Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@19:25:21 GMT

انباشت و کاهش برداشت زرشک در خراسان جنوبی

تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۸۱۱۶۲

انباشت و کاهش برداشت زرشک در خراسان جنوبی

به گزارش ایرنا سال آبی گذشته (اول مهر ۱۳۹۹ تا پایان شهریور ۱۴۰۰) در حالی با کاهش ۵۷ درصدی بارش‌ها در خراسان جنوبی به پایان رسید که کم‌بارشی و کم‌آبی مثل همیشه بیشترین تاثیر را بر بخش کشاورزی و دامداری گذاشت.

علاوه بر این بهره‌برداران که یک سال برای به ثمر نشستن محصول زحمات فراوانی را به جان می‌خرند، متاثر از شیوع کرونا و شرایط بازار نتوانستند محصولات خود را به گونه‌ای بفروشند که راضی‌کننده باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

براساس محاسبات انجام شده به روش هم باران از داده‌های ۱۷ ایستگاه مبنای باران‌سنجی در این استان، متوسط ریزش‌های جوی در سال آبی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ نسبت به بارندگی‌های سال آبی گذشته ۵۷ درصد و نسبت به متوسط درازمدت (۱۱۵ میلیمتر) ۳۵ درصد کاهش داشته است.

این وضعیت نشان می‌دهد که کشاورزان خراسان جنوبی با چه دشوارهایی از دل خاک تشنه و در هوای گرم و سرد، محصولاتی مانند زرشک، عناب و زعفران را تولید می‌کنند که آوازه جهانی دارند اما در عرصه فروش و بازاریابی همچنان با چالش‌هایی مواجه هستند.

با توجه به اینکه مصارف آب استان در تمامی بخش‌ها به منابع آب زیرزمینی اتکا داشته، بسیاری از دشت‌های خراسان جنوبی ممنوعه و ممنوعه بحرانی است و براساس پیش‌بینی هواشناسی نُرم بارش‌ها در پاییز پیش‌رو نیز کمتر از میانگین خواهد بود.

بنابراین این شرایط می‌طلبد محصولی که با چنین زحمت و هزینه‌هایی به دست می‌آید با برنامه‌ریزی صحیح و حمایت دستگاه‌های ذیربط و تشکل‌های کشاورزی، فروش و صادرات مناسبی داشته باشد و سود حاصل از آن به جیب کشاورز برگردد.

اما شواهد حاکی است در سال جاری خشکسالی به‌شدت بر کمیت و کیفیت محصولات استراتژیک خراسان جنوبی از جمله زرشک تاثیر گذاشته است به گونه‌ای که پیش‌بینی شده برداشت زرشک در شهرستان‌های زیرکوه و درمیان به عنوان نخستین و سومین تولیدکننده زرشک در این استان، ۴۰ درصد کاهش داشته باشد.

برای بررسی بیشتر موضوع به روستای تخته‌جان شهرستان درمیان در ۲۰ کیلومتری شهر اسدیه مرکز این شهرستان رفتیم و از روی یکی از تپه‌های حاشیه روستا که نظاره‌گر باغات و مزارع روستا می‌شویم، درختان زرشک به‌صورت گسترده و در حاشیه واحدهای مسکونی منظره چشم‌نواز را ایجاد کرده که در صورت نبود شیوع ویروس کرونا نحوه برداشت محصول و منظره زیبای آن ظرفیت خوبی برای توسعه گردشگری است.

اینجا در بیشتر باغات کشاورزان به‌صورت خانوادگی و گروهی مشغول برداشت یاقوت سرخ هستند که البته به دلیل خشکسالی و ترس کشاورزان از سرمازدگی محصول، در سال جاری برداشت زرشک یک ماه زودتر از سال قبل آغاز شده است.

در یکی از باغات زرشک روستا تعدادی از اعضای یک خانواده با تعدادی کارگر در حال برداشت زرشک هستند؛ پارچه‌های بزرگی از گونی‌های زخیم را به هم دوخته و پای درختان پهن کرده‌اند، شاخه‌های زرشک را با قیچی کوتاه کرده و روی پارچه‌ها انداخته‌اند.

