Web Analytics Made Easy - Statcounter

همشهری- زینب زینال‌زاده: دمای تهران از دیروز کاهش یافته و پایتخت‌نشینان باید منتظر هوای سرد و بارش‌های پراکنده باشند. خبر از سازمان هواشناسی مخابره شد و پایتخت‌نشینان را خوشحال کرد اما بی‌خانمانانی که تمام زندگی‌شان درکنج دیوارهای دودگرفته شهر خلاصه می‌شود و سقفی جز آسمان ندارند، شاد نشدند؛ چراکه وزش باد و بارش برف و باران، هستی‌شان را نابود می‌کند و از این‌رو در فصل سرما غم‌شان افزون می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خدمت‌رسانی به افراد آسیب‌دیده اجتماعی، بی‌خانمان، در راه مانده، معتاد و... مسئولیت اجتماعی است که باید توسط ارگان‌ها و نهادهای مختلف ایفا شود و در این میان سازمان بهزیستی و کمیته امداد نقش پررنگ‌تری دارند. مدیریت شهری هم در این مسئولیت اجتماعی سهیم است و از این‌رو هر سال با آغاز فصل سرما از طریق راه‌اندازی پویش و اجرای طرح‌های مختلف تلاش می‌کند این مسئولیت را به نحو مطلوب انجام دهد. سال گذشته خدمت‌رسانی به آسیب‌دیدگان اجتماعی در قالب پویش «لباس گرم» صورت گرفت و شهرداری تهران به همت و مشارکت شهروندان و سازمان‌های مردم‌نهاد توانست البسه و اقلام گرم مانند کفش، پتو و... را تهیه کند و در اختیار اقشار آسیب‌دیده قرار دهد. امسال هم طرح «زمستان گرم» با هدف مناسب‌سازی‌ گرمخانه‌ها برای میزبانی از بی‌خانمانان در دستور کار قرار گرفته است.

تجهیز گرمخانه‌ها برای حضور بی‌خانمان‌ها

در پایتخت ۲۰ گرمخانه وجود دارد که به‌گفته معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهردار تهران بنای اکثر آنها قدیمی است و دچار فرسودگی شده‌اند. امین توکلی‌زاده در گفت‌وگو با همشهری گفت: «گرمخانه‌ها نیاز به بازسازی دارند و برخی از تجهیزات هم قدیمی شده‌اند و باید تجهیزات و اقلام نو تهیه شود. نواقص و کمبود گرمخانه‌ها احصا شده ‌و قبل از برودت هوا (اواسط آبان ماه) بخش زیادی از کارهای مربوط به بازسازی و نوسازی گرمخانه‌ها و تجهیزات انجام می‌شود.» او در ادامه طرح زمستان گرم را تشریح کرد و افزود: «شهردار تهران بر توزیع عادلانه ظرفیت‌ها و امکانات شهر تأکید دارد و گرمخانه‌ها ظرفیت‌های این شهر هستند که با هدف خدمت‌رسانی به آسیب‌دیدگان و بی‌خانمانان احداث شده‌اند. از این‌رو با مناسب‌سازی‌ آنها تلاش می‌کنیم خدمات بهتری به اقشار آسیب‌پذیر جامعه ارائه دهیم.» به‌گفته توکلی‌زاده بی‌خانمانان زمستان امسال هم با حضور در گرمخانه‌ها از خدمات دیگری مانند مشاوره‌های مددکاری و خدمات درمانی و غذای گرم، بهره‌مند می‌شوند.

معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهردار تهران‌ با بیان این که مهم‌ترین ماموریت مدیریت شهری در فصول سرد سال شناسایی افراد آسیب‌دیده یا در معرض آسیب اعم از در راه ماندگان، معتادان، بی‌خانمانان و... و انتقال آنها به گرمخانه‌هاست،‌ ادامه داد: «مناطق ۲۲گانه با تمام ظرفیت و امکانات در این ماموریت مشارکت می‌کنند و امسال قصد داریم با جلب هر چه بیشتر مشارکت شهروندان، فعالان اجتماعی و سازمان‌های مردم‌نهاد، روزهای زمستانی را بیش از پیش برای بی‌خانمانان شهر گرم کنیم.»

