایالات متحده، 35 درصد در آسیا (اکثرا در چین)، 18 درصد در اروپا و یک درصد در آمریکای لاتین است. از لحاظ ارزش بازاری تقسیم بندی پلتفرم 72 درصد در ایالات متحده، 25 درصد در چین و 2 درصد در اروپا است. از این رو می توان گفت در سطح جهانی توازن قدرت اقتصاد پلتفرمی به سمت ایالات متحده و چین می باشد و به نظر می رسد کشورهای در حال توسعه در پس این عملیات عظیم قرار گرفته اند.

با وجود اینکه ایران به صورت نسبی در مقایسه با کشورهای مجاور سطح مناسبی از پلتفرم ها را در سطح داخلی دارا می باشد، ولی برای حضور در منطقه و اقتصاد آن راه طولانی در پیش روی دارد.

انتهای پیام

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: فضای مجازی فضای مجازی اقتصاد پلتفرمی اقتصاد پلتفرم ایالات متحده میلیارد دلار پلتفرم ها شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۷۲۱۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵۰ پروژه جدید برای ایجاد ارزش افزوده به ارزش ۲۵ میلیارد دلار در دستورکار وزارت نفت است/ برنامه‌ریزی برای تبدیل متانول به بنزین

وزیر نفت از بهره‌برداری ۷۹ پروژه نیمه‌تمام به ارزش ۱۶ میلیارد دلار خبر داد و گفت: ۵۰ پروژه جدید همسو با ارزش افزوده به ارزش ۲۵ میلیارد دلار نیز در دستور کار داریم.

به گزارش خبرنگار شانا، جواد اوجی امروز (سه‌شنبه، ۱۱ اردیبهشت‌) در حاشیه آیین امضای تفاهم‌نامه‌های مطالعه طرح‌های توسعه ۱۶ میدان گازی با هلدینگ‌ها، شرکت‌های پتروشیمی و اکتشاف و تولید ایرانی در جمع خبرنگاران بیان کرد: استفاده از ظرفیت هلدینگ‌ها و شرکت‌های بزرگ صنایع پتروشیمی در توسعه میدان‌های گازی اهمیت بسیاری دارد. امروز برای توسعه نزدیک به ۱۶ مخزن گازی با شرکت‌ها و هلدینگ‌های بزرگ پتروشیمی کشور تفاهم‌نامه امضا شد که به‌سمت قرارداد و اجرایی‌شدن می‌رود.

وی افزود: شرکت‌ها و هلدینگ‌های بزرگ پتروشیمی با کمک شرکت‌های اکتشاف و تولید در توسعه میدان‌های گازی ۶ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار سرمایه‌گذاری می‌کنند و با توسعه این میدان‌ها، در دو، سه سال آینده بیش از ۱۲۷ میلیون مترمکعب گاز به تولید گاز کشور افزوده می‌شود که هم تأمین‌کننده خوراک پتروشیمی‌ها خواهد بود و هم به فرایند توسعه میدان‌های گازی کشور کمک می‌کند.

وزیر نفت تصریح کرد: سابقه نداشته است شرکت‌های پتروشیمی در زمینه توسعه میدان‌ها ورود کنند. در نمایشگاهی که در حسینیه امام خمینی (ره) با حضور رهبر معظم انقلاب برگزار شد، ایشان تأکید کردند که از ظرفیت هلدینگ‌ها و شرکت‌های بزرگ استفاده کنید که امروز الحمدالله این اتفاق مبارک رقم خورد.

اوجی با بیان اینکه پارسال قراردادهای سازنده‌ای با شرکت‌ها و هلدینگ‌های بزرگ پتروشیمی در زمینه جمع‌آوری گازهای مشعل داشتیم، گفت: بخشی از این‌ها به بهره‌برداری رسیده است. همچنین در خصوص تولید بنزین در مجتمع‌های پتروشیمی، به‌ویژه پتروشیمی‌هایی که متانول تولید می‌کنند، با شرکت‌های ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی و صنایع پتروشیمی برنامه‌ریزی‌هایی شده است.

