Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس جمهوری ونزوئلا و دادستان دیوان کیفری بین‌المللی اعلام کردند، این دیوان درباره اینکه آیا در جریان سرکوب اعتراضات ضد دولتی در ونزوئلا در سال ۲۰۱۷ میلادی جنایت علیه بشریت صورت گرفته است یا خیر، تحقیق خواهد کرد.

 به نقل از شبکه الجزیره، نیکولاس مادورو، رئیس جمهوری ونزوئلا گفت: پس از ارزیابی اولیه کریم خان، دادستان دیوان کیفری بین‌المللی تصمیم گرفت تا برای رسیدن به حقیقت وارد مرحله بعدی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: ما به عنوان یک کشور به تصمیم او احترام می گذاریم اگرچه صریحا اعلام کرده‌ایم که با آن موافق نیستیم. ما توافق نامه‌ای امضا کردیم که به شیوه‌ای موثر همکاری، حمایت متقابل، گفت‌وگوی سازنده برای رسیدن به حقیقت و عدالت را تضمین می‌کند.

کریم خان نیز بر استقلال دیوان کیفری بین‌المللی تاکید کرد و گفت: تحقیقات این دیوان نباید سیاسی شود.

وی افزود: همزمان با اینکه وارد این مرحله جدید می‌شویم از همگان می‌خواهم تا به دفتر من فرصت دهند تا کار خود را انجام دهد.

خوزه میگوئل ویوانکو، مدیر اجرایی بخش آمریکا در دیده‌بان حقوق بشر روز چهارشنبه گفت: این تصمیم که نخستین تصمیم این چنینی در تاریخ آمریکای لاتین است، این امید را می‌دهد که عدالت در خصوص صدها قربانی سرکوب‌های وحشیانه دولت مادورو اجرا شود.

دیوان کیفری بین‌المللی از سال ۲۰۱۸ میلادی ارزیابی‌های اولیه را در خصوص ونزوئلا انجام داده است و فاتو بنسودا، دادستان سابق دیوان کیفری بین‌المللی گفته بود که یک اساس منطقی برای باور این که دولت کاراکاس مرتکب جنایت علیه بشریت شده است، وجود دارد.

مادورو شکایت کرده که به ونزوئلا اجازه دسترسی به این مدارک و اطلاعات ارزیابی شده در در مرحله قبلی داده نشده است. وی گفت: ما در آن مرحله چشم و گوش بسته بودیم.

در جریان سفر سه روزه کریم خان به ونزوئلا که از روز یکشنبه آغاز شد، گروه‌های کوچکی از خانواده‌های قربانیان نقض‌های حقوق بشری اعتراضات خیابانی را برگزار کرده و خواستار دیدار با کریمخان شدند.

روز چهارشنبه نیز اعتراضات کوچکی در مقابل مقر سرویس اطلاعات در کاراکاس برگزار شد؛ جایی که چهره‌های اپوزیسیون در آنجا در بازداشت به سر می‌برند.

کریم خان گفت: من کاملاً از مشکلات موجود در ونزوئلا به ویژه در بخش سیاسی مطلع هستم. دیوان کیفری بین‌المللی سیاسی نیست و ما بر اساس اصول قانونی و اجرای قانون جلو می رویم.

کریم خان و مادورو توافق نامه‌ای را برای همکاری در مرحله بعدی این تحقیقات امضا کردند.

کریم‌ خان مذاکرات سازنده‌ای را که در جریان دیدارهایش با مادورو، دلسی رودریگز معاون رئیس جمهوری ونزوئلا، تارک ویلیام ساب دادستان کل و نمایندگان دادگاه عالی داشت، تحسین کرد.

در همین حال، خوآن گوآیدو، رهبر اپوزیسیون ونزوئلا از این تصمیم دیوان کیفری بین‌المللی استقبال کرد و گفت: این اقدام باعث خواهد شد تا عدالت در حق قربانیان و خانواده‌هایشان در ونزوئلا اجرا شود./ ایسنا

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: دیوان کیفری بین المللی کریم خان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۸۷۶۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احتمال صدور حکم بازداشت نتانیاهو در دادگاه لاهه و پیامدهای جهانی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روزنامه القدس العربی، بعد از افزایش زمزمه‌ها درباره احتمال صدور حکم بازداشت شماری از سران سیاسی و نظامی رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری به خاطر جنایت‌های آنها علیه مردم فلسطین، رسانه‌های عبری از ترس و وحشت «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم اشغالگر خبر دادند؛ چرا که نام او هم کنار دیگر سرکردگان اسراییلی همچون «یوآف گالانت» وزیر جنگ و «هرتزی هالیوی» رئیس ستاد ارتش اسراییل در لیست افرادی که ممکن است حکم بازداشت آنها صادر شود، دیده می‌شود.

