Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-29@04:35:51 GMT

چگونه با کتاب آشتی کنیم؟

تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۵۹۷۴۴۸

یک کارشناس علوم قرآنی گفت:تأمین کاغذ دولتی برای همه ناشران به‌صورت عادلانه و به‌ طورکلی تغییر وضعیت اقتصادی و تزریق آن به شکل‌های مختلف می‌تواند مؤثر باشد. البته نقش جاذبه‌های بصری و تبلیغات جذاب محیطی را هرگز نباید نادیده گرفت. جاذبه‌هایی که قبلاً توسط افرادی یا جامعه‌ای آزموده شده و جواب داده است، می‌تواند دوباره مخاطب را با کتاب آشتی دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرزانه قلعه قوند در گفت‌وگو با میزان پیرامون شرایط این روزهای بازار نشر گفت: به‌طورکلی مدت‌هاست که بازار نشر و چاپ بیمار است و ربطی به دوماه پیش و چهارماه پیش ندارد در واقع شاید به یک دهه برمی‌گردد که هرسال دریغ از پارسال؛ اما این ضعف کمتر در انتشاراتی‌های برخوردار که حامی دولتی و ... دارند، خودش را نشان داده است و در واقع بازار خراب نشر و چاپ بیشتر متوجه ناشرانی است که حمایت نمی‌شوند و حامی و سرمایه ندارند.

وی مهمترین عامل تاثیرگذار بر روند تولید کتاب در طی دو سال اخیر را مورد بررسی قرار داد و تاکید کرد: از عوامل تأثیرگذار روی سیر نزولی مطالعه را قطعاً علاوه بر عدم‌قدرت خرید کتاب که ناشی از مشکلات اقتصادی است، مدیریت ضعیف مسئولین فرهنگی می‌توان مد نظر قرار داد، در عین حال نظارت کمرنگی روی صنعت نشر و چالش‌های این حوزه شد و در این میان کاغذ نیز گران شد، یعنی در عرض شاید پنج سال حدوداً ده برابر افزایش یافت و در این میان، شیوع بیماری کووید ۱۹ نیز مزید برعلت شد، البته بازار تولید کتاب قبل از شیوع این بیماری نیز به دلایلی که ذکر شد، خودبه‌خود در آستانه رکود بود، اما این بیماری باعث شد خودبه‌خود نمایشگاه‌های فیزیکی کتاب که محلی برای عرضه محسوب می‌شدند، تعطیل شوند. کتابخانه‌ها و کتابفروشی‌ها از رونق بیفتد و مخاطبانش را تا حدودی از دست بدهد. هنوز کتابخانة مجازی و به‌طورکلی فضای مجازی نتوانسته است و شاید به‌راین زودی هم نخواهد توانست جای کتاب و کتابخانه را بگیرد، توجه داشته باشیم همه مخاطبان کتاب از نسل جوان و آشنا به فضای مجازی نیستند.

بیشتر بخوانید: برای مشاهده آخرین اخبار در حوزه ادبیات اینجا کلیک کنید

قلعه قوند بهترین رویکرد برای جلوگیری از روند ادامه رکود در بازار نشر را برشمرد و افزود: در واقع این سوألی نیست که بدون پژوهش و نظرسنجی پاسخ داده بشود با مدیریت بحران باید تحت هر شرایطی راهی برای عبور از این شرایط پیدا کرد، اما اول باید این بحران را باور کرد، اگر باور داشته باشیم که ادامه این روند چقدر آسیب زاست باید کارگروه‌های ویژه‌ای تشکیل شود، کارگروه‌هایی که شیوه‌های سنتی و نمایشی را کنار بگذارند و با نظرسنجی و تحلیل و جمع‌بندی از نظرات متولیان و مخاطبان این راه را هموار ساخت. بایستی برای این رویکرد میزان و اولویت تعیین کرد. اگر بپذیریم که فقر فرهنگی اگر آسیب‌زاتر از فقر اقتصادی نباشد، کمتر از آن هم نیست، بی‌تردید راهی برای عبور از این بحران وجود دارد. اگر بپذیریم که سیر نزولی صنعت چاپ موجب شده است تا طیف وسیعی از مخاطبان کتاب به فضای مجازی کشیده شوند و این در شرایط فقدان سواد رسانه‌ای یک هشدار و زنگ خطر است، چه بسا که پس از پایان این وضعیت در جهان، خیلی دیر شود و ما نتوانیم و یا به‌سختی بتوانیم از گرایش نسل نوی جامعه به فضای مجازی بی‌دروپیکر، که اغلب بدون هیچ سندی دست‌به‌دست می‌شود، بکاهیم.

