Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا - شهرداری تهران برای تسریع در روند خانه‌دار شدن شهروندان تهرانی، برنامه‌هایی دارد که گام نخست آن در قالب دیدارهایی با وزیر راه و شهرسازی و رئیس بنیاد مسکن بود. ناظران اقتصادی می‌گویند؛ شهرداری به دلیل داشتن زمین و اجرای قوانین ساخت و ساز سهم زیادی در حوزه مسکن دارد.
به گزارش خبرنگار شهر، تازه‌ترین آمار از شرایط مسکن در تهران نشان می‌دهد؛ میانگین قیمت هر متر مربع خانه، نزدیک به 32 میلیون تومان بوده و قیمت اجاره هم رشدی 47 درصدی نسبت به مهر پارسال داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دلیل افزایش قیمت مسکن تورم، شرایط کلان اقتصادی و همینطور کمبود واحدهای مسکونی نسبت به جمعیت ساکن عنوان شده است. حالا اما، دولت برنامه ساخت چهار میلیون مسکن در کشور را دارد و قرار است نیمی از این میزان با کمک دستگاه‌های اجرایی و ذینفعانی مانند شهرداری‌ها انجام شود.
همکاری و کمک به خانه‌دار شدن مستاجرانی که گفته می‌شود راهی 100 ساله را باید تا خانه‌دار شدن طی کنند، جزو یکی از برنامه‌های مدیریت جدید شهری است، هرچند این موضوع تازه‌ای نیست و پیشتر هم شهرداری تهران صحبت از ساخت خانه‌های کوچک مقیاس کرده بود، طرحی که دستکم تا به امروز به سرانجامی نرسیده است.
به تازگی هم علیرضا زاکانی، شهردار تهران در نشست‌هایی جداگانه با وزیر راه و شهرسازی و همینطور رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، بر ایجاد زمینه تسهیل روند خانه‌دار شدن شهروندان، تسهیل در ساخت مسکن‌های اجتماعی و ارائه خانه‌های استیجاری برای شهروندان تاکید کرده است. رستم قاسمی، وزیر راه و شهرسازی هم گفته که «ساخت خانه در تهران نیازمند در نظر گرفتن تمامی ابعاد شهرسازی همچون میزان جمعیت، ترافیک و... است، نه اینکه فقط ساختمان‌سازی انجام شود؛ بنابراین باید وزارت راه‌وشهرسازی و شهرداری تهران در این مسیر کنار یکدیگر قرار بگیرند تا ضمن خانه‌سازی، شهر را هم بسازیم.»
سال 1397 آماری از سوی بانک مرکزی منتشر شد که نشان می‌داد؛ 20 درصد از جمعیت شهر تهران در مناطق حاشیه نشین زندگی می‌کنند و 40 درصد خانوارهای تهرانی زیر خط فقر مسکن قرار دارند، اما حالا و بر اساس تازه‌ترین آمار، 70 درصد تهرانی‌ها زیر خط فقر مسکن هستند.
تسریع عرضه مسکن با کمک شهرداری‌ها
براساس قانون 55 شهرداری‌ها پیشنهاد شده که شهرداری‌ها وارد این موضوع شوند و با موافقت هیات دولت این اجازه به شهرداری‌ها داده شده است. مهدی جمالی نژاد، معاون عمران و توسعه شهر و روستا وزارت کشور در گفت‌وگو با خبرنگار شهر، نقش شهرداری‌ها در حوزه مسکن را بسیار مهم توصیف کرد و گفت: «نخستین مولفه و مهم‌ترین بخش مسکن زمین است و از آنجایی که در شهرها زمین در اختیار شهرداری‌هاست و متولی اجرای قوانین ساخت و ساز هستند، نمی‌توان آنها را در بخش مسکن دخیل نکرد.»
به گفته او؛ «یکی از ماده‌های قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن نیز به صراحت مشخص کرده است تا دولت اراضی با مالکیت خود را با اعمال تخفیف تقسیط و واگذاری حق بهره‌برداری به صورت اجاره ارزان قیمت برای تولید مسکن اجاره‌ای در اختیار بخش غیر دولتی قرار دهد. البته این بخش غیر دولتی می‌تواند شهرداری باشد و با توجه به اینکه شهرداری از توان فنی و تخصصی و اجرایی مناسبی برخوردار است، با ورود به عرصه احداث واحدهای استیجاری، می‌تواند بخشی از بار سنگین دولت را بر دوش بکشد و عرضه مسکن را تسریع‌ کند.»
پروانه اصلانی، مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی پیشتر به خبرنگار شهر گفته بود «شهرداری‌ها می‌توانند ضمن اینکه از ذخایر اراضی در اختیار خود برای تحقق این تکلیف استفاده کنند، می‌توانند با تغییر مقررات غیر قابل انعطاف موجود درباره اعطای مجوزهای ساخت برای تامین مسکن کم‌درآمدها نیز نقش آفرینی کنند، اما این قوانین نباید برای همه گروه‌ها و خانه‌های شهری به طور یکسان اعمال شود و در مواردی باید استثناءهایی هم قایل شد.»
تا به امروز، نتیجه دیدارها و رایزنی‌های شهردار تهران با وزیر راه و شهرسازی و اکبر نیکزادثمرین رئیس نباید مسکن، ایجاد کارگروه و تفاهم‌نامه‌هایی بوده که علاوه بر زیست‌پذیرتر شدن تهران برای شهروندان، به نهضت خانه‌سازی هم کمک کند.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: وزیر راه و شهرسازی خانه دار شدن شهرداری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۱۲۳۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امکان ساخت ۴.۵ میلیون واحد مسکونی جدید در بافت‌های فرسوده

