Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-04-28@23:58:55 GMT

سهامداران به دنبال ردپای نقدینگی

تاریخ انتشار: ۱۶ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۱۱۳۶۳

جهانی، مدیر سرمایه‌گذاری شرکت سبدگردان الماس گفت: طی دو سال اخیر، دنبال کردن ردپای نقدینگی در صنایع و سهم‌ها در میان سرمایه‌گذاران، اهمیت شایانی یافته‌ است.

به گزارش بازار به نقل از پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا)، مدیر سرمایه‌گذاری شرکت سبدگردان الماس با اشاره به روند معاملات در آخرین روز معاملاتی هفته (چهارشنبه ۱۲ آبان ماه) اظهار کرد: در این روز شاهد رشد ۲۵ درصدی ارزش معاملات خرد و ورود نقدینگی خرد به بازار پس از ۱۲ روز متوالی بودیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این تحلیلگر بازار سرمایه با اشاره به ورود و خروج اشخاص حقیقی به بازار سرمایه اذعان کرد: مفهوم ورود و خروج نقدینگی که به صورت روزانه منتشر می‌شود در حقیقت، بیانگر برآیند سرمایه وارد شده به بازار توسط اشخاص حقیقی طی روز معاملاتی جاری است. اگر تفاضل ارزش خرید و فروش حقیقی‌ها طی روز معاملاتی مثبت باشد، به اصطلاح گفته می‌شود ورود پول به بازار داشته‌ایم. در صورت عکس آن، شاهد خروج پول از بازار خواهیم بود.

وی در ادامه با بیان اینکه آیا ورود و خروج پول اشخاص حقیقی می‌تواند معیاری برای تصمیم‌گیری فعالان بازار سرمایه باشد یا چرا تنها ورود و خروج پول اشخاص حقیقی در کانون توجه برخی فعالان بازار سرمایه قرار دارد، خاطرنشان کرد: به باور شماری از فعالان بازار سرمایه، برخی از حقوقی‌ها به دلایلی به غیر از کسب منفعت به خرید و فروش اوراق روی می آورند. برای نمونه، گفته می‌شود در برهه‌هایی، انجام معاملات به حقوقی‌ها تکلیف می شود.

مدیر سرمایه‌گذاری شرکت سبدگردان الماس با بیان اینکه به باور برخی از کارشناسان رصد نقدینگی اشخاص حقوقی، نمی‌تواند معیاری برای تعیین روند بازار در کوتاه‌مدت باشد، گفت: حقوقی‌های بسیاری، سهم‌های مدنظر خود را به طور بنیادی بررسی و به دید چند ساله و فارغ از نوسانات کوتاه‌مدت خریداری می‌کنند. از این‌رو، آنها مطابق با بودجه خود و دریافت سود مجامع در مسیر هدف‌گذاری شده پیش می‌روند.

وی افزود: البته افزون بر اشخاص حقوقی همچون هلدینگ‌ها و سرمایه‌گذاری‌ها، صندوق‌های سرمایه‌گذاری نیز فعال هستند که کسب منفعت برای سرمایه‌گذاران خرد در اولویت اهداف آنها قرار دارد و به نوسانات کوتاه‌مدت بازار واکنش نشان می‌دهند. بنابراین، رصد شیوه معاملاتی حقوقی‌ها به‌طور دقیق نمی‌تواند بیانگر مسیر بازار در کوتاه مدت باشد.

جهانی تأکید کرد: بیشتر اشخاص حقیقی، تنها به‌منظور کسب منفعت و به دور از مسایل تکلیفی، به بازار ورود پیدا کرده‌اند و مسیر نقدینگی این طبقه می‌تواند جریان‌ساز باشد و رویه بازار را در کوتاه مدت تعیین کند.

وی خاطرنشان کرد: در بازارهای کم حجم با ارزش معاملات ناچیز رصد ورود و خروج نقدینگی اشخاص حقیقی مسیر بازار را تا حدی نشان دهد؛ اما در بازارهایی با ارزش و حجم بالای معاملات الزاماً اتکا به این مؤلفه راهنمای درستی نیست برای نمونه در تابستان گذشته، رشد بازار با حمایت اشخاص حقوقی رقم خورد.

چگونگی رصد و انتخاب سهام از سوی سرمایه‌گذارن
مدیر سرمایه‌گذاری شرکت سبدگردان الماس با اشاره به شیوه‌های رصد و انتخاب سهم در بازار سرمایه اظهار کرد: تحلیل بنیادی، تحلیل تکنیکال، تابلوخوانی و شناسایی پول هوشمند از جمله شیوه‌هایی است که سرمایه‌گذاران با بهره گفتن از آنها قادر به رصد و انتخاب یک سهم می‌شوند.

