Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-29@18:17:49 GMT

این مواد خوراکی را دندان پزشکان نمی خورند!

تاریخ انتشار: ۱ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۷۳۱۱۰

این مواد خوراکی را دندان پزشکان نمی خورند!

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از نمناک؛ وقتی صحبت از سلامت دهان و دندان می شود غذاها و نوشیدنی های خاصی وجود دارند که نمی توانید آن ها را درمقادیر زیاد مصرف کنید. اگرچه برخی از این خوردنی ها و نوشیدنی ها را هر روز مصرف می کنید اما باید بدانید که سبب تغییر رنگ، تخریب و یا آسیب دیدگی دندان هایتان می شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این قسمت از بهداشت و سلامت براساس توصیه دندان پزشکان غذاها و نوشیدنی هایی ذکر شده اند که باید از مصرف آن ها اجتناب و یا آن ها را محدود کنید.

خوردنی و نوشیدنی های مضر برای دندان 1- چیپس:

علاوه بر این که چیپس ها سرشار از سدیم و چربی هستند و برای بدن مضر، برای دندان ها نیز مفید نمی باشند زیرا این خوراکی خوشمزه جویدنی بوده و در دندان می مانند. هر آنچه که در دندان بماند بیشتر اسید تولید می کند. پس، از خوردن این چیپس های روغنی خودداری کنید و به جای آن سعی کنید از چیپس های سبزیجات استفاده کنید.

2- میوه های مرکباتی:

میوه های مرکباتی یک خوردنی سالم برای رژیم غذایی ما هستند که ویتامین سی و بسیاری از ترکیبات بیوفلاونوئید سالم را برای بدن ما فراهم می کنند اما اسید سیتریک موجود درهمه مرکبات باعث فرسایش سطح دندان و افزایش حساسیت آن خواهد شد. بعد از خوردن میوه های مرکباتی حداقل 30 دقیقه مسواک نزنید تا مواد معدنی موجود در بزاق بتوانند هر ماده معدنی از دست رفته در معرض اسید را بازسازی کنند. جویدن آدامس بدون قند منجر به افزایش بزاق و افزایش بافراسید و ترمیم دندان خواهد شد.

3- قهوه:

قهوه منبع خوبی از آنتی اکسیدان هاست اما حاوی رنگدانه هایی است که می تواند باعث لکه دار شدن و تغییر رنگ دندان ها شود. همه افراد مستعد تغییر رنگ دندان نیستند که احتمالا به دلیل تفاوت در پروتئین های بزاق است که نه تنها به دندان های شما می چسبند بلکه به نظر نمی رسد با مسواک زدن نیز از بین روند و باید به دندان پزشک مراجعه کنید. این رنگدانه ها در چای نیز وجود دارند.

4- ذرت:

ذرت یک خوراکی خوب و مخصوص اوقات فراغت محسوب می شود اما اگر تحت درمان ارتودنسی هستید بدانید که ذرت و بریس باهم جور درنمی آید و به دندان هایتان آسیب خواهند زد.

5- میوه های خشک:

میوه خشک یک میان وعده با طعم عالی است. قند های موجود دراین خوراکی طی فرایند خشک سازی چسبناک می شوند که به راحتی بین دندان ها گیر کرده و باعث پوسیدگی آن ها خواهد شد. بنابراین ایده خوبی است که بخاطر مصرف این میان وعده خوشمزه استفاده از نخ دندان را فراموش نکنید.

6- نوشیدنی های انرژی زا:

این نوشیدنی ها سرشار از قند و اسید هستند و باعث تجزیه دندان و افزایش باکتری های موجود در دهان می شوند.

7- آب میوه:

آب میوه نسبت به آن چه فکر می کنید قند بیشتری دارد و خوردن میوه کامل همیشه نسبت به آب میوه مفید تر است زیرا خصوصا کودکان به فیبر و موادمغذی موجود در میوه نیاز دارند. نوشیدن یک لیوان شیر را هنگام تشنگی به آب میوه ترجیح دهید.

8- اسنک های میوه ای:

چنانچه در بخش دهان و دندان توصیه شده است هرگز از اسنک های میوه ای به عنوان جایگزینی برای میوه استفاده نکنید زیرا آن ها فقط قند هستند. حتی اسنک میوه های ارگانیک نیز سطح ویتامین سی بالاتری دارند که باعث تغییر رنگ دندان ها می شود.

9- آبنبات های سفت :

آب نبات های سفت از شکر خالص تهیه شده اند و می توانند به دندان ها آسیب برسانند. این آب نبات ها مدت زیادی طول می کشد تا حل شوند بنابراین هرچه بیشتر در دهان بمانند اسید بیشتری تولید می کنند.

10- یخ:

یخ ممکن است با "کالری صفر" به نظر برسد اما برای دندان ها عواقب بدی خواهد داشت. اگر چه حاوی اسید یا شکر نیست اما جویدن یا خوردن یخ شکستگی دندان ها را به همراه خواهد داشت.

