Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@00:43:58 GMT

معاونت گردشگری در استانداری همدان تشکیل شود

تاریخ انتشار: ۱۵ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۰۰۳۹۴

معاونت گردشگری در استانداری همدان تشکیل شود

ایسنا/همدان بر اساس طرح آمایش سرزمین، گردشگری دومین محور توسعه استان همدان عنوان شده و در حکم استاندار جدید نیز آمده است به گردشگری توجه ویژه شود. به نظر می‌رسد مدیران خارج از استان، همدان را گردشگری می‌دانند و در داخل کسی این صنعت را جدی نمی‌گیرد. این دوگانگی از تعطیل شدن اتاق فکر گردشگری استانداری تا نبود معاونت مستقل گردشگری در شهرداری نمایان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از طرف دیگر شورای شهر ششم در ابتدای ورود خود، کمیسیون گردشگری را به فرهنگی، ورزشی و گردشگری تبدیل کرد و مهر تأییدی به این دوگانگی‌ها زد.

عضو هیئت علمی دانشگاه بوعلی‌سینا در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه در همدان گروهی موافق و عده‌ای مخالف توسعه گردشگری هستند، اظهار کرد: ویژگی‌های آب‌وهوایی و اقلیم سرد همدان از یک طرف و ویژگی‌های جذاب گردشگری از طرف دیگر باعث شده گروهی همدان را شهر گردشگری بدانند و عده‌ای دیگر مخالف این موضوع باشند.

دکتر صاحب محمدیان‌منصور ادامه داد: وقوع سرما در نیمه دوم سال، عدم ارتباطات خوب و نبود ارتباط هوایی و ریلی مناسب و ایمن در فصول سرد باعث شده تردد مسافر برقرار نباشد و مراکز اقامتی در این فصل‌ها با حجم کم مسافر مواجه باشند و همین باعث می‌شود گردشگری همدان آن‌طور که باید رشد نکند.  

وی اضافه کرد: در طرح‌هایی مثل آمایش سرزمین، جنبه‌های مختلف، ویژگی‌ها و پتانسیل‌های گردشگری یک شهر بررسی و با شهرهای اطراف مقایسه می‌شود و در این مقایسه زیرساخت‌ها، ظرفیت‌ها، آثار و جاذبه‌های گردشگری محاسبه شده و در نهایت محورهای توسعه مشخص می‌شود که کشاورزی، خدمات و گردشگری و معادن به ترتیب محورهای توسعه همدان عنوان شدند.

محمدیان‌منصور یادآور شد: به دلیل بحران‌ آب در سال‌های اخیر،کاهش سطح سفره‌های زیرزمینی، فرونشست‌ها و کاهش بارندگی، کشاورزی در همدان توصیه نمی‌شود و شاید اگر دوباره طرح آمایش بررسی شود کشاورزی رتبه اول را کسب نکند.  

توسعه گردشگری برای جلوگیری از مهاجرت

استادیار معماری دانشگاه بوعلی‌سینا، مطرح کرد: اگر بخواهیم در آینده همدان خالی از سکونت نشود و حجم مهاجرت زیادی را شاهد نباشیم باید شهر را از نظر اشتغال پویا کنیم و محور توسعه طبق طرح آمایش سرزمین رشد کند.

محمدیان‌منصور شرح داد: مدیران خارج از همدان به طرح آمایش سرزمین نگاه کرده و اعلام می‌کنند حوزه توسعه اقتصاد استان گردشگری است و وزیر کشور نیز این امر را به استاندار تأکید می‌کند اما متأسفانه اتفاقات داخل استان نشان می‌دهد مدیران داخلی این قضیه را باور ندارند.

شورای ششم نگاه مثبتی به گردشگری ندارد   

وی همچنین با یادآوری اینکه شکل‌گیری کمیسیون گردشگری در شورای پنجم حاصل صدها جلسه بود، گفت: وقتی شورای ششم در اولین هفته حضورش این کمیسیون را حذف می‌کند یا آن را زیر لایه یک کمیسیون دیگر نشان می‌دهد یعنی نگاه مثبتی به گردشگری ندارد یا شناختی روی قدرت گردشگری ندارد و آن را در حد و اندازه محور توسعه استان نمی‌داند.

مدیران داخلی، گردشگری را باور ندارند

این مدرس دانشگاه با اشاره به تعطیلی اتاق فکر گردشگری در استانداری، بیان کرد: این موضوع نشان می‌دهد نگاه مدیران داخلی به گردشگری با نگاه مدیران خارج از استان تفاوت دارد و مدیران داخلی گردشگری را باور ندارند، علاوه بر این عدم وجود رویکرد یکسان در بین مدیران استانی آسیب‌رسان است و نشان می‌دهد این مسئله اول باید در سطح مدیران حل شود تا بسیاری از مشکلات خود به خود حل شود.