برداشت یاقوت سرخ از میان تیغ‌ها

کار برداشت زرشک با توجه به اینکه درخت زرشک جزو درختان تیغدار است، سخت به نظر می‌رسد و این سختی را می‌توان از زخم‌هایی که به‌واسطه تیغ‌ها بر دست کشاورزان و کارگران حک شده، فهمید؛ البته کشاورزان و کارگران برای برداشت زرشک دستکش‌های زخیم نخی به دست می‌کنند که به گفته آنان تیزی تیغه‌های درخت زرشک از روی این دستکش‌های زخیم هم عبور می‌کند.

همچنین با توجه به اینکه امکان تردد خودروها به داخل باغات وجود ندارد، حمل پارچه‌ها و سبدهای مملو از زرشک تا محل پارک خودروها که در فاصله طولانی از باغات پارک شده، سخت است و باید ۲ کارگر پارچه‌های زرشک را روی زنبیل بگذارند و تا محل مورد نظر حمل کنند.

آنگونه که کشاورز درمیانی برای ما تشریح کرد، شاخه‌‎چینی توسط قیچی‎‌های باغبانی، شاخه‌تکانی توسط چوب‎‌های مخصوص و خوشه‌‎چینی محصول از روش‎‌های متداول در برداشت این محصول است که البته تعداد کمی از کشاورزان هنوز از روش‌های سنتی یعنی تکاندن شاخه‌های درختان با چوب استفاده می‌کنند.

زرشک پس از برداشت به روش‌‎های مختلف خشک و آماده فروش می‌‎شود که از این میان می‌‎توان به خشک ‌کردن سنتی یا به گفته روستاییان به‌صورت معمولی در خرمن‌‎های زرشک و خشک کردن پفکی در بارگاه‌های بهداشتی نام برد.

خشکسالی مهمترین مشکل کشاورزان است

این زرشکار در حالی که بقیه اعضای خانواده هم دست از کار کشیدند تا بتوانند با ما هم‌صحبت شوند، مهمترین مشکل کشاورزان روستا در سال جاری را خشکسالی و کم‌آبی دانست و گفت: این مشکل کمیت و کیفیت محصول زرشک را تحت تاثیر قرار داده است.

علی عبداللهی افزود: امسال به دلیل کم‌آبی در ۶ ماه فقط ۲ مرتبه موفق به آبیاری درختان زرشک شدیم که باعث شده محصول قبل از رسیدن روی شاخه‌ها خشک شود یا دچار ریزش شود.

وی اظهار داشت: برآورد ما نشان می‌دهد در سال جاری برداشت زرشک در باغات روستا به دلیل سرمازدگی، خشکسالی و آفات بیش از ۵۰ درصد کاهش یافته است، البته کشاورزان به دلیل هشدار هواشناسی مبنی بر وقوع سرمازدگی و یخبندان، امسال زودتر از سال‌های گذشته برداشت زرشک را آغاز کردند که این کار هم بر کیفیت محصول به دلیل اینکه به‌صورت کامل نرسیده، تاثیرگذار است.

کشاورز درمیانی گفت: زرشک مانند برخی محصولات کشاورزی سال‌آور است و کم‌آبی و خشکسالی باعث شده که دسترنج ۲ ساله کشاورزان منطقه به هدر برود.

با وی در حال گفت و گو بودیم که یکی دیگر از جمع حاضر بازاریابی را از مشکلات زرشک‌کاران عنوان کرد و عبداللهی در تایید این گفته اظهار داشت: کشاورزان با هزاران سختی و زحمت محصول زرشک را برداشت می‌کنند ولی امیدی به بازار فروش آن ندارند چرا که هنوز زرشک سال گذشته روی دست آنان باقی مانده و حتی مدتی است دلالان هم سراغ آن را نمی‌گیرند.

وی گفت: ۲ هفته قبل قیمت هر کیلوگرم زرشک تازه تا هشت هزار تومان هم توسط دلالان خرید و فروش می‌شد ولی الان کسی با قیمت ۶ هزار تومان هم سراغ محصول را نمی‌گیرد و این مشکل اصلی کشاورزان است.

این زرشکار افزود: محصول استراتژیک منطقه قهستان شهرستان درمیان زرشک است که متاسفانه خشکسالی و نداشتن فروش و بازاریابی به شدت درآمد کشاورزان را در این بحران خشکسالی و نوسانات قیمت، کاهش داده است.

