Web Analytics Made Easy - Statcounter

سعید مستغاثی منتقد سینما و تلویزیون ضمن نقد عملکرد علی‌عسگری و اظهار داشت: گنجینه عظیم ایرانی اسلامی پر از موضوعات جذاب و دراماتیک است که می‌توانند از آن ده‌ها سریال تولید کنند اما انگار این موضوع چه در مدیریت آقای علی‌عسکری و چه قبل از ایشان کاملا تحریم شده است.

گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو- فروغ زال؛ سعید مستغاثی منتقد، مدرس و نویسنده تاریخ سینما و کارشناس تلویزیون در گفتگو با خبرگزاری دانشجو کارنامه سریال سازی صدا و سیما در دوران ریاست علی‌عسکری را که به تازگی در گزارشی رسمی با عنوان «حماسه رسانه» منتشر شده مورد بررسی قرار داد و در این باره گفت: بسیاری از مواردی که در این گزارش حماسه رسانه درباره سریال‌ها منتشر شده چندان ربطی به دوره آقای علی‌عسکری ندارد و به جز چند مورد انگشت شمار، مثل سریال‌های امنیتی و جاسوسی، تغییر شاخص و قابل افتخاری نسبت به دوره‌های پیش نمی‌بینیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درواقع همان روال سریال سازی که در صدا و سیما غلبه داشته، همچنان در زمان آقای علی‌عسکری هم جاری بوده؛ همان روال بی توجهی به مواردی مثل فرهنگ ایرانی اسلامی یا توجه به مسائل انقلاب اسلامی، فرازها و نشیب‌های تاریخی و مفاخر تاریخ و فرهنگ که بارها در حکم‌های رهبر انقلاب به روسای صدا و سیما ذکر شده‌؛ جای خالی پرداختن به این موضوعات و وجود داستان‌های کلیشه‌ای با ساختار ضعیف و تکراری و کسالت بار، همچنان در این سریال‌ها دیده می‌شد.

مستغاثی با اشاره به بی توجهی سریال سازی در رعایت اصول سبک زندگی ایرانی اسلامی علی رغم ادعای گزارش «حماسه رسانه» ادامه داد: به عنوان مثال خانواده که از اساسی‌ترین محورهای فرهنگ ایرانی اسلامی است در اغلب این سریال‌ها ناقص هستند؛ یعنی اغلب پدر حضور ندارد یا پدر یک هیولاست یا مادر نیست یا طلاق گرفته‌اند. یک خانواده درست و کامل را در این سریال‌ها مشاهده نمی‌کنیم. این همان برداشتی است که فیلم‌ها و سریال‌ها و فرهنگ غرب دارد. روابط، احترامات، لباس‌ها و معماری و حتی اسامی سریال‌ها فاصله زیادی با فرهنگ ما دارند. مثلا سریالی وجود دارد که با بهانه و موضوع ازدواج روابط بسیار باز بین دختر و پسرهای نامحرم- که در فرهنگ ایرانی اسلامی اصلا همچین چیزی وجود ندارد- را نشان می‌دهد.

این کارشناس و منتقد سینما و تلویزیون عدم پرداختن به مفاخر در موضوعات سریال‌ها را نیز از کاستی‌های سریال سازی تلویزیون در دوره‌ی اخیر دانست و افزود: به جز سریالی مثل بانوی سردار، در اغلب سریال‌ها بی توجهی به تاریخ و حتی مفاخر امروز داریم. البته در گزارش «حماسه رسانه» گفته شده که سریال سلمان فارسی در دوران آقای علی عسکری اتفاق افتاده در حالی که سلمان فارسی را شاید بیش از 20 سال است که آقای میرباقری در دست دارد و رسانه ملی بابت تولید این سریال 12 سال دیرکرد دارد. یعنی 12 سال ضربه زده به تولید سریال ایرانی اسلامی که جای افتخار ندارد.

 

وی ادامه داد: یک مثال خیلی ساده دیگر در این رابطه سانسور و بایکوت یکی از بزرگترین مفاخر و پدیده‌های بی نظیر بشریت به نام پیاده روی اربعین است. حتی یک سکانس و پلان نمایشی در هیچکدام از سریال‌ها نمی‌بینیم و این برای رسانه ملی شرم است. گنجینه عظیم ایرانی اسلامی پر از موضوعات جذاب و دراماتیک است که می‌توانند از آن ده‌ها سریال تولید کنند اما انگار این موضوع چه در مدیریت آقای علی‌عسکری و چه قبل از ایشان کاملا تحریم شده. انگار بخشنامه نانوشته‌ای هست که این حرکت عظیم را بایکوت کنند و فقط به یکسری برنامه‌های گفتگو و کارشناس محور و مستند بسنده کنند و حرف‌های تکراری بزنند در صورتی که رسانه تلویزیون رادیو نیست و باید تصویر نشان بدهد نه اینکه حرف بزند.

