Web Analytics Made Easy - Statcounter

نتایج یک مطالعه نشان می‌دهد که مصرف قرص های کاهنده کلسترول (استاتین‌ها) می‌تواند احتمال مرگ و میر ناشی از کووید ۱۹ را تا ۱۲ درصد کاهش دهد.

به گزارش برنا؛ نتایج مجموعه‌ای از مطالعات از آغاز همه گیری کرونا نشان داده است که مصرف قرص‌های کاهنده کلسترول (استاتین ها) می‌تواند به مبارزه با ویروس کووید-۱۹ کمک کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اکنون محققان بیشتری با نتایج این آزمایشات هم عقیده هستند و اعلام می‌کنند که این دارو‌های ارزان قیمت می‌توانند به عنوان پیشگیری کننده از ابتلا به کووید عمل کنند.

کارشناسان مستقل می‌گویند، این مطالعه «سرنخ‌های حمایتی» ارائه می‌دهد مبنی بر اینکه استاتین‌ها می‌توانند به بیماران مبتلا کمک کنند، اما هنوز هیچ مدرکی برای اثبات این موضوع وجود ندارد.

محققان سوئدی در این مطالعه بزرگترین تجزیه و تحلیل را در زمینه استاتین‌ها و پتانسیل ضد کوویدی آن‌ها انجام داده و داده‌های سلامتی یک میلیون نفر را ردیابی کردند.

استاتین‌ها یکی از رایج‌ترین دارو‌های تجویز شده در انگلیس هستند که در حال حاضر برای حدود ۷.۵ میلیون انگلیسی تجویز شده است. ارقام نشان می‌دهد که حدود ۴۰ میلیون نفر در آمریکا نیز از این دارو‌ها استفاده می‌کنند.

استاتین‌ها قرص‌هایی هستند که کلسترول بد خون را کاهش می‌دهند؛ پزشکان می‌گویند کلسترول بد در خون می‌تواند به سفت و باریک شدن شریان‌ها منجر شود که علت اصلی حملات قلبی و مغزی است.

اما مصرف این دارو‌ها در گذشته بحث برانگیز بود. برخی، آن‌ها را به عنوان داروی پیشگیرانه تجویز می‌کنند و برخی می‌گویند عوارض جانبی مصرف این دارو‌ها بیش از فواید مصرف آن‌ها است.

اکنون محققان موسسه کارولینسکا در سوئد که این مطالعه جدید را انجام داده اند، معتقدند که تأثیر استاتین‌ها بر کووید ممکن است به نحوه عملکرد آن‌ها بستگی داشته باشد.

آن‌ها می‌گویند: فواید کاهش دهنده سطوح کلسترول بد (LDL) به واسطه مصرف قرص‌های استاتین به بیماران مبتلا به کووید کمک می‌کند، زیرا LDL خود باعث بروز التهاب می‌شود و در نتیجه کاهش LDL به این بیماران کرونایی کمک می‌کند تا از علائم التهابی ویروس کووید-۱۹ جان سالم به در برند.

محققان در این مطالعه داده‌های پزشکی ۹۶۳ هزار و ۸۷۶ سوئدی بالای ۴۵ سال را که در فاصله زمانی میان ماه‌های مارس و نوامبر سال گذشته جمع آوری شده بود، استفاده کردند. این داده‌ها شامل علت مرگ، مانند کووید و نیز این موضوع می‌شد که آیا برای آن‌ها استاتین تجویز شده بود یا خیر. از میان این شرکت کنندگان، ۱۶۹ هزار و ۶۴۲ نفر داروی استاتین مصرف کردند که تقریباً ۱۷ درصد از کل آن‌ها را شامل می‌شدند.

در پایان مطالعه، ۲ هزار و ۵۴۵ نفر بر اثر ابتلا به کووید جان خود را از دست دادند که ۷۶۵ نفر آن‌ها از مصرف کننده‌های استاتین و هزار و ۷۸۰ نفر از افرادی بودند که دارو‌های استاتین مصرف نمی‌کردند.