محصول سال قبل انباشت شده است

در حالی که کشاورزان درمیان از مشکلات برداشت محصول امسال گفتند، یکی از کشاورزان شهرستان زیرکوه در گفت و گوی تلفنی با خبرنگار ایرنا از محصول سال قبل گفت که انباشت شده است و افزود: وقتی محصول زرشک سال قبل روی دست کشاورزان باقی مانده، آنان با چه انگیزه‌ای نسبت به برداشت محصول امسال اقدام کنند.

علیرضا رضایی گفت: کم‌آبی ناشی از خشکسالی باعث شده که درختان زرشک منطقه دچار هجوم آفات شوند و برداشت محصول هم به شدت کاهش پیدا کند.

وی گفت: امسال به دلیل نبود بازاریابی مناسب زرشک از طرفی کاهش کیفیت محصول، برخی کشاورزان منطقه تمایلی به برداشت زرشک ندارند و حتی تعدادی از کشاورزان درختان را با محصول رها کردند!

این کشاورز بیان کرد: هر زمان که وارد باغات زرشک خودم می‌شوم بی‌اختیار اشک از چشمانم جاری می‌شود چرا که سال‌ها برای پرورش درختان زحمت کشیدم و الان بعد از ۲ سال دسترنج من پای درختان ریخته یا روی شاخه‌های  هنوز نرسیده، خشک شده است از طرفی معیشت خانواده پنج نفری ما وابسته به همین محصول زرشک است.

وی افزود: متاسفانه به دلیل فروش نکردن محصول زرشک سال گذشته برخی کشاورزان به دلیل کرم افتادگی و خشک شدن بیش از حد و پوچی، محصول خود را خوراک و تغذیه دام خود کردند.

رضایی گفت: واقعا در ۲ سال اخیر خسارت‌های زیادی به زرشک‌کاران منطقه وارد شده و قیمت محصول تا ۵۰ درصد هم کاهش یافته ولی با همین کاهش قیمت هم بازار فروش مناسبی ندارد.

کاهش ۴۰ درصدی برداشت زرشک در شهرستان درمیان

کاهش ۴۰ درصدی برداشت محصول زرشک در سال جاری پیش‌بینی است که مدیر جهاد کشاورزی شهرستان درمیان مطرح کرد و مهمترین علت آن را خشکسالی و کم‌آبی دانست.

محسن نصیرایی گفت: سال گذشته از باغات شهرستان درمیان سه هزار و ۴۰۰ تن زرشک خشک برداشت شد که امسال این مقدار به ۲ هزار تن کاهش یافته است.

وی سطح زیر کشت زرشک در این منطقه را ۲ هزار و ۹۵۸ هکتار اعلام کرد و افزود: از این مقدار ۲ هزار و ۵۷۸ هکتار بارور است و شهرستان مرزی درمیان سومین تولیدکننده زرشک در استان خراسان جنوبی است.

مدیر جهاد کشاورزی درمیان بیان کرد: خشکسالی و کم‌آبی، تغییرات اقلیمی از جمله گرمازدگی، سرمازدگی و توفان باعث کاهش برداشت محصول در شهرستان شده و کیفیت محصول برداشتی هم به‌شدت کاهش یافته است.

وی گفت: امسال کودهای یارانه‌ای از سوی دولت توزیع نشد و برخی کشاورزان توان خرید کود با قیمت آزاد را نداشتند که این موضوع هم بر کمیت و کیفیت محصول زرشک تاثیرگذار بود زیرا کیسه کود در بازار آزاد بین ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومان بود که کشاورزان منطقه توان خرید آن را نداشتند.

نصیرایی افزود: کم‌آبی در سال جاری باعث شده در برخی مناطق شهرستان درمیان محصول هنوز نرسیده دچار ریزش شود یا روی شاخه‌های درختان خشک شود.

