Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-29@16:22:24 GMT

واکسیناسیون اتباع خارجی با منابع مالی ایران

تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۵۵۳۳۸۷

واکسیناسیون اتباع خارجی با منابع مالی ایران

به گزارش «تابناک»، دکتر حمیدرضا نجاری در گفت‌وگو با ایسنا، گفت: بر اساس سند ملی واکسیناسیون، اتباع ایرانی و غیرایرانی باید واکسن کووید۱۹ دریافت کنند و از ابتدا هم واکسیناسیون اتباع غیرایرانی در برنامه وزارت بهداشت قرار داشت و آنها می‌توانستند برای دریافت واکسن مراجعه کنند البته؛ طبیعی بود که در مراحل اولیه واکسیناسیون میزان واکسن در دسترس به حدی نبود که پناهجویان هم بهره‌وری بالایی داشته باشند، اما اکنون که واکسن به اندازه نیاز تامین شده است، واکسیناسیون اتباع غیرایرانی هم به شکل تصاعدی رو به افزایش است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: تاکنون بیش از یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر از اتباع غیرایرانی یک دز واکسن و بیش از ۳۰۰ هزارنفر دو دز واکسن دریافت کردند و این روند همچنان بدون هیچ مانعی ادامه دارد و این افراد می‌توانند با مراجعه به مراکز واکسیناسیون اقدام به تزریق واکسن کنند.

نجاری درباره انتخاب نوع واکسن‌ها نیز گفت: صحبت از انتخابی بودن واکسن به نظرم حرف اشتباهی است؛ چون واکسن‌هایی که به کشور ما وارد شدند مجوز سازمان جهانی بهداشت را دارند و هر روزی ممکن است نوع خاصی در دسترس باشد، اما در هر حال همه واکسن‌ها بر اساس دستورالعمل خاصی تزریق می‌شوند و اینگونه نیست که اتباع غیرایرانی به واکسنی دسترسی نداشته باشند؛ بلکه این موضوع به این بازمی‌گردد که به کدام مرکز برای دریافت واکسن مراجعه کنند و آن مرکز در آن روز چه واکسنی داشته باشد.

وی افزود: در این بین تنها دولت هند یک میلیون دز واکسن بهارات برای تزریق به ۵۰۰ هزار تبعه غیرایرانی به جمهوری اسلامی ایران هدیه کرده است که این واکسن‌ها به شکل نشان‌دار در اختیار دانشگاه‌های علوم پزشکی قرار گرفته است.

او با اشاره به اینکه تاکنون همه‌ یک میلیون و ۶۰۰ هزار دز واکسن تزریقی به اتباع غیرایرانی از منابع مالی جمهوری اسلامی ایران تهیه شده است، اظهار کرد: تا این لحظه هیچ‌واکسنی از مکانیسم بشر دوستانه سازمان بهداشت جهانی برای اتباع غیر ایرانی و پناه‌جویان ساکن در ایران ارسال نشده است. این موضوع می‌تواند علل مختلفی داشته باشد؛ درحالی که پیگیری‌ها برای دستیابی به واکسن از این طریق صورت گرفته است اما هنوز حتی یک دز واکسن از این مکانسیم به دستمان نرسیده است، هرچند که قول‌های مساعدی برای ارسال واکسن برای پناهجویان داده‌اند.

وی درباره واکسیناسیون اتباع غیرقانونی، تصریح کرد: تمام اتباع غیرایرانی که قبلا به نظام سلامت مراجعه کردند و خدمت دریافت کردند و اسم‌شان در سیستم ثبت است، اگر مراجعه کنند واکسن کرونا دریافت می‌کنند. با توجه به سیاست جمهوری اسلامی ایران اگر همه افرادی که در این جامعه زندگی می‌کنند واکسن دریافت کنند بیماری بهتر مدیریت و کنترل می‌شود پس محدودیتی برای اتباع قائل نیستیم. پناه جویانی هم که به تازگی وارد کشور شده‌اند و پیش از این اطلاعات‌شان در سامانه‌ها ثبت نبوده است، می‌توانند به مراکز واکسیناسیون مراجعه کرده و پس از ثبت اطلاعات، واکسن دریافت کنند و پس از آن هم در چارچوب نظام سلامت قرار گیرند.

او با تاکید بر اینکه وزارت بهداشت با ابعاد سیاسی، اجتماعی و امنیتی مهاجران کاری ندارد، بیان کرد: تاکید ما به عنوان وزارت بهداشت بر موضوع سلامت است و فردی که در این جامعه زندگی می‌کند باید از یک حدود اولیه خدمات بهداشتی برخورد باشد تا اثر منفی آن بر جامعه بومی کاهش یابد چون اگر برای این افراد راهکاری پیدا نکنیم، جامعه متضرر می‌شود.

وی با اشاره به اینکه ارائه خدمات به اتباع غیرایرانی در سطح نظام PHC رایگان است، بیان کرد: این افراد مانند افراد ایرانی با مراجعه به مراکز جامع خدمات سلامت، خانه بهداشت و سایر مراکز موجود در شبکه بهداشتی می‌توانند رایگان خدمت گیرند.