وی افزود: ان‌شاءالله بخشی از تولید متانول کشور به‌سمت تولید بنزین و ارزش‌ افزوده سوق داده می‌شود. امروز بسیاری از کشورها از خوراک متانول به تولید بنزین دست یافته‌اند که ما دانش فنی و توانمندی تولید آن را داریم؛ بنابراین در بعضی پتروشیمی‌ها که سهام‌داران آن‌ها تمایل داشتند، با همکاری شرکت ملی صنایع پتروشیمی این اتفاق مطلوب رقم خواهد خورد و ما بخشی از ظرفیت تولید متانول را به تولید بنزین سوق خواهیم داد که اعداد و ارقام آن را در مصاحبه‌های بعدی اعلام خواهم کرد.

وزیر نفت ادامه داد: با توجه به افت قیمتی که طی چند سال گذشته در بحث محصولات تولید متانول داشته‌ایم و از طرفی برای جبران ناترازی بنزین، می‌توانیم از بنزینی که از خوراک متانول تولید می‌شود استفاده کنیم. این موضوع در کشور چین هم اتفاق افتاده است.

اوجی از بهره‌برداری ۷۹ پروژه نیمه‌تمام به ارزش ۱۶ میلیارد دلار خبر داد و گفت: ۵۰ پروژه جدید همسو با ارزش افزوده به ارزش ۲۵ میلیارد دلار را نیز در دستور کار داریم. از این پروژه‌ها و پروژه‌هایی که تکمیل می‌شوند یا نیمه‌تمام هستند، روزانه ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار بشکه به تولید نفت ما اضافه می‌شود. همچنین روزانه ۳۵ میلیون مترمکعب به تولید گاز و بیش از روزانه ۵۰ هزار بشکه به ظرفیت پالایشی کشور اضافه خواهد شد.

وی با بیان اینکه وزارت نفت در آغاز سال نو به اجرای پروژه‌های کلان با استفاده از منابع داخلی توجه نشان داده و بالاترین وزارتخانه و دستگاه در کشور در موضوع جذب سرمایه‌ خارجی وزارت نفت بوده است، گفت: در توسعه میدان‌ها نشان دادیم که معطل شرکت‌های خارجی نیستیم و با سرمایه‌گذاری‌های انجام‌شده در دو سال اخیر، نگاه درستی برای توانمندی بخش داخلی ایجاد شده است.

وزیر نفت تصریح کرد: امروز اتفاق مطلوب با فعالان بخش خصوصی که عمده سهام‌دارانِ این پتروشیمی‌ها و هلدینگ‌ها هستند رقم خورد، البته سهام‌داران آن‌ها مردم هستند و بیش از ۵۰ میلیون نفر در صنایع پتروشیمی و مجتمع‌های بزرگ پتروشیمی سهم‌ دارند.

دیگر خبرها

  • ۴۱۳ هزار تن کالاهای اساسی به مازندران وارد شد
  • کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد
  • ۵۰ پروژه جدید به ارزش ۲۵ میلیارد دلار برای ایجاد ارزش افزوده در دستورکار وزارت نفت است/ برنامه‌ریزی برای تبدیل متانول به بنزین
  • ۵۰ پروژه جدید برای ایجاد ارزش افزوده به ارزش ۲۵ میلیارد دلار در دستورکار وزارت نفت است/ برنامه‌ریزی برای تبدیل متانول به بنزین
  • بهره‌برداری از ۷۹ پروژه نیمه‌تمام به ارزش ۱۶ میلیارد دلار در ۱۴۰۳/ تولید نفت و گاز ایران امسال جهش خواهد داشت
  • رونمایی از ۲ پلتفرم بومی گردشگری و مرکبات در مازندران
  • صادرات بیش از ۱۴۷ هزار تن کالا از گمرکات مازندران
  • صادرات ۱۴۷ هزار تن انواع کالا از گمرکات مازندران
  • صادرات ۷۰ قلم کالا از مازندران
  • مالکیت فکری ستون اصلی «اقتصاد دانش بنیان»