Web Analytics Made Easy - Statcounter

‏به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، توکل احمدیار؛ رئیس عمومی اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری، امروز(چهارشنبه، ۲۱ میزان) در جلسه مشورتی با واردکنندگان، وضعیت عرضه و تقاضای مواد نفتی و گاز مایع را بررسی کرده‌است.

در این نشست نورالدین عزیزی؛ سرپرست وزارت صنعت و تجارت نیز حضور داشته‌است.

رئیس اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری در رابطه با افزایش قیمت مواد نفتی در بازارهای کشور، گفته که واردات مواد نفتی قبلاً از کشور ایران صورت می‌گرفت و پایین‌تر از قیمت جهانی بود، اکنون کاهش یافته و این امر روی قیمت‌ها تأثیر زیادی گذاشته‌است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او بلند رفتن نرخ دالر در مقابل پول افغانی را نیز یکی دیگر از عوامل افزایش بهای سوخت گفته‌است.

رئیس اتاق تجارت علاوه کرده که تخلیه و استفاده از ذخایر بزرگ تاجران در بنادر کشور هنگامی که واردات بر اثر مشکلات تغییر نظام متوقف بود، بازارهای کشور را با کمبود مواد نفتی مواجه کرده اما در حال حاضر مسئولان گمرک‌ها اجازه تخلیه تیل وارداتی تاجران از ذخایر بزرگ را نمی‌دهند.

احمدیار، یکی از عوامل دیگر افزایش قیمت مواد نفتی را بلند رفتن تعرفه گمرکی از سوی وزارت مالیه طالبان عنوان کرده‌است.

او عامل دیگری را که روی قیمت مواد نفتی تاثیر منفی گذاشته، ایجاد اختلاف تجارتی بین ایران و تاجرانی دانسته نفت از ایران خریداری می کردند.

رئیس اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری از وزیر صنعت و تجارت طالبان خواست تا در حل مشکلات تاجران در بنادر و انتقال پول تاجران جهت خرید مواد نفتی همکاری کند.

نورالدین عزیزی هم گفته که در قسمت کاهش قیمت‌ها گام‌های اساسی برداشته خواهد شد.

وی افزوده که اولویت طالبان جلوگیری از رقابت ناسالم و حل مشکلات تاجران است.

او خاطرنشان کرده که روی این مسائل در کابینه بحث جریان دارد و مشکلات تاجران یکی پس از دیگری حل می شود.

این در حالی است که در آستانه فصل سرما، قیمت سوخت و مواد اولیه در بازارهای افغانستان به شدت افزایش یافته‌است.

در گذشته بهای یک کیلو گاز مایع از ۵۰ تا ۶۰ افغانی بود؛ اما اکنون به ۹۰ افغانی رسیده‌است. به همین ترتیب قیمت مواد خوراکی دوبرابر شده‌است.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: طالبان نفت مواد اولیه اتاق تجارت مواد نفتی قیمت مواد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۷۸۱۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توضیح دبیرکل اتاق بازرگانی ایران و عراق درباره بازار دلار

به گزارش «تابناک»، سید حمید حسینی، دبیرکل اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق در گفت وگو با مهر گفت: زمانی که شوک یا تنش سیاسی در کشور رخ می‌دهد مردم نه از روی نیاز بلکه به علت نگرانی از افزایش قیمت دلار در آینده اقدام به خرید ارز می‌کنند، درگیری‌های سیاسی ایران و منطقه خاورمیانه باعث افزایش موقتی نرخ دلار شد؛ البته این موضوع به ایران محدود نمی‌شود بلکه درگیری سیاسی در هر کشوری باعث ایجاد التهاب در بازارهای مالی آن کشور می‌شود.

وی افزود: رشد قیمت دلار در بازار غیررسمی به عملکرد بانک مرکزی ارتباط چندانی ندارد؛ چون این بانک بیشتر بر رفع نیازهای قانونی از طریق مرکز مبادله ارز و طلای ایران تمرکز دارد.

دبیر اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق با اشاره به این موضوع که افزایش نرخ دلار صرفاً سیاسی است و به عملکرد اقتصادی دولت و بانک مرکزی مرتبط نیست، اظهار داشت: از گذشته تاکنون بازارسازی و فضاسازی وجود داشته به طوری که عده‌ای با سواستفاده از شرایط ایجاد شده اقدام به نرخ سازی می‌کنند و با دامن زدن به التهابات منافع بسیاری به دست می‌آورند.

حسینی در پاسخ به این پرسش که برای آینده دلار چه چشم‌اندازی را تصور می‌کنید، بیان کرد: در کنار مسائل سیاسی ایجاد شده، درآمدهای ارزی نیز نقش مهمی در کنترل نرخ ارز دارند؛ چون در سال گذشته نیز وضعیت درآمدهای ارزی دولت خوب بود؛ درواقع بازار ارز سال ۱۴۰۲ را نسبتاً با ثبات طی کرده و اگر دولت امسال نیز بتواند درآمدهای ارزی پایدار نسبتاً خوبی داشته باشد احتمال دارد نوسانات نرخ ارز به حداقل برسد.

دبیر اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق در پایان تاکید کرد: بانک مرکزی نیاز واردکنندگان را با نرخ نیما پاسخ می‌دهد؛ بنابراین به طور طبیعی نباید افزایش نرخ در بازار غیررسمی اثری بر قیمت‌ها داشته باشد و از بُعد دیگر دولت کالابرگ الکترونیک را راه اندازی کرده تا یارانه به مصرف کننده نهایی برسد و نوسانات نرخ دلار روی قیمت کالاهای اساسی اثری نگذارد.

دیگر خبرها

  • رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی: فقط ۱۰ درصد پزشکان از شغل خود راضی هستند
  • قیمت نفت از نردبان عوامل مثبت بالا رفت
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۰۸
  • برنت ۸۹ دلار و ۵۰ سنت شد
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۲/۰۸ |برنت ۸۹ دلار و ۵۰ سنت شد
  • توضیح دبیرکل اتاق بازرگانی ایران و عراق درباره بازار دلار
  • افزایش ۵۱ درصدی صادرات مشتقات نفتی ایران به قاره آفریقا
  • چالش تغییر تعرفه های گمرکی برای بازرگانان و فعالان اقتصادی
  • قیمت طلا افزایش یافت
  • پیامد‌های تعطیل شدن روز پنجشنبه از دید نایب رئیس اتاق بازرگانی تهران