Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-03@09:22:39 GMT

مشهد؛ کانون نوآوری‌های فرهنگی در دهکده جهانی

تاریخ انتشار: ۶ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۵۲۱۰۷۹

مشهد؛ کانون نوآوری‌های فرهنگی در دهکده جهانی

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها - سید ناصر نعمتی*: ایده دهکده جهانی متعلق به «مارشال مک لوهان» است ولی امروز این اصطلاح را خیلی جاهای دیگر می‌شنوید، مثلأ همین اماراتی‌ها که با آن کاسبی می‌کنند؛ هم در دبی و هم در ابوظبی.

ماجرا از این قرار است که در یک فضای نمایشگاهی (تقریبأ به‌صورت شهرک) غرفه‌هایی با الهام از بناها، آثار و اماکن معروف کشورهای مختلف بنا کرده‌اند، تقریبأ ۳۲ کشور در این فضا حاضرند و بازدیدکنندگان «دهکده جهانی» علاوه بر تماشای آثار معماری و هنری این کشورها، از محصولات خاص، کالاها و رستوران‌های آن کشور هم خرید می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برگزاری برنامه کشورهای مختلف در قسمت آمفی‌تئاتر روباز دهکده جهانی و اجرای آئین‌ها و رسومات اختصاصی در پاویون‌ها از دیگر برنامه‌هایی است که به چشم می‌خورد.

منظور مک لوهان از دهکده جهانی این بود که فناوری‌های ارتباطی آن‌قدر مردم نقاط مختلف جهان را به هم نزدیک می‌کند که گویی در یک دهکده، کنار هم، در تعامل باهم و با خبر از یکدیگر زندگی می‌کنند.

اینجا صحبت از کالایی شدن نظرات یا ایده‌ها نیست، سخن از تبدیل یک نظریه یا اگر بهتر نگاه کنیم، الهام از یک نظریه برای انتقال بهتر فرهنگی و ایجاد یک فرصتِ نو است.

حالا که بیشتر از «جهان‌شهر» در مشهد می‌شنویم، شاید لازم است ما هم نسبت خود را در ارتباطات دهکده جهانی بازشناسی کنیم. مشهد چه چیزی برای ارائه به دنیا دارد؟

اگر امروز بخواهیم به این سوال پاسخ دهیم، ابتدا باید از شناخت ظرفیت‌ها و فرصت‌های مشهد حرف بزنیم و سپس وارد ارائه داشته‌های این شهر با ایده‌های جدید شویم. این فارغ از آسیب‌شناسی مسیری است که تا امروز طی شده است اما اگر بخواهم به‌طور خلاصه این مسیر را برویم، به یک ایده می‌رسیم: «مشهد می‌تواند مرکز نوآوری‌های فرهنگی مبتنی بر آموزه‌های دینی در دهکده جهانی باشد».

مشهد شهری ارتباطی است و ظرفیت‌های ارتباطی آن در فضای حقیقی و مجازی در کشور کم‌نظیر است. ظرفیت‌های فرمی و محتوایی در حوزه ارتباطی مشهد، به گسترش این فرصت فرهنگی کمک می‌کند و ارائه خلاقیت‌های فرهنگی را برای عرضه نوآورانه سرعت بخشیده و علاوه بر تسهیل‌گری، نقش عاملیت را نیز در برخی حوزه‌ها ایفا خواهد کرد.

فرصت معنوی بارگاه منور رضوی، غنای شعر، ادبیات، هنر و آئین‌های خراسانی نیز بر کسی پوشیده نیست، نقطه‌ای که اتکا به آن موجب پیشرفت ایده خواهد شد.

این موضوع چیزی نیست که بتوان با ارائه‌ای چند پاراگرافی آن را تبیین کرد اما حتمأ می‌تواند باب یک گفتگوی تازه را در مشهد باز کند.

