Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش صدای ایران، دکتر سجاد عابدی کارشناس ارشد مسائل امنیتی و مشاور عالی مرکز مطالعات امنیت سایبری کشور طی یادداشتی که در اختیار صدای ایران قرار داده است ضمن هشدار نسبت به باج گیری در فضای مجازی نوشت: گروگانگیران فضای مجازی طعمه های خود را در فضای مجازی به دام می اندازند و تا جایی پیش می روند که همه اطلاعات طعمه را بدست آورده و خواسته خود را که سرقت اطلاعات است، عملی می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این گروگانگیران از روش های مختلفی برای سرقت اطلاعات استفاه می کنند. البته آن ها در بکارگیری ابزار برای سرقت، وجه اشتراک دارند و آن استفاده از بدافزارها در قالب های مختلف است.


بدافزارها تنها ابزار ورود به اطلاعات طعمه ها است در واقع گروگانگیران با استفاده از انواع بدافزارها به میدان می آیند و در این نبرد کسانی بازنده هستند که از داشتن کوچکترین سواد سایبری بی بهره اند، دانشی که همه شیادان فضای مجازی از آن برخودار بوده و به دلیل هوش سرشاری که در این زمینه دارند، طعمه های بسیاری را به دام می اندازند.

هر چند پلیس فتا و کارشناسان این پلیس نیز هوشیار بوده و گشت های انتظامی خود را در این فضای پر پیچ و خم مجازی مستقر کرده و همه کوچه و پس کوچه های فضای مجازی را رصد می کنند و کلاهبرداران و سارقان را به دام می اندازند اما نداشتن سواد مجازی برخی سبب می شود تا همچنان پرونده هایی در این زمینه تشکیل شود و در نهایت پلیس سارقان مجازی را دستگیر کنند.

زورگیرها، سارقان، گروگانگیران و هر اسمی که بتوان بر روی این مجرمان گذاشت، اطلاعات کاربران را به گونه ای گروگان می‌گیرند که در بسیاری از این موارد حذف نرم افزار یا بدافزاراها امکان پذیر نیست.

نرم افزارهای مخرب یا بدافزار برنامه‌های رایانه‌ای هستند که به دلیل آزار رساندن و ایجاد خسارت به کاربران به این نام مشهورند البته طیف گسترده ای از انواع نرم افزارهای مخرب وجود دارد که می توانند برای به دست آوردن اطلاعاتی از جمله شماره شناسایی شخصی یا جزئیات، شماره بانکی یا کارت اعتباری و رمزهای عبور در اثر ناآگاهی کاربران وارد گوشی های هوشمند شوند.

برخی بدافزارها برای ایجاد پول استفاده می شوند و در این نوع سرقت به نظر می رسد کاربر رایانه بر روی پیوند تبلیغاتی در یک سایت کلیک کرده و از تبلیغ کننده هزینه ای دریافت می کند. علاوه بر پول سازی، از بدافزارها می توان برای خرابکاری ها استفاده کرد آن هم اغلب برای انگیزه های سیاسی.

در ایران بد افزارها بیشتر برای کلاهبرداری مالی مورد استفاده قرار می گیرد و از جمله ترفندهای مجرمان سایبری برای نفوذ به حریم خصوصی کاربران و سرقت اطلاعات آن ها، طراحی اپلیکیشن‌های جعلی است به‌ طوری‌ که با انتشار آن در شبکه‌های اجتماعی و تحریک افراد به دانلود و نصب آن‌ها، سعی در عملی کردن اهداف مجرمانه خود دارند.

مجرمان سایبری با طراحی بدافزارها یا ارسال لینک‌های مخرب برای کاربران به دنبال سرقت اطلاعات مهم و اخاذی از طعمه های خود هستند. برخی از مجرمان سایبری با ارسال بدافزارها و باج ‌افزارها سعی در سرقت اطلاعات مهم کاربران داشته و در نهایت به دنبال کلاهبرداری و باج ‌گیری از آن ها هستند.
 
در این راستا از عمده‌ترین مشکلات سیستم‌های کامپیوتری، نبود یا منقضی شدن آنتی ویروس است که متاسفانه این موضوع اغلب توسط کاربران نادیده گرفته شده که می‌تواند عواقب خطرناکی به دنبال داشته و کاربر را با مشکلات متعدد مواجه کند. حفاظت از داده‌ها و اطلاعات، جلوگیری از نفوذ ویروس‌ها، حذف بدافزارها و ویروس‌ها از جمله دلایلی است که استفاده از یک آنتی ویروس بروز و قوی را ضروری می‌کند براین اساس ضرورت دارد تا از نسخه‌های اصلی آنتی ویروس استفاده کرده و از نصب آنتی ویروس‌ها با لایسنس (در علم کامپیوتر به معنای مجوز استفاده از یک نرم افزار یا سخت افزار) غیر معتبر خوددای کرد.

