Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-04-28@19:22:48 GMT

انجام آزمایش کرونا در منزل

تاریخ انتشار: ۱ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۷۳۷۱۰

انجام آزمایش کرونا در منزل

به‌طورکلی در آزمایش کرونا ما به دنبال شناسایی خود ویروس یا واکنش بدن علیه این ویروس هستیم. به‌طوری‌که می‌گوییم اگر در بدن واکنش مخصوص علیه کووید داده شود فرد مبتلابه کووید یا ایمنی لازم را کسب کرده است. آنتی‌بادی پروتئینی است که نشان‌گر واکنش بدن علیه ویروس، باکتری، قارچ و یا هر عامل عفونی و بیگانه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنتی‌بادی یا همان ایمونوگلوبین کلاس‌های مختلف دارد که بر اساس محل آلودگی بدن و سیر مقابله ایمنی بدن متفاوت ممکن است باشد. به‌طوری‌که  IgMنشانگر واکنش اولیه بدن با ویروس است ولی IgG نشانگر مزمن شدن و یا بهبودی بیماری است. در ادامه این مطلب ما قصد داریم به انواع تست کرونا و کاربرد آن بپردازیم:

تست PCR کرونا

به‌احتمال‌ زیاد نام تست PCR را در بین انواع آزمایش کرونا شنیده باشید ولی ندانید روش کار این آزمایش به چه صورت است. تمام ویروس‌ها دارای ماده ژنومDNA یاRNA  هستند که مسلماً ویروس کووید ۱۹ نیز به همین صورت است. ماده ژنومی درواقع یک کدبندی هست که تمام اطلاعات یک‌ذره یا موجود در آن نهفته و رمزگذاری شده است. شناسایی آن به ما این توان را می‌دهد که موجود را از بقیه موجودات عالم تشخیص و شناسایی کنیم. در تست‌های PCR درواقع به‌طورکلی این ماده را شناسایی می‌کنیم؛ به‌طوری‌که می‌گوییم اگر ویروس عامل کووید ۱۹ در فردی وجود داشته باشد باید ماده ژنتیک آن‌هم قابل‌شناسایی باشد.

درواقع ما در آزمایش کرونا با روش پی سی آر ماده ژنتیک ویروس را شناسایی می‌کنیم و از جایی که عامل کووید ۱۹ یک بیماری تنفسی است و مجاری تنفسی را درگیر می‌کند، نمونه‌برداری آن از مجاری بینی انجام می‌شود؛ اما اگر بخواهیم در مورد کاربرد این تست بگوییم می‌توان به تشخیص ابتلا به کرونا اشاره کرد؛ اما نکته که باید در تست کرونا با روش پی سی آر اشاره کرد این است چون در مراحل اولیه این بیماری تعداد ویروس کم است و در نمونه‌گیری ممکن است تا چند روز اول جواب تست ما منفی گزارش شود. درحالی‌ که به کووید ۱۹ مبتلا باشیم! آنی آزما این امکان را به شما می‌دهد بدون آن‌که مجبور به رفتن به محیط‌های آلوده‌ای همچون بیمارستان یا تست PCR در منزل یا محل کار خود انجام دهید.

آزمایش آنتی‌بادی کرونا

علاوه بر آزمایش کرونا در منزل شما می‌توانید تست آنتی‌بادی کرونا برای بررسی میزان ایمنی که پس از تزریق واکسن کرونا ایجاد می‌شود و همچنین برای بررسی اثربخشی تزریق واکسن کرونا استفاده می‌شود. آنتی‌بادی‌ها نوعی پروتئین هستند که پس از آلوده شدن بدن به یک عامل بیماری‌زا یا بعد از دریافت واکسن، توسط سیستم ایمنی بدن تولید می‌شوند. این پروتئین‌ها به سیستم ایمنی بدن افراد کمک می‌کنند تا به‌خوبی با عفونت‌ها مقابله کند. درنتیجه از بدن افراد در برابر ابتلای مجدد به بیماری، محافظت می‌کنند.

