Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-04@07:10:48 GMT

با این رژیم غذایی از آلزایمر پیشگیری کنید

تاریخ انتشار: ۹ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۵۴۳۰۹۷

با این رژیم غذایی از آلزایمر پیشگیری کنید

آفتاب‌‌نیوز :

معصومه تهرانی اظهار کرد: بیماری آلزایمر یک بیماری تحلیل‌برنده سیستم عصبی مرکزی است که با اختلال در حافظه، درک، تفکر و تکلم همراه است و موجب تغییراتی در شخصیت و بروز اختلالات رفتاری در فرد می‌شود.

وی افزود: افزایش سن، وراثت، جنس مؤنث، تغذیه ناسالم، کمبود برخی ویتامین‌ها، عدم تحرک و عدم فعالیت ذهنی و فکری و برخی بیماری‌های مزمن مانند بیماری قلبی، دیابت و سندرم متابولیک از جمله عوامل خطر ابتلا به این بیماری محسوب می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کارشناس ارشد علوم تغذیه بیان کرد: عدم رعایت بهداشت دهان و دندان نیز از دیگر عواملی است که می‌تواند در بروز آلزایمر نقش داشته باشد.

وی افزود: در میان عوامل خطر ابتلا به آلزایمر، تغذیه از جمله عوامل خطر قابل تغییر است که تحت کنترل فرد است، به گونه‌ای که می‌توان با رعایت یک برنامه غذایی روزانه صحیح، تا حدود زیادی از بروز این بیماری جلوگیری کرد و یا بروز آن را به تأخیر انداخت.

عضو هیأت علمی گروه پژوهشی آموزش سلامت سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان با اشاره به توصیه‌های تغذیه‌ای مؤثر در پیشگیری از آلزایمر، گفت: پرهیز از مصرف زیاد شکر و مواد قندی، پرهیز از مصرف زیاد چربی‌های اشباع مانند مواد غذایی سرشار از چربی‌های حیوانی و انواع کیک‌ها و کلوچه‌ها و همچنین افزایش دریافت فیبرها از طریق افزایش مصرف میوه‌ها و سبزی‌ها می‌تواند در پیشگیری و کاهش سرعت پیشرفت آلزایمر نقش داشته باشد.

وی بیان کرد: تأمین کافی ویتامین‌های گروه B از طریق افزایش دریافت غلات سبوس‌دار، مغزدانه‌ها و چربی‌های غیر اشباع نیز در پیشگیری از آلزایمر مؤثر است.

تهرانی گفت: رژیم‌های غذایی سرشار از مواد غذایی گیاهی مانند رژیم غذایی مدیترانه‌ای و یا رژیم غذایی DASH که در پیشگیری و کنترل فشار خون به کار می‌رود، در پیشگیری از آلزایمر مؤثرند.

وی تصریح کرد: منابع غذایی حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ مانند ماهی به ویژه ماهی سالمون و میگو، خرفه، دانه چیا، دانه کتان، شاهدانه، گردو و لوبیای قرمز از جمله مواد غذایی هستند که می‌توانند در پیشگیری از آلزایمر مؤثر باشند.

این کارشناس ارشد علوم تغذیه افزود: کمبود ویتامین B۱۲ و ویتامین D نقش عمده‌ای در بروز آلزایمر دارد بنابراین توصیه می‌شود سطح خونی ویتامین B۱۲ و ویتامین D مورد ارزیابی قرار گیرد و در صورت کمبود، حتماً مکمل‌یاری انجام شود. پروبیوتیک‌ها و پره‌بیوتیک‌ها نیز در پیشگیری و کاهش روند آلزایمر مؤثرند.

وی بیان کرد: ماده مؤثری به نام کورکومین که در زردچوبه وجود دارد، نقش مهمی در پیشگیری از برخی بیماری‌ها از جمله آلزایمر و پارکینسون دارد بنابراین مصرف زردچوبه و یا کورکومین به عنوان ماده فعال و مؤثر در آن به صورت مکمل، می‌تواند در پیشگیری از آلزایمر مفید باشد.

