Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها_تشابه اسمی دو سد به نام تنگ سرخ سبب شده برخی از دلسوزان محیط زیست خواستار توقف عملیات اجرایی سد تنگ سرخ بویراحمد شوند که آب منطقه‌ای پاسخ ابهام منتقدان را داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یاسوج ، سد تنگ سرخ در شهرستان بویراحمد 11 سال پیش کلنگ‌زنی شد و تاکنون به دلیل کمبود اعتبار و سایر موانع از جمله روند کند صدور مجوزهای لازم، تنها 38 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این سد قرار است در سه حوزه صنعت، کشاورزی و شرب استان کهگیلویه و بویراحمد و شرب شهر شیراز در آینده راه‌گشای مشکلات باشد.

از ابتدای شروع به کار سد تنگ سرخ بویراحمد برخی مواقع اعتراضات مختلف اغلب توسط فعالان محیط زیست مطرح می‌شد که در چند روز اخیر و پس از سفر آیت‌الله رئیسی به استان فارس موج جدیدی از نقدها با عناوین مختلف از جمله خیانت در حق آبه استان کهگیلویه و بویراحمد در فضای مجازی مطرح شده‌ است.

مردم منطقه تنگ سرخ بویراحمد نیز یک سر دیگر ماجرا هستند و نسبت به تأخیر در پرداخت مطالبات خود معترض هستند و در سفر ریاست جمهوری به استان کهگیلویه و بویراحمد یکی از مطالبات مهم که مورد توجه رسانه‌ها نیز قرار گرفت اعتراض به عدم پرداخت همین مطالبات بود.

در سفر ریاست جمهوری به استان کهگیلویه و بویراحمد و در حاشیه بازدید از سد تنگ سرخ بر اتمام ساخت سد تنگ سرخ تا پایان سال 1401 تأکید شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین سید نصیر حسینی امام جمعه شهر یاسوج نیز نسبت به موضوعات مطرح شده در فضای مجازی برای سد تنگ سرخ بویراحمد واکنش نشان داد و خواستار تسریع در روند اجرایی این سد شد.

اما در روزهای اخیر انتشار یک فایل که در آن به یک مصوبه مبنی بر انتقال 100 میلیون متر مکعب از آب سد تنگ سرخ به شیراز اشاره شده بود، باعث به وجود آمدن شائبه‌ها در خصوص سهم حق‌آبه استان کهگیلویه و بویراحمد شد و همین موضوع باعث شد تا رسانه‌ها و افکار عمومی خواستار شفافیت در این رابطه شوند.

رسول فرهادی مدیرعامل آب منطقه‌ای کهگیلویه و بویراحمد نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت: بعد از سفر ریاست جمهوری به استان در بخش آب اعتبارات مناسبی در نظر گرفته شد و بارقه امید در دل مردم روشن شد و جا دارد از ریاست جمهوری و هیئت دولت تقدیر و تشکر داشته باشیم.

وی با اشاره به نقدهای رسانه‌ای درباره سد تنگ سرخ بویراحمد، ضمن تقدیر و تشکر از منتقدین گفت: مطالعات از دهه هفتاد شروع شد، دهه هشتاد تکمیل و عملیات در سال 90 آغاز شد و مجوزها در کمیسیون 215 اخذ و 38 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

فرهادی افزود: یکی از موضوعات که چالش ایجاد کرد هم‌ نام بودن این سد با یک سد در استان فارس است، در سال 83 نماینده این طرح اعلام کرده که تشابه اسمی باعث مشکلاتی می‌شود و نام سد عوض شود که با عدم موافقت روبه‌رو شد و اگر چنین اتفاقی می‌افتاد قریب به 70 درصد ابهامات برطرف می‌شد.

وی بیان کرد: سد تنگ سرخ شیراز در نزدیکی بلوار شهید رضا زاده قرار دارد و تأمین آب 12 میلیون متر مکعب برای اراضی کشاورزی و منطقه قصردشت و محیط زیست رودخانه خشک شیراز در نظر گرفته شده است.

