Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-28@13:07:17 GMT

ضرغامی: باید زیر میز زد و تفکرات را عوض کرد

تاریخ انتشار: ۱ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۷۳۵۵۸

ضرغامی: باید زیر میز زد و تفکرات را عوض کرد

آفتاب‌‌نیوز :

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در مراسم افتتاح موزه خودروهای تاریخی، راه‌اندازی این موزه را کاری عالمانه و ارزشمند دانست و افزود: کارهای زیادی روی وزیر آوار می‌شود و اگر وزیر بخواهد کار کند شب و روزش گرفتاری و کار است، نمی‌شود کم کرد، ولی برای من راه‌اندازی این موزه آن‌قدر اهمیت داشت که جلسه شورای معاونان را تعطیل کردم تا در افتتاح این مجموعه شرکت کنم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او با اشاره به وضعیت خودروهای تاریخی در کشور، اظهار کرد: تا کنون ٢٧۴ پلاک خودرو تاریخی صادر شده است. از نظر ما خودرویی که بالای ۵٠ سال باشد و مداخلاتی نداشته باشد، خودرو تاریخی محسوب می‌شود و می‌تواند پلاک بگیرد. درحال حاضر نیز حدود ١٨٠٠ خودرو در نوبت بررسی هستند. در فهرست اولیه بین ۱۲ تا ۱۴ هزار خودرو تاریخی وجود دارد که تصورم این است از بین آن‌ها حدود سه تا چهارهزار خودرو از آیین‌نامه‌های وزارتخانه عبور می‌کنند و پلاک خودرو تاریخی دریافت می‌کنند.

او افزود: تعدادی از این خودروها در اختیار مردم است. مشکلی که من هر جا می‌روم و باید برای آن راه حل پیدا کنم این است که وقتی شیء یا اثری در اختیار مردم است حداقل استفاده‌ای می‌کنند و به محض این‌که تاریخی و صاحب شناسنامه می‌شود، صاحبان آن اثر تاریخی گرفتار می‌شوند. بعضی جاها بدبخت می‌شوند. باید به این موضوع فکر کنیم.

ضرغامی گفت: تاسف می‌خورم وقتی می‌خواهیم به مردم فکر کنیم، در کنار حفظ همه ارزش‌ها، میراث فرهنگی و صیانت از آن‌ها، یک عده به دوقطبی‌سازی عادت کرده‌اند و فکر می‌کنند منافع مردم در تعارض با میراث فرهنگی است. ان‌شاء‌الله این مساله را حل می‌کنم. به فضل خدا یکی از جاهایی که باید زیر میز زد و یک‌سری از تفکرات را عوض کرد و با همه قدرت میراث فرهنگی را حفظ کرد و در عین حال مردم هم جایگاه خود را پیدا کنند و به آن‌ها توجه شود، ‌همین جا است و شروع هم شده است.

او در ادامه بیان کرد: بعضی‌ها دایه‌های دلسوزتر از مادر هستند، ممکن است جیغ بنفش بکشند، اصلا اهمیت ندارد. مهم این است بدانیم وقتی تصمیمی می‌گیریم چقدر به نفع مردم است. ما ابنیه شاهان را نشان می‌دهیم پس باید رفتار شاهان را هم نقد کنیم، به دلیل این‌که فردا ما دچار آن نشونیم. اگر این کار در موزه انجام شود، مقداری سلیقه می‌خواهد، مثلا اگر به کاخ سعدآباد بروید در عین حالی که آثار هنری معماران ایرانی را می‌بینید، ‌ممکن است اتاقی را هم ببینید که شاهد پیمان ننگین سعدآباد بوده است.

ضرغامی به یکی از خودروهای به نمایش گذاشته‌شده در موزه خودروهای تاریخی اشاره کرد که مخصوص رضا پهلوی ساخته شده و گفت: سه کارخانه بزرگ دنیا جمع شدند که برای رضا پهلوی یک خودرو بسازند تا آموزش رانندگی ببیند و بعد هم با افتخار بگویند شما پراید دارید، ما این‌ها را داشتیم. این‌ها که برای شما نبود، پول ملت را به خودروسازان بزرگ دادید که برای‌تان خودرو بسازند و برای این کارهایی که برای شما انجام دادند، امتیازهایی گرفتند.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اظهار کرد: دیده‌ام بعضی از دوستان وقتی می‌خواهند رفتار شاهان در حوزه‌های میراث فرهنگی را نقد کنند صدای‌شان می‌لرزد. خجالت دارد. ‌در نقد شاهان صدای کسی نباید بلزرد. می‌گویند اگر ما نقد کنیم، یعنی علیه میراث فرهنگی صحبت کرده‌ایم، چه کسی گفته است؟ میراث فرهنگی ‌تمدن ما است، ‌افتخار پدران ما است. آن را تکریم می‌کنیم و روی چشم می‌گذاریم، اما اگر کسی رفتار شاهانه داشت، آن جای خود دارد و باید آن را نقد کرد.

او در ادامه به مجموعه خودروهای گردآوری‌شده در این موزه اشاره کرد و افزود: کاری که جسته و گریخته توسط کلکسیونرها در کشور انجام می‌شد، حالا متمرکز شده است؛ بنیاد مستضفعان این خودروها را که در سوله و انبار خاک می‌خورد و از بین می‌رفت، ‌ در یک جا جمع کرده و به نمایش گذاشته است. البته یک عده هم می‌ترسند اگر این آثار را نشان دهند، چه می‌شود، ‌اما سفارش قرآن است که چنین آثاری را نشان دهیم تا دیگران عبرت بگیرند. امروز در دنیا بحث جنگ روایت‌ها است، روایت درست، وگرنه از تمام افتخارات شما تاریخ ذلت‌بار می‌سازند. پس نگران نشان دادن آن‌ها نباشید. این خودروها تاریخ یک صنعت است و از بعضی از آن‌ها یک نمونه ساخته شده است.