این نویسنده کتاب تاکید کرد: در وضعیت فعلی توجه عادلانه و یکسان و همه‌جانبه مسئولین فرهنگی و دست‌اندرکاران به صنعت نشر، تأمین کاغذ دولتی برای همه ناشران به‌صورت عادلانه و به‌ طورکلی تغییر وضعیت اقتصادی و تزریق آن به شکل‌های مختلف می‌تواند مؤثر باشد. البته نقش جاذبه‌های بصری و تبلیغات جذاب محیطی را هرگز نباید نادیده گرفت. جاذبه‌هایی که قبلاً توسط افرادی یا جامعه‌ای آزموده شده و جواب داده است، می‌تواند دوباره مخاطب را با کتاب آشتی دهد.

نویسنده کتاب «زمان ایستاده» تاثیر کرونا و تعطیلات ناشی از آن بر چرخه نشر را مورد بررسی قرار داد و بیان کرد: صنعت نشر خودبه‌خود بیمار بود و بیماری کرونا فقط به آن شوک نهایی را وارد کرد. کرونا کتابخانه و نمایشگاه‌ها را تعطیل کرد و در واقع موجب شد تا اغلب مخاطبان آن از دست برود، چون ما معمولاً اوضاع فرهنگی را پیش‌بینی نمی‌کنیم و برای آن برنامه‌ای نداریم. در واقع کتاب و کتابخوانی در کشور اولویت ندارد، البته حدس این نکته خیلی سخت نیست و با نگاهی به سبد کالای مردم و بررسی میزان مطالعه می‌توان به آن پی برد.

قلعه قوند پیرامون میزان نشر انتشارات پیام آزادگان خاطرنشان کرد: ما در سال ۱۴۰۰ حدود ۱۰ عنوان کتاب در دست تولید داریم که بعضی چاپ شده و اغلب آن در دست چاپ و مراحل قبل از چاپ است. موضوع این کتاب‌ها علاوه‌بر کتاب خاطره، پژوهشی نیز می‌باشد. لازم است مجدداً ذکر کنم که کتاب خاطرات این انتشارات به حوزه اسارت تعلق دارد و از آنجایی که از دوران اسارت سند مکتوبی دردست نیست یا حداقل اسناد زیادی نداریم که آن هم به‌علت ممنوع‌بودن نوشتن و کاغذ و قلم و عدم دسترسی آزادگان به فیلم‌برداری و تصویربرداری و ... بوده است. در حقیقت از این دوران سند خاصی در دست نیست و آزادگان در واقع خودشان سند هستند که برای راستی آزمایی مطالب و خاطرات به‌سراغشان می‌رویم. کتاب‌های ما صددرصد پس از راستی‌آزمایی و صحت‌سنجی، که به‌علت پراکنده‌بودن جامعه هدف و نیز گذشت ایام و فراموشی پروسه زمان‌بر و بسیار سختی است، به چاپ خواهد رسید.

انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار ادبیات سرانه مطالعه

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اینجا اخبار ادبیات سرانه مطالعه فضای مجازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۹۷۴۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصاویر| خلیج گرگان؛ گلستان

آفتاب‌‌نیوز :

کانال آشوراده به طول ۹ کیلومتر جزئی از مهمترین مسیر انتقال آب دریای خزر به خلیج گرگان است.

با بازگشایی کانال آشوراده و ورود آب دریا به خلیج گرگان، موانع مسیر منتهی به اسکله‌های تجاری و تفریحی مرتفع شد و شناورهای سبک می‌توانند به راحتی از اسکله‌ها در مسیر جزیره آشوراده تردد داشته باشند.

خلیج گرگان در خاک ایران واقع و از غرب به شرق کشیده شده‌است و درازای آن تقریباً ۶۰ کیلومتر و حداکثر پهنای آن نزدیک به ۱۲ کیلومتر و وسعت خلیج حدود ۴۰۰۰ هکتار است.

خلیج گرگان کم‌عمق است به‌طوری‌که با در نظر گرفتن بالاآمدگی آب، حداکثر عمق آن به ۴ متر می‌رسد و از غرب به شرق تا حوالی ضلع جنوبی آشوراده به عمق آب افزوده می‌شود.

این خلیج دو بندر دارد، بندر ترکمن در ساحل شرقی که در مداخل خلیج و در کنار آن قرار دارد و بندر گز نیز در ساحل جنوبی واقع شده‌است.

دیگر خبرها

  • تصاویر| خلیج گرگان؛ گلستان
  • آشتی‌کنان در کرمان ناقص ماند!
  • چین، میزبان مذاکرات آشتی حماس و فتح
  • چین میزبان مذاکرات آشتی میان حماس و فتح می شود
  • چین میزبان مذاکرات آشتی میان حماس و فتح خواهد بود
  • با اسیدیته قهوه، یکی از اصلی‌ترین خصوصیات قهوه آشنا شوید
  • آشتی‌کنان، چند ساعت قبل از عجیب‌ترین فوتبال!
  • موافقت حماس با درخواست چین برای برگزاری نشست «آشتی ملی»
  • حماس با درخواست چین برای برگزاری نشست « آشتی ملی » موافقت کرد
  • حماس با درخواست چین برای برگزاری نشست «آشتی ملی» موافقت کرد