وی گفت: از طرفی هنوز محصول زرشک به‌صورت کامل نرسیده که متاسفانه کشاورزان به خاطر ترس از سرما برداشت آن را زودتر آغاز کردند و زرشک برداشتی ترش‌تر و دارای اسید بالاتر است و این برداشت زودهنگام، کیفیت زرشک خشک را به‌شدت تحت تاثیر قرار می‌دهد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان درمیان البته بازاریابی را هم از مشکلات زرشک‌کاران دانست و اذعان کرد: زرشک سال گذشته به دلیل نبود بازاریابی روی دست برخی کشاورزان باقی مانده و کشاورزان انگیزه‌ای برای برداشت محصول در فصل جدید ندارند.

به گفته وی در یک سال گذشته محصول زرشک برخی کشاورزان صرف مصارف غیرانسانی شده است.

نصیرایی درباره راهکارهای رفع این مشکلات، ایجاد واحدهای فرآوری زرشک در منطقه یکی از راهکارهای اساسی ذکر کرد و گفت: تاکنون در این زمینه اقدامی نشده و همچنان هر سال کشاورزان ما متضرر می‌شوند و هم اینکه به دسترنج واقعی خود نمی‌رسند.

فروش دسترنج کشاورزان به نصف ارزش واقعی

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان زیرکوه که نخستین تولیدکننده زرشک در خراسان جنوبی به شمار می‌رود، درباره دسترنج واقعی کشاورزان معتقد است که فروش زرشک به نصف ارزش واقعی محصول است.

مجید درویشی گفت: به دلیل خشکسالی، کم‌آبی ناشی از آن و تغییرات اقلیمی از جمله گرمازدگی و سرمازدگی پیش‌بینی می‌شود برداشت محصول زرشک در این شهرستان ۳۵ تا ۴۰ درصد کاهش یابد.

وی بیان کرد: سطح زیرکشت زرشک در شهرستان زیرکوه چهار هزار و ۴۰۰ هکتار است و پیش‌بینی می‌شود ۱۲ هزار تن زرشک تازه از باغات این شهرستان برداشت شود.

مدیر جهاد کشاورزی زیرکوه آفت زنگ زرشک را مهمترین مشکل این محصول ذکر کرد و گفت: در کنار این موضوع، بازاریابی و کاهش قیمت هم از مشکلات زرشک‌کاران منطقه است.

وی افزود: اکنون زرشک با شاخه در این شهرستان زیر هشت هزار تومان خرید و فروش می‌شود که واقعا کشاورزان به دسترنج واقعی خود نمی‌رسند در حالی که ارزش واقعی هر کیلوگرم زرشک تازه بیش از ۱۶ هزار تومان باید باشد.

زرشک، زعفران و عناب از محصولات راهبردی خراسان جنوبی است و این استان بیشترین سطح زیرکشت و تولید زرشک را در کشور دارد همچنین از روستای افین شهرستان زیرکوه به عنوان پایتخت زرشک بی‌دانه جهان نام برده می‌شود.

هر سال بیش از ۳۸ هزار کشاورز در زمینه کاشت، داشت و برداشت این محصول فعال هستند و از این محل ارتزاق می‌کنند.

سطح زیرکشت زرشک در خراسان جنوبی ۱۷ هزار و ۶۴۳.۵ هکتار است که از این میزان ۵۱۲ هکتار به‌صورت دیم کشت شده و پارسال در مجموع ۲۰ هزار و ۹۰۰ تن محصول در این استان کویری تولید شد.                   

برچسب‌ها برداشت محصول درمیان بازار محصولات خراسان جنوبی خشکسالی زیرکوه پروندهٔ خبری بحران خشکسالی در ایران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: برداشت محصول درمیان بازار محصولات برداشت محصول درمیان بازار محصولات خراسان جنوبی خشکسالی زیرکوه مدیر جهاد کشاورزی خراسان جنوبی شهرستان درمیان شهرستان زیرکوه برداشت زرشک برخی کشاورزان کیفیت محصول برداشت محصول سال جاری هزار تومان کاهش یافته زرشک کاران محصول زرشک سال گذشته درصد کاهش پیش بینی باعث شده پارچه ها زرشک سال کم آبی سال قبل شاخه ها ۴۰ درصد ۲ هزار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۸۱۱۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از برداشت موز گلخانه‌ای تا گرده افشانی نخیلات در فارس

استان فارس با داشتن آب و هوای متنوع، مکان مناسبی برای کشت و برداشت انواع محصولات کشاورزی همچون موز، گوجه فرنگی و غلات است.