بر همین اساس بنیامین نتانیاهو روز جمعه گذشته در واکنش به این تصمیم دیوان بین‌المللی دادگستری که بسیاری از سازمان‌های حقوق بشری هم از آن حمایت و بر لزوم اقدام به اجرای آن تاکید کرده‌اند، در اظهاراتی وقیحانه گفت که «اسراییل هیچ تلاشی از سوی دادگاه لاهه را برای تضعیف حق اساسی در دفاع از خود نخواهد پذیرفت».

در صورتی که این حکم علیه سران رژیم صهیونیستی صادر شود، ۱۲۰ کشور عضو دادگاه لاهه ملزم هستند که افراد مذکور را در صورت ورود به خاک خود دستگیر کرده و آنها را به دادگاه لاهه تحویل دهند. در حال حاضر رژیم صهیونیستی در تلاش برای فرار از صدور این حکم بوده و متحدان آمریکایی و اروپایی خود را برای جلوگیری از صدور چنین حکمی تحت فشار قرار داده است.

در همین راستا نتانیاهو تماس‌های گسترده‌ای با شرکای غربی و آمریکایی خود برقرار کرده و از آنها می‌خواهد که جلوی صدور این حکم در دیوان بین المللی دادگستری را بگیرند. نکته قابل توجهی که در تصمیم دیوان بین المللی دادگستری برای صدور حکم بازداشت مقامات اسراییلی وجود دارد، این است که فارغ از صدور یا عدم صدور این حکم، صرف اتخاذ همین تصمیم در کنار سایر تحولات جهان و واکنش افکار عمومی به جنایات رژیم صهیونیستی در نوار غزه بیانگر یک بیداری بی‌سابقه در سطح جهانی است.

در سطح داخلی اسراییل نیز تنش‌ها و درگیری‌های زیادی میان سران سیاسی و نظامی این رژیم به ویژه در کابینه راست افراطی نتانیاهو وجود دارد و آنها نمی‌توانند تصمیم واحدی درباره پاسخ به پیشنهاد اخیر مصر در مذاکرات آتش‌بس غزه اتخاذ کنند و وزرای فاشیست کابینه اسراییل همچون بتسلئیل اسموتریچ، نتانیاهو را تهدید و اعلام کرده‌اند که پذیرش آتش بس به معنای شکست اسراییل و تسلیم شدن در برابر حماس است.

همچنین نتانیاهو برای فرار از عواقب شکست در عملیات طوفان الاقصی همچنان اصرار به ادامه جنگ فرسایشی غزه دارد و این در حالی است که ماندن اسرای اسراییلی در غزه فشار زیادی از جانب صهیونیست‌ها و به ویژه خانواده‌های این اسرا به نتانیاهو و کابینه او وارد می‌کند.

در سطح عربی هم شاهد تحرکاتی برای برقراری آتش بس در نوار غزه هستیم؛ جایی که عربستان سعودی روز گذشته میزبان نشست‌هایی با حضور شخصیت‌ها و مقامات کشورهای عربی با هدف تقویت تلاش‌ها و فشارها جهت پایان جنگ در غزه بوده است.

اما مهم‌ترین تحولی که این روزها در سایه ادامه جنایات رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه در سطح جهان مشاهده می‌شود، خیزش دانشجویی در دانشگاه‌های آمریکاست. این جنبش دانشجویی علیه جنایت‌های رژیم صهیونیستی ضد مردم فلسطین که از دانشگاه‌های آمریکا آغاز شد، به مرور به دانشگاه‌های سراسر جهان کشیده شده و همه این حقایق نشان می‌دهد که جهان بعد از جنگ غزه دیگر مانند قبل از آن نیست و اسراییل دیگر آن «بت مقدس» نیست که هیچکس نتواند به آن آسیب برساند.

کد خبر 6092116

دیگر خبرها

  • دیوان بین‌المللی کیفری در جنگ اسرائیل و حماس صلاحیت قضایی ندارد
  • تماس‌های بی‌وقفه نتانیاهو با بایدن برای جلوگیری از صدور قرار دستگیری برای نتانیاهو
  • دیوان بین‌المللی کیفری بدون حمایت آمریکا نمی‌تواند علیه اسرائیل اقدام کند
  • هراس اسرائیل از صدور حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت از سوی دیوان کیفری بین‌المللی
  • احتمال صدور حکم بازداشت نتانیاهو در دادگاه لاهه و پیامدهای جهانی
  • اسرائیل صدور حکم بازداشت نتانیاهو در دیوان بین‌المللی کیفری را جدی می‎‌گیرد
  • زمزمه صدور حکم جلب دادگاه لاهه برای نتانیاهو
  • ترکیه خواستار تشکیل پرونده دیوان کیفری بین‌المللی علیه اسرائیل شد
  • گمانه‌زنی تایمز درباره بازداشت سران تل‌آویو به اتهام جنایت جنگی
  • درخواست غزه از گوترش برای تشکیل کمیته تحقیق بین‌المللی درباره کشتار بیمارستان ناصر