Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-04-28@21:01:09 GMT

زبدگان شهری، اقدامی فوری!

تاریخ انتشار: ۱۳ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۵۸۷۳۸۵

زبدگان شهری، اقدامی فوری!

سال های طولانی ناظر رفت و آمد شهرداران خوب و بد، شورائیان خوب و بد و مسئولان مختلف در سطح شهرهای کشور بوده ایم. تصمیمات آنها خوب یا بد اثرات مختلفی را بر پیکره شهرهای محل سکونت ما در ایران پهناور وارد کرده است. اکثر تصمیمات عموما سیاسی و بر اساس دیدگاه تعداد قلیلی شکل گرفته و نتایج این تصمیات سالها بعد تازه خود را در عرصه شهر ها خوب یا بد نمایان کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته بیشتر مواقع تصمیمات لحظه ای و تبلیغاتی غلط که برای مثال شهری را با تمدن و تاریخ، خیلی راحت برای سال ها به چالش انداخته و عملا صدمات اساسی به شهر وارد کرده است. 

از آنجایی که عملا و متاسفانه اعضای شورای شهرها بخصوص در دهه های اخیر به صورت ائتلاف وارد شهر می شوند و شهردار هم بصورت دستوری انتخاب می نمایند فکری جدی برای شهر های کشور در مقابل برنامه های غیر منطقی شهرداری ها باید تدبیر کرد. این روند بعد از مدتی تمامی شهر های ما را با مشکلات واقعی و بحران های ناخواسته روبرو خواهند نمود که اگر کمی دقت کنیم همین حالا هم دچار برخی تصمیمات نابخردانه مسولان و تصمیم سازان دیروزی شهر هایمان هستیم. 

برای جلوگیری از این دست خرابکاران و خرابکاری های شهری که به استناد یک حکم روی سربرگی و چند سطر نوشته خود را حاکم شهر ها می دانند و عملا هر کار دلشان می خواهد بر سر شهر پیاده می کنند ! توصیه می کنم یک انجمن یا هر تشکلی مستقل و مردم نهادی ولیکن علمی تحت عنوان "زبدگان شهر" هر چه سریعتر در شهر ها تاسیس شود (یا هر نامی  در وادی بیان شده) تا تصمیمات غیر معقول، غیر متطقی و غیر علمی را در شهرها نقد رسمی و از انجام آنها بصورت جدی با کمک شهروندان و رسانه ها ممانعت نمایند! نمی شود مثلا شهر دوازده ملیونی تهران را دست چند نفر سپرد که هر چه خواستند بکند و چند سال بعد شهری خرابتر و ویرانه تر از زمان دریافت،  تحویل نمایند و در آخر بفرمایند بیشتر از این امکانات نبود. 

در همین راستا،  امیدوارم شهردار هر شهری متولد و مقیم همان شهر باشد ؟ اقل عقل اینرا می گوید ؟ سپس شورای شهر همه نیز به همین منوال ! چه معنی دارد که مثلا ۶۰ درصد شورای شهر تبریز از شهر های دیگر باشند ؟ به همین سیاق اعضای زبدگان مستقل شهر نیز اهل همان شهر و ساکن همان شهر باشند، این کمترین ضابطه ای برای انتخاب این نوع افراد می باشد، این طور نیست؟! 

این توصیه و تاسیس این انجمن را برای اولین بار در انتهای برنامه خبری زلزله تهران در اوایل ابان امسال ، اینجا ،  معرفی و اعلام کردم. 

در این شرایط تعدادی از زبده گان شهر با پیشینه علمی بصورت مستقل انتخاب و در گروه هایی مثلا اقتصادی، اجتماعی، فنی عمرانی، حمل و نقل، ... یا در قالب یک کمیته جامع، مسایل مطرح در شهر را بررسی و نقد های خوب و بد را در اختیار رسانه ها قرار داده و از مردم و شهرداری برای تعجیل، اصلاح، لغو یا .... هر برنامه ای دیگر مانند فیلتر عمل کرده و هشدار های لازم را به مسولان امر متذکر و بیان می کنند. این امر بدون شک از هزاران خرابکاری در سطح شهر جلوگیری کرده و می تواند تضمین کننده یک شهر سالم و امن را در آینده شهروندان آن شهر را به ارمغان بیاورد. شورای شهر و شهردار و شهرداری هم می بایستی به اعلام عمومی برنامه های خود برای شهر را شش ماه قبل از عملی کردن آنها موظف می شود تا در سطح شهر برای شهروندان عوارض پرداز و زبدگان شهر زمان کافی برای بررسی مستقل، دقیق و علمی آنها فراهم باشد. 

در انتها ممکن است برداشت شود که اینهم یک شورا مثل شورا های دیگر می شود و  اعضای آن ممکن است تحت تعاملات اقتصادی، مالی و سیاسی قرار بگیرند !  البته ترس چنین مواردی همیشه بوده و هست ولیکن در سطح دانشمندان و دانشگاهیان مستقل و زبدگان، استقلال در رای همیشه بالاتر از هر مطلب دیگری بوده چه بسا که یک رای و نظر مردود ! زبدگی شخص را کاملا در سطح کشور یا حتی جهان از بین ببرد لذا می بایستی ان شا الله خیلی کمتر رخ دهد، در ضمن در صورت خطا همیشه جایگزینی آن دسته از افراد به راحتی وجود خواهد داشت !

با توجه به آنچه در گذشته بر سر شهر های ما در اثر تصمیمات نادرست آمده، تنها راه موجود تاسیس چنین تشکلی است !