تهرانی افزود: از کباب کردن زیاد مواد غذایی و یا سرخ کردن و برشته کردن مواد غذایی پرهیز شود زیرا ترکیبات حاصل از این شیوه‌های پخت می‌توانند در بروز آلزایمر نقش داشته باشند.

وی گفت: ماده مغذی به نام کولین که در زرده تخم مرغ، مغز گوسفند و جگر آن، ماهی، ماکیان، نخود، حبوبات و مغزدانه‌ها وجود دارد، در پیشگیری از ابتلا به آلزایمر مؤثر است.

عضو هیأت علمی گروه پژوهشی آموزش سلامت سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان افزود: توصیه می‌شود سطوح قند و چربی و انسولین خون مدام پایش شود زیرا سطوح افزایش‌یافته قند، چربی و انسولین خون از جمله عوامل خطر بروز و پیشرفت آلزایمر به شمار می‌روند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: رژیم غذایی آلزایمر پیشگیری از آلزایمر آلزایمر مؤثر مواد غذایی عوامل خطر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۴۳۰۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نظارت دامپزشکی کرمان بر کارخانجات شیر و مراکز عرضه شیر خام

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان کرمان گفت: کارشناسان شبکه دامپزشکی به صورت مستمر، از کارخانجات شیر، مراکز جمع آوری شیر و گاوداری‌ها بازرسی و نظارت داشته و نمونه‌های اخذ شده از این مراکز برای انجام آزمایشات لازم به آزمایشگاه مرجع استان ارجاع داده می‌شود.


محمود زین الدینی گفت: فسادپذیری سریع شیر رعایت اصول بهداشتی در تمام مراحل زنجیره تولید تا عرضه شیر ضروری و قابل اهمیت است.


وی افزود: یکی از مهم‌ترین وظایف ذاتی سازمان دامپزشکی کشور تضمین امنیت غذایی مردم جامعه است که پیشگیری از بروز بیماری‌های مشترک انسان و دام در زمره این وظایف است.
وی تصریح کرد: مصرف شیر غیر پاستوریزه زنگ خطری برای سلامت عمومی جامعه است و احتمال انتقال بیماری تب مالت را بالا می‌برد.


زین الدینی افزود: بیماری تب مالت به دلیل بروز سقط در دام سبب کاهش جمعیت دامی و بروز خسارات اقتصادی فراوانی به دامداران و جامعه می‌شود.


وی با اشاره به اینکه یکی از راه‌های انتقال بیماری تب مالت استفاده از شیر خام می‌باشد گفت: بهتر است شیر بصورت بسته بندی شده و پاستوریزه مصرف شود و در غیر اینصورت شیر خام را بایستی حداقل به مدت ۳ تا ۵ دقیقه جوشانده شود.


رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان کرمان با اشاره به نقش دامپزشکی در تامین سلامت شیر بیان کرد: دامپزشکی به عنوان یکی از متولیان بهداشت و سلامت جامعه در راستای تامین بهداشت شیر اقداماتی از جمله کنترل گاوداری‌های صنعتی و نیمه صنعتی از نظر بیماری‌های عفونی دام و مشترک بین انسان و دام، برگزاری کلاس‌های آموزشی، ترویجی برای آشنایی روستاییان و دامداران و کنترل گاوداری‌های سنتی را از طریق واکسیناسیون علیه بیماری بروسلوز انجام می‌دهد.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • کمبود این ویتامین سبب لاغری می‌شود
  • نظارت دامپزشکی کرمان بر کارخانجات شیر و مراکز عرضه شیر خام
  • این ویتامین چربی کبد را دفع می‌کند | روش‌های کاربردی برای تقویت سلامت کبد
  • مهم‌ترین قدمی که می‌توان برای سلامتی کبد برداشت
  • چطور باید حواسمان به بیماری‌های کبد باشد؟
  • تشخیص زودهنگام بیماری‌های کبد را جدی بگیرید
  • چرا سلامتی کبد بسیار مهم است؟
  • کلسترول خوب برای این افراد مفید نیست
  • با این ویتامین از پوکی استخوان در امان بمانید
  • اگر می خواهید راحت تر نفس بکشید این مواد غذایی را مصرف کنید