Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-27@14:27:07 GMT

کمک کنید خانه‌هایمان را بازسازی کنیم

تاریخ انتشار: ۲۶ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۲۲۵۶۶

کمک کنید خانه‌هایمان را بازسازی کنیم

به گزارش همشهری آنلاین،  بعد از زلـزلــه‌های ســی‌سخت (کهگیلویه‌وبویراحمد)، سنخواست (خراسان شمالی)، بوشهر و در هفته‌های اخیر خوزستان و چهارمحال و بختیاری، حالا نوبت به زرند کرمان رسیده است. اواخر روز شنبه (۲۴ مهر) بود که زمین‌لرزه‌ای به بزرگی ۵.۱ ریشتر حوالی یزدانشهر در استان کرمان را لرزاند. به گزارش مرکز لرزه‌نگاری کشوری مؤسسه ژئوفیزیک‌دانشگاه تهران، این زمین‌لرزه در ساعت۱۵:۱۶ شنبه (۲۴ مهر) و در طول جغرافیایی ۵۶.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۵۱، عرض جغرافیایی ۳۰.۹۵ و عمق ۱۰کیلومتری زمین به وقوع پیوست. محل وقوع این زمین‌لرزه در ۱۵کیلومتری یزدانشهر، ۱۶کیلومتری زرند و ۲۵کیلومتری کیانشهر گزارش شده است.

ریزش کوه در روستای ده‌علیرضا
رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر از اعزام تیم‌های ارزیاب به منطقه زلزله‌زده یزدانشهر کرمان خبر می‌دهد و می‌گوید: با وقوع زلزله ۵.۱ ریشتری در عمق ١٠کیلومتری یزدانشهر استان کرمان، ٦تیم ارزیاب به مناطق تحت‌تأثیر این زلزله در روستاهای یزدانشهر، سلیمان‌آباد، علی‌آباد سفلی و جلال‌آباد اعزام شدند. مهدی ولی‌پور با بیان اینکه ریزش کوه در نزدیکی روستای ده‌علیرضا منجر به مسدود شدن راه ورودی روستا شده است، می‌افزاید: دیواره‌های خشتی چند خانه در روستای گیسک هم ریزش کرده ولی تاکنون خسارت جانی گزارش نشده است.

ارزیابی ۳۰۰ روستای زلزله‌زده
مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمان هم با بیان اینکه زلزله ۵.۱ ریشتری یزدانشهر زرند خسارت جانی نداشته است به همشهری می‌گوید: این زمین‌لرزه فقط در برخی موارد موجب تخریب و فروریختن برخی از دیوارهای خشت و گلی در روستای باب تنگل و شهرک طالقانی این منطقه شد.
مجید سعیدی با بیان اینکه زلزله بعدازظهر شنبه موجب شکستن و فروریختن شیشه برخی منازل در روستای باب تنگل و شهرک طالقانی این منطقه شده است، می‌افزاید: هم‌اکنون در مرحله ارزیابی خسارت‌ها در ۳۰۰ روستا در بخش یزدانشهر و بخش مرکزی زرند هستیم. در مجموع اغلب خانه‌ها ۶۰ تا ۷۰ درصد آسیب دیده است و موردی از تخریب کامل گزارش نشده، اما همین خانه‌های آسیب‌دیده هم نیاز به بازسازی دارند. همچنین بیشترین خسارت بعد از بخش‌ مسکونی در تاسیسات کشاورزی، آبرسانی، چاه‌ها، قنوات و کانال‌های انتقال آب گزارش شده است.
او با بیان اینکه ارزیابی خسارت‌ها تا ۲ روز آینده به پایان می‌رسد، گفت:‌ از میان روستاییان که خانه‌هایشان آسیب زیادی دیده بود، تعداد محدودی در منزل اقوام و بیش از ۱۵ خانوار هم در چادر اسکان اضطراری یافتند.
سعیدی با تأکید بر تامین نیازهای زلزله‌زدگان و رفع کم‌و کسری‌ها در اسرع‌وقت تصریح می‌کند: شروع بازسازی بستگی به مصوبه هیأت وزیران دارد و امیدواریم هرچه زودتر بازسازی شروع شود.