تخریب بناهای تاریخی نتیجه نگاه مدیران است

محمدیان‌منصور اضافه کرد: نگاه مدیران به مردم نیز تسری پیدا کرده و به تخریب خانه‌ها منجر می‌شود، همچنین وقتی دریافت مجوزهای این حوزه چندین سال طول می‌کشد یعنی این موضوع در حوزه مدیریتی خوب جا نیفتاده است.

وی با اشاره به اینکه به نظر می‌رسد نگاه شهردار همدان به گردشگری مثبت است اما بسیاری از مدیران این نگاه را ندارند، افزود: باید با برگزاری جلسات و همراهی رسانه‌ها هم‌اندیشی شود و محور توسعه بودن گردشگری در استان چالش ما شود تا این مسئله بین مدیران حل شود.

محور اول و دوم توسعه استان را با هم تلفیق کنیم

محمدیان‌منصور بیان کرد: تا وقتی یک دستگاه کار می‌کند و دستگاه‌های دیگر مخالفت می‌کنند مشکلی حل نمی‌شود، از طرفی شاخه‌های مختلفی در حوزه گردشگری وجود دارد و به عنوان مثال در همدان می‌توان محور اول و دوم توسعه را با هم تلفیق کرد و گردشگری کشاورزی را توسعه داد.

گردشگری کشاورزی را ارتقاء دهیم

عضو هیئت علمی دانشگاه بوعلی‌سینا، ادامه داد: چندین روستا با جذابیت‌های خاص پیرامون همدان و با فاصله نزدیک از شهر داریم که هر یک محصولات کشاورزی قوی دارند، مثلا بارها مطرح کردیم چرا محصولاتی مانند کدوی تفریجان و گردوی ابرو نباید جشنواره داشته باشند؟ اگر جشنواره در این روستاها شکل بگیرد اهالی روستا می‌توانند تسهیلاتی بگیرند و فروش محصولاتشان در چند روز اتفاق می‌افتد و نگاه مثبت به روستا نیز شکل می‌گیرد.

تعریف کاربری متناسب با هر روستا 

وی توضیح داد: در حال حاضر روستاهای هدف گردشگری و ثبت جهانی از یک کلان‌شهر بیشتر گردشگر دارند و ماسوله نمونه بارز این موضوع است، همچنین این روستاها علاوه بر اینکه فرهنگشان رشد می‌کند باعث جلوگیری مهاجرت از روستا نیز می‌شود، از طرفی امروز شکل زندگی تغییر کرده و نمی‌توانیم بگوییم روستاها باید خالی از سکنه باشند بلکه باید مورد مطالعه قرار بگیرند و کاربری متناسب با هر روستا تعریف شود.

جهاد کشاورزی و ورزش‌وجوانان در حیطه گردشگری ورود کنند

محمدیان‌منصور با بیان اینکه جهاد کشاورزی باید در حیطه گردشگری کشاورزی ورود کند و کارگروه گردشگری را راه بیندازد، گفت: همچنین ضرورت دارد سازمان ورزش و جوانان نیز در بحث گردشگری زمستانی وارد عمل شود چراکه رونق شاخه‌های مختلف گردشگری کار میراث فرهنگی تنها نیست.  

گردشگری زمستانی را توسعه دهیم

وی افزود: یکی از راه‌های توسعه گردشگری همدان گردشگری زمستانی است و باید در فصلی که کمبود گردشگر داریم همایش‌ها، فستیوال‌ها و مسابقات اسکی و برف و یخ را راه‌اندازی کنیم و از این طریق گردشگر ورزشی را جذب کرده و ظرفیت مراکز اقامتی را در فصول سرد سال پر کنیم.

تمام ادارات درگیر گردشگری شوند

این مدرس دانشگاه با اشاره به اینکه جشنواره‌هایی مانند تئاتر و فیلم نیز می‌تواند در توسعه گردشگری موثر باشند، تصریح کرد: از طرف دیگر هر اداره می‌تواند روی یک شاخه از گردشگری متمرکز شود به عنوان مثال سازمان اوقاف می‌تواند روی گردشگری زیارتی کار کند و دانشگاه، گردشگری علمی را توسعه دهد و مدیریت ارشد استان نیز باید آن‌ها را مدیریت کند.  

