Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از ساری، در راستای حمایت از اقشار متوسط و کم برخوردار جامعه و دستیابی به خودکفایی و امنیت غذایی، با تاکید رهبر معظم انقلاب، وزیر جهاد کشاورزی و ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره)، طرح جهش تولید در دیم‌زارهای مازندران در سطح ۳۰ هزار هکتار با پشتیبانی جهاد کشاورزی و ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) استان عملیاتی خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در صورت موفقیت در اجرای این طرح که در مناطق دیم استان اجرا خواهد شد، سال آینده به ۹۰ هزار هکتار از دیم‌زارهای استان افزایش می‌یابد.

تسهیلات مناسبی برای اجرای این طرح در نظر گرفته شده است که برای خرید ادوات کشاورزی مورد استفاده قرار می‌گیرد که شامل تسهیلات کم بهره با بازپرداخت چندساله است.

یکی از اهداف این طرح، توجه به توسعه کشت علوفه، حبوبات و دانه‌های روغنی مناطق دیم در کنار گندم و جو است.

کمبود آب و بارندگی در مناطق دیم یکی از مهمترین عوامل محدودکننده توسعه کشت در دیم‌زارهاست.

با توجه به افزایش قیمت نهاده‌ها و نبود نقدینگی لازم برای کشاورزان مناطق دیم استان، اعطای تسهیلات کم بهره برای کشاورزان مناطق بالادست در دستورکار است تا جهش تولید در این مناطق محقق شود.

توجه به کشاورزی حفاظتی هم یکی از مولفه‌های مهم و مورد تاکید در توسعه دیم‌زارهاست تا ضمن حفظ رطوبت، در کاهش فرسایش خاک هم موثر باشد.

عزیزاله شهدی فر رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران در این باره گفت: در بخش کشاورزی با توجه به شرایط موجود باید به اولویت‌ها پرداخته شود و جهش تولید در دیم‌زارها یکی از این اولویت‌هاست که از ظرفیت مغفول استان استفاده بهینه خواهد داشت.

وی افزود: ستاد اجرایی فرمان امام (ره) در کنار جهاد کشاورزی پای کار است تا بتواند ظرفیت تولید در مناطق دیم را فعال کرده و جهش تولید را رقم بزند.

شهیدی‌فر توسعه مکانیزاسیون، رعایت تناوب زراعی، رعایت کشاورزی حفاظتی، تنوع کشت و تنوع محصولات را از اهداف مهم این طرح برشمرد و اضافه کرد: کشت مکانیزه در چند سال اخیر جهش خوبی داشته است و در کشت برنج به حدود ۱۳۰ هزار هکتار رسیده است که در مناطق دیم هم باید به سمت توسعه کشت مکانیزه حرکت کنیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران در بخش دیگری از سخنانش به لزوم اعطای تسهیلات کم بهره به کشاورزان مشمول این طرح اشاره کرد و گفت: از طریق این تسهیلات ناوگان کشت مکانیزه استان را گسترش و توسعه خواهیم داد.

وی بر استفاده از پهپادها در مناطق دیم استان تاکید کرد و افزود: تاکنون ۱۵۰ فروند پهپاد برای برخورداری از تسهیلات معرفی شدند که ۷۰ فروند در آسمان کشاورزی استان به پرواز درآمده است.

شهیدی‌فر با بیان اینکه کشاورزی قراردادی از دیگر اولویت‌های وزارت جهاد کشاورزی و لازمه کنونی کشاورزی کشور است، ادامه داد: کشاورزی قراردادی به کشاورز این اطمینان را می‌دهد بدون دغدغه فروش، محصول خود را تولید کند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران تاکید کرد: امسال حواله نهاده‌های کشاورزی به صورت الکترونیک صادر می‌شود و نیازی به حضور کشاورزان در مراکز جهاد کشاورزی نیست.

وی در پایان بر توسعه کشت کلزا در مناطق مختلف استان با توجه به بارندگی‌های اخیر تاکید کرد.

انتهای پیام/۸۶۰۳۵/غ

منبع: فارس

کلیدواژه: توسعه کشت های علوفه ای امنیت غذایی و جهش تولید جهاد کشاورزی جهش تولید مناطق دیم هزار هکتار توسعه کشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۸۹۳۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه ریزی جهاد کشاورزی برای افزایش ۳۰ درصدی کشت پنبه در گلستان + فیلم

رئیس موسسه تحقیقات پنبه کشور در این همایش با اشاره به رکورد شکنی برداشت بیش از ۷ تن پنبه در هر هکتار گفت: سال‌های گذشته ۲ رقم پنبه داشتیم، اما اکنون ۱۴ رقم تجاری داریم که ارقام زودرس هستند و صرفه جویی در مصرف آب از جمله مزیت آنهاست.

قربانی افزود: کشورمان به سالانه حدود ۵۰۰ هزار تن وش پنبه برای صنایع مختلف نیاز دارد.

برزعلی رئیس سازمان جهاد کشاورزی گلستان هم در این همایش از برنامه ریزی برای افزایش ۳۰ درصدی کشت پنبه در استان خبر داد.

در این همایش از جدیدترین دستگاه کارنده پنبه که با توان تولیدکنندگان داخلی ساخته شده است رونمایی شد.

سالانه حدود ۲۰ هزار هکتار از مزارع گلستان زیر کشت پنبه می‌رود که یک پنجم تولید کشور از این سطح برداشت می‌شود.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی باشگاه خبرنگاران جوان گلستان گرگان

دیگر خبرها

  • برنامه ریزی جهاد کشاورزی برای افزایش ۳۰ درصدی کشت پنبه در گلستان + فیلم
  • سال گذشته ۱۰هزار میلیارد ریالی به طرح‌های اولویت دار جهاد کشاورزی همدان پرداخت گردید
  • باغات مرکبات مازندران شناسنامه‌دار می‌شوند
  • اجرای مدیریت تلفیقی در ۳۰۰۰ هکتار زمین کشاورزی مازندران
  • پیش‌بینی برداشت ۳۰ هزار تن گندم مازاد از مزارع آبدانان
  • میمند ۲ هزار هکتار گل محمدی زیرکشت دارد/وجود ۳۶۰ گونه گیاه دارویی
  • اجرای طرح جهش تولید گندم در دیم‌زارهای چهارمحال‌وبختیاری
  • توسعه صادرات گیاهان دارویی با تکمیل زنجیره ارزش
  • فعالیت ۸ سایت تبدیل بقایای کشاورزی به خوراک دام در کشور
  • برداشت سه تن زعفران از مزارع لرستان