مسئول اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت درباره بیماریابی اتباع در مرزها، تصریح کرد: فردی که از مسیر قانونی وارد شود از طریق پایگاه مراقبت بهداشتی مرزی پایش می‌شود و هم بیماریابی شده و هم قرنطینه لازم برایشان درنظر گرفته می‌شود. درحال حاضر چون قرنطینه کاملی در بسیاری از مرزها نداریم، ممکن است اسامی بیماران نوشته شده و آنها را تحویل جایی دهیم که از نظر سلامت قابل پیگیری باشند. کسانی که به شکل غیر قانونی وارد می‌شوند نیز چالش جدی هستند که مسئول آن طبیعتا وزارت بهداشت نیست ولی هر زمان همکاران ما متوجه حضور آنها شوند حتما مورد پیگیری و پایش سلامتی قرار خواهند داد.

نجاری در پایان بر لزوم فرهنگسازی تزریق واکسن برای اتباع غیرایرانی، گفت: حالا که این امکان فراهم شده است باید با تشویق اتباع غیرایرانی آنها را به سمت واکسن زدن سوق دهیم تا بیماری کنترل شود.

منبع: تابناک

کلیدواژه: ربیع الاول ابوالفضل ابوترابی طرح صیانت از حقوق کاربران طرح جهش تولید مسکن قیصر امین پور واکسن کرونا اتباع خارجی واکسیناسیون ربیع الاول ابوالفضل ابوترابی طرح صیانت از حقوق کاربران طرح جهش تولید مسکن قیصر امین پور واکسیناسیون اتباع اتباع غیرایرانی وزارت بهداشت واکسن ها دز واکسن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۵۳۳۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ممنوعیت به‌کارگیری اتباع خارجی غیرمجاز در زنجان

مدیرکارآفرینی و اشتغال اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان زنجان گفت: بر اساس قانون هرگونه به‌کارگیری اتباع خارجی غیرمجاز در واحدهای کارگاهی استان زنجان ممنوع است و متخلفان جریمه و مجازات می‌شوند.

اسماعیل آقاجانلو در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در زنجان اظهار کرد: بر اساس قانون هرگونه به‌کارگیری اتباع خارجی غیرمجاز در واحدهای کارگاهی استان زنجان ممنوع است و متخلفان جریمه و مجازات می‌شوند.

وی از فعالیت مستمر گشت‌های مشترک اداره کار، فرمانداری‌ها و فراجا در سطح استان برای شناسایی نیروهای کار غیرمجاز خارجی خبر داد و یادآور شد: میزان جریمه سال‌جاری کارفرمایان متخلف که اقدام به استفاده از اتباع خارجی فاقد مجوز کار می‌کنند، به استناد بند (ج) ماده ۱۱ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت مبنی بر اعمال جریمه به میزان پنج برابر حداقل دستمزد روزانه است.

مدیر توسعه کارآفرینی و اشتغال اداره‌کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان زنجان افزود: جریمه به‌کارگیری اتباع بیگانه در سال‌جاری چیزی حدود یک میلیون و ۱۹۴ هزار تومان است که البته این جریمه برای بار اول تخلف است و اگر تکرار شود، کارفرما به مجازات حبس نیز محکوم می‌شود.

آقاجانلو با بیان اینکه به‌کارگیری نیروی کار غیرمجاز خارجی در استان بیشتر در مزارع کشاورزی و در فصل برداشت محصولات، کارهای ساختمانی و گاوداری‌ها صورت می‌گیرد، اظهار کرد: این موضوع در کارگاه‌های تولیدی و صنعتی استان وجود ندارد.

وی با اشاره به اینکه وضعیت سیاسی در روند حضور کارگران تأثیرگذار بوده و این روند در استان زنجان از سال ۱۴۰۰ تاکنون صعودی بوده است، اضافه کرد: سال ۱۴۰۰ حدود ۴۰ کارفرمای متخلف در استان شناسایی شد که این آمار در سال ۱۴۰۱ به ۱۷۴ کارفرما در سال گذشته به ۳۰۰ کارفرما رسید.

مدیر توسعه کارآفرینی و اشتغال اداره‌کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان زنجان تعداد کارگران افغانی شناسایی شده را ۹۰۰ نفر اعلام کرد و گفت: کارفرمایان متوجه تبعات سو ء باشند.

وی تصریح کرد: بنابراین از شهروندان و از کارفرمایان می‌خواهیم از اجاره محل و کارگاه به این افراد خودداری کنند و اگر کارگاه تعطیلی باشد و به صورت تیمی در آنجا سکونت کنند جلوگیری کنند.

مدیر توسعه کارآفرینی و اشتغال اداره‌کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان زنجان همچنین از شهروندان خواست تا برای صیانت از فرصت‌های شغلی، اشتغال غیرقانونی اتباع خارجی در سطح این استان را گزارش کنند.

کد خبر 749052

دیگر خبرها

  • ممنوعیت به‌کارگیری اتباع خارجی غیرمجاز در زنجان
  • تحصیل ۷۰ هزار اتباع خارجی در خراسان رضوی
  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • یک واکسن دیگر در لیست واکسیناسیون کودکان ایرانی
  • کارگران رکن تولید هستند
  • واکسن روتاویروس به جدول واکسیناسیون کشوری اضافه می‌شود
  • واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور وارد شد
  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس برای برنامه ایمن‌سازی کشور
  • ورود واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • ماده‌ای که ۴۰ درصد از پوسیدگی‌ دندان پیشگیری می‌کند