Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-28@21:28:48 GMT

چرا باید دندان‌هایمان ردیف باشد؟

تاریخ انتشار: ۲۱ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۸۰۱۲۴

چرا باید دندان‌هایمان ردیف باشد؟

ردیف بودن دندان ها هم مثل سلامت تمام اعضای دیگر بدن، یکی از موارد بسیار ضروری برای تغذیه صحیح، خوب جویدن غذا و جلوگیری از صدمه به مفصل گیجگاهی فکی که فک پایین را به استخوان گیجگاهی متصل می کند و همچنین ایجاد زیبایی و امکان نظافت دندان ها و پیشگیری از پوسیدگی هایی است که به سبب در هم بودن دندان ها ممکن است ایجاد شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مساله، بسیار مهم است.

هماهنگ نبودن دندان ها با هم سبب ایجاد مشکلاتی هم در وضعیت انقباض و انبساط و استراحت عضلات جونده و صورت می شود؛ هم اینکه اگر تماس دندان های دو فک با یکدیگر درست نباشد، تخریب هایی را در مفصل گیجگاهی فکی ایجاد می کند. مفصل گیجگاهی فکی درست مانند  مفصل استخوان ران و لگن است.

بدین صورت که وقتی استخوان ران با قسمت مدور خود در حفره استخوان لگن قرار می گیرد، اگر این قرارگیری درست نباشد، هم به مهره های کمر صدمات زیادی  وارد می کند و هم به عضلات پا و عضلات ناحیه لگن و عضلات دور مهره های کمر  و باعث تخریبهایی در مهره های کمر هم در مفصل بین ران و لگن و هم  در خون رسانی و مسائل دیگری در عضلات و مفاصل پا می شود و کارکرد این اعضا را دچار اشکال می کند.


تخریب غضروف ها
  دقیقا به همین وضعیت استخوان فک پایین، با دو برجستگی در دو طرف صورت که به صورت دایره است، در حفره هایی در استخوان گیجگاهی همراه با رباط ها و غضروف مفصلی قرار دارد. اگر ارتباط دندان ها با همدیگر صحیح نباشد و ردیف دندان ها با همدیگر کامل نباشد، در حرکت های جونده بین دو فک، آسیب هایی به این مفصل وارد می شود که ممکن است غضروف را تخریب کند. به همین علت هم صداهای تق تق موقع باز و بسته کردن فک شنیده می شود. هم این که حفره مفصلی را که در استخوان گیجگاهی وجود دارد، تخریب می کند و هم سر مفصل دچار خوردگی و آسیب  می شود. در نتیجه  باعث جابجا شدن غیرقابل برگشت و غیر قابل درمان مفصل و تخریب غضروف بین مفصل فک و استخوان گیجگاه می شود.


در رفتگی مفصل
به جهت این که این غضروف عروق خونی مستقیمی ندارد،  و تغذیه آن به شکل غیرمستقیم انجام می شود، وقتی که صدمه دید و تخریبی در آن ایجاد شد، به هیچ عنوان قابل ترمیم و قابل برگشت نخواهد بود و صدمات اگر شدید باشد، باعث در رفتگی مفصل از  محل خودش می شود که گاهی برای جا انداختن این دررفتگی ها بیماران دچار مشکلات شدیدی می شوند و در موارد خیلی پیشرفته وقتی که در رفتگی ایجاد شد، دهان بیمار کاملا  باز  می ماند و بسته نمی شود  و درد بسیار ناراحت کننده ای تولید می کند و به سختی می شود آن را در جای خود قرار داد و ممکن است بارها و بارها این در رفتگی تکرار شود.


فشار روی اعصاب و درد
از ناحیه گیجگاهی فکی یکسری از اعصاب فک و صورت منشعب می شوند که تخریب این ناحیه مفصلی باعث فشار روی اعصاب و ایجاد دردهای صورتی، شبیه میگرن، خستگی عضلات صورت هنگام  بیداری از خواب و دردهایی در ناحیه فک، صورت و گاهی چشم و در ناحیه سر و پشت سر  و انقباض های نا خوشایندی در عضلات ایجاد می کند که در بسیای از موارد، دردهای ناشناخته ای که تولید می شود، حتی متخصصان مغز و اعصاب هم نمی توانند منشا آن را  تشخیص بدهند و با درمان های غیر اختصاصی به سبب مصرف داروهایی که عامل عارضه را درمان نمی کند، و اثرات ثانویه دارد، باعث مشکلات دیگری برای بیماران می شوند .
به علت عدم هماهنگی دندان ها مواد غذایی به صورت کامل جویده نخواهد شد و بلع آن ها باعث می شود که یکسری فشارهایی بر اندام های گوارشی مثل روده ، معده  ایجاد شود و هضم و جذب غذاهای نجویده دچار مشکل می شود. پس  هم از نظر زیبایی هم از نظر کارکرد هم از نظر جلوگیری از آسیب به کل ناحیه فک و صورت، عضلات و استخوان ها، باید سعی بشود دندان ها تا جایی که ممکن است، ارتباطات صحیح پیدا کنند و درهم ریختگی دندان ها اصلاح شود./ ایران‌آنلاین 

 

 

 

 

 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: گیجگاهی فکی دندان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۸۰۱۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماده‌ای که ۴۰ درصد از پوسیدگی‌ دندان پیشگیری می‌کند

ایسنا/خراسان رضوی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور از پیشگیری ۴۰ درصدی پوسیدگی دندان دانش‌آموزان با ماده وارنیش فلوراید خبر داد.

