Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@21:35:07 GMT

حکومتداری امام علی(ع) اوج رعایت حقوق بشر است

تاریخ انتشار: ۲ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۸۰۳۷۳

حکومتداری امام علی(ع) اوج رعایت حقوق بشر است

به گزارش ایرنا، وی روز یکشنبه در آیین رونمایی از دانشنامه عربی ۱۱ جلدی امام امیر المومنین علی بن ابی طالب(ع)تالیف "علامه فقید مرحوم باقر شریف القرشی" با ترجمه سیدمحمد صالحی کاشانی، افزود: یکی از ویژگی های امیرالمومنین(ع) این است که فردی را بخاطر داشتن عقیده‌ای خاص زندانی نمی‌کرد، حکومت نظامی برقرار نمی‌ساخت و حتی گروه‌های مخالف و مسلحی مانند خوارج را نیز محبوس یا محدود نمی‌نکرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: امام علی(ع) تا زمانی که خوارج به خود حضرت فحش و ناسزا می داد نه زندانی کرد و نه در پی محدود کردن آنها اقدام نمود، امام علی(ع) فقط زمانی با خوارج برخورد کرد که آنها متعرض جان، مال و ناموس مردم شدند و اینجا بود که حضرت گفت من در برابر تعرض به خودم سکوت می توانم بکنم اما در برابر تضعیف حقوق جامعه نه.

استاد برجسته حوزه علمیه قم افزود: وقتی خوارج عزم خود را بر جنگ با امیرالمومنین(ع) قطعی کردند باز هم امام علی(ع) متعرض آنها نشد، به آنها فرصت داد تا اسلحه و تجهیزات جنگی مورد نیاز خود را تهیه کنند و تا جایی که حتی زمان و مکان جنگ را نیز به خود آنها واگذار نمود و برای اینکه خون کمتری به زمین بریزد این جنگ ناخواسته را تا ۳ ماه با توجیهات متعدد به تاخیر انداخت.

آیت‌الله علوی‌بروجردی اظهار داشت: با تدابیر و حوصله ای که امام علی(ع) درباره خوارج به خرج داد در نهایت از آن لشکر چندهزار نفری حدود ۷۰۰ نفر در میدان جنگ نهایی علیه حضرت حضور یافتند و امیرالمومنین(ع) بعد از جنگ تمام مجروحان را مداوا و آزاد کرد، کشته شدگان را با احترام و آداب اسلامی تدفین نمود و بر کشته های خوارج اشک می ربخت و دستور داد کسی به تعقیب افرادی که فرار کرده اند نرود و بعد از شهادت من نیز کسی متعرض آنها نشود.

وی خاطرنشان کرد: برای اینکه کارها و اقدامات خود را توجیه کنیم نباید از امیرالمومنین(ع) خرج کنیم؛ وظیفه ما در قبال حضرت عرضه کامل این امام همام است و بیش از این وظیفه ای نداریم و اجباری هم در کار نباید باشد.

آیت‌الله علوی‌بروجردی گفت: نهادهای حقوق بشری و سایر حکومت های موجود در جهان بیایند بگویند کجا توانسته اند گوشه ای از حکومتداری امیرالمومنین(ع) را پیاده کنند.

وی بیان کرد: از امیرالمومنین(ع) ثروت و میراث عظیمی برای شیعیان باقی مانده اما حوزه های علمیه و سایر شیعیان توانایی عرضه آن را نداریم و گاهی استفاده غیرشیعیان از این مواریث بیشتر از شیعیان است.

استاد برجسته حوزه علمیه قم گفت: ما علاوه بر اینکه توانایی و قدرت استفاده از این میراث بزرگ را نداریم که گاهی مشکلات و کاستی های خودمان را نیز به گردن امام علی(ع) می اندازیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود، بیان کرد: ترجمه یکی از معضلات نظام علمی است که در انواع ترجمه از فارسی به عربی، عربی به فارسی و از همه بدتر فارسی و عربی به انگلیسی مشاهده می شود.

آیت‌الله علوی‌بروجردی ادامه داد: مترجم علاوه بر اینکه باید به زبان مبدا و مقصد تسلط کامل داشته باشد لازم است تا اصطلاحات بکار رفته در کتاب را کاملا متوجه شده و آن را با ادبیات و زبان درستی به مخاطب منتقل نماید.

استاد حوزه علمیه قم با اشاره به ویژگی های دانشنامه امام امیرالمومنین(ع) اثر باقرشریف قریشی، گفت: برخی تصور می کنند حوزه علمیه نجف فقط به دنبال فقه و اصول بوده و ورودی در اجتماعیات نداشته اما تالیف چنین آثاری در امور اجتماعی از افتخارات حوزه نجف است که در سطح بین الملل حائز اهمیت است.

ترجمه فارسی دانشنامه ۱۱ جلدی امام امیرالمومنین علی بن ابی طالب(ع) تالیف استاد باقر شریف القرشی و ترجمه سیدمحمد صالحی کاشانی و به همت جمعی از محققین که بتازگی به زیور طبع آراسته و به فارسی منتشر شده، روز یکشنبه در این مراسم رونمایی شد./

برچسب‌ها قم آزادی زندانیان امام علی نجف

منبع: ایرنا

کلیدواژه: قم آزادی زندانیان امام علی قم آزادی زندانیان امام علی نجف امیرالمومنین ع حوزه علمیه امام علی ع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۸۰۳۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هم‌اینک دنیا فلسطین را به عنوان یک کشور مستقل دارای حقوق‌ بین‌الملل به رسمیت می‌شناسد

حجت‌السلام حیدر عباسی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه استان‌های خبرگزاری تقریب، با اشاره به حمایت‌های مردمی سراسر دنیا از مردم مظلوم فلسطین اظهار داشت: زمانی که انقلاب اسلامی به پیروزی رسید و امام خمینی(ره) روز جهانی قدس را نامگذاری کرد و همچنین مردم در 22 بهمن شعارهای مرگ بر آمریکا و مرگ بر اسرائیل سر دادند که در 46 سال گذشته نیز این شعارها تکرار شد، در یک مقطع زمانی برخی مردم داخل کشور و حتی مردمی که دنبال مطامع خاصی نبودند گمان می‌کردند که گفتن این شعارها بی‌اثر است و اتفاقی برای آمریکا و اسرائیل رخ نمی‌دهد.