دستور اسکان موقت تا امروز
بعد از گذشت یک روز از این زلزله ۵.۱ ریشتری، استانداری کرمان اعلام کرد، غلامحسین اسماعیلی، رئیس دفتر رئیس‌جمهوری در تماس تلفنی با استاندار آخرین وضعیت منطقه زلزله‌زده یزدانشهر در زرند را بررسی کرد. اسماعیلی بر رسیدگی به امور اهالی، اعزام تیم‌های ارزیاب به منطقه و حضور عوامل امدادی در کنار مردم و فراهم کردن شرایط اسکان درصورت نیاز تأکید کرده بود.
علی زینی‌وند، استاندار کرمان روز گذشته، یکشنبه به زرند رفت و با حضور در روستای زلزله‌زده دهزوئیه در بخش مرکزی زرند از منازل آسیب‌دیده بازدید و با اهالی گفت‌وگو کرد. در این بازدید سرزده فرماندار زرند، مدیران کل مدیریت بحران، هلال‌احمر، حراست و بازرسی استانداری گزارش اقدامات انجام شده را ارائه کردند.
استاندار کرمان بعد از این بازدید و دستور اسکان موقت برای ساکنانی که خانه‌های آنها قابل سکونت نیست، می‌گوید: زلزله در ۲ بخش مرکزی و یزدانشهر رخ داد و خوشبختانه به چند دلیل آسیب جانی و زخمی نداشتیم؛ زلزله در عمق ۱۰ کیلومتری رخ داد، ساعت زلزله روز بود و مردم اغلب بیرون از خانه بودند و درنهایت اینکه در زمینه مقاوم‌سازی روستاها نظارت خوبی شده است؛ زیرا ما زلزله‌هایی با ریشتر پایین‌تر هم داشتیم که آسیب بیشتری به خانه‌ها وارد کردند.
زینی‌وند با تأکید بر اینکه آسیب پایین زلزله در زرند نشان می‌دهد مردم باید در مقاوم‌سازی همراهی کنند و دستگاه‌های متولی هم نظارت‌ها را جدی بگیرند، می‌افزاید: زلزله زرند آسیب زیادی به خانه‌ها وارد کرده؛ به‌طوری که برخی منازل بیش از ۸۰ درصد و زیرساخت‌ها مثل قنوات، زیرساخت‌های کشاورزی و جاده‌ها آسیب دیدند.
وی با تأکید بر اینکه برآورد دقیق خسارت بخش کشاورزی، زیرساخت‌ها و مسکونی در حال انجام است، ادامه می‌دهد: بنیاد مسکن اعلام آمادگی کرده است تا اقدامات لازم برای بازسازی‌ خانه‌ها را انجام دهد و ما هم به‌طور جدی همه امکانات را برای رسیدگی به وضعیت زلزله‌زدگان بسیج می‌کنیم. رئیس دفتر رئیس‌جمهوری هم با من تماس گرفتند و از سوی رئیس‌جمهوری دستور دادند خودمان و مسئولان مربوطه برای بازدید به منطقه بیاییم.
استاندار کرمان با بیان اینکه مشکل خاصی در منطقه زلزله‌زده وجود ندارد به مردم توضیح می‌دهد:‌ مردم نگران نباشند، آماده‌باش هنوز ادامه دارد و اگر هشداری باشد ستاد بحران فورا به اطلاع مردم می‌رساند. مردم به شایعات توجه نکنند.