آغاز کشت گوجه فرنگی در بیضا

 مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا گفت: کشت گوجه فرنگی نشایی در این شهرستان آغاز شده است و تا پایان خرداد ماه ادامه دارد.

صدیقه مویدی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا اظهار کرد: کشت گوجه فرنگی از ابتدای اردیبهشت ماه در این شهرستان آغاز شده است و تا پایان خرداد ماه ادامه دارد.

او با بیان اینکه همه نشا‌های گوجه فرنگی مورد نیاز کشاورزان در گلخانه‌های موجود در شهرستان تولید می‌شود، افزود: ۱۰ واحد گلخانه‌ای با مساحت ۶۰ هزار مترمربع، کارِ تهیه و تامین نشاء را به عهده دارند.

مویدی گفت: تاکنون در سطح ۲۷۰ هکتار از مزارع کشاورزی این شهرستان گوجه فرنگی کشت شده است و پیش بینی می‌شود سطح کشت این محصول تا پایان فصل کشت به هزار و ۵۰۰ هکتار برسد.

او تصریح کرد: عمده ارقام نشاء مصرفی این محصول صیفی شامل برومیا، سانسید، ۴۱۲۹، ثمین، باسیما، بدرو، متین و ۸۳۲۰ است.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه مزارع گوجه فرنگی این شهرستان تماما به روش نواری آبیاری می‌شود، اضافه کرد: شرایط مناسب آب و هوایی، استفاده از بذر مناسب، شرکت در کلاس‌های ترویجی و رعایت اصول فنی کاشت از سوی کشاورزان از جمله دلایل تولید محصول با کیفیت در بیضا است.

او بیان کرد: کشت و برداشت گوجه فرنگی در بیضا با ایجاد اشتغال فصلی قابل توجه، علاوه بر فروش در میادین میوه و تره بار استان و تامین گوجه فرنگی یک واحد صنعتی تولید رب گوجه در شهرستان بیضا، به کارنجات رب گوجه شهر‌های مجاور نیز ارسال می‌شود.

مویدی اضافه کرد: پارسال ۸۷ هزار تن محصول گوجه فرنگی از سطح هزار و ۴۵۰ هکتار از مزارع کشاورزی این شهرستان برداشت شد.

برداشت موز گلخانه‌ای در شهرستان داراب 

بیش از ۶ تن موز گلخانه‌ای برای نخستین بار در شهرستان داراب تولید شد.

فتحی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان داراب اظهار کرد: برای نخستین بار گلخانه‌ای به سطح ۳۸۰ متر مربع با ۱۰۳ درخت موز در شهرستان داراب ایجاد شد.

او افزود: تاکنون ۶ هزار و ۵۰۰ کیلوگرم موز از این گلخانه برداشت شده است.

فتحی گفت: تغییر الگوی کشت و اجرای کشت گلخانه‌ای یکی از مهم‌ترین سیاست‌های اقتصاد مقاومتی دولت در بخش کشاورزی است که شرایط را برای حرکت به سمت کشاورزی پیشرفته و علمی فراهم می‌کند. 

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان داراب بیان کرد: کشاورزی در محیط گلخانه، علاوه بر آن که اثربخشی مستقیم بر مبارزه با آفات و امراض گیاهی دارد، در مدیریت مصرف آب هم نقش به‌سزایی داشته و برای شهرستانی، چون داراب که با کمبود منابع آبی همراه است، بهترین روش برای استفاده مناسب از منابع آبی موجود خواهد بود.

آغاز کشت ذرت علوفه‌ای بهاره در مرودشت

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت از آغاز کاشت ذرت علوفه‌ای بهاره با هدف تامین علوفه مورد نیاز دامداری‌های شهرستان خبر داد.

منصور امیریان مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت با اشاره به آغاز کاشت ذرت علوفه‌ای بهاره با هدف تامین علوفه مورد نیاز دامداری‌های شهرستان، اظهار کرد: کاشت ذرت علوفه‌ای در شهرستان به ۲ صورت بهاره در فروردین ماه و تابستانه در خرداد ماه انجام می‌شود.

او ادامه داد: عملیات برداشت ذرت علوفه‌ای بهاره از اوایل مرداد ماه و برداشت ذرت علوفه‌ای تابستانه نیز از اواخر مهرماه آغاز می‌شود.