حامد جز جلالیان در گفت و گو با ایسنا با اشاره به انجام طرح کشوری فلورایدتراپی دانش‌آموزان در سطح مدارس تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی نیشابور افزود: با تامین ۶۳ هزار وارنیش فلوراید برای دانش‌آموزان ابتدایی ۶ تا ۱۲سال این طرح در سطح مدارس تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی نیشابور آغاز شده است.

وی بیان کرد: با تامین و دریافت وارنیش فلوراید از وزارت متبوع، توزیع وارنیش در تمامی مراکز خدمات جامع سلامت چهار شهرستان (نیشابور، فیروزه، زبرخان و میان جلگه) تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی نیشابور آغاز شده است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور  ادامه داد: این طرح به صورت رسمی از هفته اول اردیبهشت‌ماه تمامی بهورزان و مراقبین سلامت با مراجعه به مدارس و با نظارت مستقیم تمامی مراقبین ناظر مراکز و حضور دندانپزشک مراکز خدمات جامع سلامت در مدارس تحت پوشش به صورت روزانه انجام می‌شود.

وی عنوان کرد: هدف از طرح وارنیش فلورایدتراپی دانش‌آموزان، آموزش بهداشت دهان و دندان به دانش‌آموزان، معاینات مستمر دندانپزشکی و کاهش ۴۰ درصدی پوسیدگی‌ دندان دانش‌آموزان توسط ماده وارنیش فلوراید است.

دو واکسن به برنامه واکسیناسیون متداول کودکان در نیشابور اضافه می‌شود

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور در ادامه اظهار کرد: همزمان با آغاز هفته جهانی ایمن‌سازی ۲۴ تا ۳۰ آوریل مصادف با ۵ لغایت ۱۱ اردیبهشت‌ماه دو واکسن پنوموکوک و روتاویروس به برنامه واکسیناسیون متداول کشوری کودکان اضافه می‌شود.

وی با بیان اینکه واکسن پنوموکوک به شکل تزریقی و واکسن روتا به صورت خوراکی است، ادامه داد: واکسن پنوموکوک مهمترین راه پیشگیری از بیماری های عفونی ناشی از این میکروب از جمله عفونت ریه، عفونت مغزی یا مننژیت، عفونت گوش، قلب، خون، استخوان و سینوزیت است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور اذعان کرد: سالیانه از حدود ۵۰ هزار عفونت‌ شدید پنوموکوکی با تزریق واکسن پنوموکوک پیشگیری می‌شود که کاهش مصرف آنتی بیوتیک و کاهش بروز  مقاومت آنتی بیوتیکی را در پی دارد.

وی با بیان اینکه بر اساس مصوبه کمیته کشوری ایمن‌سازی این واکسن در سنین ۲ ، ۴ و ۱۲ ماهگی تزریق می‌شود در خصوص واکسن روتا گفت: واکسن روتاویروس نیز که از اسهال‌های شایع در کودکان پیشگیری می‌کند  به صورت خوراکی در سه نوبت ۲، ۴ و ۶ ماهگی مصرف می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نگذارید قصه کاظم صدیقی، استخوان لای زخم بماند /حضورش در نماز جمعه و توجیهات طلبکارانه اش، سوءتفاهم ها را افزایش داد
  • ماده‌ای که ۴۰ درصد از پوسیدگی دندان پیشگیری می‌کند
  • برنامه وزارت بهداشت برای سلامت دهان و دندان
  • ماده‌ای که ۴۰ درصد از پوسیدگی‌ دندان پیشگیری می‌کند
  • تاثیر سلامت دهان و دندان بر تقویت سلامتی قسمت‌های مختلف بدن
  • سلامت دهان و دندان موجب سلامتی قسمت‌های مختلف بدن می‌شود
  • سلامت دهان و دندان موجب سلامتی قسمت‌های مختلف بدن
  • سلامت دهان و دندان ضامن تقویت سلامتی قسمت‌های مختلف بدن
  • «پویش سلامت دهان و دندان» ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت برگزار می‌شود
  • سلامت دهان و دندان موجب تقویت سلامتی در قسمت‌های مختلف بدن می‌شود