* کارشناس فرهنگ و ارتباطات

کد خبر 5338205

منبع: مهر

کلیدواژه: خراسان رضوی یادداشت صنایع فرهنگی ارتباطات فرهنگی ویروس کرونا بنزین جایگاه سوخت بوشهر آمار کرونا پمپ بنزین کرمانشاه هفته وحدت گرگان لیگ برتر فوتبال ایران واکسن کرونا ایلام عکس استانها قوه قضاییه دهکده جهانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۲۱۰۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برپایی کارگاه آموزشی و تربیتی مضمار در رشت

مدیر ستاد کانون‌های فرهنگی هنری مساجد گیلان گفت: در این کارگاه آموزشی ۱۴۰ نفر از مربیان فعال کانون‌های تربیت محور مساجد گیلان آموزش‌های لازم را برای ارتقای فعالیت‌های فرهنگی و دینی در مساجد را از اساتید فرا گرفتند.
حجت الاسلام رضا حاجتی افزود: تفاوت کارفرهنگی با کارتربیتی، فرآیند جذب و حفظ نوجوان، رفتار شناسی، اختلال دوران نوجوانی، آشنایی با مسائل نوجوان، بازی، بازوی تربیت و برنامه سازی و قالب‌های تربیتی از موضوعات این کارگاه آموزشی یک روزه است. 
مدیر ستاد کانون‌های فرهنگی هنری مساجد گیلان با بیان اینکه امروز دشمنان فرهنگ و دین را هدف قرار داده اند تصریح کرد: همه ما باید با بهره گیری از ظرفیت‌های مساجد با این ترفند‌ها و توطئه‌ها مقابله کنیم. 
وی با تاکید براینکه در مقابله با جنگ نرم جوانان و نوجوانان بایدآموزش‌های لازم را فرا گیرند افزود: از ظرفیت‌های مساجد در راستای تربیت درست نسل جدید باید بیش از پیش بهره گرفته شود.
وی با بیان اینکه مضمار به معنی میدان و عرصه است گفت: امروز همه ما باید در میدان جنگ نرم حضور داشته باشیم و با برپایی فعالیت‌های فرهنگی گسترده جوانان را بیش از پیش در برابر تهاجمات فرهنگی واکسینه کنیم.
وی افزود: طراحی بازی، تدوین قالب‌های تربیتی و برنامه سازی تربیتی از دیگر برنامه‌های است که در این کارگاه‌های آموزشی دنبال می‌شود.
مدیر ستاد کانون‌های فرهنگی هنری مساجد گیلان به رویداد فرهنگی و هنری هزار مشعل اشاره و تصریح کرد: در میدان جنگ تمدنی نیازمندیم که مشعل‌های فراوان در همه مناطق داشته باشیم، و کارگاه آموزشی و تربیتی یک روزه مضمار در راستای این رویداد در استان اجرا شده است.
رحیم شوقی شهردار رشت هم در این کارگاه آموزشی گفت: امروز دشمنان در فضای مجازی فعالیت‌های گسترده‌ای علیه دین اسلام و نظام دارند و ما باید طرح‌های گسترده تری در مقابله با این ترفنده‌های دشمنان تدوین و اجرایی کنیم. 
وی با تاکید براینکه از ظرفیت‌های مساجد بهره گرفته شود افزود: کانون‌های مساجد امروز خط مقدم مقابله با این توطئه های دشمنان در فضای مجازی هستند. 
محمد حسین کارگرنیا رئیس شورای اسلامی شهر رشت با تاکید بر اینکه برنامه‌های جوان پسند در مساجد برگزار شود، گفت: با برنامه‌ها و طرح‌های مسجد محور و تربیتی زمینه‌ی حضور مردم و جوانان را در مساجد افزایش دهیم.

 

باشگاه خبرنگاران جوان گیلان رشت

دیگر خبرها

  • لزوم تلفیق نظام‌های تربیتی و فناوری در دانشگاه‌ها
  • اختتامیه پویش ارومیه شهر دوستدار کودک برگزار شد
  • برپایی کارگاه آموزشی و تربیتی مضمار در رشت
  • دو فرصت جهانی برای تیراندازان و امیدواری به افزایش سهمیه المپیک
  • اعطای «گرنت» به تشکلهای دانشجویی تصویب شد
  • پوستر طرح تربیتی «هزار مشعل» رونمایی شد
  • رویداد ملی نوآوری اجتماعی در پیشگیری از اعتیاد برگزار می‌شود
  • خلاقیت؛ موتور رشد شهرها
  • افتتاح نخستین کانون بازنشستگان ثبت اسناد و املاک کشور در مشهد
  • تئاتر شبستان فرصت کشف استعدادهای هنری را ایجاد کرده است