امیریان تصریح کرد: بر اساس ابلاغیه طرح الگوی کشت، سطح ابلاغی ذرت علوفه‌ای در شهرستان ۶ هزار و ۷۳۵ هکتار تعیین شده است.

او افزود: مبارزه تلفیقی با آفات و بیماری‌ها، تغذیه مناسب، اجرای برنامه‌های ترویجی به منظور افزایش بهره‌وری آب و راندمان تولید در واحد سطح در دستور کار این مدیریت است.

امیریان با بیان اینکه ذرت علوفه‌ای به عنوان یکی از محصولات مهم کشاورزی، تامین کننده خوراک دام بوده و در حفظ امنیت غذایی جامعه نقش موثری دارد، گفت: به منظور مدیریت بهینه آب و همچنین ارتقای تولید ذرت علوفه‌ای، بیش از ۹۰ درصد از اراضی تحت کشت این محصول در امسال با سیستم آبیاری نوین کشت می‌شود و میانگین برداشت در شهرستان ۶۵ تن در هکتار است.

او با بیان اینکه کشت ذرت علوفه‌ای با دستگاه ردیف کار انجام می‌شود، تصریح کرد: استفاده از آب کمتر، کوتاهی دوره رشد، گسترش یکنواختی رشد در مزرعه، افزایش عملکرد در واحد سطح و کاهش خطر سرمازدگی آخر فصل از فواید کشت ذرت علوفه‌ای بهاره است.

مدیر جهاد کشاورزی مرودشت افزود: ذرت علوفه‌ای به دلیل داشتن پروتئین، سلولز، نشاسته و فیبر یکی از بهترین نباتات برای تغذیه دام به حساب می‌آید.

قلع و قمع ساخت و ساز‌های غیرمجاز در اراضی کشاورزی کوار

مدیر جهاد کشاورزی کوار گفت: ۱۶ مورد ساخت و ساز غیرمجاز در اراضی منطقه شاه بهرامی در کوار خبر داد.

عبدالرسول جوکار مدیر جهاد کشاورزی کوار با بیان اینکه با دستور قضایی دادستان دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان و با همکاری فرماندهی انتظامی، قلع و قمع ۱۶ مورد ساخت و ساز غیرمجاز در اراضی منطقه شاه بهرامی در مساحت حدود ۲۵ هکتار انجام شد.

او افزود: هر گونه ساخت و ساز در اراضی کشاورزی مستلزم گرفتن مجوز تغییر کاربری از جهاد کشاورزی است.

جوکار، به بهره برداران بخش کشاورزی توصیه کرد: قبل از هر گونه اقدام از جمله خرید زمین و ایجاد ساخت و ساز‌های جدید با مراجعه به مدیریت جهاد کشاورزی از وضعیت زمین و امکان اخذ مجوز تغییر کاربری اطلاع حاصل کنند تا از اتلاف سرمایه‌های آنان جلوگیری به عمل آید.

صادرات گوجه فرنگی شهرستان مهر به حوزه خلیج فارس 

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مهر گفت: گوجه فرنگی این شهرستان به منظور مصرف در بازار‌های داخلی و صادرات به کشور‌های حوزه خلیج فارس عرضه می‌شود.

مجید صفری مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مهر اظهار کرد: با توجه به سطح زیرکشت ۲۵۰ هکتاری این محصول پیش‌بینی می‌شود حداقل ۱۰ هزار تن گوجه فرنگی از مزارع شهرستان تولید و به منظور مصرف در بازار‌های داخلی و صادرات به کشور‌های حوزه خلیج فارس عرضه شود.

او گفت: ۱۰ تن محصول تولید شده گوجه فرنگی از مزارع شهرستان مهر به کشور امارات متحده عربی صادر شده است.

صفری بیان کرد: برداشت این محصول از اواخر فروردین ماه امسال آغار شده و تا اواخر خردادماه ادامه دارد.

او افزود: کشاورزانی که قصد صادرات محصول تولیدی خود را دارند باید از طریق سامانه سانکا و کسانی که قصد فروش محصول خود در بازار‌های داخلی را دارند از طریق سامانه سبک نسبت به ثبت اطلاعات و دریافت کد شناسه سلامت محصول اقدام کنند.

