Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، روز پنج شنبه هفته گذشته فرماندهی نیروهای تروریستی سنتکام با ۲ حادثه عجیب در سطح منطقه روبرو شد که موجب غافلگیری شدید و حتی ناتوانی از توضیح دقیق این رخدادها شد.

بیشتربخوانید

سنتکام حمله به پایگاه آمریکایی التنف را تأیید کرد

ابتدا رسانه‌های خبری وابسته به ارتش امریکا و تروریست‌ها در سوریه از حمله راکتی_پهپادی به پایگاه نظامی التنف در شرق سوریه خبر دادند و ساعاتی بعد تصاویری از یک موشک عجیب و رها شده در نزدیکی پایگاه امریکایی الحریر در شمال عراق منتشر شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما جزئیات این دو حادثه چه بود؟

انتقام حمله ارتش امریکا به تدمر گرفته شد

در روز ۱۳ اکتبر (۱۰ روز قبل) منابع خبری از حمله نیروی هوایی رژیم صهیونیستی به یک مقر نظامی در جنوب غرب تدمر خبر می‌دهند؛ این در حالی بود که ۵ روز پیش از این حمله نیز به پایگاه هوایی تی۴ در استان حمص حمله هوایی شده بود. اما به شکل عجیبی و بر خلاف روند معمول حملات ارتش اسرائیل که با شلیک تعداد زیادی موشک برای عبور از پدافند هوایی سوریه صورت می‌گرفت، این حمله تنها با یک فروند موشک انجام شده بود.

آثار حمله روز ۱۳ اکتبر امریکا به پایگاه نظامی در جنوب غرب تدمر

اما نکته جالبتر این بود که بقایای موشک مورد نظر که در محل حادثه کشف شده و احتمالا سر جنگی آن نیز به درستی عمل نکرده بود نشان می‌داد سلاح مربوطه یک تیر موشک کروز دوربرد تاماهاوک امریکایی است که ارتش رژیم صهیونیستی فاقد این مدل از تسلیحات بوده و مشخصا این حمله مستقیما توسط امریکا و با شلیک موشک از ناوگان دریایی این کشور در دریای سرخ یا مدیترانه انجام شده بود.

بقایای سر جنگی موشک کروز تاماهاوک در نزدیکی تدمر

بدین ترتیب فرماندهی مقاومت در سوریه، تصمیم به طراحی یک حمله انتقامی علیه نیروهای امریکایی در این کشور می‌گیرد و پایگاه غیر قانونی ارتش امریکا و مزدوران تحت امرش (تحت عنوان جیش مغاویر الثوره) هدف حمله همزمان راکت‌های توپخانه‌ای و پهپادهای انتحاری قرار می‌گیرد.

آثار حمله به پایگاه امریکایی التنف در شرق سوریه

این حمله سنگین منجر به نابودی چند ساختمان و سوله موقت نظامی در این مقر ارتش امریکا می‌شود؛ تا چند ساعت پس از این حمله پنتاگون و فرماندهی سنتکام از اعلام جزئیات حمله و تلفات احتمالی آن خودداری کردند و پس از مدتی ادعا شد که این حمله تنها منجر به خسارات مادی شده است!

اگرچه دولت سوریه و محور مقاومت بارها بر لزوم برچیده شدن این پایگاه غیرقانونی اشغالگران امریکایی تاکید کرده و حمله فوق نیز نخستین حمله به این مقر نبوده است، اما این عملیات به خوبی پیام مربوطه را به ارتش امریکا رسانیده است که هر گونه مشارکت در حملات رژیم صهیونیستی به مواضع ارتش سوریه و مقاومت در این کشور در کوتاه ترین زمان ممکن پاسخ داده خواهد شد.

تصویر ماهواره‌ای از محل مورد اصابت قرار گرفته در پایگاه ارتش امریکا در التنف آسمان عراق تا ابد برای هواگردهای امریکایی امن نخواهد ماند

اما تنها ساعاتی پس از حمله به پایگاه التنف، ارتش امریکا با یک غافلگیری دیگر مواجه شد. گروهی ناشناس اقدام به استقرار یک تیر موشک پدافندی مرموز در حوالی پایگاه هوایی _جاسوسی الحریر در استان اربیل عراق کرده و پیامی هشدارآمیز را برای نیروی هوایی امریکا صادر کردند.