* استاد نمونه کشور در مهندسی سازه، زلزله و مدیریت بحران و بنیانگذار مقاوم سازی و مدیریت بحران در ایران

کد خبر 1569904

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: شهر تهران شورای شهر شهر ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۸۷۳۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باهنر: مجلس باید حداقل دو فراکسیون اقلیت و اکثریت داشته باشد /ضرورت ندارد تمام تصمیمات مجلس جناحی باشد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، محمدرضا باهنر عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ، درباره اولویت کاری مجلس دوازدهم، گفت: پیگیری برنامه هفتم توسعه مهمترین اولویت مجلس آینده است و مقام معظم رهبری هم سیاست‌های کلی آن را ابلاغ کردند.

وی در گفتگو با ایرنا افزود: ناگفته نماند که مجلس یازدهم برای اتمام برنامه هفتم توسعه تلاش کرد و تقریبا آماده است تا مجلس دوازدهم آن را پیگیری کند. از طرفی برنامه هفتم توسعه برای رسیدن به اهدافش نیاز به حکمرانی خردمندانه دارد. برنامه‌ای که سه محور دارد. نخست رشد اقتصادی که متوسط باید ۸ درصد شود و دوم: تک رقمی شدن تورم. حداکثر بعد از ۵ سال باید به عدد تک رقمی دست یابیم و سوم: در ضریب جیینی ما، تفاوت در آمد دهک اول با دهم باید کاهش پیدا کند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: اگر مجلس دوازدهم این سه نکته را ساماندهی کند، در واقع به اصلی ترین وظیفه خود عمل کرده است.

باهنر درباره آرایش سیاسی در مجلس آینده نیز گفت: مجلس باید حداقل دو فراکسیون اقلیت و اکثریت داشته باشد. فراکسیون اکثریت هم باید زمینه را برای رقابت فراکسیون اقلیت فراهم کند.

همچنین تصمیمات مجلس بالای ۸۰ دردصد غیر جناحی است و ضرورت ندارد تمام تصمیمات مجلس جناحی باشد؛ اختلاف و رقابت‌های جناحی سرجای خود اما هدف باید در جهت کمک به دولت مستقر باشد تا کارها پیش برود.

وی تصریح کرد: متاسفانه بعضی مواقع، مجلس رقابت‌های جناحی خود را در همه بخش‌ها توسعه می‌دهد در حالی که این رقابت‌ها اصلا ضرورت ندارد. مجالس مستقر باید از دولت مستقر حمایت کنند و دولت هم باید با مجلس همراهی کند و قرار نیست قوا برعلیه همدیگر باشند.

رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری تصریح کرد: این تعامل است که کشور را در مسیر توسعه قرار می‌دهد و اگر قرار باشد رقابت‌های غیر ضرور و تخریبی وارد میدان شود، کار متوقف و زیان‌ها زیاد می‌شود. به همین جهت تعامل باید جزو برنامه‌های اصلی دولت و مجلس باشد و بعد از پایان رقابت‌ها باید رفاقت و همگرایی حاکم باشد.

به گزارش ایرنا، انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی ۱۱ اسفند ۱۴۰۲ برگزار شد و از میان کاندیداهای حاضر در عرصه رقابت ۲۴۵ نفر به مجلس راه یافتند و سرنوشت ۴۵ کرسی باقی مانده در دور دوم انتخابات که در ۲۱ اردیبهشت برگزار می‌شود، روشن خواهد شد.

طبق اعلام وزارت کشور تعداد رأی صحیح مأخوذه در حوزه انتخابیه تهران ۱ میلیون و ۵۶۹ هزار و ۸۵۷ رأی بود از بین نامزدها تعداد ۱۴ نفر به طور مستقیم وارد مجلس شدند و ۳۲ نفر دیگر نیز به مرحله دوم انتخابات راه یافتند که برای تصدی ۱۶ کرسی باقی مانده بهارستان در ۲۱ اردیبهشت به رقابت خواهند پرداخت.

آخرین جلسه مجلس یازدهم ۲ خرداد تشکیل و مراسم افتتاحیه مجلس شورای اسلامی در دوره دوازدهم، ۷ خرداد ماه با حضور مسئولان کشوری و لشکری و با پیام مقام معظم رهبری برگزار می‌شود.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900146

دیگر خبرها

  • ببینید | انتقاد حمید درخشان از تصمیمات اوسمار؛ غافلگیر شدیم!
  • محموله ۲۴۷ کیلویی حشیش در مشهد کشف شد
  • معاونت املاک و حقوقی اقدامی موثر در پیشبرد اهداف دارد
  • باهنر: مجلس باید حداقل دو فراکسیون اقلیت و اکثریت داشته باشد /ضرورت ندارد تمام تصمیمات مجلس جناحی باشد
  • اقدامی مهم در استاندارد که زمینه تحقق شعار سال را فراهم کرده است
  • تصمیمات لاهه تاثیری بر رفتار اسرائیل ندارد
  • نتانیاهو: تصمیمات لاهه تاثیری بر رفتار اسرائیل ندارد
  • تصمیمات نادرست در وزارت کار، چرا دستمزد ۱۴۰۳ اصلاح نمی شود؟!
  • لکوموتیو قطار ترانزیتی افغانستان - ترکیه توقیف شد / کنسرسیوم توسعه ریلی: کارکنان راه آهن در اقدامی عجیب لکوموتیو را از قطار جدا کرده و آن را با خود بردند
  • جاده سیاخ دارنگون نیازمند رسیدگی فوری است