وی تصریح کرد: زمانی که امام خمینی(ره) روز جهانی قدس را برای حمایت از مردم مظلوم فلسطین نامگذاری کرد، بتدریج حمایت‌ها به یک الگو تبدیل شد تا مردم اعتراض‌های خود را در دنیا اعلام کنند و با ندای اعتراض نیز دو اتفاق می‌افتد یکی اینکه انسان‌های آزاده، حتی در خود کشورهایی همچون آمریکا و انگلیس به یکدیگر اعلام می‌کنند که ما به دنبال آزادی و ارزش واقعی انسان‌ها هستیم.

امام جمعه شهر قوشچی بیان کرد: علاوه بر آن در طول این مدت، دست اسرائیل بر همگان رو شد و همگان متوجه شدند که اسرائیل چه جرثومه فسادی است و بنابراین این حمایت‌ها از فلسطین تنها از ناحیه جمهوری اسلامی و امام خمینی(ره) آغاز شد.

وی افزود: حتی در برهه‌ای از زمان در داخل کشور برخی عنوان کردند که با توجه به اینکه به این اندازه برای شعار مرگ بر اسرائیل هزینه می‌دهیم باید آن را تعطیل کرد و این تفکر به این اینجا رسید که هزینه تعطیلی مرگ بر اسرائیل گفتن، هزاران برابر مرگ بر اسرائیل گفتن است و امروز رژیم صهیونیستی تمامی قوانین بین‌المللی، بشری و اخلاقی را زیرپا گذاشته و کسی جرئت ندارد به او چیزی بگوید.

حجت الاسلام عباسی گفت: امروز فلسفه‌هایی که برخواسته از انگلیس، فرانسه، آمریکا و دانشگاهای پیشرفته جهان بوده که از لحاظ روانشناسی، فلسفی و مکاتیب انسانی برای انسان نسخه می‌نوشتند که چگونه باید درس خوانده و در مهدهای کودک انسان پرورش داد تا به انسانیت نزدیک شد و حتی به حقوق حیوانات تاکید می‌کردند، در مقابل کشتار ناجوانمردانه کودکان فلسطینی نه تنها محکوم نمی‌کنند بلکه حمایت مالی و سیاسی نیز می‌کنند.

وی اظهار داشت: این نشان می‌دهد که اگر به آن نقطه حساس و جوش برسد تمامی آنها گفته‌های خود را زیرپا گذاشته و انسانیت را به خاطر منافع خود در کشورهای فلسطین، عراق و افغانستان و سایر کشورهای دنیا ذبح می‌کنند.

امام جمعه شهر قوشچی تصریح کرد: هم اکنون غرب معتقد است که انسانیت و حکومت جهانی باید در دست آنها باشد تا انسان‌ها براساس خواسته آنها زندگی کنند و این را به معنی حقوق بشر و انسانیت می‌دانند، در حالی که ندای مرگ بر اسرائیل که در این 40 ساله توسط مردم ایران و برخی مردم مسلمان و یا آزاداندیش جهان در روز قدس و سایر ایام اتفاق افتاد، ذره ذره بر پیکره اسرائیل ضربه زد و امروز اسرائیل نفس‌های آخر را می‌کشد.

وی تأکید کرد: بی‌تردید این حرکت با خواست خدا ادامه می‌یابد و هیچ زمانی حرکت طوفان‌الاقصی جوانان غیور حماس خاموش نمی‌شود بلکه امروز اتفاقی افتاده که جامعه بین‌الملل به این نقطه رسیده‌اند که باید فلسطین را به عنوان یک کشور مستقل و دارای حقوق بین‌المللی به رسمیت بشناسند.

حجت الاسلام عباسی گفت: تمامی این حرکات مدیون تفکرات حضرت امام خمینی(ره) و امام خامنه‌ای است که در این 46 ساله از این حرکت به شدت دفاع کردند و از سوی دیگر در آخرالزمان آزاداندیشان و آزادمردان در هر دین و مذهبی که باشند یکدیگر را یافته و با هم احساس همبستگی خواهند داشت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • طرح ساماندهی اجاره‌بهای مسکن تأیید شد / آخرین خبرها از متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان
  • هم‌اینک دنیا فلسطین را به عنوان یک کشور مستقل دارای حقوق‌ بین‌الملل به رسمیت می‌شناسد
  • مظلومیت حقوق بشر نزد افکار عمومی جهان مشخص شد
  • خصم با ظالم و دستگیری از مظلوم شاخص رفتاری علی(ع) بود/ خدمت رسانی به فرد حادثه دیده سیره ائمه است
  • حفظ جایگاه اجتماعی حق شایسته معلم است
  • تجلی حقوق بشر آمریکایی در برخورد وحشیانه با دانشجویان معترض
  • انتقاد از سکوت مدعیان حقوق بشر از کشتار زنان و کودکان در غزه
  • انقلاب اسلامی ایران در حال انتشار در جهان است
  • معلمان به نقش خود در هویت سازی دانش آموزان توجه کنند
  • معلمان به نقش خود در هویت سازی دانش آموز دانش آموزان توجه کنند