این مدل موشک عجیب (با کد Missile ۳۵۸ ) که گفته می‌شود در نقش پدافند زمین به هوا در خاک یمن مورد استفاده قرار می‌گیرد نخستین بار ۲ سال قبل در آبهای ساحلی یمن دیده شده بود و بنابر ادعای کارشناسان نظامی و بر اساس تحلیل تصاویر منتشر شده توسط انصارالله یمن، تا کنون موفق به سرنگونی ۳ فروند پهپاد نیروی هوایی عربستان بر فراز آسمان منطقه نبرد در استان مارب شده است.

این موشک در واقع نوعی مهمات سرگردان هوایی یا Loitering munition است؛ به این معنی که سلاح مربوطه پس از شلیک برای مدت زمانی در آسمان به گشت زنی می‌پردازد و در صورتی که هدف هوایی توسط سامانه‌های راداری یا حرارتی خودی کشف شود سپس توسط اپراتور به سوی هدف روانه می‌شود.

تجربه استفاده در جنگ یمن نشان می‌دهد موشک ۳۵۸ یک سلاح مناسب و کارا علیه اهداف کم سرعت نظیر پهپاد و یا بالگردهای ترابری و رزمی است؛ هواگردهایی که توسط ارتش امریکا در عراق به وفور استفاده شده و روزانه ده‌ها سورتی پرواز در مناطقی نظیر اربیل، عین الاسد و بغداد انجام می‌دهند.

به نظر می‌رسد اقدام مقاومت عراق در رهاسازی یک تیر از این موشک در نزدیکی پایگاه هوایی الحریر در شمال این کشور، حامل پیامی است که هرگونه اقدام نیروی هوایی امریکا در هدف قرار دادن مواضع وابسته به مقاومت در خاک عراق، زین پس با هدفگیری پرنده های اشغالگران همراه خواهد بود.

سناریوهای پیش روی واشنگتن پس از ضربه غافلگیر کننده

پس از حمله به التنف آمریکا ممکن است به سناریویی هایی روی آورد که به این شکل است:

نخست، واشنگتن در راستای تقویت نقش داعش در عراق و سوریه برای هدف قرار دادن ارتش سوریه و عراق و حشد شعبی عراق حرکت کند.

دوم، آمریکا به تنهایی یا با مشارکت اسرائیل دست به حملاتی به مراکز ارتش سوریه یا متحدانش در شرق سوریه یا دیگر مناطق بزند یا اینکه آمریکا، مجال را برای اسرائیل فراهم کند تا دست به حمله بزند.

سوم، آمریکا در راستای تقویت حضور خود در منطقه در برهه آتی حرکت کند. آنها با تغییر ترکیب سیاسی در عرصه عراق پس از انتخابات پارلمانی به دنبال تقویت حضور نظامی در منطقه به جای خروج برآیند.

چهارم، هدف قرار گرفتن التنف، جو بایدن را به تسریع در خارج کردن نظامیان خود از منطقه از بیم عملیات‌های تلافی جویانه بعدی سوق دهد یا ترس از اینکه این حمله به تشدید مقاومت مردمی به شکل فزاینده منجر شود که خسارات و تلفات سنگین‌تری به آمریکاییها وارد کند و اوضاع آمریکا را در سطح بین المللی بغرنج‌تر کند، به سرعت در راستای بیرون بردن نظامیان آمریکایی حرکت کند.

در پایان می‌توان گفت که احتمال دارد که واشنگتن برای حفظ آبروی خود، واکنشی انجام دهد اما این واکنش شدید نخواهد بود تا مبادا عکس العمل مقاومت را به دنبال داشته باشد و دولت جو بایدن را در مخمصه قرار دهد.

منابع: مشرق و مهر

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: پایگاه نظامی پایگاه نظامی آمریکا تحولات سوریه تحولات عراق ارتش امریکا نیروی هوایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۷۷۲۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اندیشکده شورای آتلانتیک: ایران در اوج توانایی پهپادی و موشکی است

اندیشکده «شورای آتلانتیک» با ابراز شگفتی از توانایی موشکی و پهپادی ایران عنوان داشت که ایران کمبودها و نقایص در صنعت هوایی خود را با توسعه این تسلیحات جبران کرده است.