امام جمعه یاسوج: سد تنگ سرخ با تمام توان باید احداث شود پنجمین سفر استانی رئیس جمهور ـ 6| دستور رئیس جمهور برای تسریع در ‌عملیات احداث ‌سد تنگ سرخ / وزیر نیرو: سد ‌تا سال 1401 آبگیری می‌شود‌ + فیلم آیا سد تنگ سرخ یاسوجی‌ها را از تنش آبی نجات می‌دهد؟

فرهادی خاطرنشان کرد: سد تنگ سرخ بشار بویراحمد برای تامین آب کشاورزی و شرب شهر یاسوج و اراضی کشاورزی حومه و آب شرب شهر شیراز شروع به احداث شده‌ است.

وی با اشاره به اینکه همه مدیران، استانداران و نمایندگان مجلس از ابتدا در جریان اهداف سد تنگ سرخ بویراحمد بوده‌اند، ادامه داد:آب ناشی از بارش در فصل پاییز و زمستان پشت سد جمع شود و بخشی از آن در استان کهگیلویه و بویراحمد و بخشی در شهر شیراز مصرف شود.

مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای استان کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: حجم سد 125میلیون متر مکعب با حجم تنظیمی 157 میلیون متر مکعب در طول سال، با ارتفاع 66 متر در حال ساخت است.

رسول فرهادی با اشاره به اینکه هیچ مجوزی مبنی بر انتقال 100 میلیون متر مکعب آب از سد تنگ سرخ به استان فارس وجود ندارد، اظهار داشت: همه ما از موضوع سهمیه بندی آب در مناطق استان مطلع هستیم و تنها منطقه‌ای که کمتر با کمبود آب مواجه است، شهرستان گچساران می‌باشد که از آب سد کوثر برخودار است.

وی افزود: یکی از دلایل اصلی احداث سدها جلوگیری از برداشت بی‌رویه از آب‌های زیرزمینی، جلوگیری از فجایع زیست محیطی در مواقع تنش آبی و تأمین آب کشاورزی و آشامیدنی در فصول بهار و تابستان است.

فرهادی ابراز داشت: چاه‌های تأمین کننده آب شهر یاسوج با کمبود شدید آب مواجه هستند و بسیاری از این منابع نیازمند تعمیرات اساسی دارند و این چاه‌ها کفاف آب مورد نیاز شهر یاسوج را نمی‌دهند.

مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: در سال بارشی جاری نسبت به سال گذشته 22 درصد کاهش میانگین بارش بود و دبی آب رودخانه‌ها با کاهش مواجه بوده و در چنین شرایطی عدم وجود سدها به عنوان مهار کننده سیلاب‌ها و بارش‌ها باعث می‌شود که در چنین شرایطی با تنش آبی شدید مواجه شویم.

فرهادی در ادامه بیان کرد: جمعیت شهر یاسوج روبه افزایش و حاشیه نشینی در آن نیز در حال گسترش است و با توجه به چنین موضوعی نیازمند تامین آب شرب و حل مشکلات ناشی از کم آبی هستیم.

وی افزود: از ابتدای احداث سد تنگ سرخ سهمیه آب اختصاصی برای دو استان کهگیلویه و بویراحمد و استان فارس مشخص بوده‌ است.

وی خاطرنشان کرد: در سال 92 نشست بازنگری در بارش‌ها، سیلاب‌ها برگزار شد و 192 میلیون متر مکعب تنظیمی برای سد و 72 میلیون متر مکعب برای استان فارس در نظر گرفته شد.

رسول فرهادی گفت: مجوز نهایی تخصیص سد تنگ سرخ با توجه به توجیهات زیست محیطی در سال 1400 به 157 میلیون متر مکعب تنظیمی سد و 57 میلیون متر مکعب از آب سد برای استان فارس در نظر گرفته شد.