استاندار در حوزه گردشگری ورود کند

محمدیان‌منصور با تأکید بر اینکه باید در استانداری، معاونت گردشگری داشته باشیم و کارگروه گردشگری استانداری نباید حذف می‌شد، تأکید کرد: مدیریت ارشد استان باید در حوزه گردشگری ورود کند و تمام ادارات نیز باید معاونت گردشگری داشته باشند.

راه‌اندازی گردشگری گیاهان دارویی ضرورت دارد

وی با اشاره به اینکه با وجود بوعلی‌سینا در همدان توسعه گردشگری گیاهان دارویی ضرورت دارد و این حوزه به جهاد کشاورزی و منابع طبیعی مربوط است، بیان کرد: مثلا روستای ورکانه و سیمین جذابیت‌های زیادی دارند که می‌توانیم روی آنها کار کنیم از طرف دیگر جذابیت این روستاها برای افراد خارج از استان محرز شده اما ما در داخل استان آنها را نمی‌بینیم.  

بنیاد مسکن در حوزه گردشگری روستایی وارد شود

استادیار معماری دانشگاه بوعلی‌سینا، با بیان اینکه بنیاد مسکن باید در حوزه گردشگری روستایی ورود خیلی جدی‌ داشته باشد، افزود: روستای تفریجان در مجاورت با خورزنه و روستای ارزانفود همجوار دستکند ارزانفود است بنابراین بخشی از اقتصاد اهالی این دو روستا می‌توانند از این طریق تأمین شود.  

روی گردشگری عشایر کار کنیم

محمدیان‌منصور در ادامه مطرح کرد: همدان از روزگاران دور یکی از سکونت‌گاه‌های عشایر بوده و طبق اسناد سه هزار سال است که عشایر در گنجنامه حضور دارند اما تا به حال هیچ استفاده اقتصادی از آن‌ها نکرده‌ایم در حالی که می‌توانیم روی گردشگری عشایر کار کرده و اقتصادمان را فعال کنیم.  

در پایان به نظر می‌رسد با وجود پتانسیل‌های فراوان همدان در حوزه گردشگری، مدیران استان هیچ اعتقادی به قدرت این صنعت و تأثیر آن بر رونق اقتصادی همدان ندارند تا جایی که در بعضی مواقع اظهار نظر گردشگری نبودن از طرف دانشگاهیان نیز مطرح می‌شود. بنابراین با توجه به اینکه مدیران کشوری خواهان رشد و توسعه همدان از طریق گردشگری هستند و با وجود حکم وزیر کشور در این مورد، فعالان این حوزه انتظار دارند استاندار در این زمینه ورود جدی داشته باشد و معاونتی تحت عنوان معاونت گردشگری یا هر آنچه به صلاح است در استانداری تشکیل دهد تا رشد و توسعه استان بر مدار گردشگری استوار شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری گردشگري استانداري طرح آمایش سرزمین رونق اقتصادی شهرداري شوراي شهر دانشگاه بوعلی سینا حوزه گردشگری معاونت گردشگری توسعه گردشگری مدیران داخلی آمایش سرزمین توسعه استان نگاه مدیران نشان می دهد طرف دیگر محور توسعه طرح آمایش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۰۰۳۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لایحه تشکیل سازمان گردشگری روی میز شورای شهر تهران

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، امین‌ توکلی‌زاده معاون امور فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران در دویست و سی‌امین جلسه شورای شهر تهران در قالب ارائه گزارش از سوی این معاونت در ایام نوروز و ماه مبارک رمضان اظهار کرد: در این ایام، پویش‌های متعددی از جمله تهران دوست‌داشتنی، روزه‌اولی‌ها، لشگر قدس، عید بندگی، افطاری ساده، ماه مهربانی و ... انجام شد که مورد استقبال شهروندان تهرانی قرار گرفت.

وی افزود: در طی این دوره از مدیریت شهری ویژه برنامه‌های نوروز با استقبال خانواده‌ها قرار گرفته به طوریکه در سال اول اجرای برنامه‌ها از ایوان شمس کلید خورد و در سال دوم آغاز برنامه‌ها از میدان ولیعصر بود و در سال جاری نیز آغاز برنامه‌های نوروز از میدان هفت تیر تا پارک لاله اجرا شد.

توکلی‌زاده با اشاره به اینکه یکی از توفیقات این دوره از مدیریت شهری شاد کردن خانواده‌ها در ایام نوروز بوده است افزود: ما توانستیم به ایده‌ها و طرح‌های جدید و نو و برگرفته از جبهه انقلاب، تاثیر بسیاری را در نشاط‌آفرینی داشته باشیم و در این ایام کارناوال‌های شادی در سطح شهر تهران راه‌اندازی شده است.