نتیجه این تجزیه و تحلیل نشان داد که استاتین‌ها تاثیر متوسطی در کاهش مرگ و میر ناشی از کووید داشتند به طوری که میزان مرگ و میر ناشی از این بیماری را ۱۲ درصد کاهش دادند.

«ریتا برگویست»، یکی از محققان این مطالعه گفت: نتایج مطالعه ما نشان می‌دهد که درمان با استاتین می‌تواند تأثیر پیشگیرانه متوسطی بر مرگ و میر ناشی از کووید داشته باشد. دست کم نتایج این مطالعه نشان می‌دهد که ادامه استفاده از استاتین‌ها در طول همه گیری هیچ ضرری ندارد.

ویروس کرونا موسوم به «کووید-۱۹» اواسط ماه دسامبر ۲۰۱۹ (۲۴ آذرماه ۱۳۹۸) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد و سازمان جهانی بهداشت ۲۱ اسفندماه ۹۸ همه گیری جهانی این ویروس را اعلام کرد.

جهش‌های ویروس کرونا در انگلیس، برزیل، هند و آفریقا که موجب افزایش سرایت، بیماری‌زایی و مرگ و میر آن شده، نگرانی‌های جدیدی را در جهان به وجود آورده است.

مشروح این مطالعه در مجله PLOS Medicine منتشر شده است.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: ویروس انگلیس سوئد مرگ درمان چین جهان کرونا استاتین مرگ و میر ناشی نشان می دهد دارو ها استاتین ها کووید ۱۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۲۸۷۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پله نوردی باعث افزایش طول عمر می شود

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از هلث دی نیوز، محققان دریافتند افرادی که به طور منظم از پله‌ها بالا می‌روند، در مقایسه با افرادی که همیشه از آسانسور استفاده می‌کنند، ۲۴ درصد کمتر در معرض خطر مرگ به هر دلیلی و ۳۹ درصد کاهش خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی هستند.

نتایج نشان می‌دهد که بالا رفتن از پله‌ها با کاهش خطر ابتلاء به بیماری قلبی یا حمله قلبی، نارسایی قلبی یا سکته همراه است.

دکتر «سوفی پادوک»، محقق ارشد از بنیاد بیمارستان دانشگاه نورفولک بریتانیا، می‌گوید: «اگر انتخابی بین رفتن از پله یا آسانسور دارید، به سراغ پله‌ها بروید زیرا به حفظ سلامت قلب شما کمک می‌کند».

پادوک گفت: «بالا رفتن از پله یک شکل عملی و قابل دسترس از فعالیت بدنی است. با وجود این، اغلب افرادی که برای رسیدن به طبقه بالاتر عجله دارند، پله‌ها را نادیده می‌گیرند.»

پادوک می‌گوید: «حتی فعالیت‌های بدنی کوتاه مدت تأثیرات مفیدی بر سلامتی دارد، و دوره‌های کوتاه بالارفتن از پله‌ها باید یک هدف دست یافتنی برای ادغام در برنامه‌های روزمره باشد».

برای این مطالعه، محققان داده‌های ۹ مطالعه شامل بیش از ۴۸۰۰۰۰ نفر را جمع آوری کردند.

پادوک در ادامه افزود: «بر اساس این نتایج، ما مردم را تشویق می‌کنیم که پله‌نوردی را در زندگی روزمره خود بگنجانند. مطالعه ما نشان داد که هر چه از پله‌ها بیشتر بالا بروید، فواید بیشتری دارد. بنابراین، چه در محل کار، چه در خانه یا هر جای دیگر، از پله‌ها بالا بروید.»

دیگر خبرها

  • این میوه از افسردگی جلوگیری می‌کند
  • پله نوردی باعث افزایش طول عمر می شود
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • محققان ایتالیایی پی بردند؛ نقش آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • نحوه تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • مواظب مصرف داروهای خواب آور باشید
  • نزول رشد اقتصادی دور از انتظار اولین اقتصاد جهان
  • هوجیچا ؛ از چای سبز برشته شده ژاپنی تا تقویت عملکرد شناختی!
  • رشد کمتر از انتظار اقتصاد ژاپن