Web Analytics Made Easy - Statcounter

استاد اقتصاد دانشگاه امام صادق گفت: رئیس بانک مرکزی این نهاد را باید متناسب با انتظارات عموم جامعه که کاهش نرخ تورم و ثبات اقتصادی است مدیریت کند؛ لذا در بسیاری از شرایط خاص اقتصادی، باید شاهد عکس العمل سریع بانک مرکزی در موضع گیری‌های درست و منطقی و به نفع عموم جامعه باشیم.

گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، بعد از انتظار طولانی که برای مشخص کردن یا ابقای رئیس قبلی بانک مرکزی داشتیم، آقای صالح آبادی به عنوان رئیس بانک مرکزی معرفی و مدیریت این نهاد پولی و ارزی را برعهده گرفتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وضعیت تورم و رکورد زنی‌های چند ماه اخیر، افزایش پایه پولی و رشد نقدینگی و چالش‌های مختلفی که اقتصاد را سردرگم کرده است از جمله موضوعاتی است که می‌طلبد مدیریت بانک مرکزی با نگاه متفاوت و اصلاحی این نهاد پولی و مالی را اداره کند. کامران ندری؛ اقتصاددان و عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق (ع) در گفتگو با دانشجو اشاره‌ای دارد به برخی از وظایف و مسوولیت‌های خطیری که از رئیس جدید بانک مرکزی انتظار می‌رود.

عضو پژوهشکده پولی وبانکی کشور در خصوص انتظاراتی که از آقای صالح آبادی به عنوان رئیس جدید بانک مرکزی می‌رود ه گفت: یکی از مهمترین مسائل امروز اقتصاد ما که همه دولتمردان بدان اذعان دارند و کسی نمی‌تواند بر آن سرپوشی بگذارد یا آن را تکذیب کند، مساله تورم است؛ بنابراین می‌توان گفت چالش اصلی اقتصاد ایران یا یکی از اساسی‌ترین مسائلی که بانک مرکزی باید برای آن برنامه محور وارد شود موضوع حل تورم است.

ندری ادامه داد: البته حل مساله تورم را تنها نمی‌توان به برنامه‌ها وسیاست گذاری‌ها و مدیریت بانک مرکزی نسبت داد، چرا که مسائل مختلفی در اقتصاد دست به دست هم می‌دهند تا شاهد اوج گرفتن معضلی به نام افزایش تورم باشیم. بدین منظور مجموعه دولت برای حل مشکل تورم در کنار بانک مرکزی باید طرح و برنامه‌ها و سیاست گذاری‌های هدفمند و مشخصی را دنبال کنند تا خواسته خود را محقق نمایند.

وی درباره مهمترین برنامه‌ها و فعالیت‌هایی که مدیر کنونی بانک مرکزی باید در راس فعالیت‌های کاری خود قرار دهد گفت: از جمله موارد ضرروی که آقای صالح آبادی باید بدان توجه کند اصلاح رابطه بانک مرکزی با دولت است. حل ناترازی‌های بانکی، حل چالش دسترسی آحاد مردم به وام‌های بانکی، جلوگیری از افزایش پایه پولی ورشد نقدینگی. این موارد از جمله معضلات مهمی است که بانک مرکزی با آن مواجه است.

استاد پول و بانکداری در این باره تصریح کرد: مشکل دیگری که نظام بانکی کشور را با چالش‌های متعددی رو به رو کرده، عدم ارتباط بانک‌های ایرانی با نظام بانکداری بین الملل است. به روز نبودن نظام بانکی از حیث رعایت استاندارد‌های بین المللی نیز از جمله مسائلی است که رئیس بانک مرکزی باید در فهرست اصلاحات اساسی بانک مرکزی قرار دهد.

کامران ندری با تاکید بر موضوع مهم حل تورم خطاب به رئیس بانک مرکزی گفت: آقای صالح آبادی در راس همه فعالیت‌ها و برنامه‌هایی که برای مدیریت بانک مرکزی دارند باید کنترل تورم را مورد نظر قرار دهند. برای کنترل نرخ تورم سیاستگذاری درست ارزی موضوع بسیار مهمی است، حداقل تا جایی که سیاست‌های ارزی روی نرخ تورم اثر می‌گذارد؛ بنابراین با صراحت می‌توان گفت، نخستین دغدغه بانک مرکزی باید کنترل تورم باشد. اگر رئیس بانک مرکزی احساس کند برای کنترل نرخ تورم، چاره‌ای جز ایجاد ثبات در بازار ارز ندارد باید هر چه سریع‌تر به این موضوع ورود کند.

وی در این باره خاطر نشان کرد: هر چند اصلاحات ارزی و سیاست گذاری‌های ارزی در شرایط فعلی اقتصاد تحریمی ایران کار ساده‌ای نیست، اما اشراف و توجه به این موضوع، یکی از مهمترین برنامه‌هایی است که رئیس بانک مرکزی باید نسبت به حوزه پولی و ارزی و ارتباط این دو بخش در بانک مرکزی دقت نظر کافی داشته باشد و بداند که با توجه به شرایط کنونی اقتصاد بهترین سیاست گذاری چیست.

