Web Analytics Made Easy - Statcounter

بی‌شک یکی از مهم‌ترین آسیب‌های اجتماعی که جوامع مختلف با آن روبرو هستند، پدیده اعتیاد به موادمخدر است. به‌نحوی‌که وابستگی به موادمخدر در بسیاری از افراد به‌ویژه نوجوانان و جوانان به‌صورت یک دغدغه مهم مطرح شده است.

 اعتیاد به موادمخدر در  دهه های اخیر بسیار فراگیر شده است و حاکی از بروز یک مشکل جدی در سلامت جسمی، روانی و اجتماعی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در واقع اعتیاد به موادمخدر تهدیدی جدی برای ساختارهای فرهنگی، بهداشتی، اجتماعی و اقتصادی بوده و تعادل، رشد و توسعه جوامع را بر هم زده و منابع انسانی، اقتصادی و اجتماعی بسیاری را به هدر می‌دهد.

طبق گزارش دفتر مقابله با موادمخدر و جرم سازمان ملل متحد؛ در سال 2020، حدود 275 میلیون نفر موادمخدر مصرف کردند و بیش از 36 میلیون نفر از اختلالات مصرف موادمخدر رنج بردند، همچنین طبق برآوردهای اخیر جهانی، حدود 5.5 درصد جمعیت بین 15 تا 64 سال حداقل یک بار در سال گذشته مواد مصرف کرده‌اند. این گزارش همچنین به قدرت کانابیس در 24 سال گذشته اشاره می‌کند که در بخش‌هایی از جهان،  4 برابر بیشتر شده است، در عین حال مصرف کانابیس، مخصوصاً در کسانی که مصرف‌کننده طولانی مدت هستند، به سلامت آسیب می‌زند، این در حالی است که  از تعداد نوجوانانی که این ماده را مضر می‌دانستند، 40 درصد کاسته شده است، لذا با توجه به این موارد، نوجوانی مرحله‌ای از سیر تحولی آدمی است که به دلیل حساسیت ویژه، همواره مورد توجه است.

در نوجوانان احتمال بروز رفتارهای پر خطر زیادی وجود دارد که علل این رفتارها ممکن است واکنش‌های مقابله با ترس، ترس از بی‌کفایتی، نیاز به اثبات خود و یا فشار همسالان باشد؛  نوجوانان نیروی فعال و پویای جامعه هستند و نمی‌توان این جمعیت را نادیده گرفت، باید نگرش‌ها، ویژگی‌ها و مشکلات و نیازهای آنان را شناخت و روش‌های ارتباط صحیح با نوجوانان را فرا گرفت. کاهش نگرش منفی نوجوانان به مصرف مواد و شیوع اعتیاد بسیار نگران‌کننده است؛ زیرا اکثر نوجوانانی که مصرف مواد را در سال‌های اولیه نوجوانی آغاز می‌کنند به مصرف این ماده در سال‌های آینده ادامه می‌دهند و میزان مصرف مواد و مشکلات مرتبط با آن نیز مرتباً افزایش می‌یابد. مهم‌ترین خطر تهدیدکننده این گروه، قرار گرفتن مکرر در موقعیت‌های نامناسب از جمله ناامنی، فشار، آشفتگی روانی، احساس حقارت، طرد شدگی و بیگانگی با والدین و سایر مشکلات روزمره می‌باشد که فرد به صورت پناه بردن به موادمخدر به این مشکلات واکنش نشان می‌دهد.

درمان اعتیاد و شکستن چرخه معیوب آن دشوار و پر هزینه است و سیستم درمانی جامع با رویکردهای مختلف دارودرمانی، روان‌درمانی، بازپروری و بازتوانی را می‌طلبد به‌طوری که شواهد حاکی از آن است که تأکید افراطی بر یکی از جنبه‌ها و رها ساختن سایر موارد منجر به شکست درمان خواهد شد؛ بنابراین در چنین شرایطی، پیشگیری به‌طور منطقی جایگزین درمان می‌شود. راهبردهای آموزشی-تربیتی یک روش پیشگیرانه‌ای است که در حال حاضر از جایگاه بسیار بالایی برخوردار است. از مهم‌ترین فعالیت‌ها در این زمینه آگاهی دادن به افراد مختلف جامعه در مورد علل روی آوردن به مواد، تأثیر داروها، خطرات بدنی، روانی و اجتماعی استفاده از موادمخدر می‌باشد.

در مورد برنامه‌های پیشگیرانه، نوجوان بیشتر از سایر گروه‌ها، مرکز توجه متخصصین است؛ زیرا نوجوانانی که با مصرف مواد سروکار دارند، درگیر مسائل و مشکلات عدیده‌ای‌ چون دزدی، خشونت، افت تحصیلی، تفکر بدون سازمان، کاهش سازگاری روانی-اجتماعی، کاهش توانایی مربوط به حل مسئله، درجه بالای کناره‌گیری اجتماعی و افسردگی می‌شوند؛ لذا مدارس و فعالیت‌های آموزشی در برنامه‌های مربوط به پیشگیری از اعتیاد، جایگاه ویژه‌ای دارند، به‌گونه‌ای که دانش‌آموزان توسط چنین برنامه‌هایی در مقابل موقعیت‌هایی که مصرف مواد را تسهیل می‌کنند ایمن می‌شوند.