11- آبمیوه های پاکتی:

بزرگترین مشکل در مورد سلامتی دهان ودندان میزان استفاده از غذاهای بسته بندی شده است. این مواد غذایی حاوی مقادیر زیادی قند هستند حتی اگر قند آن ها طبیعی باشد و قطعا به دندان آسیب خواهند زد.

12- نعناع:

استفاده از قطره نعناع یا اسپری آن راه خوبی برای تسکین گلوی تحریک شده و یا کمک به خوشبو کردن دهان است. با این حال افزایش استفاده از قطره نعناع می تواند منجر به افزایش پوسیدگی دندان شود. قطره های شیرین شده نعناع با هربار استفاده می توانند اسید تولید کرده و سبب پوسیدگی دندان شوند. معمولا 15-30 دقیقه طول می کشد تا بزاق با افزایش پی اچ به حذف اسید کمک کند. بنابراین اگر از قطره نعنا حاوی قند استفاده می کنید تعداد دفعات را محدود کنید. در صورت امکان به دنبال قطره های نعناع شیرین شده با مانیتول، سوربیتول یا زایلیتول باشید.

13- بادام زمینی:

اگر چه آجیل و حبوبات سالم هستند و مواد مغذی بدن را تامین می کنند اما چون سخت و شکننده هستند گزینه خوبی نمی باشند زیرا ممکن است بین دندان ها گیر کرده و باعث پوسیدگی آن ها شوند.

14- دانه های پاپ کورن:

پاپ کورن یک میان وعده سالم و کم کالری است اما با این وجود دانه های آن در کمین هستند تا سبب شکستگی دندان ها شوند. بنابراین پاپ کورن بخورید اما مراقب دانه های آن باشید. هنگام خوردن پاپ کورن داشتن یک نخ دندان ایده بدی نیست. اگرچه میان وعده ای سالم است اما یکی از رایج ترین خوراکی هایی است که بین دندان گیر می کند و منجر به رشد باکتری ها می شود.

15- آب نبات مغزدار پودری:

آب نبات های پودری چیزی جز قند ندارند و می توانند با تغییر پی اچ دهان به پوسیدگی دندان منجر شوند. هنگامی که پی اچ تغییر کند، دندان ها آسیب می بینند. هنگامی که سطح پی اچ پایین باشد باکتری های سالم می میرند و سبب عفونت و پوسیدگی خواهند شد.

16- نوشابه:

نوشابه های معمولی حاوی مقدار زیادی قند هستند. برخی از انواع نوشابه علاوه بر داشتن قند فراوان حاوی اسید فسفریک هستند و پی اچ آن ها بین 2-4 است. حتی در نوشابه های رژیمی بدون قند این سطح اسیدیته به راحتی می تواند به سطح دندان ها آسیب برساند.

17- آبنبات ترش:

آب نبات های سخت، نرم و ترش معمولا حاوی اسید سیتریک، مالیک، تارتاریک یا فوماریک هستند. این اسید ها در سطوح طبیعی میوه به عطر و طعم آن کمک می کنند و میزان اسیدیته را کاهش می دهند. در شیرینی و آبنبات ترش معمولا میزان اسیدیته بالاتر از 2-4 است. پی اچ 4 به راحتی ساختار دندان را از بین خواهد برد.

18- آب نبات های چسبناک:

فرض کنید شکر را با یک بافت چسبنده مخلوط کنید، حال چه اتفاقی می افتد؟ شما طعم شکر را حس خواهید کرد و بافت چسبناک بر دندان های شما ماندگار می شوند و باعث می شود مسواک زدن دشوار و مستعد ایجاد حفره و پوسیدگی در دندان شوید.

19- آدامس های شکری:

وقتی صحبت از آدامس می شود، انتخاب طعم آن انتخابی است. جویدن آدامس حاوی شکر میتواند خطر ابتلا به حفره و پوسیدگی دندان را افزایش دهد. خبر خوب این است که در مورد آدامس های بدون قند که توسط زایلیتول شیرین شده اند، قضیه برعکس است و جویدن آدامس بعد از خوردن غذاهای خاصی ممکن است مفید باشد. جویدن آدامس بدون قند با تعامل اسیدی به افزایش مقدار بزاق دهان کمک می کند و اثر بافری بزاق می تواند به خنثی کردن اسید موجود در دهان کمک کند.

20- تافی:

وقتی صحبت از خوراکی می شود گزینه های پر شکر و چسبناک بدترین حالت را دارند. تافی ها و آب نبات های پراز کارامل، نارگیل یا اجیل به دندان ها می چسبند. هرچه موادغذایی به دندان بیشتر بچسبد باکتری ها به مدت طولانی می توانند از دندان تغذیه کنند بنابراین باعث ایجاد اسید و پوسیدگی خواهند شد.

21- چای:

فواید سلامتی چای سبز فراتر از آنتی اکسیدان ها و مواد مغذی است که روی بدن تاثیر مثبت می گذارد. با این حال چای نیز مانند قهوه می تواند سبب تغییر رنگ دندان شود. چای سرشار از تانن است که به مرور زمان باعث تغییر رنگ دندان ها خواهد شد.

بهترین گزینه نوشیدن چای های گیاهی، سبز و سفید است که احتمال تغییر رنگ آن نسبت به چای سیاه کم تر است.