مددکاران شهر فعال می‌شوند

شناسایی، جذب و انتقال آسیب‌دیدگان اجتماعی عموما از طریق گشت فوریت‌های اجتماعی شهرداری انجام می‌شود. البته این گشت‌ها در طول سال فعالند و در زمستان برای جلوگیری از مرگ‌ومیر بی‌خانمانان بر اثر سرما، گشت‌ها شبانه‌روزی می‌شود. به‌گفته معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهردار تهران، ۲۲ ناوگان گشت در مناطق حضور دارند و به محض مشاهده بی‌خانمانان درصورتی‌که تمایل داشته باشند، آنها را به گرمخانه‌ها منتقل می‌کنند.

توکلی‌زاده به گشت‌های مددکاران شهر هم اشاره و عنوان کرد: «علاوه بر گشت فوریت‌های اجتماعی که در محدوده مناطق فعالیت می‌کنند، ۱۵ گشت ستادی با عنوان مددکاران شهر فعال شده‌اند که ۲۴ ساعته در پایتخت حضور دارند.» او همچنین با بیان این که آذرماه ۵ دستگاه اتوبوس در قالب طرح اتوبوس خواب در ۵ نقطه پرتردد تهران ازجمله میدان‌های تجریش و راه‌آهن مستقر می‌شوند، تأکید کرد: «گرمخانه‌ها با هدف خدمت‌رسانی به آسیب‌دیدگان احداث شده‌اند و هیچ اجباری برای حضور بی‌خانمانان نیست و نیروهای گشت هم اجازه ندارند به اجبار کسی را به گرمخانه منتقل کنند. بنابراین کسانی که تمایلی به حضور در گرمخانه ندارند، در اتوبوس‌های خواب پذیرفته می‌شوند تا از سرمای زمستان در امان بمانند.» این مقام مسئول همچنین تأکید کرد که گشت فوریت‌های اجتماعی برابر قانون، حق جذب و انتقال افراد زیر ۱۸ سال به‌ویژه کودکان کار و خیابان را ندارند.

برنامه‌های پیش‌بینی شده

به‌گفته توکلی‌زاده، معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهردار تهران تعمیر و راه‌اندازی سیستم گرمایشی و حرارتی در گرمخانه‌ها، ایجاد دسترسی امن برای رفاه بیشتر آسیب‌دیدگان و شناسایی نقاط تجمع بی‌خانمانان و ساماندهی خانواده‌های بی‌سرپناه و... اهم فعالیت‌های پیش‌بینی شده هستند.

نیاز پایتخت به گرمخانه جنرال

گرمخانه‌های تهران منطبق با استانداردهای بین‌المللی نیستند و مدیران شهری هم در بازدید از آنها مکررا عنوان کرده‌اند که این فضاها در شأن شهروندان نیستند. معاون حمایت‌های سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران‌ هم با تأیید این موضوع به همشهری گفت: «براساس استانداردهای بین‌المللی نخستین ویژگی و مشخصه گرمخانه، فلت (همسطح)‌ بودن آن است که متأسفانه این شاخصه در هیچ‌یک از گرمخانه‌ها وجود ندارد؛ چراکه بناها با تغییر کاربری به گرمخانه تبدیل شده‌اند.»

به‌گفته سعید شرف‌دوست، اتاق‌های مددکاری و پزشکی، سالن‌های خواب مناسب، فضای غذاخوری و گردهمایی و... برخی از امکانات پیش‌بینی شده در گرمخانه‌های جنرال هستند. او ادامه داد: «براساس مصوبه شورای شهر تهران، مقرر شد در پایتخت ۴ گرمخانه جنرال (۳ گرمخانه ویژه آقایان در مناطق ۴، ۱۷ و ۱۹، یک گرمخانه جنرال هم ویژه بانوان در منطقه ۱۶) ساخته شود اما هنوز اقدامی صورت نگرفته است.» موضوعی که سیداحمد علوی، عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران هم به آن واکنش نشان داد و گفت: «با توجه به مصوبه شورای شهر و اختصاص بودجه، هنوز گرمخانه جنرال در پایتخت ساخته نشده و ضروری است شهرداری تهران این مورد را با جدیت پیگیری کند.»

