Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@14:32:20 GMT

ذخیره‌گاه دنا با مشارکت جوامع محلی احیا می‌شود

تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۵۶۳۲۸۱

ذخیره‌گاه دنا با مشارکت جوامع محلی احیا می‌شود

سید اسد الله هاشمی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این طرح در ۳۰ روستای  حومه پارک ملی دنا با جمعتی افزون بر ۳۰ هزار نفر در حال اجرا است که تاکنون اهالی ۱۰ روستا از جامعه هدف این آموزش‌ها را با کمک کارشناسان و دوستداران محیط زیست آموخته اند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: در این طرح نحوه دفاع از خود در مقابله با گونه های چتر به خصوص پلنگ به روستاییانی که در حاشیه منطقه حفاظت شده دنا قرار دارند آموزش داده می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هاشمی عنوان کرد: با اجرای این طرح آموزشی در۲ سال گذشته تاکنون هیچ گونه پلنگی در منطقه حفاظت شده دنا کشته نشده است.

وی ابراز داشت: با کمک مستندسازان ۱۸ قلاده پلنگ در ۱۴ هزار هکتار از منطقه حفاظت شده دنا ثبت شده که این کار در کل کشور فقط در کهگیلویه

و بویراحمد انجام شده است.

مدیرکل حفاظت محیط کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: پلنگ گونه چتر است که سبد غذایی متفاوتی از گوشتخواران، علف خواران، پرندگان گیاهان و حتی حشرات را دارد که مانند یک چتر از زیستگاه خود حفاظت می‌کند.
 گونه چتر در طبیعت کنترل کننده جمعیت علفخواران و گوشتخواران است و اگر نباشد بعضی از گونه‌ها بیش از حد مجاز بیشتر و یا کمتر می‌شوند.

قله دنا  بلندترین قله رشته‌کوه‌های زاگرس در غرب ایران است. ارتفاع این قله ۴۴۰۹ متر است و در ۳۵ کیلومتری شمال غربی شهر یاسوج در شهر سی سخت جای گرفته است. شهرستانی که این قله در آن قرار دارد نیز شهرستان دنا نام دارد .

برچسب‌ها سازمان حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد یاسوج

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد یاسوج سازمان حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد یاسوج کهگیلویه و بویراحمد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۶۳۲۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بافت تاریخی بندر بوشهر با مشارکت مردم بازآفرینی می‌شود

حسین حیدری در هفتمین اجلاس مجمع رؤسای کمیسیون شهرسازی و معماری شورا‌های اسلامی و معاونین شهرسازی شهرداری‌های کلانشهر و مراکز استان‌ها در سالن اداره کل بنادر و دریانوردی استان بوشهر اظهار داشت: بازآفرینی شهری در واقع یکی از رویکرد‌ها و ره‌یافت در موضوع شهری بود و دنیا در ادامه تفکرات نوسازی به آن رسیده است.

وی بیان داشت: تمام تلاش بازآفرینی و خلق فضا‌ها و مکان‌های شهری برای این است که مردم زندگی استاندارد و با کیفیت داشته باشند.

شهردار بوشهر افزود: توجه به اجتماعات محلی در قالب ایده‌های بازآفرینی تلاش می‌شود بر خلاف روال سابق در ایده بازآفرینی مورد توجه قرار گیرد.

حیدری بیان داشت: اگر با منطق بازآفرینی به این فضا‌ها نگاه شود می‌توان به رفع کمبود مسکن و ایجاد فرصت‌هایی برای زندگی از طریق بازگرداندن مکان زیست و زندگی در زیستگاه‌های شهر کمک شود.

وی گفت: همچنین نابرابری‌های فضایی ترمیم، و اشتغال و کار ایجاد و آسیب‌های اجتماعی در این مناطق کنترل و در نهایت استاندارد و کیفیت زندگی ارتقا پیدا می‌کند.

شهردار بوشهر با بیان اینکه بازآفرینی شهری بدون مشارکت مردم به نتیجه مورد نظر نمی‌رسد اظهار داشت: مردم بهره بردار نهایی و اصلی هستند و بازآفرینی با سه رکن سازمان‌ها، سمن‌ها و جامعه محلی و بخش خصوصی قابل اجراست.

وی گفت: مهمترین مشکل در فرآیند بازآفرینی شهری عدم هماهنگی و نگاه شهری سازمان‌ها به عنوان ذی مدخل در کشور است، همین عدم هماهنگی مشکلات عدیده را به وجود آورده است.

حیدری بیان داشت: وقتی سازمان‌ها هماهنگ عمل نمی‌کنند و منافع سازمانی خود را بسیار مد نظر قرار می‌دهند، همین امر باعث می‌شود که پروژه‌ها زمان بر و هزینه بر باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان بوشهر بوشهر

دیگر خبرها

  • اولین دستگاه رادیو تراپی وارد کهگیلویه و بویراحمد شد
  • آخرین وضعیت «ارس» تنها پلنگ ایرانی باغ‌وحش مشهد
  • کوهنوردان کهگیلویه و بویراحمد بر فراز کوه خامی
  • بهره برداری از سردرب دانشگاه یاسوج
  • آغاز ساخت پایگاه اورژانس در بویراحمد
  • بافت تاریخی بندر بوشهر با مشارکت مردم بازآفرینی می‌شود
  • «حفاظت» به بقای گونه‌ها کمک می‌کند
  • افزایش انتقال باکتری‌های مقاوم به دارو از جوامع انسانی به طبیعت
  • اجلاسیه شهدای ارتشی کهگیلویه و بویراحمد‏
  • حمایت شرکت‌های دانش‌بنیان از بخش کشاورزی زمینه تحول و جهش تولید را فراهم می‌کند