وی ادامه داد: در طی ایام نوروز و رمضان همکاران ما در مدیریت شهری به صورت ویژه پای کار بودند تا بتوانند محیطی شاد و مناسبی را برای شهروندان تهرانی برقرار کنند.

معاون امور فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران به برقراری شهر رمضان، شهر شهدا، دهکده‌های ورزشی و جام جهانی اشاره کرد و گفت: در تمامی این طرح‌ها شاهد همراهی مخاطبین بودیم. همچنین در ایام نوروز و رمضان شاهد برپایی کنسرت‌ها و موسیقی ها در پهنه‌های مختلف شهر تهران بودیم.

توکلی‌زاده به برپایی شهر شهدا اشاره کرد و گفت: همزمان با کنگره 24 شهید تهران شهر شهدا در فرهنگسرای خاوران در منطقه 15 آغاز به کار کرد و توانست مورد استقبال شهروندان قرار بگیرد و نزدیک به دو ماه در مجموعه فرهنگسرای خاوران شهر شهدا فعال بود.

وی ادامه داد: برپایی ویژه برنامه‌ها در برج میلاد، بوستان مشاهیر، اراضی عباس‌آباد و همچنین بهشت زهرا اجرا و مورد استقبال قرار گرفت. همچنین در قالب شهر رمضان 15 برنامه اجرا شد.

معاون امور فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران با اشاره به بازدید 500 هزار نفر از شهروندان از برنامه‌های شهر رمضان گفت: همزمان با ایام ماه مبارک رمضان نیز برپایی سفره افطاری ساده با مشارکت شهرداری تهران و خیرین برپا شد که مورد استقبال شهروندان قرار گرفت که 5 میلیون نفر از آن بازدید کردند.

توکلی‌زاده اضافه کرد‌: در حوزه ورزش نیز اقدامات ویژه‌ای در قالب دهکده‌های تفریحی و ورزشی در ایام نوروز و ماه مبارک رمضان دایر شد.

وی با اشاره به برپایی بازارچه‌ها و گذر گردشگری برای حضور شهروندان در ایام ماه مبارک رمضان و نوروز گفت: بر اساس آمار امسال در ایام نوروز دو میلیون گردشگر از اراضی عباس آباد بازدید کردند که این یک رکورد محسوب می‌شود. حضور شهروندان در شب‌های احیا در بهشت زهرا نیز از مواردی است که در ماه مبارک رمضان شاهد بودیم و در شب‌های احیا نزدیک به 500 هزار نفر در بهشت زهرا حضور پیدا می‌کردند.

معاون امور فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران گفت: طراحی و اجرای برنامه‌ها در 16 بوستان در کنار مجموعه‌های اصلی از دیگر برنامه‌هایی بود که در سطح مناطق عملیاتی و اجرا شد.

توکلی‌زاده گفت: از دیگر برنامه‌های انجام شده در ایام ماه مبارک رمضان و نوروز می‌توان به ویژه برنامه جشن عید فطر اشاره کرد. در سنوات گذشته ما هیچ برنامه‌ای در عید فطر نداشتیم که برنامه های امسال پس از نماز عید فطر مورد استقبال شهروندان قرار گرفت.

وی در پایان از ارائه لایحه تشکیل سازمان گردشگری شهرداری تهران خبر داد و گفت: این لایحه تقدیم شورا شده و انشاءالله پس از طی روند آن شاهد تشکیل این سازمان باشیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • توجه جدی معاونت اقتصادی استاندار یزد بر توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در استان یزد
  • کشور‌های همسایه خراسان رضوی فرصتی برای رونق صادرات هستند
  • الزامات و برنامه زمانبندی تشکیل مرکز ملی داده‌های زیارت بررسی شد
  • نرم افزار «لرستان سفر» چندزبانه می‌شود
  • تقدیم لایحه تشکیل سازمان گردشگری در شهرداری تهران به شورای شهر
  • لایحه تشکیل سازمان گردشگری روی میز شورای شهر تهران
  • دهن‌کجی منطقه آزاد بوشهر به مردم؟!
  • سفر اول رئیس‌جمهور به استان ایلام ۱۴۵ مصوبه داشته است
  • دهن‌کجی منطقه آزاد بوشهر به مردم با انتصاب مدیران پروازی
  • دیدار مدیران کل امور اتباع قزوین و کرمانشاه