ساخت و ساز، دغدغه زلزله‌زدگان
روستای دهزوئیه که نخستین منطقه در بازدید منطقه‌ای استاندار محسوب می‌شود، بیشترین خسارت را در زلزله روز شنبه داشت. در این روستا ۲۱خانوار به‌طور دائم زندگی می‌کنند و زلزله علاوه بر آسیب به اغلب خانه‌های اهالی به حدود۶ خانه خسارت زیادی وارد کرده است.
یکی از اهالی دهزوئیه که خانه‌اش در این زلزله آسیب دیده است به همشهری می‌گوید:‌ خانه‌ام خراب شده و به ناچار فعلا به خانه برادرم رفته‌ام. دیوارها تکان و ترک زیادی خورده و برخی ریخته است؛ به‌طوری که نمی‌توانیم با این شرایط در آنجا زندگی کنیم.
وی از مسئولان می‌خواهد زودتر فکری برای بازسازی و مقاوم‌سازی خانه‌های روستاییان بکنند.
یکی دیگر از اهالی هم با بیان اینکه مدت زمان زلزله به‌نظر بیش از یک‌دقیقه بوده است به همشهری می‌گوید: خانه اغلب اهالی که حدود ۵۰-۴۰ خانوار هستند، آسیب دیده است و ما بعد از زلزله تا ساعت‌ها سردرگم بودیم که در سرما چه کنیم و کجا اسکان یابیم.
وی ضمن درخواست از دولت برای اسکان موقت آسیب‌دیدگان می‌افزاید: از مسئولان می‌خواهیم به ما کمک کنند تا خانه‌هایمان را زودتر بسازیم. خانه‌های آسیب‌دیده به‌دلیل ترک‌های سقف و دیوار با هر فشاری ممکن است بریزند و قابل سکونت نیستند و هوای سرد هم اجازه ماندن در محیط بیرون را به ما نمی‌دهد.
این روستایی ادامه می‌دهد: برق روستا تا ۱۱ شب قطع بوده و قناتی هم که آب آشامیدنی روستا را تامین می‌کند، تخریب شده است و حتی تا نیمه شب هم آب نداشتیم.

امدادرسانی‌ در خوزستان و چهارمحال و بختیاری
زرند کرمان در شرایطی لرزید که هنوز تکلیف زلزله‌زدگان خوزستان و چهارمحال‌وبختیاری روشن نیست. صادق خلیلیان، استاندار خوزستان در آخرین اظهارنظر اعلام کرده است زلزله اخیر در شرق خوزستان به حدود ۴ هزار واحد مسکونی روستایی در اندیکا، ایذه و مسجدسلیمان خسارت زده است.
همین زمین‌لرزه علاوه بر خوزستان، ۶۰۰میلیارد تومان خسارت به بخش‌های مردمی، زیربنایی و کشاورزی چهارمحال و بختیاری هم وارد کرده است. ۱۰۶خانه به‌طور کامل آوار و برای اسکان موقت ۱۰۰خانوار چادر و بسته‌های امدادی توزیع شده است.

خسارت زلزله و آسیب‌پذیری زرند
یک استاد پژوهشگاه زلزله‌شناسی با بیان اینکه زرند یک منطقه زلزله‌خیز با زلزله‌های با بزرگای بالا و آسیب‌پذیر است به همشهری می‌گوید: سال ۵۶ زلزله‌ای ۵.۹ ریشتری با ۶۰۰ کشته و سال ۸۳ زلزله‌ ۶.۵ ریشتری با بیش از ۶۰۰ کشته را در این منطقه تجربه‌ کرده‌ایم.
مهدی زارع با بیان اینکه زلزله‌ اخیر زرند در منطقه مسکونی و در کانون یزدانشهر اتفاق افتاده است، می‌افزاید: زلزله شنبه نشان داد هنوز این منطقه در مقابل زلزله آسیب‌پذیر است. نداشتن تلفات جانی یا موردی از تخریب صددرصدی دلیل بر آمادگی ما یا مقاوم‌سازی مناطق نیست، زیرا در زلزله‌ای مانند زرند با شدت متوسط و عمق ۱۰ کیلومتر نباید هیچ تلفات جانی یا خرابی اتفاق بیفتد. به همین دلیل نباید از نتایج یک اتفاق، بی‌توجه به همه جزئیات تفسیر اشتباه داشته باشیم.
وی با تاکید بر اینکه اگر زلزله زرند در کانونی ۱۰ کیلومتر دورتر از منطقه مسکونی یزدانشهر اتفاق می‌افتاد خرابی نداشت، ادامه می‌دهد: به هر حال زرند منطقه‌ای است که با زلزله‌های متعدد شناخته می‌شود و باید برای وقوع زلزله‌ آماده باشد.

