Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، زواره شهر برج‌ها و باروها دارای بافت تاریخی منحصر به فرد و خشتی است که اداره میراث فرهنگی ان تحت نظر استان اصفهان است. بافت تاریخی این شهر از جمله بافت‌های خشتی است که در آن برج‌ها، مساجد و خانه‌های تاریخی زیادی در کنار هم قرار گرفته‌اند.

به تازگی مشاهده شده اتفاقاتی در حال رخ دادن در این بافت تاریخی است اتفاقاتی که منجر به تخریب بناهای تاریخی، ایزوگام کردن سقف خانه‌ها و بی احترامی به شأن مساجدش می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در یک نمونه که به تازگی تصاویرش به دست خبرنگار مهر رسیده، ساعت، اسپیلت و وسایل اضافه مسجد، جای محراب قدیمی مسجد پامنار زواره را گرفته است. در یک اقدام عجیب ساعت را بالای سر محراب نصب کرده‌اند.

این درحالی است که مسجد متعلق به دوره سلجوقی بوده و تنها مسجد شش محرابه در ایران و مسجد جامع شیعیان اسماعیلی در زواره بوده است. از این نظر، مسجد بسیار باارزش و دارای دومین منار کتیبه دار بعد از مسجد جامع ساوه است. در سالهای گذشته نیز مورد کاوش قرار گرفته و در طرح بازیابی مجدد بوده است. اما گاهی اتفاقاتی می‌افتد که ناخودآگاه یا عمدی به هویت مسجد لطمه می‌زند. این مسجد مناری دارد که می‌تواند نماد اصلی شهر زواره باشد.

شهری که دارای بافت تاریخی خشتی است اما تصاویر دریافتی از این شهر نشان می‌دهد مالکان بناهای تاریخی اقدام به ایزوگام سقف‌های این خانه‌های خشتی کرده‌اند.

در این باره محمد طالبی عضو ایکوم ایران با ارسال تصاویری به خبرنگار مهر بیان کرد: برای ایزوگام سقف، اول روی کاهگل سیمان می‌ریزند این سیمان اسیدی، خشت را پوک می‌کند. چون اسیدی است. این مصالح ناهمگون موجب تخریب بیشتر بنا خواهد شد. از طرفی ایزوگام بستر مناسبی را برای برای رطوبت حبس شده و موریانه ایجاد می‌کند.

طالبی گفت: در دو ماه اخیر حدود ۹ بنای تاریخی در این بافت تخریب شده است. این اتفاقات در چند ماه اخیر موجب شده تا نگرانی‌ها برای بافت تاریخی زواره بیشتر شود.

کد خبر 5339050 فاطیما کریمی

منبع: مهر

کلیدواژه: میراث فرهنگی بافت تاریخی زواره مسجد شهرداری تهران شورای شهر تهران ترافیک وزارت آموزش و پرورش علیرضا زاکانی شهردار تهران علیرضا زاکانی طرح ترافیک پیش بینی وضعیت هوا مترو کیفیت هوای تهران سازمان تامین اجتماعی پلیس راهور آبگرفتگی معابر فرزند آوری بافت تاریخی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۴۳۰۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصویب محدوده و ضوابط بافت تاریخی شهر لاهیجان

مدیرکل اداره میراث‌فرهنگی استان گیلان گفت: با حضور رئیس اداره حرایم وزارتخانه، محدوده و ضوابط بافت تاریخی شهر لاهیجان مورد تصویب قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از گیلان، ولی جهانی امروز_ جمعه هفتم اردیبهشت_ در تشریح این خبر اظهار کرد: طی هماهنگی قبلی و به منظور تعیین تکلیف نهایی محدوده و ضوابط بافت تاریخی شهر لاهیجان، با حضور امیر ارجمند رییس اداره حرایم وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، شهردار لاهیجان، معاون و کارشناسان حوزه میراث، فرهنگی، پایش میدانی از سطح شهر انجام و با رفع ابهام و موارد مدنظر شهرداری تفاهم مشترک حاصل و مقرر شد مطالعات تکمیلی و موارد اصلاحی در دستور کار مشاور قرار گیرد.

وی با قدردانی از حمایت‌های عزت الله ضرغامی وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، اسدالله عباسی استاندار گیلان، علی دارابی قائم مقام وزیر و معاون میراث فرهنگی کشور و علیرضا ایزدی مدیرکل ثبت آثار و حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی افزود: بنا بر وظایف ذاتی، راهبرد اداره کل صیانت از بافت ها و بناهای تاریخی ارزشمند است و در این راستا تعامل و هم افزایی حداکثری با دستگاه‌های ذیربط همچون شهرداری ها یکی مهمترین اصول و سیاست های پیش روی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان است.

مدیرکل اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان از تلاش و همراهی شهردار لاهیجان به منظور پاسداشت و مراقبت از آثار ارزشمند شهر قدردانی کرد و گفت: حراست حفظ و احیاء بافت ها و بناهای تاریخی وظیفه ی همه افراد و آحاد جامعه است و اگر چه مطابق با قانون و به طور رسمی این مسئولیت بر عهده ی وزارتخانه متبوع گذاشته شده اما مشارکت همگانی برای پاسداشت میراث فرهنگی اجتناب ناپذیر است.

جهانی ابراز امیدواری کرد با تعامل و ارتباط نزدیک با شهرداری لاهیجان، ضمن تسریع در روند تکمیل مطالعات، با تایید شواری فنی و ابلاغ از سوی وزارتخانه، چالش های حوزه بافت و بناهای تاریخی این شهر به پایان برسد.

کد خبر 748198

دیگر خبرها

  • بازدید خبرنگاران داخلی و خارجی از بافت تاریخی بوشهر
  • حال و هوای مسجد کوفه- محراب شهادت مولا امیرالمومنین(ع)
  • بافت تاریخی بندر بوشهر با مشارکت مردم بازآفرینی می‌شود
  • بافت تاریخی کرمان سرمایه مادی و معنوی است
  • مافیای «بافت تاریخی» به زمین می‌خورد؟
  • آرزوهای شیرین برای محله‌ای در دروازه تاریخ / «دروازه ری» در انتظار لباس نو
  • ۵۵ درصد از واحد‌های فرسوده در بافت‌های تاریخی قرار دارند
  • تصویب محدوده و ضوابط بافت تاریخی شهر لاهیجان
  • تخصیص ۲۰ میلیارد تومان برای توسعه بافت تاریخی بوشهر
  • حیدرآباد؛ اصفهانی نو در قلب هندوستان