Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس بورس گفت: بازار سرمایه دچار بحران بی اعتمادی شده و دولت سیزدهم هم تاکنون در زمینه برگرداندن اعتماد مردم به بورس موفق نبوده است.

گروه بورس، بانک و بیمه بازارنیوز- عرفان جابری؛ بهنام صمدی، کارشناس حوزه بورس، در گفتگو با بازارنیوز پیرامون مشکلات اخیر بازار سرمایه، اظهار کرد:  دولت در حال حاضر در زمینه انتشار اوراق بدهی زیاده روی کرده و بدون توجه به شرایط بازار سرمایه، بانک‌ها و صندوق‌ها را مجبور به خرید اوراق بدهی می‌کند که این کار باعث رشد نرخ بهره بین بانکی و همچنین باعث کوچ نقدینگی از بازار سرمایه به سمت بازار بدهی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دلیل دیگر مشکلات حال حاضر بورس، ترس سرمایه‌گذاران از دست‌درازی دوباره دولت به منابع شرکت‌ها و سهامداران، با توجه قانون اصلاح بودجه است که این لایحه، ۱۵ آذرماه سال جاری به مجلس ارائه خواهد شد.

وی افزود: ما این وضعیت را در سال ۹۹ هم تجربه کردیم، اما اینکه دولت فعلی هم در حال تکرار این اشتباه است، اصلا قابل قبول نیست. اینکه دولت باید اوراق منتشر کند، منطقی است، اما اینکه بانک‌ها را مجبور به خرید اوراق کند منجر به استقراض دوباره بانک‌ها از بانک مرکزی می‌شود که عملا منجر به افزایش پایه پولی و تورم خواهد شد.

صمدی با تاکید بر این نکته که دولت برای اینکه بتواند کسری بودجه را جبران کند هم به بازار سرمایه صدمه زده  و هم باعث افزایش تورم شده است، تصریح کرد: از نظر بنیادی بازار سرمایه وضعیت مناسبی دارد، قیمت‌های جهانی مثل نفت، مس، روی و آلمینیوم صعودی هستند که نشان دهنده وضعیت بنیادی مساعد بازار است.

وی افزود: بازار سرمایه دچار بحران بی اعتمادی شده و دولت سیزدهم هم تاکنون در زمینه برگرداندن اعتماد مردم به بورس موفق نبوده است. در مسئله قیمت‌گذاری دستوری دولت باید تکلیف خود را با این موضوع روشن کند. دولت برای جبران کسری بودجه باید به سمت واقعی سازی قیمت‌ها برود که البته برای آزاد سازی قیمت‌ها کمی دیر است، اما دولت چاره دیگری ندارد.

پایان پیام//

برچسب ها: بورس ، بورس تهران ، بازار سرمایه ، بهنام صمدی لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000PTq

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: بورس بورس تهران بازار سرمایه بهنام صمدی بازار سرمایه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۹۴۳۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهبود وضعیت بورس محتمل است/ مردم از طریق سبدگردان‌‎ها وارد بازار سرمایه شوند + فیلم

مصطفی صفاری گفت: اگر شوک‌های سیاسی و اقتصادی که از عوامل خارجی است کاهش پیدا کند می‌توان پیش‌بینی کرد، امسال شاهد بهبود شاخص‌ها در بورس خواهیم بود.

مصطفی صفاری کارشناس مسائل اقتصادی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو گفت: شوک‌های سیاسی کوتاه مدت هستند و سریعا از بین می‌روند. اما شوک‌های اقتصادی اینطور نیستند و اثر بلند مدت دارند، گرچه اگر شوک سیاسی تبدیل به شوک اقتصادی شود، اثر آن بلند مدت می‌شود.

صفاری در ادامه بیان کرد: مرداد سال ۹۹ که ارزش بازار ۴۳۰ میلیارد دلار شده بود، سقوط وحشتناکی را تجربه کرد. پیش از انتخابات ریاست‌جمهوری ارزش بورس به ۲۲۰ میلیارد دلار رسیده بود و آقای رئیسی قول دادند که به این وضعیت رسیدگی کنند. اما به دلیل برخی سیاست‌های اقتصادی که در این دولت انجام شد و شوک‌های سیاسی که اتفاق افتاد، ارزش بورس به ۱۲۰ میلیارد دلار رسید.


این کارشناس اقتصادی درباره وضعیت آینده بازار بورس گفت: هرچقدر که حوادث سیاسی کمتر اتفاق رخ دهد، طبیعی است که انتظار داشته باشیم بازار سرمایه جاماندگی خود را برطرف کند. دو سال است که شاخص بورس جا مانده است. پیش‌بینی اکثر تحلیل‌گران این است که اگر شوک‌های سیاسی و اقتصادی صورت نگیرد، امسال شاهد افزایش شاخص بورس خواهیم بود. البته در قانون بودجه امسال مواردی ذکر شده بود که مخالف صندوق‌های سرمایه‌گذاری و شرکت‌های بورس است امیدواریم مجلس جلوی آن‌ها را بگیرد.


وی درخصوص اعتراض شرکت‌های تامین سرمایه درباره بند ۳ بودجه ۱۴۰۳، گفت: قانون بند ۳ این بود که افراد حقیقی تا ۵۰ میلیارد و افراد حقوقی تا ۵۰۰ میلیارد مشمول معافیت‌های مالیاتی می‌شوند و بیش از این مقدار باید مالیات بپردازند. واقعیت این بود که اکثر صندوق‌های سرمایه‌گذاری، نهاد‌های مالی و هزار فعال بازار گفتند که این قانون مخالف سرمایه‌گذاری غیرمستقیمی است که قانونگذار تعیین کرده بود. در واقع قرار بود که این قانون کمک‌کننده باشد و این موضوع را برای بازار سرمایه مستثنی کنند.

وی در پایان گفت اگر بازار بورس مثبت شد، مردم مانند سال ۹۹ سریعا سرمایه خود را وارد بازار نکنند و از طریق سبدگردان‌های یا سرمایه‌گذاری غیرمستقیم وارد بازار سرمایه شوند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • کنایه روحانی به رئیسی: گفتند اینها بلد نیستند بورس را اداره کنند، ما می‌آییم اداره می‌کنیم
  • طعنه سنگین حسن روحانی به ابراهیم رئیسی و کاندیدای پوششی او در انتخابات ۱۴۰۰ /مگر نگفتید این‌ها بلد نیستند بورس را اداره کنند، ما می‌آییم اداره می‌کنیم
  • جزئیات «عرضه اولیه» سهام شرکت حسین و فرزندانش!
  • طعنه هاشمی‌طبا به رئیسی و کابینه‌اش: فکر می‌کنند روز عروسی‌شان است؛ برای یکدیگر نوشابه باز می‌کنند
  • طعنه سنگین هاشمی طبا به رئیسی و کابینه اش: دائما برای هم نوشابه باز می کنید، فکر می کنید روز عروسی تان است /مغرور به «روز عروسی» نباشید!
  • بهبود وضعیت بورس محتمل است/ مردم از طریق سبدگردان‌‎ها وارد بازار سرمایه شوند + فیلم
  • تخصیص ۱۵۰۰ میلیارد تومان اوراق مشارکت برای متروی قم
  • خبری مهم برای عرضه اولیه های بورسی
  • جاماندگی بورس از بازار‌ها
  • عبور از دژاووی بورسی