Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه حدود ۳۶ درصد دختران ۱۶ تا ۳۵ ساله در جامعه مجردند، گفت: از سال ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۰ به طور متناوب هر سال میزان باروری و موالید سیر نزولی داشته است. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا، گرامیداشت هفته ملی سلامت بانوان ایران (سبا) روز گذشته با حضور انسیه خزعلی معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، علیرضا زالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و دکتر سمیه اسماعیلی مشاور رئیس دانشگاه در امور زنان و خانواده در تالار ابن‌سینا دانشکده پزشکی برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این مراسم خزعلی ضمن عرض احترام و تقدیر از بانوان تلاشگر و حماسه‌آفرینی که در این بحران سلامت با تمام توان، جهاد کردند، عنوان کرد: سطح سلامت زنان در جامعه هر ساله رو به افزایش است و رشد صعودی امید به زندگی در بین بانوان از 51 سال به 74 سال طی 40 سال اخیر، این ادعا را تایید می‌کند، اما به طور قطع این موضوع همچنان نیاز به توجه بیشتری دارد.

وی با اشاره به گزارشی که از سوی سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (FAO) منتشر شده است، افزود: بر اساس این مطالعه حضور زنان روستایی در هر حوزه، منجر به افزایش 20 درصدی بازدهی می‌شود. در کشور ما نیز حمایت از سلامت زنان روستایی و عشایری اولویت بوده و پوشش حداکثری بیمه درمانی آنها، که اکنون به 97 درصد رسیده است، در دستور کار قرار دارد.

خزعلی به بازدیدهای خود از مناطق روستایی در روزهای اخیر اشاره کرد و گفت: زنان در این مناطق از شرایط بهداشت و سلامت مناسبی برخوردار نیستند و نیاز به طرح و اجرای راهکارهای کارشناسانه دارد.

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده تصریح کرد: آمارها حاکی از آن است که در دوران همه‌گیری کرونا، زنان نسبت به مردان، از لحاظ روانی، آسیب بیشتری دیده‌اند. استرس، اضطراب، بی‌اشتهایی و افسردگی در این بحران در میان زنان 27 درصد و در میان مردان 10 درصد بوده و مشکلات روانی در مردان زیر 50 سال در زمان شیوع بیماری، نزدیک به 40 درصد و در زنان بالای 60 درصد گزارش شده است.

به گفته خزعلی، با وجود آمار بالای مرگ و میر در مردان، آسیب روانی این موضوع در زنان بیشتر است که البته بخش اعظمی از این چالش‌ها با مداخلات تشخیصی و درمانی و اصلاح سبک زندگی، قابل پیشگیری هستند.

جمعیت بانوان سالمند در کشور رو به افزایش است

علیرضا زالی نیز در این مراسم با تاکید بر لزوم بازنگری و ارتقای برنامه‌های سلامت زنان در ابعاد جسمی، روانی و اجتماعی، بیان کرد: نام‌گذاری هفته سلامت بانوان، به این معنا نیست که فقط در یک هفته این موضوع مهم تلقی می‌شود، بلکه سلامت افراد جامعه به‌ویژه بانوان که پایه‌های اصلی یک خانواده هستند، همواره نیاز به توجه دارد و این هفته فرصت خوبی برای بازیابی برنامه‌های مورد غفلت واقع شده و بررسی آسیب‌شناسانه برخی پیشنهادات است.

وی ادامه داد: بر اساس استانداردهای جهانی، اگر آمار جمعیت سالمندی نسبت به سایر گروه‌های سنی در یک کشور به 7 درصد برسد، به این معنی است که جامعه در حال عبور از فاز اول پیری است. این شاخص در کشور ما 10 درصد است که اگر این رقم به 14 درصد برسد، وضعیت نگران‌کننده خواهد بود. در فاز سوم پیری نیز این رقم به 19 درصد می‌رسد که مشکلات بسیاری را در پی دارد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار کرد: از سال 95 تا 1400 به طور متناوب هر سال میزان باروری و موالید سیر نزولی داشته و متاسفانه در طول نیم قرن گذشته پایین‌ترین نرخ موالید در سال 98 با 12 درصد کاهش گزارش شده است.

