Web Analytics Made Easy - Statcounter

مغز پیچیده‌ترین پدیده مادی است که در کائنات بشر می‌شناسد. انسان ها واقعیت زندگی را خودشان و با مغزشان می سازند. بنابراین انسانی که زندگی را می سازد باید خلاق باشد. از سویی مغز انسان ثابت نیست و انعطاف پذیر است و افراد با کار کردن و انجام فعالیت می توانند مغز خود را تغییر دهند. پس مطالعه دقیق درباره مغز و ساختار آن گامی مهم و اثرگذار برای کمک به انسان‌ها و داشتن زندگی بهتر و رفاه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۸۶ تا ۱۰۰ میلیون سلول عصبی در مغز وجود دارد. شبکه عظیم داده پردازی. پس مطالعه این ساختار پیچیده نیاز به تجهیزات پیشرفته دارد. اینجاست که علوم و فناوری های شناختی به کار می آید. علمی پیش رو و در مرز دانش که تحول زندگی بشر را در آینده رقم می زند.

عملکرد مغز و آنچه در سطح بالاتر در رفتار موجودات زنده مشاهده می کنیم؛ بستگی به الگوی فعالیت نورون ها دارد که به صورت پیچیده در شبکه عصبی کنار هم قرار گرفته اند.

عدم کارکرد صحیح این شبکه عصبی باعث ایجاد امراضی می شود که می توان به صرع، پارکینسون و اوتیسم اشاره کرد. این بیماری ها همان اختلالات شبکه عصبی هستند که به این صورت خود را نمایش می دهند. پس باید بتوانیم این شبکه عصبی را ببینیم و رفتار تجمعی آن را مشاهده و مشکل را پیدا کنیم.

در این زمینه میکروسکوپ های نوری یکی از فناوری های نوین برای مطالعه مغز هستند. ابزاری که قابلیت مناسب برای تصویربرداری میکروسکوپی از بافت ها به خصوص نورون های شبکه عصبی یک موجود زنده را دارند.

طراحی و ساخت این میکروسکوپ های نوری به همت محققان کشور و با حمایت های ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری انجام شده است. اقدامی که به محققان کشور این امکان را داد تا بدون چالش به مطالعه ساختار مغز بپردازند و گام هایی اثرگذار برای درمان بیماری ها بردارند.

برای ساخت و توسعه تجهیزات نوین نوری برای بکارگیری تکنیک اپتوژنتیک متخصصان از حوزه های مختلف مانند علوم پایه، علوم زیستی و مهندسی دور هم جمع شدند.

تکنیک اپتوژنتیک در دنیا در حال توسعه است. در این روش از نور برای کنترل رفتار سلول های عصبی استفاده می شود. یعنی سلول های عصبی به گونه ای دستکاری های ژنتیکی می شوند تا نسبت به نور تحریک شوند. پس از آن از نور برای کنترل رفتار سلول عصبی یا پایش عملکرد این سلول استفاده می شود. در حال حاضر از این روش برای درمان بیماری آلزایمر و پارکینسون محققان مشغول فعالیت هستند.

البته این تکنیک نوین در کشورمان نیز در حال انجام است اما توسعه فعالیت در آن نیاز به تجهیزات پیشرفته داشت. متخصصان کشور با حمایت های ستاد دستگاه های پیشرفته تصویربرداری نوری از مغز با روش سیگنال ذاتی، تصویربرداری نوری از مغز به روش استفاده از رنگدانه های حساس به ولتاژ، تصویربرداری نوری به روش اسپکل لیزری و اپتوژنتیک برای استفاده در زمینه علوم اعصاب شناختی را طراحی و تولید کرده اند تا این حوزه با سرعت پیش رود. البته فعالیت های این محققان ادامه دارد تا با ساخت سایر تجهیزات بی نیاز از واردات شویم.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: شبکه عصبی مغز توسعه درمان شبکه عصبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۱۳۶۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهران مدیری در سکوت قهوه‌اش را می‌خورد؟

مهران مدیری مدتی است با تولید و پخش برنامه «اسکار»، در کنار پیگیری ماجرای اختلافش با صداوسیما بر سر «دورهمی» و اخیرا هم خبر ساخت سریال جدیدش، نگاه‌ها را به خود معطوف کرده است.