وی تصریح کرد: باید برای هر طرحی که در سطح ملی قرار است انجام شود باید مجوزات لازم اخذ شود و در سال 1387 مطالعات آبرسانی به شهر یاسوج مصوب و آغاز شد در سال 89 وزارت نیرو اعلام داشته که مطالعات زیست محیطی دو سد تنگ سرخ و امام‌زاده جعفر انجام شده‌است.

فرهادی اظهار داشت: محیط زیست استان کهگیلویه و بویراحمد در فروردین ماه سال‌جاری مجوز زیست محیطی سد تنگ سرخ را تایید نموده و احداث سد از نظر زیست محیطی بلامانع می‌باشد.

وی بیان کرد: در جلسه سال 89 محیط زیست کشور جهت احداث سد تنگ سرخ اعلام موافقت شده و قرار شد که احداث سد مطابق با مجوزهای زیست محیطی اعلام شده باشد و در سال 94 مجوز زیست محیطی سد تنگ سرخ توسط محیط زیست استان صادر شده است.

وی افزود: در سال 95 قانون و شرح خدمات محیط زیست کشور تغییر پیدا می‌کند و در سال 96 مجدد مطالعات زیست محیطی سد تنگ سرخ مطابق با قانون جدید مورد بررسی قرار گرفت.

فرهادی بیان کرد: در فروردین ماه سال جاری مجوز نهایی زیست محیطی توسط محیط زیست کشور برای سد تنگ سرخ بویراحمد و سهمیه آب استان کهگیلویه و بویراحمد اعلام شد.

وی گفت: در همه استان‌های کشور بحث انتقال آب بین حوزه‌ها وجود دارد و موضوع انتقال آب از یک استان به استان دیگر فقط مختص به سد تنگ سرخ و انتقال آب شرب از استان کهگیلویه و بویراحمد و استان فارس نیست.

انتهای پیام/544/ی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: وزارت نیرو وزارت نیرو استان کهگیلویه و بویراحمد استان کهگیلویه و بویراحمد سد تنگ سرخ بویراحمد میلیون متر مکعب نظر گرفته شد ریاست جمهوری آب منطقه ای زیست محیطی استان فارس محیط زیست شهر یاسوج احداث سد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۸۲۴۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز کوچ عشایر به مناطق ییلاقی کهگیلویه و بویراحمد

مدیر کل امور عشایر استان گفت: بازگشایی جاد‌ه های عشایری ، آبرسانی سیار ، تامین امنیت مسیر کوچ از جمله اقدامات امور عشایر استان در سال جدید برای کوچ عشایر می‌باشد.   آذرفر افزود: کهگیلویه و بویراحمد در مسیر کوچ عشایر استان‌های فارس، خوزستان، اصفهان و چهارمحال و بختیاری واقع شده است.   از جمعیت ۷۰۰ هزار نفری کهگیلویه و بویراحمد ، ۷۲ هزار نفر عشایر هستند. باشگاه خبرنگاران جوان کهگیلویه و بویراحمد یاسوج

دیگر خبرها

  • بی بهره بودن استان از ظرفیت سدها را به رهبر انقلاب گزارش می دهیم
  • با احداث سد آبریز، زنان و دختران کهگیلویه برای گوجه چینی به دیگر استانها نخواهند رفت
  • برگزاری جشن روز معلم در دانشگاه فرهنگیان کهگیلویه و بویراحمد
  • پاسخ مدیرعامل شرکت اتوبوسرانی به منتقدان/ اتوبوس‌های برقی قادرند چه مسافتی را طی کنند+ فیلم
  • آغاز کوچ عشایر به مناطق ییلاقی کهگیلویه و بویراحمد
  • اولین دستگاه رادیو تراپی وارد کهگیلویه و بویراحمد شد
  • کوهنوردان کهگیلویه و بویراحمد بر فراز کوه خامی
  • سه پایگاه اورژانس جاده ای در کهگیلویه و بویراحمد احداث می شود
  • بهره برداری از سردرب دانشگاه یاسوج
  • آغاز ساخت پایگاه اورژانس در بویراحمد