مستغاثی تکراری بودن موضوعات سریال‌ها را از ضعف‌های عملکردی سریال در تلویزیون دانست و گفت: در کنار این بی‌توجهی به مفاخر اما سریال‌های متعددی می‌بینیم که به موضوعات کلیشه ای مثل هَوو داشتن و به کما رفتن و یا قصاص و از این دست موضوعات می‌پردازند و آنقدر که ما سریال راجع به این موضوعات داریم در جامعه این مسائل را نداریم.

او در پایان ضمن تاسف از شرایط کنونی سریال‌های تلویزیون، وجود نداشتن یک جریان متناوب و مستمر در تولید سریال‌های‌ فاخر و بسنده کردن به چند سریال انگشت شمار خوب را دلیلی برای افتخارکردن در کارنامه عملکردی ندانست.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: سریال تلویزیونی علی عسگری صدا و سیما پرونده صدا و سیما آقای علی عسکری ایرانی اسلامی حماسه رسانه سریال سازی سریال ها بی توجهی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۰۵۳۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات 2 سریال جدید تلویزیون ؛ معمایی و کمدی (+عکس)

ایسنا نوشت: «بدل» و «رخنه» دو سریال جدید تلویزیون هستند که پخش‌ آنها در شبکه‌های تلویزیونی قطعی شده است.

دو سریال «رخنه» و «بدل» که پخش آنها در تلویزیون قطعی شده است، درام‌های معمایی و کمدی هستند. سریال «رخنه» به کارگردانی علی غفاری و حمیدرضا لوافی یک درام معمایی با محوریت هوافضا است که سال گذشته ـ ۱۴۰۲ کلید خورد.

مهدی شفیعی، تهیه‌کننده «رخنه» است و امیرحسین صدیق، خسرو شهراز، نادر فلاح، سپیده خداوردی، مریم کاویانی رامتین خداپناهی، علیرام نورایی، از جمله بازیگرانی هستند که در این سریال به ایفای نقش پرداخته‌اند.

علی غفاری پیش از این فیلم و سریال‌های مختلفی را به تولید رسانده است که «بچه مهندس» و سریال «خداداد» از جمله آنها است.

سریال «بدل» نیز محصول جدید سیمافیلم است که ماجرای تحول انسان را در فضایی طنز به نمایش درمی‌آورد.

شهرام قائدی، هادی عامل هاشمی، داریوش سلیمی، اصغر حیدری، ساعد هدایتی، اشکان اشتیاق از جمله بازیگرانی هستند که در سریال تلویزیونی «بدل» بازی می‌کنند. همچنین چند بازیگر جدید هم در این سریال معرفی می‌شوند که از جمله آن می‌توان به فرزانه سهیلی و پریسا مقتدی اشاره کرد.

علی مسعودی همچون کارهای دیگر خودش «بدل» را هم به نگارش درآورده و در ۲۶ قسمت آماده پخش خواهد شد. او که بازیگر و نویسنده مجموعه‌های طنز است در چند سال اخیر بیشتر خودش کارگردان آثار و نوشته‌هایش بوده است. او در این سریال‌ هم به ایفای نقش پرداخته است.

«کوچه اقاقیا» و «قرارگاه مسکونی» از مهمترین آثار مسعودی در حوزه نویسندگی مجموعه‌های تلویزیونی بوده است و همچنین کارگردانی سریال‌های «آخر خط» و «نوروز رنگی» را در سال‌های اخیر در تلویزیون به عهده داشته است. سریال تلویزیونی «بدل» به کارگردانی علی‌رضا مسعودی و تهیه‌کنندگی رضا نصیری‌شهرضایی تولید شده است و پیشتر از گزینه‌های پخش در نوروز ۱۴۰۳ مطرح بود اما به پخش نرسید.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: گناه فرشته یا گناه شهاب حسینی ، لادن مستوفی ، امیر آقایی و ... منوچهر هادی از همنشین جدیدش رونمایی کرد (فیلم) مجری اسبق برنامه سینمایی هفت: با زور و تهمت و تهدید فیلمساز نمی‌شوید

دیگر خبرها

  • ۱۰ رسانه جدید به جمع پایگاه‌های خبری ایلام پیوستند
  • فرهنگ‌سازی و آموزش، راهبرد موثر در کاهش حوادث رانندگی
  • مخاطب ۶۹.۲درصدی ثمره تحو ل رسانه ملی
  • رئیس‌جمهور وارد تهران شد
  • مدیرعامل جدید استقلال ازسوی پتروشیمی خلیج‌فارس / ترکیب صداوسیمایی برای جدال حق‌پخش با تلویزیون!
  • جزئیات 2 سریال جدید تلویزیون ؛ معمایی و کمدی (+عکس)
  • «نون - خ» برنده صفا و سادگی
  • دبیر بیست‌ودومین جشنواره ملی رسانه منصوب شد
  • فرهنگ‌سازی در حوزه حجاب همراه با برخورد قهری نتیجه عکس می‌دهد
  • سریال‌های جدید تلویزیون را بشناسید