به گزارش ایسنا، ماجرای اختلاف نظر میان مهران مدیری و صداوسیما، با امتداد شکایت این سازمان از سازندگان «دورهمی» و جلوگیری از پخش قسمت‌های جدید برنامه  مدیری، به مرحله‌ی تازه‌ای نرسیده اما متوقف هم نشده است.

اختلاف‌نظرها میان صداوسیما و مهران مدیری از آن زمان بار دیگر بالا گرفت که عنوان شد، مدیری قصد ساخت برنامه‌ای با نام «اسکار» را برای شبکه نمایش خانگی دارد و در حالی که مجوز تولید این برنامه از سوی خود ساترا داده شده بود، شائبه‌هایی مبنی بر جلوگیری از پخش وجود داشت. با این وجود و در حالی که بحث‌ بر سر «دورهمی» و شکایت صداوسیما از مهران مدیری ادامه داشت، این کارگردان «اسکار» را ساخت که این روزها در شبکه نمایش خانگی هم در حال انتشار است.

به تازگی هم خبرهایی مبنی بر ساخت سریال جدید مهران مدیری با عنوان «پدر قهوه» عنوان شده اما هنوز به تایید رسمی نرسیده است؛ هرچند این کارگردان از آن دسته افرادی است که معمولا ترجیح می‌دهند پروژه‌هایشان را در بی‌خبری و در عین حال با توسل به انتشار اخبار غیررسمی پیش ببرند.

در اخباری که منتشر شده، عنوان شده است که «پدر قهوه» را می‌توان پروژه‌ی جدید مهران مدیری پس از برنامه‌ی «اسکار» دانست؛ رئالیتی‌شویی که اتفاقا استقبال چندانی هم از آن نشد و حالا داستان سریال جدید، در فضا و ساختاری کاملا متفاوت، حول موضوع مافیای قهوه در ایران می‌گذرد.

گویا قرار است ژاله صامتی ـ بازیگر محبوب سریال زیرخاکی ـ بازیگر نقش اول زن این سریال باشد. مهران مدیری نقش رئیس مافیای قهوه را ایفا کند و سام درخشانی هم یکی از نقش‌های محوری پدر قهوه را بر عهده بگیرد. همچنین از ترکیبی که برای بازیگران در نظر گرفته شده، می‌توان از همین حالا فضای کمدی کار و شباهتش با آثاری چون مرد هزار چهره یا هیولا را متصور شد.

هرچند مدیری حدود ۱۴ سال پیش، سریال «قهوه تلخ» را هم در شبکه نمایش خانگی ساخته بود و حالا نام «پدر قهوه»، این سریال را هم به یاد مخاطبان می‌اندازد؛ سریالی که در قالب سی‌دی و دی‌وی دی منتشر می‌شد و به عنوان پرفروش‌ترین سریال رسانهٔ خانگی لقب گرفت. با این حال ناتمام ماندن انتشار «قهوه تلخ»، برای همیشه برگی پرسش‌برانگیز را در کارنامه این هنرمند و حتی شبکه نمایش خانگی رقم زد.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • برخورد پلیس با عوامل خرید و فروش سلاح گرم و اراذل و اوباش در فضای مجازی و دستگیری ۳۰۰۰ نفر
  • بهترین تلویزیون های ساخت داخل و با گارانتی
  • ۲۰۰روستای بالای بیست خانوار استان به شبکه ملی اطلاعات متصل شدند
  • تاکید رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان بر تلاش تجهیزات موجود و اتقاء کمی و کیفی ارائه خدمات
  • سریال جدید مهران مدیری؛ در «پدر قهوه» چه می‌گذرد؟
  • مهران مدیری در سکوت قهوه‌اش را می‌خورد؟
  • ساخت یک شهرک جدید؛ تهدیدی برای شهر باستانی جیرفت!
  • برگزاری اردوی آموزشی تابستانه اندیشه جامع تمدن نوین اسلامی
  • ساخت ۱۷ بوستان جدید در شهر قم
  • فناوری‌های نوین برای مقابله با ساخت‌وسازهای غیرمجاز استفاده شود