Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-05-02@02:51:55 GMT

مدل‌ های مردم‌گرا در رسانه ملی

تاریخ انتشار: ۱۵ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۰۳۸۹۲

مدل‌ های مردم‌گرا در رسانه ملی

با توجه به فضای بازاریابی اجتماعی و رشد فضای سایبر، شبکه‌ها رشد کردند و وارد فصل فلسفه شبکه‌ای شدند.

عالم از فلسفه توصیفی وارد فلسفه شبکه‌ای شد. این فلسفه باعث شد انسان‌ها بر اساس نیازهای ارتباطی خود روز به روز در فضای سایبر، تکثر، رشد و گسترش داشته باشند و روز به روز شبکه‌های ارتباطی خودشان را توسعه بدهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امروزه دیگر فصل خبرنگار شهروند هم نیست. با توجه به این‌که الان همه رسانه‌ها، رسانه‌های جهانی هستند.

قبلا آدم‌ها با رسانه‌های سنتی ارتباط برقرار می‌کردند اما الان رسانه‌های ارتباطی باعث شده ورود آدم‌ها به فضاهای جهانی بسیار سهل شود و با اپلیکیشن‌هایی که در اختیار دارند وارد فضای سایبر شوند. الان فصل رسانه، مخاطب است.

یعنی هر مخاطب خودش یک رسانه است و رسانه‌های شخصی با روایت‌های شخصی در این موقعیت اصالت پیدا می‌کنند. به عنوان مثال ممکن است از یک واقعه ده‌ها روایت شخصی وجود داشته باشد و هر یک از روایت‌های شخصی هم با توجه به میل، نیاز و ذائقه مخاطب مورد اقبال متفاوتی قرار گیرد.

بنابراین در چینش رسانه‌ها باید توجه داشته باشیم چیزی که سرمایه است برای هر رسانه مخاطب است و هیچ رسانه‌ای مخاطب خودش را با چیزی معامله‌ نمی‌کند.

از سوی دیگر مدل‌ های اقتدارگرا معمولا در تولیدات رسانه‌ای خصوصا اخبار رادیو و تلویزیون دیگر پاسخ نمی‌دهد. البته دکتر جبلی خودش متخصص حوزه رسانه است و رویکردش نشان می‌دهد ‌که می‌خواهد رسانه را به سمت مدل‌ های مردم‌گرا ببرد. اینها مدل‌هایی هستند که تقارن سازی و توازن سازی می‌کنند و از اطلاعات مردم در جهت پیشبرد اهداف خود استفاده می‌کنند.

کار در این مدل‌ها به شدت سخت است. می‌توان از مدل‌های مردمگرای ارتباطی برای نزدیک شدن به نیازهای جامعه امروز استفاده کرد و بخشی از مشکلات مردم را به عنوان انتقال دهنده حل کرد. در مجموع نسبت به مدل‌ های انتخابی مردمگرا که رئیس رسانه ملی سراغ آنها رفته است خوشبین هستم. در این مدل ساختارها باید تغییر کنند.

ضمن این‌که آدم‌هایی که این مدل را بر نمی‌تابند باید زاویه دیدشان را تغییر دهند. یعنی باید دیدگاه اقتدارگرایانه‌شان عوض شود. اگر این طور حرکت کنند، قدرت رادیو و تلویزیون بیشتر می‌شود و جریان‌سازی می‌کنند.

امکانات جدید منجر به رسانه‌های نوظهور می‌شود که فضای سایبر را می‌تواند به خدمت بگیرد و کنار رسانه‌های سنتی قرار گیرد. رادیو و تلویزیون می‌تواند اعتماد مردم را جلب و اعتمادسازی کند و دوباره سرمایه جدی کشور با درصد مقبولیت بالا برسد‌.

