Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- نتیجه یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که احتمال ابتلا به کرونا از سطوح سوپرمارکت‌ها بسیار کم است.
به گزارش آریا، محققان دانشگاه گوئلف در انتاریو کانادا در این مطالعه 957 نمونه از چهار سوپرمارکت را در مدت یک ماه مورد بررسی قرار دادند.
نتیجه آزمایش تمام این نمونه‌ها از نظر آلودگی به ویروس کرونا مثبت نبود، به عبارت دیگر نتیجه این مطالعه نشان می‌دهد سطوحی که بیشتر لمس می‌شود، مثل دسته سبد چرخدار خرید یا درب فریزر، درب ورودی سوپر مارکت‌هایی که پروتکل‌های بهداشتی را به خوبی رعایت می‌کنند، بی خطر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


دکتر ماریا کورادینی استادیار علوم تغذیه در دانشگاه گوئلف کانادا گفت: ما باور داریم که تمیز کردن و ضد عفونی کردن سطوحی که عمومی است همراه با ماسک زدن به طور آشکاری خطر انتقال این بیماری از سطوح به انسان را کاهش می‌دهد.
وی افزود: تحقیقات قبلی در مورد همه گیری حاکی از این بود که این ویروس می‌تواند ساعت‌ها یا حتی روز‌ها روی سطوح زنده بماند که باعث شد بسیاری از مردم هنگام خرید دستکش دست کنند.
این محقق یادآور شد: در این بررسی نه تنها از دسته سبد چرخ دار خرید و سبد‌های خرید، بلکه از دستگاه‌های کارت خوان و تسمه نقاله میز صندوقدار خرید، سطوح اطراف پیشخوان و دسته‌های پلاستیکی و فلزی در فروشگاه‌ها نمونه برداری شد سپس محققان در جستجوی آر. آن.‌ای ویروس کرونا، تست‌های پی. سی. آر انجام دادند.
کورادینی تصریح کرد: نتیجه تمام این آزمایش‌ها بدون توجه به زمان و مکان منفی بود.
وی تاکید کرد: نتایج این مطالعه نشان داد در صورتی که فروشگاه‌ها شیوه نامه‌های بهداشتی را به طور مداوم رعایت کنند و به سلامتی کارکنان خود اهمیت ویژه دهند، خطر همه گیری از طریق سطوحی که در فروشگاه‌ها زیاد با دستان مشتری و کارکنان در ارتباط است، پایین است.
این محقق گفت: نتیجه این مطالعه در حقیقت یافته‌های مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا را تایید می‌کند. با اینکه مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا اعلام کرده بود که انتقال کووید19 از سطوح امکان پذیر است، اما این موضوع بعید به نظر می‌رسد چراکه ویروس کرونا بیشتر از طریق قطره‌های کوچک بزاق یا از طریق هوای بازدم افراد ناقل منتقل می‌شود.
این تحقیق در مجله Current Research in Food Science منتشر شده است.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: کرونا فروشگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۸۵۷۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انسان نخستین بار کی سرما خورد؟

ایتنا - انسان خردمند (هومو ساپینس) چه زمانی در تاریخ برای اولین بار سرما خورد؟
پاسخ به این سوال دشوار است؛ تا حدی به این دلیل که از میان ویروس‌های متعددی که باعث سرماخوردگی می‌شوند، تنها تعداد کمی از آن‌ها در بقایای به‌جا مانده از انسان‌ها کشف می‌شوند چرا که ویروس سرماخوردگی اغلب در بافت‌های نرم مانند ریه وجود دارد و کم‌تر در استخوان و دندان قابل ردیابی است. با این حال این امکان وجود دارد که برخی از اولین انسان‌های خردمند دست‌کم ۳۰۰ هزار سال پیش به سرماخوردگی مبتلا شده‌ باشند. 

«سرماخوردگی معمولی» یک اصطلاح کلی برای گروهی از عفونت‌‌های تنفسی است که افراد با سیستم ایمنی سالم، به صورت خفیف به آن‌ مبتلا می‌شوند. راینوویروس‌ها، کروناویروس‌ها و ویروس سین‌سیشیال تنفسی (RSV/ ویروس پیوسته‌یاخته‌ای تنفسی) اغلب عوامل اصلی‌اند. البته این عوامل بیماری‌زا (پاتوژن‌ها) قبل از آنکه بین مردم شیوع پیدا کنند، احتمالا از سایر مهره‌داران به انسان منتقل شده‌اند.

جوئل ورتهایم، ویروس‌شناس تکاملی از دانشگاه کالیفرنیا به لایو‌ساینس گفت، باتوجه به زندگی انسان خردمند با حیوانات، قرار گرفتن بشر در معرض ویروس‌های جدید اجتناب‌ناپذیر بوده است.

