Web Analytics Made Easy - Statcounter

عبدالمجید تبون رئیس جمهور الجزایر گفت استعمار فرانسه در کشورش طی سال‌های ۱۸۳۰ تا ۱۹۶۲ مرتکب وحشتناک ترین جنایت‌ها در تاریخ معاصر بشریت شده است.

به گزارش روز دوشنبه روزنامه فرامنطقه ای القدس العربی چاپ لندن ، تبون با ارسال پیامی برای الجزایری ها در صفحه نهاد ریاست جمهوری در شبکه اجتماعی فیسبوک به مناسبت شصت و هفتمین سالروز آغاز انقلاب آزادیبخش علیه استعمار فرانسه در اول نوامبر ۱۹۵۴ این مطلب را ابراز داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تبون افزود: بنیانگذاران این انقلاب با ایمان خود توانستند سیاست ترویستی قلدرمآبانه استعماری فرانسه را در هم بشکنند که با شکنجه و نسل کشی و در پیش گرفتن سیاست زمین سوخته مرتکب وحشتناک ترین جرم و جنایت ها در تاریخ معاصر گردید.

انقلاب آزادیبخش الجزایر طی سال های ۱۹۵۴ تا ۱۹۶۲ شکل گرفت که به پایان گرفتن اشغال ۱۳۰ ساله این کشور و خروج استعمارگران فرانسوی منجر شد.

گرامیداشت سالگرد انقلاب الجزایر در سال جاری با شدت گرفتن بحران میان این کشور و فرانسه همراه شده است . امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه اخیرا طی اظهاراتی که الجزیره آنها را زشت و ناپسند توصیف کرد، به تاریخ الجزایر خدشه وارد کرد و در نتیجه آن الجزایر سفیر خود را از پاریس فراخواند و مانع از به پرواز درآمدن هواپیماهای نظامی فرانسه در حریم هوایی خود شد.

لزوم عذرخواهی فرانسه

از سوی دیگر در همین راستا همزمان با شدت گرفتن بحران میان دو کشور، شماری از اعضای پارلمان الجزایر دیروز (یکشنبه) پیش نویس لایحه جرم انگاری استعمار کشورشان توسط  فرانسه را تقدیم رئیس پارلمان کردند.

در این لایحه آمده است : دولت الجزایر باید مقامات فرانسوی را بخاطر ظلم و ستم های اعمال شده در دوران استعمار  وادار به عذرخواهی از ملت الجزایر نماید.

از سوی دیگر بر پایه همین گزارش، در ارتباط با بحران روابط میان مغرب و الجزایر دفتر نهاد ریاست جمهوری الجزایر با صدور بیانیه ای از شرکت سوناتراک خواست تا رابطه تجاری خود را با مغرب متوقف کرده و قرارداد گاز با این کشور را تمدید نکند.

بیانیه مزبور افزود: تصمیم به قطع روابط تجاری با مغرب پس از آن اتخاذ شد که مغرب رویکرد خصمانه ای در ارتباط با الجزایر در پیش  گرفت که تمامیت ارضی و حاکمیت ملی این کشور را خدشه دار می کند.

رباط بخاطر عبور لوله گاز الجزایر سالانه از این کشور به عنوان حقوق ترانزیت درآمد مالی و همچنین هر سال مقداری گاز طبیعی به دست می آورد./ ایرنا

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۵۶۰۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پارسانیا: باید ارتباط میان بنیادهای معرفتی و محیط‌های علمی را مشخص کنیم

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، حجت الاسلام والمسلمین حمید پارسانیا، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در نشست خانه گفت‌وگوی دانشگاه تهران اظهار کرد: درست است که علم با بخشنامه پیش نمی‌رود، هر چند که در جای خودش به بخشنامه هم نیاز دارد، باید نسبت فرهنگ با علم را تعریف کرد، باید مشخص کنیم که تاریخ و فرهنگ علم را چه می‌دانیم و از چه سطحی است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: ما در دوران معاصر گرفتار بحران خودآگاهی هستیم، نزاع‌ها و اختلافات مستمر در جریان‌های مختلف داشتیم و شاید کمتر اتفاقی در جهان اسلام بوده که وارد ایران نشده باشد، ایران همواره محل تضارب اندیشه‌ها بوده است.

حجت الاسلام پارسانیا ادامه داد: لازم است به برخی از سوالات پاسخ دهیم، نسبت علم و عقل به لحاظ تاریخی چیست، پاسخ به این سوال هویت ما را شکل می‌دهد، علم چیست؟ تقسیم‌بندی علوم چگونه است؟ علوم انسانی چیست؟ آیا رشته فلسفه باید در دانشکده‌های ادبیات باشد؟ آیا علوم انسانی در مقابل علوم طبیعی است؟ علوم انسانی موضوعی است که با اراده انسان ایجاد می‌شود، اینها تأملات جدی است.

وی گفت: این چهل سال تجربه‌ای از غفلت‌ها و تلاش‌ها برای خودآگاهی بوده است، وقتی شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکیل شد، ایجاد علوم تاریخی خودمان را از منظر تاریخ تفکر مورد توجه قرار دادیم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: با این حال اجازه ندادیم که مشخص شود علم در تاریخ ما به چه معناست و گفتگوی بین معانی و مفاهیم ایجاد شود. بنیاد‌های معرفتی ما با ابعاد اقتصادی سیاسی اجتماعی تناسب دارد، اما باید ربط آنها را با محیط علمی جستجو کنیم، با ربط اجتماعی انقلاب اسلامی نقطه عطف ایجاد کردیم، اما متاسفانه اینکه چه مقدار در بازگشت به مفاهیم معنوی و تقسیم بندی علوم درست عمل کردیم، مشخص نیست.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پارسانیا: باید ارتباط میان بنیادهای معرفتی و محیط‌های علمی را مشخص کنیم
  • خلیجی همیشه فارس برای تنبیه تمام متجاوزان تاریخ
  • باید ارتباط میان بنیادهای معرفتی و محیط‌های علمی را مشخص کنیم
  • الجزایر در آستانه پیوستن به بانک بریکس
  • «تاریخ تحلیلی پوستر انقلاب» بر اساس کتاب شهید آوینی بررسی شد
  • تاریخ برده‌داری به زبان طنز
  • شناسایی معلمان نمونه ‌از برنامه‌های ‌مجموعه تعلیم و تربیت کشور است
  • اوقات شرعی شنبه هشتم اردیبهشت ۱۴۰۳ به افق یاسوج
  • تحویل مشعل المپیک به فرانسه
  • زمان بازگشت به جنوب خط استوا