دکتر شهرام گیل‌ آبادی - عضو هیات علمی دانشگاه صدا و سیما / روزنامه جام جم

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: شهرام گیل آبادی رسانه ملی دکتر جبلی فضای سایبر رسانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۰۳۸۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز طرح ملی مشاركت اجتماعی مردم در فضای مجازی از تابستان

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، مرتضی خدمتكار آرانی، مدیركل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری تهران در گفتگوی رادیویی در مورد آغاز طرح ملی نهضت مشاركت اجتماعی در استان تهران اظهار كرد: این طرح اواخر سال گذشته در سازمان امور اجتماعی وزارت كشور طراحی و پیاده‌سازی آن آغاز شد. مشاركت مردمی همواره یكی از پایه‌های نظام جمهوری اسلامی ایران است كه نیازمند بسترسازی برای حضور مردم به صورت نظام‌مند در جهت حل مسائل حوزه‌های مختلف فراهم شود كه وظیفه متولیان است.

او در این باره افزود: در سازمان امور اجتماعی كشور وزارت كشور، ناظر به مسائل اجتماعی و فرهنگی در موضوع كنترل و كاهش آسیب‌های اجتماعی، دغدغه مشاركت مردمی وجود داشت و به این نگاه این طرح طراحی شد. در طرح ملی نهضت مشاركت اجتماعی تلاش می‌شود كار شناسایی دقیق ظرفیت‌های مردمی كشور به‌ویژه استان تهران صورت گیرد كه در سال‌های گذشته صورت نگرفته است. پس از این مرحله، ارزیابی ظرفیت‌ها در دستور كار قرار می‌گیرد و پس از آن نیز استفاده از ظرفیت‌ها در حوزه‌های مختلف است.

آرانی خاطر نشان کرد: پیش‌بینی می‌شود تمهید مقدمات و بسترسازی‌ها تا اوایل تابستان و اواخر بهار صورت گرفته تا از آغاز تابستان بتوان ظرفیت مردمی را به كار گرفته و به صورت بهینه از آن در جهت حل مسائل مختلف استفاده شود.

مدیركل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری تهران با اشاره به ارتباط نزدیك دستگاه‌های اجرایی با مجموعه‌های مردمی گفت: سازمان بهزیستی، كمیته امام خمینی (ره)، فرهنگ و ارشاد اسلامی و شهرداری‌ها با مجموعه‌های مردمی در ارتباط هستند كه باید دور یك میز قرار گرفته و داشته‌ها و ظرفیت‌های مردمی را به میدان آورده و در فضای روشن از آنها به صورت هدفمند استفاده شود.

او لازمه برنامه‌ریزی روشن را تعریف گام‌های اجرایی و زمان‌بندی‌های مناسب دانست و ادامه داد: تا اواخر خردادماه شناسایی و ارزیابی اولیه صورت می‌گیرد و از اوایل تابستان در سطح كشور استفاده می‌شود. پیش‌بینی می‌شود سكوی ظرفیت‌های مردمی استان تهران را در فضای مجازی بالا آورده تا برای همه ارگان‌ها و همه نهادها قابل شناسایی و استفاده باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • از جوابیه جواد هاشمی به ماجرای رپ خوانی تا حاشیه ای برای «نون.خ»
  • واکنش فعالان فضای مجازی به ادعای بی‌بی‌سی درباره نیکا شاکرمی
  • مهران مدیری مجوز «پدر قهوه» را گرفت؟
  • مولفه‌های بومی امنیت روانی در اردبیل احصا شود
  • قطع بدون مجوز درختان در ‌عظیمیه کرج
  • آغاز طرح ملی مشاركت اجتماعی مردم در فضای مجازی از تابستان
  • راه‌اندازی شورای فضای مجازی در استان بوشهر
  • حکمرانی رسانه را جدی بگیریم
  • روزنامه نگاری با قدرت تیتر
  • آسیب‌شناسی استفاده از فضای مجازی در نظام تبلیغی‌رسانه‌ای مساجد