Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@06:21:07 GMT

یک قلاده پلنگ در ارتفاعات ساوجبلاغ تلف شد

تاریخ انتشار: ۱۳ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۵۹۰۷۶۲

یک قلاده پلنگ در ارتفاعات ساوجبلاغ تلف شد

فردین حکیمی روز پنجشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: بر اساس گزارش واصله از اهالی روستای سیرود مبنی بر مشاهده لاشه یک قلاده پلنگ در حاشیه روستا، ماموران یگان حفاظت محیط زیست بلافاصله به محل اعزام و برای بررسی علت مرگ، نسبت به انتقال لاشه پلنگ اقدام کردند.

وی افزود: بر اساس بررسی به عمل آمده هیچگونه آثاری مبنی بر اصابت گلوله یا آسیب دیدگی یا زخم در بدن حیوان مشاهده نشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل حفاظت محیط زیست البرز تصریح کرد: علت مرگ  این حیوان پس از بررسی های لازم از جمله کالبد شکافی و انجام آزمایشات تشخیصی، اطلاع رسانی خواهد شد.

این مسوول بیان داشت که پلنگ از گونه های جانوری در حال انقراض در استان البرز است.

حکیمی با بیان اینکه ۲۶ گونه مختلف جانوری از حیات وحش این استان در خطر انقراض قرار دارد، گفت:  چهار گونه پستاندار از قبیل پلنگ، سیاه گوش، شنگ، قوچ و میش البرز مرکزی  در معرض خطر انقراض  هستند.

وی بیان داشت: ۱۳ گونه پرنده  از قبیل عقاب طلایی، دلیجه کوچک، ترمنای، بالابان، لیل، هما، کور کور حنایی، سبز قبا، بلبل، سهره طلایی، گنجشک خانگی، پری شاهرخ  در معرض خطر انقراض قرار دارند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست البرز گفت: پنج گونه خزنده همچون کور مار، مار درخشی، مار چلیپر، قمچه مار و  افعی البرز و چهار گونه از ماهیان از جمله سفید ماهی جویباری، قزل آلای خال قرمز، سگ ماهی جویباری انگورا و سگ ماهی سفید جویباری شناسایی شده اند.

وی افزود: کل و بز وحشی، قوچ و میش البرز مرکزی، قزل آلای قرمز از گونه‌های شاخص این استان هستند که در وضعیت آسیب‌پذیری  قرار دارند.

در زیستگاه های استان البرز ۳۸ گونه پستاندار، ۳۰۳ گونه پرنده، ۲۲ گونه خزنده، ۲ گونه دوزیست و  هشت گونه ماهی وجود دارد که در هر رده جانوری تعدادی در معرض خطر انقراض هستند.

استان البرز دارای دو منطقه حفاظت شده البرز جنوبی و شکار ممنوع طالقان است.

برچسب‌ها سازمان حفاظت محیط زیست ساوجبلاغ استان البرز حیات وحش

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان حفاظت محیط زیست ساوجبلاغ استان البرز سازمان حفاظت محیط زیست ساوجبلاغ استان البرز حیات وحش حفاظت محیط زیست استان البرز خطر انقراض

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۹۰۷۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گیاهان دارویی بومی ایلام، در خطر انقراض

ایسنا/ایلام مدیر مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی واحد استان ایلام گفت: برداشت بی‌رویه گیاهان دارویی بومی توسط افراد بومی و غیر بومی در استان ایلام، وجود برخی از این گیاهان را در انقراض قرار داده است.

«علی فرضی‌نژاد» در گفت‌وگو با ایسنا با بیان این مطلب، اظهار کرد: از حدود ۱۰۰۰ گونه گیاه دارویی شناخته شده کشور ۳۵۰ گونه در استان ایلام وجود دارد که در هر منطقه از طبیعت استان بسته به شرایط آب و هوایی و خاک رشد می‌کنند و مردم برای مصارف درمانی و همچنین برخی صرفه اقتصادی و فروش، به برداشت آن‌ها مبادرت می‌کنند.

وی با بیان اینکه گیاهان دارویی، داروخانه کوچک طبیعت محسوب می‌شوند، خاطرنشان کرد: متأسفانه برداشت بی‌رویه و بهره‌برداری غیراصولی به‌واسطه عدم شناخت از نحوه برداشت این گیاهان، آن‌ها را در خطر انقراض قرار داده است.

 مدیر مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی واحد استان ایلام افزود: کنگر، پاقازه، ترگ، پیچگ و ونگی و ازبوه، تشنه‌داری بلاورو گیاهانی هستند که بیشترین استفاده را دارند و بیشترین خطر متوجه این گیاهان است.

فرضی‌نژاد گفت: برای پیشگیری از انقراض این گیاهان باید سیاست‌های ابلاغی سازمان منابع طبیعی کشور و استان در خصوص ممنوعیت‌ها و میزان برداشت گیاهان دارویی را اجرایی کرد.

وی با بیان اینکه حفاظت، احیا و توسعه گیاهان دارویی کار منابع طبیعی استان است عنوان کرد: سازمان منابع طبیعی به تنهایی از عهده این مهم برنمی‌آید و باید همه مردم و بهره‌برداران برای این کار آموزش ببینند تا این این گیاهان برای نسل‌های بعدی حفظ شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دستگیری صیاد غیر مجاز ماهی توسط یگان حفاظت محیط‌ زیست مسجدسلیمان
  • ثبت تصویر گوزن قرمز ایرانی در ارتفاعات جنگلی رودبار + فیلم
  • رخ نمایی مرال قرمز ایرانی در ارتفاعات جنگلی رودبار
  • آخرین وضعیت «ارس» تنها پلنگ ایرانی باغ‌وحش مشهد
  • شکار یک پلنگ ایرانی توسط یک تبعه پاکستان (+عکس)
  • گیاهان دارویی بومی ایلام، در خطر انقراض
  • پاکسازی ۳ کیلومتر از حریم رودخانه در ساوجبلاغ
  • «حفاظت» به بقای گونه‌ها کمک می‌کند
  • حداقل چند درصد اقتصاد جهان وابسته به ذخایر ژنتیکی است؟
  • ممنوعیت چیدن ریواس در منطقه حفاظت شده پلنگ دره قم