زالی با اشاره به اینکه نزدیک به 36 درصد دختران 16 تا 35 ساله در جامعه، مجرد هستند، گفت: این آمار نگران‌کننده‌ای است، زیرا بهترین سنین باروری در زنان و دختران 20 تا 25 و 25 تا 30 ساله است. به طور کلی از 13 میلیون جوان مجرد در کشور، 6 میلیون دختران هستند. همچنین 3 میلیون از بانوان ایران در سن باروری قرار دارند.

وی از افزایش سن ازدواج میان جوانان در ایران و فاصله ازدواج تا اقدام برای فرزندآوری به سه و نیم تا پنج سال خبر داد و گفت: از همین رو در سال‌های اخیر 20 تا 30 درصد سایز خانوارها کاهش یافته است. همچنین پیش‌بینی می‌شود به ازای هر یک سرپرست آقا در خانواده‌ها 17 بانو سرپرست خانواده در کشور داشته باشیم و جمعیت بانوان سالمند ایرانی در سال‌های پیش‌رو، رو به افزایش خواهد بود.

زالی با بیان اینکه پنج نوع سرطان در میان زنان شیوع بیشتری دارد، گفت: به ترتیب سرطان سینه، کولون، تیروئید، معده و پوست در میان بانوان شیوع بیشتری دارد و البته الگوی زندگی در پیشگیری از این نوع بیماری بسیار تاثیرگذار خواهد بود. همچنین اگر 50 درصد سرطان‌ها در زنان به موقع تشخیص داده شود، طول درمان سریع‌تر و با هزینه کمتر طی می‌شود.

وی در خصوص شانس مردان و زنان در ابتلا به سرطان عنوان کرد: در هر یکصد هزار نفر جمعیت، 143 مورد شانس بروز سرطان در زنان و 159 مورد در مردان است که این رقم در جهان 189 مورد است. با وجود شانس پایین‌تر ابتلای زنان نسبت به مردان، سبک زندگی صحیح در بانوان به منظور پیشگیری از سرطان‌های کشنده که فقط مختص زنان است، به شدت توصیه می‌شود. 

به گفته زالی، بر اساس نتایج مطالعات، زایمان اول و تغذیه نوزاد با شیر مادر، 41 درصد شانس بروز سرطان تخمدان در زنان را کاهش می‌دهد.

وی ادامه داد: متاسفانه سن ابتلا به سرطان سینه در میان بانوان ایرانی به 45 تا 55 سال رسیده است، در حالی که این سن در دنیا 50 تا 60 سال است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در خصوص خطر دیگری که سلامت بانوان را تهدید می‌کند، اظهار کرد: بعد از سن 45 سالگی، سالانه 1,5 تا 2 درصد از تراکم استخوان بانوان کم می‌شود. تراکم استخوان ستون فقرات زنان ایرانی نسبت به آمار جهانی در این گروه، 6.5 درصد و تراکم استخوان ران در آنها نسبت به استاندارد جهانی 5.4 درصد کمتر است.

 زالی در ادامه تاکید کرد: برای طراحی برنامه‌های ارتقای سلامت زنان به بسته‌های جامع پیشگیرانه و مداخله‌گرانه با محوریت بانوان کشور از پایین‌ترین سن تا بالاترین سن نیاز است.

 زالی با اشاره به حضور پررنگ بانوان در ستاد دانشگاه شهید بهشتی، عنوان کرد: از میان 17 هزار و 500 کارمند شاغل در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، 10 هزار و 60 نفر، زن هستند؛ 62 درصد کادر درمان و 66 درصد کادر بهداشت را بانوان تشکیل می‌دهند.

وی ادامه داد: 700 نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاه که 45 درصد کل این جمعیت را تشکیل می‌دهد، زن هستند و بالغ بر 55 درصد دانشجویان را نیز دختران تشکیل داده اند. همچنین بالغ بر 420 بانوی دانشگاه در جایگاه مدیریتی خدمت‌رسانی می‌کنند.