کد خبر 632736

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: همشهری می گوید منطقه زلزله زلزله زدگان اسکان موقت مقاوم سازی آسیب دیده زمین لرزه زلزله زده خانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۲۲۵۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نماینده مردم زنجان : دولت جدیت لازم برای استفاده از افراد توانمند را نداشت/ مجلس در انتسابات تاثیر منفی گذاشت/ چالش‌هایمان بیشتر خواهد شد

عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دولت ضعف‌هایش را انکار نکند، گفت: مهمترین ضعف دولت این است که نتوانست از افراد خیلی قوی استفاده کند درحالی که برای حل مشکل نیاز است به سراغ افراد توانمند برویم.

مهدی باقری در گفت و گو با خبرنگار شفقنا در رابطه با عملکرد دولت در مهار تورم، اظهار داشت: ما نمی گوییم عملکرد دولت صد در صد رضایت بخش بود اما ارزیابی بنده از عملکرد اقتصادی دولت در سال ۱۴۰۲، این است که پای کار آمد و عزم جدی داشت اما در همین حد که می بینیم، موفق بود.

وی با اشاره به موانع تحقق اهداف دولت، گفت: دولت باید عزم جدی برای تحقق اهدافش داشته باشد لذا باید به سراغ تقویت کابینه اش برود اما این به معنای تغییر نیست؛ ما لزوما به دنبال مچ گیری و تغییر وزرا نیستیم بلکه دولت باید بُعد مسوولین اجرایی را به هر طریقی تقویت کند.

نماینده مردم زنجان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: دولت خودش باید ضعف هایش را بازگو کند و آنها را انکار نکند؛ مهمترین ضعف دولت این است که نتوانست از افراد خیلی قوی استفاده کند درحالی که برای حل مشکل نیاز است به سراغ افراد توانمند رفت. نماینده ها با مداخلات در انتسابات، اثرهای منفی گذاشتند اما خود دولت هم جدی نبود و به نظر من آقای رییسی جدیت لازم در یافتن و آوردن افراد قوی به عرصه اجرایی کشور را، نداشت.

آقای باقری بیان کرد: در حوزه اقتصادی کشور، انتظار داشتیم که دولت پهلوان ها را روی کار بیاورد اما این اتفاق رخ نداد این انتقاد هم لزوما در سطح وزرا نیست؛ بلکه از رأس قوه مجریه تا سطوح پایین‌تر در شهرستان ها هم، اولویت این نبوده که تیم های اقتصادی تقویت شود و حضور افراد قوی را شاهد نیستیم.

وی اظهار داشت: پیش بینی من از آینده این است که قطعا روزهای بهتر اما چالش های بیشتری هم خواهیم داشت؛ کشور ما به لحاظ سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و … در بَعد بین المللی و حتی داخلی، با مشکلاتی مواجه است؛ درواقع رقابت سیاسی و اجتماعی خوب است اما بعضا رویکرد منفی پیدا کرده و به ضرر مردم تمام می شود.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • ایمن‌سازی کرمانشاه ۴۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار می‌خواهد
  • ساختمان‌های اداری باقیمانده در مناطق زلزله‌زده کرمانشاه بازسازی و تکمیل می‌شود
  • بازدید میدانی رئیس سازمان مدیریت بحران کشور از بنا‌های آسیب دیده زلزله ۹۶
  • فیلم/ تلاش برای بازسازی جاده‌های آسیب‌دیده از سیل
  • نماینده مردم زنجان : دولت جدیت لازم برای استفاده از افراد توانمند را نداشت/ مجلس در انتسابات تاثیر منفی گذاشت/ چالش‌هایمان بیشتر خواهد شد
  • ۱۱ آلاینده بیماری زای مخفی در خانه
  • بررسی روند بازسازی زیرساختهای آب وفاضلاب مناطق زلزله زده خوی
  • مرمت و بازسازی زورخانه ده‌ونک با قدمت بیش از یک قرن
  • بازسازی ساختمان بلدیه با کاربری فرهنگی
  • مشکلات باقیمانده مناطق زلزله‌زده خوی حل شوند