Web Analytics Made Easy - Statcounter

در پی اعتراض گروه‌های سیاسی و احزاب مختلف به نتایج اعلام انتخابات اخیر و طرح ادعاهایی در خصوص دستکاری شدن این نتایج، مناطق مختلف عراق از روز گذشته شاهد اعتراض‌های خیابانی در چند استان است.

به گزارش مشرق، امروز (دوشنبه، ۱۸ اکتبر)، نیز مانند روز گذشته، شهرهای مختلف در بغداد، دیالی، بابل و بصره دستخوش اعتراضات مردمی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معترضان در بغداد از آغاز اعتصاب بازار از امروز در مقابل کلیه ورودی‌های منطقه سبز بغداد خبر دادند. خبرنگار «موازین نیوز» با انتشار این خبر نوشته که اعتصاب باز مقابل ورودی‌های منطقه سبز از امروز آغاز شده است.


منابع امنیتی امروز، همچنین اعلام کردند نیروهای حفظ قانون و یگان ویژه در کلیه مناطق نزدیک به منطقه سبز در مرکز بغداد مستقرند و  این اقدام در حالی صورت می‌گیرد که قرار است تظاهرات بزرگ طرفداران ائتلاف الفتح در میدان «الطابقین» در منطقه الجادریه در محکومیت عملکرد کمیساریای انتخابات و اعتراض به نتایج انتخابات آغاز شود.

 برخی منابع عراقی با اعلام بسته شدن منطقه سبز بغداد از سوی نیروهای امنیتی می‌گویند که معترضان با شعارهایی مانند «نه به تقلب» خواستار بازشماری مجدد و دستی آرای صندوق‌های رأی هستند. 

کاربران شبکه‌های اجتماعی همچنین تصاویری از معترضان در شهر محمودیه واقع در جنوب پایتخت منتشر کردند. تظاهرات کنندگان در محمودیه نیز بر ضرورت بازگرداندن حق به صاحبان اصلی آن تاکید و تقلب در انتخابات اخیر را محکوم کردند.

به نوشته «موازین نیوز»  در استان دیالی نیز، صدها معترض، برخی از جاده‌های اصلی در استان دیالی را در اعتراض به نتایج اعلامی انتخابات اخیر بستند. بنا بر این گزارش جاده‌های دیالی-المقدادیه، جاده مواصلاتی به بعقوبه، جاده بغداد - الخالص، جاده بعقوبه- خانقین مسدود شده است.

خبرنگار شبکه «العهد» نیز طی گزارشی از آمدن صدها نفر از ساکنان منطقه «سفوان» در جنوب بصره به خیابان و نافرمانی مدنی و اعتراض  به نتایج اعلامی از سوی کمیساریای عالی انتخابات خبر داد.

شبکه آفاق نیز تصاویری از حضور معترضان به نتایج انتخابات پنجم پارلمان عراق در بابل منتشر کرد. در این تصاویر معترضان با سر دادن شعارهای ضد صهیونیستی، مداخله ایادی اسرائیل و دستکاری در نتایج انتخابات اخیر را محکوم کردند.

«حسن سالم» عضو ائتلاف الفتح، امروز در گفت‌وگو با شبکه «العهد» تصریح کرد که در این انتخابات صددرصد تقلب شده است و با این تقلب شوک و نامیدی به مردم عراق وارد آمد.

«محمد البخاری» نامزد مستقل در انتخابات اخیر پارلمانی در عراق نیز گفت که نشانه‌هایی از دخالت خارجی در این انتخابات از جمله آمریکا و ایادی آن وجود دارد.

«محمد جبار مناتی» نامزد «حرکة حقوق» نیز گفت که نتایج اعلامی کمیساریای عالی انتخابات غیرقابل قبول و کاملا مردود است. کمیساریا باید شکست خود در اداره انتخابات اخیر را اعلام کند.

«علی فضل‌الله» سخنگوی حرکة حقوق نیز گفت که کمیساریای عالی و مستقل انتخابات دیگر دارای صلاحیت نیست و حتی مردم عراق را به سخره گرفته است. شواهد قانع‌کننده‌ای برای اثبات حصول تقلب و دستکاری در نتایج انتخابات پارلمانی وجود دارد. ملت عراق پیام عدم متقاعد شدن به نتایج اعلامی را ارسال کنند. حرکة حقوق نیز به نتایج اعلامی کمیساریا اعتراض می‌کنند و کمیساریا باید در نتایج اعلامی تجدیدنظر کند.

ائتلاف العمق الوطنی نیز خواستار بازشماری دستی آراء در کلیه شعب اخذ رأی شد.