وی با بیان اینکه در تحلیل بنیادی، فعالان بازار سرمایه متناسب با سودسازی شرکت‌ها و رویه وضعیت بنیادی آنها اقدام به خرید و فروش سهام با دید زمانی میان‌مدت و بلندمدت می‌کنند، گفت: این روش در زمره روش‌های کم‌ریسک برای سرمایه‌گذاری است که توجه زیادی به نوسانات بازار ندارد.

جهانی افزود: هدف سرمایه‌گذار در روش‌های تکنیکال و تابلوخوانی آگاهی از نوسانات مقطعی سهام، بدون توجه به وضعیت بنیادی آنها است. از این‌رو، رصد دقیق تابلوی سهم، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

  بازار/ برچسب ها: سهام ، نقدینگی ، سرمایه گذاری لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000Pcl

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: سهام نقدینگی سرمایه گذاری فعالان بازار سرمایه اشخاص حقیقی ورود و خروج کوتاه مدت حقوقی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۱۱۳۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جدی: حق تولید و سهامداران در اصلاح قیمت پژوپارس رعایت شود

عضو کمیسیون صنایع مجلس بر لزوم توجه به حقوق تولید کننده و سهامداران در رابطه با اصلاح قیمت پژو پارس تاکید کرد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش تسنیم، علی جدی نایب رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی بر لحاظ کردن حقوق تولید کننده و سهامداران در رابطه با اصلاح قیمت پژو پارس تاکید کرد و گفت:  اگر قیمت جدید پژو پارس بر اساس بهای تمام شده این محصول تعیین شده است سازمان حمایت باید در تصمیم گیری خود به نفع تولید کننده عمل کند. 

علی جدی اظهار داشت: قیمت تولید خودرو مانند هر کالای دیگری باید نزدیک به نرخ بازار باشد و در صنعت خودرو باید به سمت حذف اختلاف قیمت خودرو در کارخانه و بازار حرکت کنیم.  

وی در ادامه بیان کرد: همان طور که بارها تاکید کرده ایم تنها راه کاهش فاصله قیمت خودرو در کارخانه و بازار که موجب حذف دلالان از بازار خودرو نیز می شود، رشد تولیدات داخل و تامین کسری از طریق واردات است، در غیر این صورت این وضعیت همچنان ادامه خواهد داشت. 

نماینده مردم شیروان در مجلس شورای اسلامی همچنین بر لحاظ کردن حقوق تولید کننده و سهامداران در رابطه با افزایش قیمت پژو پارس تاکید کرد و گفت: اگر قیمت جدید پژو پارس بر اساس بهای تمام شده این محصول تعیین شده است سازمان حمایت باید در تصمیم گیری خود به نفع تولید کننده عمل کند و در صورت تفاوت فاحش قیمت تمام شده و نرخ جدید این محصول سازمان حمایت می تواند ورود کند.  

نایب رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در پایان یادآور شد: کمیسیون صنایع مجلس بر اساس مستندات ارائه شده از سوی سازمان حمایت در حال پیگیری این موضوع است و با برگزاری جلسه ای در هفته آینده در این خصوص تصمیم گیری خواهیم کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حقوقی‌ها از بازار سرمایه دست کشیدند/ بورس سرخ‌پوش شد!
  • ورود و خروج سهامداران درصدی ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • ۱۷ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی‌ها از بازار سهام خارج شد
  • ۱۷۵ پایگاه نماز جمعه در سال گذشته ساماندهی و شناسه‌دار شدند
  • ۱۷۵ پایگاه نماز جمعه شناسه‌ملی دریافت کردند
  • ۱۷۵ پایگاه نماز جمعه ساماندهی و شناسه‌دار شدند
  • ‌ساختارهای حقوقی و ‌حقیقی در تحقق شعار سال ‌مورد توجه قرار گیرد
  • نقش کلیدی صندوق‌های سرمایه گذاری بازار سرمایه در جمع‌آوری نقدینگی‌های بلاتکلیف
  • ورود ۸۵۳ میلیارد تومان نقدینگی به صندوق‌های با درآمد ثابت در هفته‌ای که گذشت
  • جدی: حق تولید و سهامداران در اصلاح قیمت پژوپارس رعایت شود