Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@17:47:39 GMT

کشت پاییزه کلزا در ۱۳۵ هکتار از اراضی سرخس

تاریخ انتشار: ۵ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۵۰۹۸۳۶

کشت پاییزه کلزا در ۱۳۵ هکتار از اراضی سرخس

ایسنا/خراسان رضوی مدیر جهاد کشاورزی سرخس از کشت پاییزه کلزا در این شهرستان خبر داد و گفت: تا این لحظه در ۱۳۵ هکتار از اراضی شهرستان سرخس کلزا کشت شده و هدف این است که با توجه به محدودیت منابع آبی در سال جاری، اقدامات لازم جهت افزایش عملکرد در واحد سطح انجام شود.

محمد علی رهنما در گفت‌وگو با ایسنا عنوان کرد: شهرستان سرخس یک منطقه‌ گرمسیری است و با توجه به دمای مناسب آن، شرایط بسیار خوبی برای کشت پاییزه فراهم است؛ به طوری که این شهرستان یکی از قطب‌های مهم تولید غلات استان به‌شمار می‌آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین محصول استراتژیک کلزا از دیگر کشت‌های پاییزه شهرستان سرخس است.

وی اظهار کرد: در سال جاری در راستای حمایت از کشت‌های استراتژیک از جمله کلزا با برگزاری جلسات متعدد و اطلاع رسانی تا این لحظه ۱۳۵ هکتار کلزا در شهرستان کشت شده که از سطح سبز خوبی برخوردار است.

رهنما افزود: پیش‌بینی‌ها حاکی از این است که در سال جاری نیز از شرایط بارندگی مناسبی برخوردار نباشیم؛ بنابراین باید تلاش کنیم از همین منابع آبی که در اختیار داریم، بهره‌ مناسبی ببریم تا آنچه را به لحاظ کیفی و کمی از مزارع آبی شهرستان مورد انتظار است، برآورده کنیم.

مدیر جهاد کشاورزی سرخس بیان کرد: سال‌های گذشته حدود ۳۰ الی ۴۰ درصد اراضی آبی شهرستان به صورت مستقیم از حق‌آبه سد دوستی بهره‌مند می‌شد و با توجه به محدودیت‌های برداشت از طریق چاه‌های کشاورزی، این حق‌آبه کمکی برای جبران خلا رطوبتی و آبیاری مزارع غلات و کلزا بود اما در حال حاضر با توجه به کمبود بارندگی‌ها و کمبود آب سد دوستی، امسال این حق‌آبه به بخش کشاورزی تعلق نمی‌گیرد.

وی ادامه داد: قطعا خشکسالی اخیر و عدم برخورداری از حق‌آبه سد دوستی بر سطح زیر کشت و میزان عملکرد مزارع ما تاثیر خواهد گذاشت و فقط باید در حد منابع آب که حدود ۲۰۰ حلقه چاه کشاورزی است، برنامه‌ریزی کنیم.

خشکسالی و گرانی کود و سموم میزان عملکرد کلزا در واحد سطح را کاهش داده است

مدیر جهاد کشاورزی سرخس افزود: متوسط برداشت کلزا در سال‌های گذشته که وضعیت بارندگی بهتر بود، ۲.۵ تا سه تن در هکتار بود ولی سال گذشته علاوه بر خشکسالی به دلیل مشکلات زیرساختی از جمله افزایش قیمت سموم و کود نسبت به گذشته، بسیاری از کشاورزان نتوانستند مدیریت خوبی در مزارع داشته باشند و میزان عملکرد کلزا به ۱.۵ تا ۲ تن در هکتار کاهش پیدا کرد.

رهنما تأکید کرد: برنامه‌ریزی این است که سال جاری روی کیفیت اراضی بیشتر کار کنیم و با برگزاری جلسات متعدد آموزشی در حوزه‌ کاشت، داشت و آموزش مکانیزاسیون ادوات کشاورزی بتوانیم از منابع آب و خاک موجود در شهرستان نهایت بهره را ببریم. همچنین لازم است کشاورزان هم در مرحله کاشت و استفاده از کودها و هم در مرحله‌ داشت و مبارزه‌ با آفات و علف‌های هرز مدیریت بهتری داشته باشند که بتوانیم با افزایش تولید، به عملکرد ۲.۵ تا سه تن در هکتار برسیم.