 زمانی که از امنیت صحبت می‌کنیم، یک بخش آن مربوط به حاکمیت است، افزود: اگر حاکمیت مقتدر باشد، امنیت برقرار خواهد بود همچنین بخش دیگر به قدرت ارتش و نیروهای مسلح بستگی دارد و دیگر تامین امنیت یک کشور به توجه به مسائل نوپدید و نوظهور است که اگر توجه نشود با مشکل روبه رو خواهیم شد.

در دهه‌های گذشته حمله به یک کشور از طریق نیروهای نظامی صورت می‌گرفت ولی اکنون به تهدیدهای غیرسیستمی تبدیل شده است به طوریکه می‌خواهند با فاصله‌اندازی بین مردم و حاکمیت توطئه خود در کشور مدنظر را اجرایی کنند.

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: سجاد عابدی سرقت اطلاعات فضای مجازی آنتی ویروس طعمه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۲۸۸۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات عملیات پلیس علیه فروش سلاح و مهمات

 
به گزارش تابناک، سردار وحید مجید رئیس پلیس فتا فراجا با اعلام خبر آغاز طرح عملیات پلیس فتا برعلیه تبلیغ کنندگان فروش سلاح و مهمات در فضای مجازی اظهار داشت: همزمان با آغاز سال نو و در جهت پاکسازی و ارتقای امنیت فضای مجازی دو طرح عملیاتی ویژه پلیس فتا بر علیه تبلیغ‌کنندگان و فروشندگان سلاح، مهمات و اقلام ممنوعه و همچنین مقابله با پدیده ترویج خشونت و اراذل و اوباش در فضای سایبر در حال اجراست.

این مقام ارشد سایبری خبر داد: در این راستا ۳۴ کار گروه ویژه عملیاتی و اطلاعاتی در خصوص رصد تارنماهای مجرمانه و شناسایی مجرمان این دو حوزه که همواره پاکسازی و امنیت آن مورد درخواست هموطنان است، شروع به اجرای طرح کرده‌اند.

وی ادامه داد: بر اساس تجزیه و تحلیل و رصدهای صورت‌گرفته در فضای مجازی، بیش از ۹۰ درصد تبلیغات فروش و واگذاری سلاح، مهمات، افشانه و شوکر الکتریکی صرفا یک ترفند کلاهبردارانه از سوی مجرمان سایبری به جهت کلاهبرداری مالی از متقاضیان محسوب می‌شود و در حقیقت این افراد کلاهبردار هیچ‌گونه اقلامی نظیر سلاح، مهمات و غیره به درخواست‌کنندگان واگذار نخواهند کرد.

رئیس پلیس فتا فراجا با تاکید بر عزم جدی پلیس فتا در برخورد با این دو پدیده مخل امنیت و آرامش هموطنان در فضای مجازی، از کاربران خواست ضمن مشارکت با پلیس فتا در پاکسازی فضای مجازی، در صورت مشاهده موارد مشکوک و مجرمانه موضوع را از طریق شماره تلفن ۰۹۶۳۸۰ به پلیس فتا گزارش کنند.

 منبع: فارس

دیگر خبرها

  • سال گذشته گرم‌ترین سال در جهان ثبت شد
  • سکوت جامعه آرامش قبل از طوفان است /حکومت پس از جنبش مهسا به رویه سابق برگشت / زندگی گراها فاقد توانمندی برای ایجاد سامانه های جدید قدرت هستند
  • فیلم| واکنش کاربران مجازی به برخورد پلیس آمریکا با دانشجویان
  • جزئیات عملیات پلیس علیه فروش سلاح و مهمات
  • حفظ حریم خصوصی و امنیت داده‌های کاربران؛ از ایران تا آمریکا
  • توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند/ جانفشانی سپاه نبود تروریسم داعش امنیت جهان را تهدید می‌کرد/ رویکرد دوگانه پارلمان اروپا نسبت به حمله به کنسولگری ایران مایه تأسف است
  • توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند/ رویکرد دوگانه پارلمان اروپا نسبت به حمله به کنسولگری ایران مایه تأسف است/ جانفشانی سپاه نبود تروریسم داعش امنیت جهان را تهدید می‌کرد
  • کدام کشورها تیک‌تاک را ممنوع کرده‌اند؟
  • اعلام همکاری مالزی در زمینه امنیت سایبری با افغانستان
  • اکوسیستم جدید «چری» صنعت خودرو را متحول می‌کند؟