 

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سپس از مدیرکل موزه‌های بنیاد مستضعفان درخواست کرد کارشناسان مستقر در این موزه مطالعات دقیقی داشته باشند تا به سوال‌های متخصصان بتوانند پاسخ دهند و اطلاعات ر ا غنی کنند. مطمئنم این موزه در بعد جهانی جایگاه خوبی پیدا می‌کند. سازه و رمپ‌های خیلی خوبی دارد. هنگام راه رفتن در این موزه متوجه طبقات نمی‌شوید. مطمئنم ورودی آن جهانی خواهد شد.

ضرغامی همچنین از پرویز فتاح، رئیس بنیاد مستضعفان درخواست کرد این راه را ادامه دهد و از راهبردهای میراث فرهنگی و از ظرفیت بخش خصوصی و متخصصان برای حفظ و احیا، مرمت و مدیریت میراث فرهنگی تحت آیین‌نامه‌های وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استفاده کند.

موزه خودروهای تاریخی (بین کیلومتر ۱۰ و ۱۱ جاده مخصوص کرج، انتهای کوچه ۲۵) با نمایش ۶۱ وسلیقه نقلیه با حضور رئیس بنیاد مستضعفان و وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از روز شنبه اول آبان‌ماه افتتاح شد و از روز یکشنبه، دوم آبان‌ماه به روی بازدیدکنندگان باز خواهد شد. ساعت بازدید از ۹ تا ۱۴ تعیین شده و هزینه بلیت ورودی برای هر نفر ۲۵هزار تومان درنظر گرفته شده است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: عزت الله ضرغامی وزیر میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی وزیر میراث فرهنگی خودروهای تاریخی خودرو تاریخی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۷۳۵۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جشنواره چند رسانه‌ای وزارت میراث فرهنگی در کرمان برگزار می‌شود

مدیرکل میراث فرهنگی استان کرمان، گفت: سومین جشنواره چند رسانه‌ای وزارت میراث فرهنگی، آبان‌ماه به میزبانی استان کرمان برگزار خواهد شد.

به گزارش گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، سعید شاهرخی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان،در هم اندیشی با جمعی از اصحاب رسانه کرمان  گفت: سومین جشنواره چند رسانه‌ای وزارت میراث فرهنگی، نیمه دوم آبان‌ماه به میزبانی استان کرمان برگزار خواهد شد.

او افزود: دوره اول این جشنواره در یزد و دور دوم آن به میزبانی قزوین طی سنوات قبل برگزار شده و سومین دوره آن در رقابت نهایی بین کرمان و شیراز شکل گرفت که سرانجام با ارزیابی شاخص‌ها، کرمان به عنوان میزبان این جشنواره با نقش آفرینی مسئولین استان و بخش خصوصی کرمان انتخاب شد.

وی با اشاره به وجود ١٠ اثر ثبت جهانی در استان کرمان و سابقه تاریخی و میراث غنی این استان تاکید کرد: این جشنواره می‌تواند تاثیر مهمی در معرفی آثار تاریخی و گردشگری استان کرمان از طریق تولید محتوا‌های چند رسانه‌ای داشته باشد.

شاهرخی اظهار داشت: فراخوان این جشنواره بزودی منتشر می‌شود و ٧٠ درصد تولید محتوا‌ها باید در محور‌های جشنواره ، مربوط به کرمان باشد.

او تشکیل شورای توسعه گردشگری استان کرمان را اتفاقی مهم ارزیابی کرد و گفت: دبیرخانه رویداد کرمان ١٤٠٤ نیز در اتاق بازرگانی کرمان تشکیل شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی استان کرمان نقش رسانه‌ها و خبرگزاری‌ها را در معرفی آثار تاریخی و غنای فرهنگی کرمان بسیار مهم ارزیابی نمود و بر افزایش تعامل با رسانه‌ها تاکید کرد.

شاهرخی برگزاری همایش بین المللی راه ابریشم با همکاری پژوهشگاه میراث فرهنگی کشور، برگزاری کنگره ملی تاریخ ملی شهرسازی ایران، برپایی سمینار باستان شناسان ایران در جیرفت، برگزاری اختتامییه همایش ملی کتیبه سرباز و نیز رویداد ملی آیین ناملموس چوگان را از دیگر رویداد‌های مهم حوزه میراث فرهنگی استان در سال جدید اعلام کرد.

وی افزود: هفته میراث فرهنگی از ٢٩ اردیبهشت تا ٣ خرداد ماه برگزار و طی آن اشیای تاریخی کرمان که در موزه ملی ایران قرار دارند به موزه‌های کرمان از جمله باغ موزه هرندی منتقل و در معرض بازدید مردم قرار خواهند گرفت.

دیگر خبرها

  • بازدید رایگان از موزه ها برای معلم ها و استادان دانشگاه
  • برگزاری ۲۵۰ برنامه به مناسبت هفته میراث فرهنگی در گیلان
  • بازدید رایگان معلمان و اساتید از موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی
  • بازدید رایگان از موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی برای معلمان و استادان
  • موزه آذربایجان میزبان اشیای تاریخی موزه ایران باستان در روز موزه
  • انتقال اشیای تاریخی موزه ایران باستان به موزه آذربایجان تبریز
  • جشنواره چند رسانه‌ای وزارت میراث فرهنگی در کرمان برگزار می‌شود
  • تخفیف موزه‌ها و اماکن تاریخی یزد به مناسبت روز معلم
  • مافیای «بافت تاریخی» به زمین می‌خورد؟
  • هفتاد اثر موزه شوش، مرمت شد