وی در پاسخ به این سوال که چرا کشاورزان منطقه به کشت کلزا روی آورده‌اند، گفت: یکی از روش‌های بسیار خوب در کشاورزی رعایت تناوب کشت است و کلزا محصولی است که می‌تواند در تناوب با گندم و جو باشد. از طرفی کاه و کلشی که از آن باقی می‌ماند، باعث حاصل‌خیزی خاک می‌شود و حتی در اراضی شور کشت این گیاه باعث از بین رفتن شوری خاک و حاصلخیزی خاک می‌شود همچنین صرفه اقتصادی این گیاه با توجه به هزینه‌های پایین آن نسبت به بسیاری از محصولات کشاورزی دیگر و قیمت بالای آن از دیگر دلایل استقبال کشاورزان از کاشت این گیاه در منطقه است.

مدیر جهاد کشاورزی سرخس در رابطه با ایجاد زیرساخت‌های فرآوری کلزا تصریح کرد: در حال حاضر تولید در شهرستان به حدی نیست که کارخانه تصفیه روغن و صنایع وابسته به آن را ایجاد کنیم و فعلا صرفه اقتصادی ندارد و این محصول از کل استان جمع‌آوری شده و به کارخانجاتی که در سطح استان برای فرآوری وجود دارد حمل می‌شود.

وی گفت: کشت پاییزه در سرخس از ۲۵ شهریور ماه با کاشت غلات و کلزا آغاز شد و برخی از اراضی زیر کشت پنبه و ذرت علوفه‌ای است و زمین هنوز آزادسازی نشده که با برداشت این محصولات این اراضی نیز برای کاشت که معمولا ارقام بهاره غلات است، استفاده خواهد شد. بنابراین کاشت پاییزه تا پایان آذر ماه همچنان ادامه دارد.

علاوه بر کشت کلزا بالغ بر ۲۰۰۰دهکتار از اراضی آبی شهرستان سرخس به کشت غلات گندم و جو اختصاص یافته و بیش از ۷۰ تن بذر جو گواهی شده و همچنین بیش از ۳۰۰ تن بذر گواهی‌ شده گندم در سال جاری بین کشاورزان توزیع شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی شهرستانها کلزا سرخس مدیر جهاد کشاورزی سرخس شهرستان سرخس سال جاری کشت پاییزه حق آبه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۰۹۸۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قلع و قمع ۱۲ فقره تغییر کاربری غیرمجاز در آمل

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، مدیر جهاد کشاورزی آمل از قلع و قمع ۱۲ فقره تغییر کاربری غیر مجاز در اراضی کشاورزی این شهرستان خبر داد.


مهرداد فولاد گفت: به دنبال صدور دستور قضایی، اکیپ اجرای احکام‌قضایی شامل واحد حقوقی و گشت ۱۳۱ مدیریت جهاد کشاورزی آمل با همراهی نیروی انتظامی اقدام به قلع و قمع تغییرکاربری غیرمجاز خارج از طرح هادی مصوب در روستاهای قادی‌محله و بختیارکتی این شهرستان کردند.


وی افزود: پنج بنا و هفت فقره تفکیک و دیوارکشی در قالب ماده ۳ و تبصره ۲ ماده ۱۰، قلع و قمع و ۱۲ هزار و ۳۰۰ متر‌مربع زمین کشاورزی به چرخه تولید بازگشت.


مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آمل با بیان اینکه جهاد کشاورزی با تمام قدرت در راه حفظ بستر تولید محصولات کشاورزی ایستاده است، گفت: به مالکین اراضی کشاورزی توصیه می‌شود بدون اخذ مجوز از مراجع ذیصلاح اقدام به تغییر کاربری اراضی خود نکنند.

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی تولید ۱۰۵ هزار تن تخم‌مرغ در قزوین
  • آزادسازی سه هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان تبریز
  • برداشت ۳۲۰ تن گیاهان دارویی از مزارع نهاوند برای نخستین‌بار
  • ۶۰ هزار هکتار شالیزار مازندران تجهیز و نوسازی شد
  • ۲ شهرک مولد کشاورزی در بوشهر ساخته می‌شود
  • توسعه ۳۰۰ هزار هکتار اراضی؛ افزایش سه میلیون تنی محصولات کشاورزی
  • قلع و قمع ۱۲ فقره تغییر کاربری غیرمجاز در آمل
  • یک هزار تن کلزا با نرخ تضمینی خریداری شد
  • ۲۲ هزار هکتار از اراضی شهرستان بروجرد زیر کشت می‌رود
  • یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی؛ گل یا پوچ