آغاز برداشت غلات از مزارع گراش 

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان گراش گفت: عملیات برداشت گندم، جو و کلزا از سطح هزار و ۹۰۰ هکتار از اراضی این شهرستان آغاز شده است.

حسن مرادی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان گراش اظهار کرد: عملیات برداشت گندم، جو و کلزا از سطح هزار و ۹۰۰ هکتار از اراضی این شهرستان آغاز شده است و پیش‌بینی می‌شود بالغ بر ۶ هزار و ۵۰۰ تن محصول از این سطح تولید شود.

او بیان کرد: در سال زراعی جاری با تلاش کشاورزان عملیات برداشت غلات از سطحی معادل هزار و ۷۰۰ هکتار گندم، ۱۵۰ هکتار جو و ۵۰ هکتار کلزا انجام می‌شود.

مرادی تصریح کرد: طبق پیش‌بینی‌های انجام شده امسال نزدیک به ۶ هزار تن گندم، ۵۰۰ تن جو و ۱۵۰ تن کلزا از مزارع برداشت خواهد شد.

او اضافه کرد: در سال زراعی جاری با توجه به وضعیت خشکسالی مشکلاتی برای کشاورزان ایجاد شد ولی بارندگی‌های آخر فصل برای کشاورزی مطلوب بود.

مرادی گفت: با پیگیری‌های انجام شده، مرکز خرید گندم شهرستان گراش واقع در بخش آرد به‌صورت شبانه روزی آماده دریافت محموله‌های گندم کشاورزان شهرستان است.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه از هر هکتار محصول گندم و جو برداشت شده به طور میانگین ۳ تن کاه و کلش جمع‌آوری می‌شود، گفت: امسال با هزار و ۹۰۰ هکتار کشت گندم، جو و کلزا پیش‌بینی می‌شود بیش از ۲ هزار کاه تولید شود که این میزان کاه و کلش تولیدی تامین کننده بخشی عمده‌ای از علوفه مورد نیاز دامداران شهرستان گراش خواهد بود.

گرده افشانی نخیلات در فسا 

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فسا از گرده افشانی نخیلات در سطح ۱۷۰ هکتار باغات این شهرستان خبر داد. 

محمدصادق فانی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فسا اظهار کرد: گرده افشانی نخلستان‌ها از اواسط فروردین ماه آغاز شد و تا اواسط اردیبهشت ماه ادامه دارد. 

او اضافه کرد: در حال حاضر بیش از ۳۵۰ هکتار از باغات فسا زیر کشت درخت نخل قرار دارد که ۱۷۰ هکتار آن مثمر است.

این مقام مسئول ادامه داد: گرده افشانی نقش بسیار مهمی در افزایش تولید و کیفیت محصول خرما دارد و رعایت اصول و دقت در انجام آن ضروری است.

فانی تصریح کرد: گرده افشانی نخیلات به‌صورت سنتی و دستی توسط کارگران ماهر انجام می‌شود و هر کشاورز بر اساس تعداد نخل‌های خود عملیات گرده‌افشانی را برای تولید محصول انجام می‌دهد.

او گفت: در برنامه تغییر الگوی کشت، توسعه کشت نخیلات به‌عنوان یکی از کشت‌های کم آب بر و متحمل به بی آبی در دستور کار قرار دارد که رقم زاهدی، شاهانی، پیاروم و کبکاب بیشترین توسعه را در شهرستان دارند.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • از برداشت موز تا گرده افشانی نخیلات در فارس
  • از برداشت موز گلخانه‌ای تا گرده افشانی نخیلات در فارس
  • گوجه فرنگی شهرستان مهر در راه بازار‌های جهانی
  • آغاز برداشت گندم در شهرستان دهلران
  • آغاز برداشت چغندرقند از مزارع دزفول
  • پیش بینی برداشت بیش از ۷۰۰ تن گل محمدی در خراسان جنوبی
  • برداشت چغندر قند در دزفول
  • پیچیده شدن عطر خوش گل‌های محمدی در خراسان جنوبی + فیلم
  • برداشت گندم از مزارع شهرستان دشتی
  • برداشت ۱۶ هزار تن سیر در طارم