آزمایش آنتی‌بادی کرونا یکی از خدماتی است که در آزمایشگاه آنلاین آنی آزما برای راحتی بیشتر شما همشهریان عزیز و بدون نیاز به مراجعه حضوری به آزمایشگاه انجام می‌گیرد. در شرایطی که اوضاع روزبه‌روز وخیم‌تر می‌شود، افرادی هستند که علائم کرونا دارند ولی ترجیح می‌دهند به مراکز درمانی نروند؛ چون حتی اگر کرونا نداشته باشند، با رفتن به مراکز درمانی درخطر ابتلا به کرونا قرار می‌گیرند.

شرایط وخیم کنونی بهترین کار این باشد که در صورت مشاهده علائم بیماری، به‌جای مراجعه به مراکز درمانی و آزمایشگاهی، آزمایش کرونا در منزل را انجام دهید. به این صورت هم سلامت خود و عزیزانتان را به خطر نخواهید انداخت و هم آنکه با خودداری از حضور در مکان‌های شلوغ و پرتردد، احتمال شیوع بیشتر ویروس و بیماری را کمتر خواهید کرد. انجام تست آنتی‌بادی و انواع آنتی‌بادی واکسن کرونا در آنی آزما این امکان را به شما می‌دهد بدون آن‌که مجبور به خروج از قرنطینه باشید آزمایش کرونا در منزل یا محل کار خود انجام دهید.

تست رپید یا کاستی کرونا

تست سریع کرونا ازجمله آزمایش کرونا است که به‌صورت کاست می‌باشند. ویروس‌های کرونا خانواده بزرگی از ویروس‌ها هستند که می‌توانند حیوانات و انسان‌ها را بیمار کنند. تعداد زیادی از ویروس‌های کرونا که تاکنون شناخته‌شده‌اند، موجب ابتلا به طیفی از عفونت‎های دستگاه تنفسی در انسان‌ها می‌شوند؛ که از سرماخوردگی تا ابتلا به بیماری‌های شدیدتری مثل سندروم تنفسی خاورمیانه (مرس-MERS) و سندروم تنفسی حاد (سارس-SARS) متغیر هستند. ویروس کووید ۱۹ عضو جدید این خانواده است که همه دنیا را درگیر خود کرده است. با همه‌گیر شدن این بیماری انجام تست سریع کرونا اهمیت ویژه‌ای یافته است. انجام یک تشخیص سریع در پیشگیری از انتقال آن در جمعیت‌های مختلف می‌تواند پیشگیری کند.

تست سریع کرونا برای ارزیابی وضعیت ابتلا فرد با علائم مشکوک انجام می‌شود و انجام این تست برای فرد بدون علامت ارزش تشخیصی ندارد. همچنین این تست معمولاً برای بررسی گروه افراد مشکوک که در معرض این بیماری قرارگرفته‌اند و دارای تعداد بالای آمار مبتلا و فوتی هستند درخواست می‌شود. برای مثال تصور کنید افراد یک روستا در اثر تماس با ویروس کرونا دارای آمار بالای ابتلا و فوتی در اثر کووید ۱۹ بوده‌اند. برای تشخیص سریع و ارزان به‌جای آزمایش PCR همه افراد، تست سریع کرونا انجام می‌شود سپس تنها افراد با گزارش مثبت، آزمایش PCR را برای اطمینان انجام می‌دهند. به این صورت افراد سالم با هزینه کمتر، سریع‌تر از افراد مبتلا جدا می‌شوند. انجام تست PCR برای همه جمعیت هزینه‌بر، زمان‌بر و سخت است.

آنتی‌بادی واکسن

یکی از انواع آزمایش کرونا در این روزها آزمایش آنتی‌بادی واکسن است. آنتی‌بادی واکسن یعنی سنجش مقدار آنتی‌بادی تولیدشده با تزریق واکسن است. آنتی‌بادی پروتئین‌های دفاعی بدن است که به‌طور اختصاصی علیه یک میکروب اعم از باکتری، ویروس، قارچ، انگل و غیره تولید و ترشح می‌شود. این پروتئین‌ها به سطح میکروب می‌چسبند و از عملکرد آن‌ها در بدن جلوگیری می‌کنند. به همین دلیل هدف اکثر واکسن‌ها تولید آنتی‌بادی است. آنتی‌بادی‌ها انواع مختلف دارد که IgM نشانگر شروع عفونت ولی IgG نشان‌دهنده مزمن شدن یا داشتن ایمنی بدن است. برای بررسی میزان محافظت واکسن علیه کرونا می‌توان با انجام تست آنتی بادی واکسن و تست کرونا در منزل می‌توانید آزمایش خود را بدون دردسر انجام دهید.