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدرضا مهدیار اسماعیلی رئیس هیأت عامل صندوق ملی مسکن در دیدار با رئیس هیأت مدیره شرکت باز آفرینی شهری ایران با بیان اینکه هدف این صندوق حمایت همه جانبه از تولید و رونق بازار مسکن کشور است، گفت: با تعریف ساز و کار مناسب و شناسایی بهترین شیوه‌های حمایتی، پشتیبانی از ساخت مسکن در بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهری در برنامه این صندوق قرار دارد.

وی گفت: ارائه تضمین‌های لازم برای ساکنین بافت فرسوده و ناکارآمد شهری جهت دریافت تسهیلات از سامانه بانکی از جمله موضوعات فعالیت این صندوق بوده و فرآیند اجرایی آن در دست بررسی است.

صدور ۳۵ درصد پروانه‌های بافت فرسوده به صورت تک واحدی

همچنین محمد آئینی مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران هم در این دیدار با توجه به پتانسیل بالای بافت‌های فرسوده برای خانه سازی بدون نیاز به تأمین زمین جدید، گفت: ظرفیت احداث مسکن جدید در این بافت‌ها بیش از ۴.۵ میلیون واحد است.

آئینی افزود: ۳۵ درصد پروانه‌های صادره در بافت‌های فرسوده شهری به صورت تک واحدی و ۷۴ درصد آنها کمتر از ۳ واحد است که در صورت پرداخت تسهیلات ارزان قیمت، مالکین و سازندگان به ساخت خانه با تراکم بالا ترغیب می‌شوند.

کد خبر 6095613 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • بسته‌های تشویقی شهرداری جهت رغبت در نوسازی بافت‌های فرسوده!
  • ساخت خانه برای اقشار کم درامد
  • اعمال بسته نوسازی بافت فرسوده در ۵۸۱ شهر
  • امکان ساخت ۴ و نیم میلیون واحد مسکونی جدید در بافت‌های فرسوده
  • امکان ساخت ۴.۵ میلیون واحد مسکونی جدید در بافت‌های فرسوده
  • بسته تشویقی برای محلات بازآفرینی شهری
  • کابوس تورم در تعقیب متقاضیان طرح نهضت ملی
  • استفاده از «گنبد بیزانسی» در ساخت‌وساز شهر قم ممنوع است
  • ساخت مسکن کارگری در یزد/ خانه دار شدن همه کارگران
  • هدیه زاکانی به معلمان تهرانی: خدمات رایگان فرهنگی و ورزشی را از طریق اپلیکیشن شهرزاد دریافت کنید