کد خبر 633324 برچسب‌ها گرمخانه

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: گرمخانه معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهردار تهران گرمخانه جنرال خدمت رسانی بی خانمانان آسیب دیدگان توکلی زاده گرمخانه ها شده اند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۵۱۳۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سمن‌ها و گروه‌های مردمی بر حوزه دانش آموزان تمرکز کنند

محمد مهدی اعلایی استاندار قزوین در نخستین نشست شورای آموزش و پرورش استان گفت: امروز بیش از هر زمان دیگری نیاز به مداخلات مردمی و گروه‌های جهادی در رابطه با پیشگیری و کاهش آسیب‌های اجتماعی بین دانش آموزان داریم.

وی با اشاره به طرح نماد (نظام مراقبت اجتماعی دانش آموزان) تصریح کرد: اجرای این طرح در قزوین اتفاق خوبی است، اما باید از ظرفیت مردمی بیشتری برای این طرح استفاده کرد.

اعلایی با اشاره به گروه‌های دانشجویی و یا اعضای انجمن اولیا و مربیان، تصریح کرد: این اقشار می‌توانند در حوزه‌های تربیتی و فرهنگی ورود کنند و تشکیل تشکل‌ها و سازمان‌های مردم نهاد می‌تواند در این زمینه موثر باشد.

در ادامه استاندار قزوین با اشاره به نزدیک شدن به ایام گرامیداشت معلم اظهار کرد: همه مدیران استان باید با حضور در مدارس و جمع معلمان از زحمات آنان قدردانی کنند.

طرح نماد از آسیب‌های بزرگتر در جامعه پیشگیری می‌کند

نقی سیاهکالی مرادی مدیرکل آموزش و پرورش استان قزوین نیز در این نشست گفت: نظام مراقبت اجتماعی دانش آموزان که با عنوان اختصاری نماد خوانده می‌شود، طرحی در راستای کمک به آموزش و پرورش برای توانمندسازی دانش آموزان است.

سیاهکالی مرادی در این راستا با اشاره به راه اندازی خط تلفن ۱۵۷۰ افزود: کارشناسان از ساعت هشت تا ۲۰ توسط این شماره به سوالات دانش آموزان، والدین و عموم جامعه پاسخ می‌دهند.

وی اهداف راه اندازی این طرح را شناسایی به موقع دانش آموزان در معرض خطر و توانمندسازی معلمان دانست و ادامه داد: با اجرای این طرح می‌توان با مداخله سریع و به هنگام برای دانش آموزان آسیب دیده از بسیاری آسیب‌های بزرگتر پیشگیری کرد.

سیاهکالی مرادی همچنین کنترل و کاهش عوامل مخاطره آمیز و ارائه خدمات تخصصی و به موقع و رصد و پیگیری مستمر را از دیگر دستاورد‌های اجرای این طرح نامید.

این نظام با هدف هم افزایی ظرفیت‌های دستگاه‌های اجرایی برای پیشگیری و شناسایی، ارجاع، توانمندسازی، درمان و مددکاری اجتماعی برای دانش آموزان در معرض خطر، پرخطر، و دارای فوریت روانی و اجتماعی اجرایی می‌شود.

استان قزوین دارای ۲۵۰ هزار دانش آموز است.

باشگاه خبرنگاران جوان قزوین قزوین

دیگر خبرها

  • افزایش آسیب‌های اجتماعی در دانش‌آموزان / چرا طرح نماد ناقص اجرا شد؟
  • فعالان حوزه خانواده در«جامعه پردازخانواده» به یکدیگرمعرفی می‌شوند
  • اجرای ناقص و ناتمام قوانین یکی از اشکال‌های قانون‌گذاری است
  • فرار بیش از ۱۰۰ زندانی در نیجریه
  • ظرفیت‌های مردمی قزوین در اجرای «طرح نماد» به‌کارگیری شود
  • تاسیس انجمن در جهت کاهش آسیب اجتماعی در بین دانش‌آموزان
  • سمن‌ها و گروه‌های مردمی بر حوزه دانش آموزان تمرکز کنند
  • آتش‌سوزی در هتلِ محل اسکانِ بی‌خانمان‌ها در جنوب برزیل
  • گردهمایی مددکاران ترویجی شهرستانهای ارومیه، نقده و اشنویه
  • دوره آموزشی «حسنه ماندگار» برای ۱۵۰ نفر خادمیار مرکزی برگزار شد