Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@17:28:31 GMT

کشت سه هکتار زرشک در لرستان

تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۵۷۵۸۷

کشت سه هکتار زرشک در لرستان

ایسنا/لرستان رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان با اشاره به اینکه زرشک بازدهی قابل‌توجهی دارد، گفت: با توجه به نیاز آبی کم زرشک و بازدهی و درآمد بالا کشت این‌گونه در دستور کار قرار گرفته است.

اسفندیار حسنی مقدم امروز ۲۹ مهرماه با اشاره به اینکه یکی از مهمترین برنامه‌های سازمان جهاد کشاورزی لرستان معرفی گونه‌هایی است که با شرایط اقلیمی استان سازگار بوده و نیاز آبی کمتری دارند، اظهار کرد: زرشک یکی از گونه‌هایی است که قابلیت کشت  در مراتع تخریب یافته و اراضی زراعی با کلاس حاصلخیزی پایین‌تر دارد، به همین منظور چهار سال پیش با مشورت همکارانمان در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی اقدام به کشت زرشک کردیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: بعد از چهار سال با کمترین مراقبت این‌گونه باردهی داشته است، بنابراین توصیه ما به کشاورزان کشت زرشک در اراضی غیر حاصلخیز و زمین‌هایی است که محدودیت منابع آبی دارند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان خاطرنشان کرد: نکته مثبت کشت زرشک تولید بالا و درآمد قابل‌توجه این‌گونه است، در هر هکتار دو تا سه تن زرشک برداشت می‌شود که درآمد اقتصادی آن معادل کاشت محصولات آب‌دوست است.

حسنی مقدم اضافه کرد: زرشک گونه‌ی است که در مقابل شرایط نامساعد محیطی مقاوم است، بنابراین توصیه ما توسعه کشت زرشک است.

وی با اشاره به اینکه سه هکتار زرشک در استان کشت شده است، اضافه کرد: کشت زرشک هم می‌تواند مانند زعفران در استان مورد توجه قرار بگیرد، سازمان جهاد کشاورزی نیز در خرید نهال و چاله کنی به کشاورزان کمک می‌کند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان بیان کرد: زرشک یک‌گونه صد درصد ایرانی است به‌طوری‌که رتبه اول کشت زرشک مختص کشور بوده و ۹۸ درصد زرشک تولیدی مربوط به خراسان جنوبی است.

حسنی مقدم تأکید کرد: زرشک در لرستان هم قابل‌کشت و پرورش است بنابراین سازمان جهاد کشاورزی استان توسعه کشت آن را در دستور کار قرار داده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی خراسان جنوبي مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی زرشک لرستان سازمان جهاد کشاورزی لرستان کشت زرشک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۵۷۵۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استقبال دانشگاه آزاد از ایده‌های نو در حوزه کشاورزی، دامی و شیلات

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، بابک پورقهرمانی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه در دیدار با هادی خرسندی، رئیس جدید جهاد کشاورزی شهرستان مراغه با معرفی ظرفیت‌های کشاورزی، دامی و شیلات این واحد دانشگاهی اظهار کرد: واحد مراغه با دارا بودن ۵۰ هکتار اراضی دیم، ۸ هکتار اراضی آبی، ۱۲ هکتار باغ و حدود ۳ هکتار مجتمع دام‌پروری آماده مشارکت در اجرای طرح‌های خلاقانه، دانش‌بنیان، فراسودمند و ایده‌های نو در حوزه کشاورزی، دامی و شیلات است.
 
وی با ابراز خرسندی از وجود مرکز تحقیقات دیم در این شهرستان عنوان کرد: فعالیت چنین مراکزی با محور مدیریت جهاد کشاورزی در کنار مراکز آموزش عالی می‌تواند راهگشای اصلاح و بهینه‌سازی ارقام محصولات کشاورزی منطقه باشد.
 
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه بیان کرد: سرای نوآوری محصولات فراسودمند کشاورزی و دامی این واحد دانشگاهی با پشتوانه استادان در گروه کشاورزی و دام‌پروری با تکیه‌بر سند تحول و تعالی دانشگاه از دانش‌آموختگان این حوزه برای مشارکت در طرح‌های نوین این حوزه دعوت به همکاری کرد.

دانشگاه آزاد پل ارتباطی بین تولیدکنندگان علوم و فعالان حوزه کشاورزی

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مراغه نیز با مؤثر خواندن وجود رشته‌های تحصیلی کشاورزی، باغبانی و دام‌پروری در دوره تحصیلات تکمیلی گفت:‌ دانشگاه آزاد اسلامی مراغه می‌تواند پل ارتباطی بین تولیدکنندگان علوم و فنون به‌روز این حوزه با کشاورزان و دامداران منطقه بوده و در ترویج یافته‌های جدید دانشمندان و محققان نقش مؤثری ایفا کند.
 
هادی خرسندی تعامل و بین دانشگاه، حوزه کشاورزی و صنعت را لازمه پیشرفت و توسعه شهرستان عنوان کرد و همکاری بیش‌ازپیش این حوزه‌ها را خواستار شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پیش بینی برداشت ۸۸۱ تن گل محمدی در خراسان جنوبی
  • استقبال دانشگاه آزاد از ایده‌های نو در حوزه کشاورزی، دامی و شیلات
  • جهش تولید در حوزه کشاورزی لرستان
  • نشا کاری ۱۰۶ هزار هکتار از شالیرازهای مازندران
  • خسارت ۳۹ میلیارد تومانی سیلاب به حوزه کشاورزی خراسان شمالی
  • خسارت سیل و تگرگ به مزارع کازرون
  • برداشت گل محمدی از ۵۰۰ هکتار از گلزار‌های خراسان شمالی
  • کشاورزان گلستانی آب ماندگی را از سطح مزارع خود خارج کنند
  • خسارت بارش شدید به ۱۴۵ هزار هکتار از مزارع خوزستان
  • خسارت بارش‌های شدید به ۱۴۵ هزار هکتار از مزارع خوزستان