به گزارش مشرق، اندیشکده شورای آتلانتیک در تحلیل واکنش نظامی هفته گذشته تهران با بیان اینکه روزگاری ایران در عرصه صنعت نظامی هوایی ضعیف بود اما اکنون پیشرفت چشمگیری داشته و در اوج به سر می برد، تصریح دارد: حمله بی‌سابقه ۱۴ آوریل ایران به اسرائیل یک تیر اخطار بود. این واکنش نشان می‌دهد که تهران به‌رغم نداشتن نیروی هوایی مدرن ظرفیت بالقوه‌ای برای ضربه زدن به اسرائیل و مقابله با برتری هوایی آن را دارد.

این اتاق فکر آمریکایی تاکید دارد: حمله مستقیم هوایی ایران به خاک اسرائیل نقطه عطفی در شرایط امنیتی رو به وخامت منطقه بود. اگرچه حمله اخیر نکته جدیدی را در مورد توانایی‌های نظامی ایران فاش نکرد اما ظرفیت های خطرناک ایران در بهره برداری از فقدان عمق استراتژیک اسرائیل را نشان داد.

این گزارش با بیان اینکه حمله ایران، اسرائیل را به تجدیدنظر در محاسباتش در مورد ایران وادار می‌کند، افزود: برخی تحلیلگران سیاست خارجی، نوع واکنش ایران در پاسخ دادن به حمله اسرائیل به کنسولگری در دمشق را دارای بازخوردهای منفی برای تهران توصیف می‌کردند اما جمهوری اسلامی و رهبر آن آیت الله علی خامنه ای این امر را از دیدگاهی متفاوت مشاهده و ارزیابی می‌کردند.

نویسنده گزارش با تکرار ادعاهای رسانه‌های صهیونیست در مورد مقابله و همکاری غرب در کنار اسرائیل با موشک‌ها و پهپادهای ایرانی مدعی شد که حمله ایران آسیب زیرساختی قابل توجهی را به دنبال نداشت. با این‌حال شورای آتلانتیک با بیان اینکه ممکن است همه این اقدامات از روی برنامه ریزی انجام شده باشد، اذعان کرد اگر سه هزار یا ۳۰ هزار موشک و پهپاد بدون اخطار قبلی به سمت اسرائیل پرتاب شوند، مقابله با آن‌ها بسیار سخت خواهد بود.

این در حالی است که بر اساس برخی اطلاعات، گفته می شود حزب الله لبنان که اصلی‌ترین متحد ایران است، زرادخانه‌ای متشکل از ۱۵۰ هزار راکت و موشک در اختیار دارد.

این مرکز پژوهشی آمریکا، نیروی هوایی را پاشنه آشیل امنیتی ایران از زمان جنگ هشت ساله ایران و عراق (۱۹۸۰-۱۹۸۸) عنوان داشت و اعلام کرد که پس از آن جنگ، ایران برای تقویت توان هوایی خود تلاش کرد و در کنار آن بخش عمده ای از منابع خود را در زمینه توسعه برنامه موشکی بالستیک و پهپاد رزمی سرمایه گذاری کرد. ایران به دلیل آنکه سال‌ها با محدودیت‌های تسلیحاتی سازمان ملل درگیر بود، پیوسته سعی کرد تا برد و دقت موشک و پهپادهای خود را افزایش دهد و در این مسیر موفق شد قابلیت موشکی و پهپادی خود را به این سطح بالا ارتقا دهد.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • دوئل جنگنده‌ها؛ افعی آمریکایی بهتر است یا مهاجم روسی؟
  • بیانیه جدید حزب الله درباره شلیک ده‌ها موشک به پایگاه میرون
  • نقاط فلج‌کننده گنبد آهنین برای موشکباران بعدی روشن شد
  • تحلیل اندیشکده آمریکایی از توان پهپادی و موشکی ایران
  • توانایی پهپادی و موشکی ایران در اوج
  • ببینید | لحظه اصابت موشک ارتش یمن به پهپاد ۳۲ میلیون دلاری آمریکایی
  • بیانیه ارتش یمن درباره حمله به پهپاد آمریکایی و یک کشتی انگلیسی
  • ایران در اوج توانایی پهپادی و موشکی است
  • اندیشکده شورای آتلانتیک: ایران در اوج توانایی پهپادی و موشکی است
  • ارسال تجهیزات و نیروهای کمکی به پایگاه‌های اشغالگران آمریکایی در سوریه