کد خبر 1566418

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: آزمایش کرونا در منزل آنتی بادی واکسن تست سریع کرونا آنتی بادی برای بررسی انجام دهید ایمنی بدن انجام تست کووید ۱۹ ویروس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۷۳۷۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترجیح آزمایشگاه‌های تشخیص طبی به تعطیلی مراکز تا ادامه فعالیت

به گزارش خبرآنلاین از انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی ایران، شهروز همتی رئیس انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی ایران در خصوص اخبار منتشر شده در برخی رسانه‌ها از نتایج، کیفیت و انجام آزمایشات پزشکی در سطح آزمایشگاه های کشور، جهت آگاهی افکار عمومی، اظهار داشت: آزمایشگاه های تشخیص طبی چه در بخش دولتی یا خصوصی به واسطه صدور جواب کتبی جزو مراکزی هستند که عملکرد شفافی داشته و این عملکرد قابل راستی آزمایی است و آزمایشگاه در قبال صدور جواب باید پاسخگو باشد.

وی گفت: نتیجه هر آزمایش باید در خروجی هر دستگاه وجود داشته باشد و ما از این خروجی به نام سند یاد می کنیم. در واقع از لحظه پذیرش درخواست آزمایش و این که توسط چه فردی خونگیری انجام شده، توسط چه دستگاه یا دستگاه هایی آزمایش انجام شده و توسط چه کسی آزمایش تحویل بیمار شده همگی مستند و قابل رهگیری و اثبات بوده و هر گونه مخدوش بودن آن ها می تواند مورد بررسی و شکایت قرار گیرد.

همتی افزود : آزمایشگاه های تشخیص طبی کشور تحت نظارت ادارات امور آزمایشگاه های استان ها بوده و در سال چند بار در خصوص استقرار استانداردهای سخت گیرانه ایزو ۱۵۱۸۹ که از سال ۱۳۸۶ اجباری شده است، مورد بازرسی قرار می گیرند و تمدید پروانه آزمایشگاه ها منوط به استقرار این الزامات است.

وی ادامه داد: این استانداردها تمامی آیتم های را که در انجام آزمایش ها دخیل هستند مانند پذیرش، جوابدهی، قیمت های اعلام شده توسط دولت، انجام آزمایش های کنترل کیفیت در بخش های مختلف، ایمنی فضا و تجهیزات، استخدام و آموزش پرسنل و بسیاری از موارد دیگر را شامل می شود.

رئیس انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی ایران یادآور شد: از چند سال پیش که پذیرش نسخ به صورت کاغذی حذف شده و پذیرش به صورت آنلاین صورت می گیرد، آزمایش توسط پزشک درخواست داده شده و توسط آزمایشگاه ها ثبت می شود و این درخواست قابل دخل و تصرف نیست.

همتی تاکید کرد: امروزه حدود ۸۰ درصد آزمایش های درخواستی بیماران به صورت آنلاین بوده که در سایت بیمه های پایه نیز همزمان ثبت می گردد. بنابراین امکان صدور جواب هایی که ضروری نباشد وجود ندارد.

وی همچنین گفت: از طرفی در سال های اخیر جهت افزایش کیفیت خدمات آزمایشگاهی تعداد زیادی از آزمایشگاه ها وارد فرآیند اعتبار بخشی داوطلبانه شده اند. بدین صورت که آزمایشگاه ها خود را به صورت داوطلبانه طی فرآیند سخت گیرانه ای مورد ممیزی نهاد اعتبار بخشی قرار می دهند.

همتی بیان داشت: علیرغم این که سالانه میلیاردها جواب توسط آزمایشگاه های کشور صادر می گردد، آزمایشگاه های تشخیص طبی در بین گروه های مختلف پزشکی دارای کمترین شکایت در نظام پزشکی و دانشگاه های علوم پزشکی کشور هستند.