22- سرکه:

ممکن است که کمی سرکه و روغن طعم خوبی به سالاد بدهد اما سرکه موجب ورمینرالیزاسیون و حساسیت دندان می شود. از سرکه دوری نکنید فقط به یاد داشته باشید که اسیدیته می تواند روی دندان تاثیر بگذارد. بعد از خوردن موادغذایی حاوی سرکه حداقل 30 دقیقه از مسواک زدن خودداری کنید و آدامس بدون قند بجوید.

پربیننده ترین خواص جالب میوه های سنگی واکسن برکت مورد فوتی داشته است؟ این غذا‌ها را بخورید موهایتان می ریزد جولان کرونا تا یک سال دیگر در دنیا ادامه دارد آخرین رنگ‌ بندی کرونایی شهرهای کشور

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: مواد خوراکی تغییر رنگ دندان پوسیدگی دندان نوشیدنی ها جویدن آدامس آب نبات دندان ها آب نبات ها باکتری ها میان وعده خواهد شد بدون قند پاپ کورن آب میوه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۷۳۱۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

داروهای سوزش معده خطر میگرن را افزایش می دهند

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از هلث دی نیوز، نتایج نشان می‌دهد که تمام دسته‌های داروهای کاهش‌دهنده اسید معده موسوم به مهارکننده‌های پمپ پروتون، مسدودکننده‌های H۲ و حتی آنتی‌اسیدها، به نظر می‌رسد خطر ابتلاء به میگرن و سردرد را افزایش می‌دهند.

«مارگارت اسلاوین»، محقق ارشد و دانشیار تغذیه دانشگاه مریلند، گفت: «با توجه به استفاده گسترده از داروهای کاهش دهنده اسید و این پیامدهای بالقوه میگرن، این نتایج مستلزم بررسی بیشتر است.»

اسلاوین افزود: «این داروها اغلب بیش از حد تجویز می‌شوند و تحقیقات جدید خطرات دیگری را در استفاده طولانی مدت از مهارکننده‌های پمپ پروتون نشان داده است، مانند افزایش خطر زوال عقل.»

به گفته محققان، رفلاکس اسید زمانی رخ می‌دهد که اسید معده به مری برگردد. معمولاً بعد از غذا یا هنگام دراز کشیدن رخ می‌دهد و می‌تواند باعث سوزش سر دل و زخم معده شود. در موارد شدید، می‌تواند منجر به سرطان مری شود.

برای این مطالعه، محققان داده‌های نزدیک به ۱۲۰۰۰ نفر را که از داروهای کاهش‌دهنده اسید استفاده می‌کردند، بررسی کردند تا ببینند که آیا در سه ماه گذشته دچار میگرن یا سردرد شدید شده بودند.

مهارکننده‌های پمپ پروتون تولید اسید را مسدود کرده و به بهبود مری کمک می‌کنند.

مسدود کننده‌های H-۲ باعث کاهش تولید اسید می‌شوند.

و آنتی اسیدهای ساده حاوی کربنات کلسیم هستند که اسید معده را خنثی می‌کنند.

پس از تعدیل سایر عوامل مؤثر بر خطر میگرن، محققان دریافتند که:

• افرادی که از مهارکننده‌های پمپ پروتون استفاده می‌کنند، ۷۰ درصد بیشتر از افرادی که این دارو را مصرف نمی‌کنند، به میگرن مبتلا می‌شوند.

• مسدودکننده‌های H۲ خطر میگرن را تا ۴۰ درصد افزایش می‌دهند.

• آنتی اسیدها افراد را ۳۰ درصد بیشتر در معرض ابتلاء به میگرن قرار می‌دهند.

اسلاوین تأکید کرد که افراد نباید بدون مشورت با پزشک مصرف داروهای کاهنده اسید خود را قطع کنند.

اسلاوین گفت: «توجه به این نکته مهم است که بسیاری از افراد برای مدیریت رفلاکس اسید یا سایر بیماری‌ها به داروهای کاهش‌دهنده اسید نیاز دارند، و افرادی که دچار میگرن یا سردرد شدیدی هستند که از این داروها یا مکمل‌ها استفاده می‌کنند باید با پزشک خود در مورد اینکه آیا باید ادامه دهند یا خیر صحبت کنند.»

کد خبر 6090454

دیگر خبرها

  • این داروها عامل میگرن هستند
  • این غذاها را با هم نخورید!
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا دندان‌درد غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا درد دندان غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • این سبزی ضد سرطانی متخصص تسکین عفونت های تنفسی
  • داروهای سوزش معده خطر میگرن را افزایش می دهند
  • خواص شگفت‌انگیز پوست موز | چیزهایی که درباره این میوه پرخاصیت نمی‌دانید
  • در این روستا یک شب در سال همه کوفته می خورند | مراسم «اوکوز قوربانی» در روستای اسفنجان شهرستان اسکو
  • با این مواد غذایی درد را فراموش کنید
  • تاثیر سلامت دهان و دندان بر تقویت سلامتی قسمت‌های مختلف بدن