کامران ندری اضافه کرد: به هر حال با توجه به حجم بزرگ مشکلات و چالش‌های اقتصادی کشور نیازمند مدیریت پویا و به روزی از سوی رئیس جدید بانک مرکزی هستیم. در واقع رئیس بانک مرکزی این نهاد را باید متناسب با انتظارات عموم جامعه که کاهش نرخ تورم و ثبات اقتصادی است مدیریت کند؛ لذا در بسیاری از شرایط خاص اقتصادی، باید شاهد عکس العمل سریع بانک مرکزی در موضع گیری‌های درست و منطقی و به نفع عموم جامعه باشیم.

عضو پژوهشکده پولی و بانکی در پایان خاطر نشان کرد: اگر امروز بانک مرکزی سیاستی را در رابطه با نرخ بهره اتخاذ کرده حتماً این سیاست نباید چند ماه آینده به قوت خود باقی باشد و اجرا شود، بلکه بانک مرکزی باید به طور مداوم سیاست‌های خود را متناسب با شرایط اقتصاد مورد بازنگری قرار دهد و بهترین تصمیمات را را در واکنش به وضعیت اقتصاد کشور اتخاذ کند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: کامران ندری بانک مرکزی رئیس کل بانک مرکزی تورم بازار ارز ناترازی نظام بانکی بانک مرکزی رئیس بانک مرکزی بانک مرکزی سیاست گذاری عموم جامعه برنامه ها نرخ تورم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۸۹۵۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نرخ تورم در دولت رئیسی چند؛ ۳۰، ۴۰، ۵۰، ۶۰ یا بیشتر؟

آفتاب‌‌نیوز :

اخیر روزنامه هم میهن از شکستن رکورد تورم تاریخ انقلاب در دولت رئیسی خبر داده بود که بانک مرکزی در جوابیه ای به این گزارش آن را رد کرد اما ناخواسته اطلاعات جدیدی از ثبت رکورد تورم در دولت رئیسی افشا کرده است.

این روزنامه نوشته بود: ابراهیم رئیسی، رئیس دولت سیزدهم درست یک سال پیش در اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۲ برای مهار تورم و رشد تولید دستوراتی داد که در ۱۰ بند به دستگاه‌های مختلف کشور تکلیف شد. یک سال از این ۱۰ فرمان گذشته و حالا انتشار لیست تورم توسط بانک مرکزی نشان می‌دهد نه‌تنها در مهار تورم موفقیتی حاصل نشده بلکه رکورد ۸۰ ساله نرخ تورم توسط دولت سیزدهم شکسته شده و به بالای ۵۲ درصد رسیده است.

براساس گزارش خبرگزاری دولت(ایرنا) بانک مرکزی در پاسخ به گزارش این روزنامه درباره میزان تورم، جزئیاتی از روند این شاخص در سال گذشته و آخرین وضعیت آن در فروردین امسال ارائه کرد و نوشت: بر اساس آمار بانک مرکزی تورم نقطه‌به‌نقطه شاخص بهای کالا‌ها و خدمات مصرفی در فروردین سال ۱۴۰۳ نسبت به فرودین سال ۱۴۰۲ به میزان ۲۷.۷ واحد درصد کاهش پیدا کرده و به کمتر از میانه کانال ۳۰ درصد رسیده است.

خبرگزاری دولت افزود: توضیحات بانک مرکزی نشان می‌دهد نرخ تورم نقطه‌به‌نقطه در پایان فروردین امسال به کمتر از ۳۵ درصد رسیده است.

‏ حالا عبدالناصر همتی در واکنش به این گزارش بانک مرکزی نوشته است: از اطلاع رسانی بانک مرکزی ممنون. البته مناسب بود که تورم سالانه در پایان سال ۱۴۰۲  ‏و فروردین ۱۴۰۳ را هم اعلام می‌کردند. 

‏وی افزود: این اعلام، به معنای این است که تورم فروردین ۱۴۰۲ به میزان «۶۳ درصد» بوده است!

‏همتی نوشت: این تورم اعلام نشده، نتیجه رکورد رشد ۴۳ درصدی چاپ پول در سال ۱۴۰۱ و دلیل عمده فشار به نرخ ارز در ۱۴۰۲ بود.

این در حالی است که سال گذشته نیز برخی رسانه ها از ثبت نرخ تورم بالای ۷۰ درصد در دولت رئیسی خبر داده بودند که بانک مرکزی بدون اعلام جزئیات نرخ تورم، آن را تکذیب کرده بود.

از زمان روی کارآمدن دولت رئیسی آمارهای اقتصادی به شدت سانسور می شوند.

دیگر خبرها

  • جنجال تصویر گردشگر روس با یک بغل اسکناس ایرانی/ کارت‌های گردشگری چه نقشی دارند؟
  • پیشتازی ترامپ در مقابل بایدن در مهمترین موضوع برای آمریکایی‌ها
  • نقدینگی کنترل نمی‌شد، گرفتار ابَر تورم می‌شدیم
  • جایگزین اسکناس کیلویی
  • شقاقی: تصمیمات سخت کنترل تورم مشاهده نمی‌شود؛ نرخ واقعی تورم کشور چه عددی است؟
  • شما یا نمیدانید یا میخواهید که ندانید!
  • بانک مرکزی وضعیت ارزی کشور را بهبود بخشید
  • واکنش همتی به اعلام نرخ تورم نقطه به نقطه فروردین از سوی بانک مرکزی
  • نرخ تورم در دولت رئیسی چند؛ ۳۰، ۴۰، ۵۰، ۶۰ یا بیشتر؟
  • سفر فرزین به ریاض چه تاثیری بر بازار غیررسمی ارز داشت؟