وی افزود: جهت حفظ و افزایش کیفیت، آزمایشگاه ها سه نوبت در سال توسط نهادهای کنترل کیفیت خارجی مورد پایش قرار گرفته و نتایج این ارزیابی ها نیز توسط ادارات امور آزمایشگاه ها مورد بررسی قرار می گیرد. بر اساس الزامات ۱۵۱۸۹ آزمایشگاه ها مکلفند بسته به نوع آزمایش، نمونه های بیماران را برای مدت مشخصی نگهداری کنند و اگر ادعایی مبنی بر عدم نمونه گیری و وجود نمونه در آزمایشگاه صورت گیرد این ادعا کاملا قابل بررسی است و وجود نمونه در آزمایشگاه قابل اثبات می باشد.

وی تاکید کرد: ذکر این نکته قابل توجه است که علیرغم تحریم ها، مشکلات اقتصادی و بالا رفتن قیمت ارز، آزمایشگاه ها در تلاشند تا کیفیت خدمات خود را حفظ کنند. از آنجا که نتایج آزمایش ها ۷۰ درصد در تصمیم گیری بالینی تاثیر دارد، آزمایشگاه ها تمامی تلاش خود را در ارائه یک جواب درست و قابل قبول معطوف داشته زیرا معتقدند که افزایش کیفیت خدمات و ارائه به موقع و درست آن تاثیری انکار ناپذیر در سلامت بیماران داشته و از طرفی موجب کاهش هزینه بیماران و نظام سلامت خواهد شد.

همتی تصریح کرد: با وجود مشکلات فراوانی که آزمایشگاه های کشور با آن دست و پنجه نرم می کنند، صحبت هایی که در خصوص نتایج آزمایشگاه ها می شود، علاوه بر اینکه زحمات ۶۰۰۰ آزمایشگاه تشخیص طبی در کشور را زیر سوال می برد بلکه بازرسی و نظارت ادارات امور آزمایشگاه های کشور و بیمه ها را نیز زیر سوال خواهد برد.

رئیس انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی ایران گفت: در شرایط سختی که آزمایشگاه ها با آن ها روبرو هستند آزمایشگاهیان ترجیح می دهند که آزمایشگاه های خود را تعطیل کنند تا به کارهای خلاف روی بیاورند و ما شاهد آن هستیم که هر ساله تعدادی از آزمایشگاه ها به دلایل اقتصادی درخواست تعطیلی آزمایشگاه خود را به کمیسیون ماده ۲۰ دانشگاه ها ارائه می دهند.

وی در پایان گفت: امیدوار هستیم اساتید گرامی هنگام مصاحبه های خود با اشراف بیشتری موضوعات را تجزیه و تحلیل کنند و اگر مشکلی وجود دارد از طریق مجاری قانونی با آن برخورد کرده و موضوعات را به شنیده ها و حدسیات واگذار نکنند و صحت و سقم آن را بررسی نمایند. زیرا درج این گونه مطالب موجب کدورت خاطر مسئولین فنی و بیش از هزاران پرسنل آزمایشگاه خواهد شد. قابل ذکر است که پرسنل و مسئولین آزمایشگاه ها در دوران کرونا با از خود گذشتگی و تلاش فراوان در ساخت کیت های تشخیصی، نمونه گیری و انجام آزمایش ها و حتی کمک در امر واکسیناسیون سهم بزرگی در کنترل بیماری کووید ۱۹ داشتند که قابل ستایش است.

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900204

دیگر خبرها

  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد
  • ام‌ اس زودرس قابل تشخیص است؟
  • امکان تشخیص ام‌اس زودرس با آزمایش خون
  • غربالگری نوزاد چیست؟ بهترین زمان آزمایش غربالگری
  • ترجیح آزمایشگاه‌های تشخیص طبی به تعطیلی مراکز تا ادامه فعالیت
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • آزمایشگاه های طبی کمترین شکایت را در بین حرف پزشکی دارند
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • انجام بیش از ۳۰۰ هزار آزمایش کلرسنجی توسط شرکت آبفای یزد