«عالیه نصیف» عضو ائتلاف دولة القانون نیز با اشاره به این‌که خطرناک‌ترین امری که کشورهای دموکرات را تهدید می‌کند، دخالت در امر انتخابات است و این امر پیامدهای خطرناکی برای امنیت و ثبات کشور دارد، گفت که نتایج اولیه اعلامی برای بسیاری از گروه‌های سیاسی غافلگیرکننده و البته غیرمنطقی بود. به همین دلیل در این نتایج تردیدهایی وارد شد.  ضمن این‌که دلایل قانع‌کننده‌ای از سوی این گروه‌های سیاسی که دارای پایگاه‌های مردمی سازمان‌دهی شده در کشور هستند، در رد نتایج اعلامی وجود داشت.

وی افزود که بی‌تردید آراء نامزدهای این گروه‌های سیاسی عمدا یا سهوی از بین رفته است و این قطعی است. موضوع تقاضای بازشماری و شمارش دستی آراء قانونی است و تا زمانی که راه حلی باشد که کشور را از هرگونه مشکل و بحرانی با عواقب غیرقابل تصور دور کند، ضرری ندارد.

با اعلام نتایج انتخابات پارلمانی عراق که دهم اکتبر جاری (۱۸ مهرماه) برگزار شد، شماری از احزاب و ائتلاف‌های سیاسی به نتیجه اعلامی اعتراض کردند و از دستکاری در نتایج این انتخابات سخن گفتند. شماری از شهرهای عراق نیز از دیروز شاهد تظاهرات‌های متعدد در اعتراض به این نتایج است و معترضان خواستار شمارش دستی کلیه آراء هستند زیرا معتقدند که در شمارش الکترونیکی آراء، دستکاری صورت گرفته است.

شمارش آرا در انتخابات عراق به صورت الکترونیک انجام شد اما کمیساریای عالی مستقل انتخابات در روز انتخابات نیز اعلام کرد به منظور اطمینان از نتایج شمارش الکترونیک، آراء برخی مراکز را به قید قرعه به صورت دستی شمارش خواهد کرد و با شمارش الکترونیکی آراء مقایسه خواهد کرد. پس از شمارش دستی آراء در این شعب اخذ رأی، کمیساریا از انطباق کامل شمارش آرای دستی و الکترونیکی خبر داد. امری که با اعتراض مجدد ائتلاف‌های‌ سیاسی و طرفداران آن‌ها همراه شد.

برخی سیاستمداران عراقی نیز با تایید نفوذ امارات، انگلیس و آمریکا در انتخابات اخیر این کشور، فرضیه دستکاری و دخالت این طرف‌های خارجی در نتایج انتخابات پارلمانی اخیر را تایید می‌کنند.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: تحولات قفقاز تحولات افغانستان عراق انتخابات عراق منطقه سبز بغداد نتایج انتخابات پارلمانی نتایج اعلامی کمیساریای عالی نتایج اعلام گروه های سیاسی انتخابات اخیر منطقه سبز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۲۵۹۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وجدان بیدار در جامعه بیمار

به گزارش «تابناک» به نقل از روزنامه هم میهن، لذا دانشجویان به علل گوناگون وارد عرصه می‌شوند تا وضعیت را اصلاح کنند، چون آنان خارج از ساخت رسمی و نهادهای مستقر هستند و منافع خاص هم ندارند و تعلق خاطر آنان به حقیقت بیش از دیگران است.

بر این اساس، جنبش‌های دانشجویی در یک کلام وجدان بیدار جامعه‌ای هستند که وجدان نهادهای رسمی آن به خواب رفته‌ است. به همین علت است که پس از جوش‌وخروش کافی و هنگامی که دیگران را هم بیدار، و دستاورد ملموسی برای جامعه کسب کردند؛ به انجام وظیفه اصلی خود که تحصیل و پژوهش است، می‌پردازند.

این مهمترین کارویژه جنبش دانشجویی است که جامعه را با تحولات ضروری آن همسو کنند. چنین وضعیتی در جهان مسبوق به سابقه است. پیشتر در جریان جنبش دانشجویی ۱۹۶۸ فرانسه و نیز اعتراضات در آمریکا علیه جنگ ویتنام در همان سال که آن نبرد فرسایشی را در مسیر حل قرار داد، نمونه‌های برجسته این پدیده هستند.

امروز نیز جامعه آمریکا از حیث سیاسی دچار رخوت و‌ جمود غیرقابل‌باوری شده است. اینکه سرنوشت سیاسی چنین جامعه‌ای متأثر از نتیجه رقابت میان دو پیرمردی باشد که یکی از حیث مشاعر و قدرت دماغی دچار اختلال است و دیگری نیز از حیث دروغگویی و فریبکاری بی‌رقیب باشد و از سوی دیگر، تابویی جهنمی چون اسرائیل را در سیاست ساخته و پرداخته و پرستش کنند؛ موارد بارزی است که از بیماری سیاسی این جامعه خبر می‌دهد.