دکتر سمیه اسماعیلی مشاور رئیس دانشگاه در امور زنان و خانواده با اشاره به تجارب و دستاوردهای این حوزه به بهانه هفته سلامت بانوان طی سه سال اخیر، پیشنهادات حمایتی از برنامه بهبود و ارتقای سلامت بانوان را ارائه داد و گفت: ارزیابی و تعیین نیازهای اولویت‌دار منطقه‌ای، تامین، حفظ و ارتقای سلامت، تعامل و همکاری در راستای رفع مسائل و مشکلات زنان شاغل، سرپرست خانوار و دانشجو، توانمندسازی زنان در حوزه‌های فرهنگی و مدیریتی و ..، ارتباط مستمر با کانون بانوان در استانداری و فرمانداری‌ها باید در دستور کار قرار گیرد.

وی شعار امسال هفته ملی سلامت بانوان ایران را «زنان، مدیریت سلامت و مهار کرونا» خواند و گفت: در این هفته وبینارهای آموزشی با موضوع سواد سلامت زنان، تغذیه سالم در بحران کرونا، برخورد با بیمار بدحال در منزل، زنان در توسعه فضای نوآوری در کشور با نگاهی بر پیشگیری و کنترل اپیدومی‌ها، عفونت‌های منتقله از راه جنسی، بررسی موازین اخلاقی و حقوقی در خانواده و عدم خشونت خانگی علیه زنان و کودکان در دوران پاندمی کرونا و توانمندسازی اعضای خانواده دانشگاه در نگهداری از بیماران مبتلا به کرونا در منزل برگزار خواهد شد.

دیدار وزیر بهداشت با سفرای کشورهای اهدا‌کننده واکسن کرونا به ایران اثربخشی واکسن‌های کرونا در پیشگیری از عفونت شدید 50 تا 70 درصد است وزارت بهداشت: ایمنی‌زایی و سلامت واکسن‌های داخلی و خارجی بررسی می‌شود

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بهداشت و درمان وزارت بهداشت ویروس کرونا دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بهداشت و درمان وزارت بهداشت ویروس کرونا رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی امور زنان و خانواده بانوان ایران سلامت بانوان سلامت زنان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۲۰۴۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بر اساس آمار سازمان ثبت احوال؛ سال گذشته مردان بیشتر فوت کردند

در سال ۱۴۰۲ مردان ۵۵/۶ درصد و زنان ۴۴/۴ درصد از ثبت فوت‌ها را به خود اختصاص داده‌اند که این میزان در مدت مشابه سال قبل  برابر ۵۶/۶ درصد برای مردان و ۴۳/۴ درصد برای زنان بوده است.

همچنین آمارهای ثبت شده در سازمان ثبت احوال کشور نشان می‌دهد در مقابل هر ۱۳۰ مرد فوت شده، ۱۰۰ زن فوت شده‌اند.

بر اساس این گزارش در سال ۱۴۰۲ تعداد ۴۴۲ هزار و ۲۱۳ رویداد فوت به ثبت رسیده است که این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل با تعداد  ۴۱۸ هزار و ۷۴۱  رویداد فوت ثبت شده، ۵/۶ درصد افزایش داشته است.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • آیا بهبود یافتگان سرطان سینه بار دیگر به سرطان مبتلا می شوند؟
  • نرخ ناباروری زنان جوان آمریکایی در حال افزایش است
  • خطری که بازماندگان سرطان سینه را تهدید می‌کند
  • ثبت احوال : مردان سال گذشته بیشتر از زنان فوت کردند
  • شایع ترین نوع سرطان در استان
  • در مقابل هر ۱۰۰ زن فوت شده در ایران چند مرد سال گذشته فوت کردند؟
  • مشاغل بدون آسیب شناختی کدامند؟
  • مردان سال گذشته بیشتر از زنان فوت کردند
  • بر اساس آمار سازمان ثبت احوال؛ سال گذشته مردان بیشتر فوت کردند
  • فریز تخمک، راهی برای حفظ قدرت باروری دختران