Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از scitechdaily، نزدیک به دو سال از زمان تبدیل شدن به یک بیماری همه گیر جهانی که جان میلیون‌ها نفر را گرفته است، می‌گذرد؛ و این معما که پروتئین‌های موجود در ویروس سارس-کوو-۲ مسئول آسیب شدید عروقی هستند که حتی می‌تواند منجر به حمله قلبی یا سکته شود، هنوز حل نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اکنون برای اولین بار تیمی از کارشناسان توانسته‌اند ۵ پروتئین از ۲۹ پروتئین سازنده ویروس را شناسایی کنند که مسئول آسیب رساندن به رگ‌های خونی هستند. محققان امیدوارند شناسایی این پروتئین‌ها به توسعه دارو‌های هدفمند برای کووید-۱۹ کمک کند که آسیب عروقی را کاهش می‌دهد.

محققان می‌گویند ما شاهد شیوع بسیار بالای بیماری‌های عروقی و لخته شدن خون، به عنوان مثال سکته مغزی و حمله قلبی، در میان بیماران کووید هستیم. ما تمایل داریم کووید را در درجه اول یک بیماری تنفسی بدانیم، اما حقیقت این است که بیماران مبتلا به کرونا سه برابر بیشتر در معرض سکته مغزی یا حمله قلبی هستند. همه شواهد نشان می‌دهد ویروس به شدت به رگ‌های خونی یا سلول‌های اندوتلیال که رگ‌های خونی را پوشانده‌اند آسیب می‌زند. با این حال، تا به امروز این ویروس به عنوان یک موجود در نظر گرفته شده است. ما می‌خواستیم بفهمیم کدام پروتئین‌های ویروس مسئول این نوع آسیب هستند.

کروناویروس جدید یک ویروس نسبتا ساده است در مجموع از ۲۹ پروتئین مختلف (در مقایسه با ده‌ها هزار پروتئین تولید شده توسط بدن انسان) تشکیل شده است. محققان از RNA هر یک از پروتئین‌های کووید-۱۹ استفاده کردند و واکنشی را که هنگام قرار دادن توالی‌های مختلف RNA در سلول‌های عروق خونی انسان در آزمایشگاه رخ داد، بررسی کردند. آن‌ها از این طریق توانستند پنج پروتئین کروناویروس را شناسایی کنند که به رگ‌های خونی آسیب می‌رساند.

دانشمندان گفتند زمانی که ویروس کرونا وارد بدن می‌شود، شروع به تولید ۲۹ پروتئین می‌کند، یک ویروس جدید تشکیل می‌شود، آن ویروس ۲۹ پروتئین جدید تولید می‌کند و غیره. در این فرآیند، رگ‌های خونی ما از لوله‌های مات به نوعی توری یا تکه‌های پارچه قابل نفوذ تبدیل می‌شوند و به موازات آن لخته شدن خون افزایش می‌یابد. ما به طور کامل اثر هر یک از ۲۹ پروتئین بیان شده توسط ویروس را بررسی کردیم و در شناسایی پنج پروتئین خاص که بیشترین آسیب را به سلول‌های اندوتلیال و در نتیجه به ثبات و عملکرد عروقی وارد می‌کنند، موفق بودیم. علاوه بر این، ما از یک مدل محاسباتی توسعه‌یافته توسط پروفسور شاران استفاده کردیم که به ما امکان می‌دهد بدون اینکه در آزمایشگاه آن‌ها را «در عمل» ببینیم، ارزیابی و شناسایی کنیم که کدام پروتئین‌های ویروس کرونا بیشترین تاثیر را بر سایر بافت‌ها دارند.

آن‌ها می‌گویند شناسایی این پروتئین‌ها ممکن است پیامد‌های قابل توجهی در مبارزه با ویروس داشته باشد. تحقیق ما می‌تواند به یافتن اهداف دارویی کمک کند که برای متوقف کردن فعالیت ویروس استفاده می‌شود، یا آسیب به رگ‌های خونی را به حداقل می‌رساند.

بیشتر بخوانید 

بال پروانه می‌تواند به تشخیص سریع‌تر کووید-۱۹ کمک کند؟

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ویروس کرونا کووید 19 رگ های خونی پروتئین ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۲۲۲۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد

نادیا زکالوند: این مرد ۷۲ ساله هلندی، که نام او فاش نشده است، به نقص ایمنی شدیدی مبتلا بود و سال ۲۰۲۲ گرفتار یکی از گونه‌های ویروس کرونای اُ-میکرون شد. او پیش از ابتلا چند بار واکسن کوید۱۹ هم زده بود. از همان زمان او هر بار که آزمایش کرونا می‌داد، مثبت می‌شد و این بیماری آنقدر ادامه یافت تا سرانجام مرد نگون‌بخت اکتبر سال گذشته فوت کرد.

بیماری کرونای این مرد ۲۰ ماه طول کشید که طولانی‌ترین مورد در نوع خود بوده است. پزشکان برای کمک به او درمان‌های گوناگونی را پیشنهاد داده بودند که متاسفانه هیچ‌کدام فایده نداشت.

سیستم ایمنی بدن او آنقدر قوی نبود تا بتواند با ویروس کرونا مبارزه کند. حتی داروهای پادتن هم به‌کارش نیامدند.

بیماران مبتلا به کرونا معمولا پس از گذشت چند روز یا نهایت چند هفته درمان می‌شوند اما این مرد ۷۲ ساله، ۶۱۳ روز گرفتار این بیماری بود.

محققان در بررسی‌های این بیمار متوجه وجود حدود ۵۰ جهش ویروس کرونا در بدن شده بودند. این جهش‌ها توانسته بودند در سیستم ایمنی بدن این مرد اختلال ایجاد کنند که در نهایت جان او را گرفتند.

منبع:

odditycentral

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899244

دیگر خبرها

  • از سکته گوش چه می‌دانید؟
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • آسیب‌ها و مشکلات لرستان باید به‌تدریج رفع شوند
  • این سالاد پروتئینی خوشمزه با سس پستو را از دست ندهید
  • بازداشت عامل تیراندازی در گتوند
  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • دستگیری عامل تیراندازی در گتوند
  • شناسایی مهم ترین عامل تصادفات درون‌شهری در کردستان
  • قتل مدیر عامل شرکت پخش لوازم آرایشی با ۳۷ ضربه چاقو
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد