Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزاش خبرگزاری مهر به نقل از روسیا الیوم، «نجلاء المنقوش»، وزیر خارجه لیبی خواستار استفاده از تجربه افغانستان پس از خروج نظامیان و نیروهای خارجی از این کشور شد و نسبت به خروج نیروها و نظامیان خارجی بدون برنامه و طرح واضح و روشن که احتمال دارد عواقب منفی به دنبال داشته باشد، هشدار داد.

المنقوش در گفت‌وگویی تلویزیونی گفت: خروج نظامیان خارجی از خاک لیبی پرونده پیچیده‌ای است و هرگز در یک روز انجام نخواهد شد و دولت به دنبال خروج تدریجی نظامیان خارجی از این کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته المنقوش، خروج ۲۰ درصد نظامیان خارجی از لیبی پیش از برگزاری انتخابات ۲۴ دسامبر ۲۰۲۱ عاملی اطمینان بخش در میان طرف‌های مختلف است و دولت منتخب آینده روند خروج نیروهای خارجی از کشور را براساس نتایج کمیته نظامی مشترک (۵+۵) دنبال خواهد کرد.

پیش از این، رسانه‌های لیبی از جزئیات طرح خروج مزدوران و نظامیان خارجی از خاک لیبی پرده برداشتند که کمیته نظامی مشترک آن را تهیه کرده و قرار است در نشست بعدی خود این طرح را تصویب کند. گزارش‌های داخلی نشان می‌دهند که این طرح که توسط کمیته نظامی مشترک لیبی در نشست هشتم اکتبر تدوین شده شامل چهار مرحله است.

مرحله نخست از این طرح که طی روزهای آینده در نشست این کمیته در لیبی تصویب می‌شود از این قرار است که هر طرفی ضمن تاکید بر حسن نیت و تمایل برای تخلیه لیبی از مزدوران، نیروهای خارجی را از نقاط تماس به نقطه مورد توافق دیگر در دو شهر مشخص منتقل کند.

مرحله دوم این است که ناظران بین‌المللی دعوت و با نظارت بین‌المللی وارد لیبی شوند و با همکاری ناظران داخلی طرح تخلیه تدریجی، متعادل و همزمان نیروهای خارجی را که در ژنو حاصل شده بود، اجرایی کنند.

مرحله سوم این است که ناظران تعداد واقعی نیروهای خارجی و مزدور در لیبی را رصد و آن را به درستی و به دور از ارزیابی‌ها مستند کنند.

مرحله چهارم هم خارج کردن تدریجی مزدوران از لیبی مطابق با نقشه زمانی مشخص است که هنوز جزئیات این مرحله منتشر نشده است.

این طرح در نشست اخیر کمیته نظامی مشترک در ۱۲ اکتبر با حضور ریچارد نورلند، سفیر آمریکا در لیبی، یان کوبیس، نماینده ویژه سازمان ملل در این کشور و تعدادی از مسؤولان رسمی برخی کشورهای علاقه من به ثبات لیبی در انگلیس بررسی شد.

پیشتر خیری التمیمی، عضو کمیته نظامی مشترک لیبی گفته بود، کمیته ۵+۵ برای تصویب طرح انحلال شبه نظامیان مسلح، خلع سلاح آنها و اخراج مزدوران و نظامیان خارجی در لیبی نشست خواهد داشت.

توافقنامه ژنو که ۲۳ اکتبر ۲۰۲۰ به امضا رسید، بر تخلیه تمامی خطوط تماس از یگان‌های نظامی و گروه‌های مسلح همزمان با خروج همه نیروهای خارجی و مزدور از خاک کشور ظرف سه ماه پس از تاریخ امضای برقراری آتش بس تصریح دارد. این در حالی است که این مدت پایان یافته و هیچ نیرویی از لیبی خارج نشد و مکانیزمی برای خروج آنها تعیین نشده است.

کد خبر 5334662

منبع: مهر

کلیدواژه: لیبی افغانستان نظامیان خارجی ایالات متحده امریکا افغانستان سوریه عراق روسیه لبنان انتخابات عراق رژیم صهیونیستی ترکیه طالبان ایران فلسطین رجب طیب اردوغان ولادیمیر پوتین کمیته نظامی مشترک نظامیان خارجی نیروهای خارجی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۷۵۶۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادعای وزیر خارجه رژیم صهیونیستی در خصوص تعلیق در حمله زمینی به رفح

اسرائیل کاتز، وزیر خارجه رژیم صهیونیستی می‌گوید که در صورت حصول توافق برای آزادی اسرای صهیونیست، حمله زمینی برنامه‌ریزی شده به شهر رفح در جنوب غزه ممکن است به حالت تعلیق درآید. 

به گزارش رویترز، وی مدعی شد: «آزادی اسرا برای ما اولویت اصلی است»؛ و بعد در پاسخ به این سوال که آیا این شامل به تعویق انداختن عملیات برنامه‌ریزی شده برای حمله به رفح می‌شود یا خیر، پاسخ داد: «بله. در صورت توافق، عملیات را متوقف می‌کنیم». 

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی تحت فشار زیادی برای آزادی اسرا قرار دارد. منابع رسانه‌ای می‌گویند هزاران صهیونیست امشب نیز در تداوم اعتراضات هفته‌ای خود در مرکز تل‌آویو تجمع کرده و خواستار برکناری وی شده‌اند. 

گفته شده روز گذشته یک هیئت مصری برای گفت‌وگو با سران صهیونیست در خصوص توافق آتش‌بس و آزادی اسرا، راهی سرزمین‌های اشغالی شده است. منابع عبری این گفت‌وگوها را مفید ارزیابی کردند.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل بین‌الملل

دیگر خبرها

  • نشست هم‌اندیشی وزیر امور خارجه با مدیران عامل رسانه‌های کشور
  • نشست هم‌اندیشی امیرعبداللهیان با مدیران عامل رسانه‌های کشور
  • تمرد ده‌ها نظامی صهیونیست از رفتن به غزه
  • ما به انگلیس یا هر کشور دیگری درباره دخالت نظامی هشدار می‌دهیم
  • وزیر خارجه رژیم صهیونیستی: اگر به توافق برسیم، عملیات در رفح تعلیق می‌شود
  • ادعای وزیر خارجه رژیم صهیونیستی در خصوص تعلیق در حمله زمینی به رفح
  • هشدار صنعا به آمریکا درباره هرگونه حماقت علیه یمن
  • کرملین: روسیه و چین فشارهای غرب را تحمل می‌کنند
  • آغاز خروج نیروهای حافظ صلح از قره باغ
  • انگلیس سفیر روسیه را احضار کرد