به‌علاوه، رسانه‌های سنتی این جامعه شامل رادیو و تلویزیون و نیز مطبوعات دچار چنان تصلبی در موضوع اسرائیل شده‌اند که راه را بر تحولات مفید بسته‌اند. خوشبختانه برخلاف گذشته، شبکه‌های اجتماعی و اینترنت امکان محدودسازی رسانه‌ای را بسیار کم کرده‌اند و به همین دلایل است که دانشجویان آمریکایی و غیرآمریکایی در مهمترین دانشگاه‌های آنجا اعتراضات گسترده‌ای را آغاز کرده‌اند که با همراهی نسبی استادان و دیگر نخبگان جامعه نیز مواجه شده‌اند.

البته، اهداف اعتراضات نیروهای فعال در جنبش اخیر، لزوماً در جزئیات با یکدیگر مشابه نیست؛ زیرا چندین هدف گوناگون آنان را در کنار یکدیگر متحد کرده است. اعتراض به پرداخت کمک به رژیم اسرائیل که وجاهت حقوق بشری هم ندارد، اعتراض به حمایت از جنایت علیه بشریت و نسل‌کشی، اعتراض به جنگ، اعتراض به الیگارشی حاکم دو حزب جمهوری‌خواه و دموکرات، اعتراض به رسانه‌هایی که نسبت به موضوع اسرائیل سوگیری شدیدی دارند و... از جمله مطالبات و موضوعاتی است که می‌توان در میان طیف‌های متنوع و متکثر حاضر در این اعتراضات دانشجویی، آنها را مشاهده کرد.

اما فراتر از این تمایزات و دسته‌بندی‌های درونی، نتیجه اعتراضات در کلیت خود، معطوف به بیدار کردن وجدان‌های به‌خواب‌رفته به‌ویژه در ساختار حکومت است. هر حکومتی به میزانی که به این خواسته‌ تغییرات پاسخ دهد، به‌طور نسبی در مسیر درست قرار خواهد گرفت و به میزانی که خود را از تغییر محروم کند، دچار پسرفت و تصلب خواهد شد. .

متاسفانه این روزها محافل اقتدارگرای داخل کشور به‌جای آنکه از این موارد درس بگیرند و اجازه ندهند که اعتراضات جامعه و دانشجویان عمیق‌تر شود، به شکل غلطی نتیجه می‌گیرند که: «پس ما خوبیم!».

مواجهه نادرست غربی‌ها با دانشجویان و استادان و هنرمندان و نویسندگان خود واجد سویه‌های درس‌آموزی هم هست. آنان در پی پنهان‌کاری نیستند، گزارش‌ها و تصاویر آن اعتراضات و اقدامات پلیس مستقیم مخابره و منتشر می‌شود و طبعاً اگر دادگاهی هم باشد، علنی و با مقررات کامل دادرسی است.

اگر اعتراضات دانشجویی موجود در ایالات متحده ادامه یابد، به‌طور طبیعی بیش از آنکه با سرکوب نهایی و کامل روبه‌رو شود، با درس‌آموزی و موفقیت نسبی مواجه خواهد شد. جامعه سالم و متعارف جامعه‌ای نیست که هیچ اعتراض و یا خشونتی در آن نباشد. جامعه سالم راه‌هایی برای رسیدن به تفاهم و عبور مسالمت‌آمیز از اختلافات را دارد. این کار با ارجاع داوری نهایی به مردم و نیز وجود نهادهای مستقل چون نیروی مسلح و دستگاه قضایی مستقل شدنی خواهد بود و پس از هر اعتراض و حتی درگیری و بازداشت‌هایی، جامعه به وضعیت تعادلی و البته در یک پله بالاتر از گذشته قرار خواهد گرفت.
 

دیگر خبرها

  • اسلامی: نتایج انتخابات الکترونیکی یک‌ساعته حاضر می‌شود
  • نتایج انتخابات الکترونیکی یک‌ساعته حاضر می‌شود
  • وجدان بیدار در جامعه بیمار
  • شمارش معکوس برای اتمام آزادراه مراغه- هشترود+ فیلم
  • اعلام آمادگی قالیباف ، متکی ، ذوالنوری ، آقاتهرانی ، رسایی و حاجی‌بابایی برای ریاست مجلس
  • تاکنون کدام گزینه ها برای ریاست مجلس دوازدهم مطرح شده اند؟
  • ۵ رقیب قالیباف برای ریاست مجلس مشخص شدند / این ۵ نفر می‌خواهند قالیباف را ناک اوت کنند
  • چه کسی بر صندلی ریاست مجلس دوازدهم تکیه می‌زند؟
  • ادامه روزهای کابوس وار مدافع عنوان قهرمانی در لیگ عربستان
  • سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در اعتراض به جنگ غزه استعفا داد