معمولا زمانی که ویروس حیوانی به بدن انسان وارد می‌شود، قادر به ایجاد عفونت و آلودگی نیست، زیرا با میزبان جدید سازگار نیست، با این حال ویروس‌ها گاه برای جهش موفقیت‌آمیز و حتی انتشار بین انسان‌ها مجموعه‌ای از ژن‌های مناسب دارند؛ مانند ویروس‌هایی که در همه‌گیری کووید‌ــ۱۹ یا آنفلوانزای خوکی ظهور کردند.

البته دانشمندان درباره زمان اولین شیوع ویروس‌های سرماخوردگی نظرهای متفاوتی دارند. به عقیده برخی دانشمندان، این ویروس‌ها می‌توانند هم‌زمان با طلوع تمدن بشری یعنی پنج تا شش هزار سال قبل، از حیوانات به انسان‌ها منتقل شده‌ باشند؛ زمانی که انسان‌ها زندگی در مناطقی نزدیک به هم را آغاز کردند که عوامل بیماری‌زا به‌راحتی می‌توانستند بین آن‌ها گسترش یابند و هم‌زمان پرورش حیوانات حامل این ویروس‌ها را نیز آغاز کردند.

اما همه دانشمندان با این فرضیه موافق نیستند. فرانسوا بالوکس، زیست‌شناس دانشگاه کالج لندن، می‌گوید انسا‌ن‌های «شکارچی‌ــ‌گردآورنده» که کشاورزی نمی‌کردند یا دام پرورش نمی‌دادند هم می‌توانستند از طریق شکار در معرض این ویروس‌های حیوانی قرار بگیرند. انسان شکارچی‌ پیش از انسان خردمند وجود داشت و به نظر این زیست‌شناس، ویروس‌های سرماخوردگی مختلف در طول دوران تکامل انسان در زمان‌های مختلف پدیدار می‌شدند و از بین می‌رفتند.

او می‌گوید: «من فکر می‌کنم احتمالا یکی از رویدادهایی که به افزایش قابل‌توجه جذب عوامل بیماری‌زا در انسان منجر شد، پخش شدن آن‌ها در خارج آفریقا بود که طی آن احتمالا به ویروس‌های سرماخوردگی جدید مبتلا شدند. بقایای قدیمی‌ترین انسان‌ خردمندی که در خارج از آفریقا کشف شد، متعلق به ۲۱۰ هزار سال قبل بود.»

دانشمندان برای کشف پیدایش این ویروس سراغ حفاری‌های باستان‌شناسی رفتند. به گفته کارشناسان، ویروس‌های سرماخوردگی زیاد خوبی باقی نمی‌مانند. این ویروس‌ها به طور معمول در بافت‌های نرم مانند ریه که پس از مرگ از بین می‌روند، اثر باقی می‌گذارند و در بافت‌های مقاوم مانند استخوان و دندان یافت نمی‌شوند.

البته ژنوم‌های ویروسی در بقایای انسان‌های باستانی یافت شده‌اند اما فقط ویروس‌های مبتنی بر دی‌ان‌ای بوده‌اند نه ویروس‌های حاوی آران‌آی (RNA) اما محققان یک کروناویروس متعلق به قرن شانزدهم را در پالپ دندان یک اسکلت‌ انسان در فرانسه پیدا کردند. این آران‌ای با کروناویروس‌های شناخته‌شده امروزی متفاوت است و نشان می‌دهد که این عوامل بیماری‌زای تاریخی احتمالا یا از بین رفته‌اند یا بدون آنکه شناسایی شوند، تکامل یافته‌اند.

بالوکس می‌گوید: «احتمالا در آینده از ویروس‌هایی که کمتر از ۲۰۰ سال پیش با ما بودند، تصویر جمعی مناسب‌تری خواهیم داشت. این امر ردیابی تاریخچه ویروس‌ها در گذشته‌های دور را برای دانشمندان آسان‌تر می‌کند.»

دیگر خبرها

  • آنروا: کودکان غزه‌ سطوح مخرب آسیب روانی را تجربه می‌کنند
  • آونروا: کودکان غزه‌ سطوح مخرب آسیب روانی را تجربه می‌کنند
  • مردم خراسان جنوبی هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان در طرح فجرانه خرید کردند
  • ضعف‌های زیرساختی و هزینه شدن یارانه برای کالاهای غیراساسی
  • داستان سرماخوردگی در انسان‌ها از چه زمانی آغاز شد؟
  • استقبال خانوار‌های استان همدان از طرح کالابرگ فجرانه
  • تغییرات آب و هوایی می‌تواند منجر به افزایش ویروس‌هایی مانند کووید شود
  • استقبال خانوارهای استان همدان از طرح کالابرگ فجرانه
  • ایمن‌سازی کودکان زیر ۵ سال با قطره فلج اطفال اجرا شد
  • انسان نخستین بار کی سرما خورد؟