 تاب‌آوری یکی از مفاهیمی است که اخیراً در حوزه پیشگیری از اعتیاد و سایر اختلالات روانی مطرح شده است. تاب‌آوری، توانایی فرد برای مواجه شدن با یک حادثه مضر می‌باشد، به عبارتی به معنای تاب آوردن در برابر مشکلی قابل ملاحظه است که نه تنها فرد قادر به غلبه بر آن مشکل می‌باشد، بلکه به واسطه آن مشکل قوی‌تر هم می‌شود. چرخه تاب‌آوری شامل 5 عامل طراحی و ارتباط سازی برای افزایش امیدواری و هدفمندی، توانایی تصمیم‌گیری، مدیریت خشم و بحران، ارتقاء اعتمادبه‌نفس و آموزش مهارت‌های حل مسئله است، علاوه بر این، تاب‌آوری، یک چارچوب جدید در زمینه پیشگیری از اعتیاد را مطرح می‌کند. در این چارچوب جدید، شناخت عوامل محافظت کننده محیطی، اهمیت دارد که از آن می‌توان به‌عنوان سپری در مقابل اثرات زیان‌آور عوامل خطرزا استفاده کرد. عوامل تاب آور باعث می‌شوند که فرد در شرایط دشوار و با وجود عوامل خطر از ظرفیت‌های موجود در دستیابی به موفقیت و رشد در زندگی استفاده کند و از این چالش‌ها و آزمون‌ها به‌عنوان فرضی برای توانمندکردن خود بهره جوید. عوامل مهم تاب‌آوری مانند توانایی کنترل خشم، احساس هدفمند بودن و امید به آینده، احساس مسئولیت و دیدگاه مثبت نسبت به خود می‌توانند با تغییر نهایی در نگرش فرد عامل مهمی در جلوگیری از آلوده شدن فرد و نیز مقاومت فرد مستعد در زمینه اعتیاد ایجاد نمایند.

با توجه به آسیب‌های روزافزون اعتیاد در کشور، برگزاری دوره‌های آموزشی مهارت‌های تاب‌آوری برای مقابله با گرایش نوجوانان به مواد می‌تواند به‌عنوان یک راهکار برای سیاستگذاران و برنامه‌ریزان بهداشتی و اجتماعی مد نظر قرار گیرد. همچنین می‌توان در برنامه‌ریزی‌های آموزشی کلان از آموزش برنامه‌های مهارت‌های تاب‌آوری در برنامه‌ریزی‌های درسی دوره تحصیلی بهره جست تا بدین طریق بر نگرش آن‌ها نسبت به مصرف موادمخدر تأثیر گذاشت و نگرش منفی نسبت به آن را ایجاد کرد.

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: مصرف مواد تاب آوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۲۹۱۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روش‌های پیشگیری و قطع ریزش موی سر، ابرو و مژه

به گزارش خبرآنلاین ،چرا که به جرات می‌توان گفت موها نیمی از زیبایی چهره را تامین نموده و میزان کم پشتی و پرپشتی، ضخامت تارها، درخشندگی و سلامت آن‌ها مستقیما بر صورت تاثیرگذار است. از جمله عوامل موثر بر ریزش مو می‌توان به دلایلی چون مسائل ژنتیکی و ارثی، اختلالات هورمونی، استرس و شوک‌های شدید، آلودگی و وجود آلاینده‌ها در آب و هوا، سوء تغذیه، الگوی خواب نادرست، مصرف برخی داروها، مصرف سیگار و الکل، کمبود ویتامین و کلسیم و آهن، استفاده از شوینده‌های شیمیایی غلیظ و سولفاته و... اشاره نمود. اما به خاطر داشته باشید که قدم نخست در درمان و قطع ریزش مو، شناخت علت اصلی آن می‌باشد، بنابراین نیاز است پیش از انتخاب هر گونه روش درمانی با انجام آزمایشات و بررس سبک زندگی خود به عامل ریزش مو در خود پی ببرید.

سلامت نیوز در خبری نوشت:اهمیت و تاثیر سلامت و پرپشتی ابروها و مژه‌ها نیز بر کسی پوشیده نیست. ابروها به مانند قابی زیبا به چهره جلوه می‌دهند و مژه‌ها نیز با ضخامت و بلندی خود، زیبایی چشمان رو دوچندان می‌نمایند. جالب است بدانید که ریزش مو در این نواحی همچون سایر نقاط، در صورتیکه طبیعی و کم باشد، کاملا عادی است، اما چنانچه این ریزش بصورت ناگهانی و شدید رخ دهد و یا منجر به خالی شدن تکه‌ای از ابرو یا مژه گردد، مشکل جدی بوده و می‌بایست به فکر راه چاره بود! از عوامل اصلی موثر در ریزش مژه و ابرو می‌توان به مشکلات غدد درون ریز، اختلالات هورمونی، استرس و شوک شدید، مصرف برخی داروها، شیمی درمانی، دلایل ژنتیکی، کلسترول بالا، ضعف سیستم ایمنی، التهاب پوستی و پلک، استفاده بی حد از لوازم آرایشی نامرغوب، دستکاری‌هایی مانند تتو، سوء تغذیه و کمبود ویتامین و مواد معدنی در بدن، اختلال اکتودرمال دیسپلازی و افزایش سن اشاره کرد.

در ادامه به بررسی راهکارهای پیشگیری و رفع ریزش مو در نواحی سر، مژه و ابرو خواهیم پرداخت.

استفاده از مواد و روش‌های گیاهی

یکی از دردسترس‌ترین و قدیمی‌ترین روش‌های تقویت و قطع ریزش موها در نواحی مختلف سر و چهره، استفاده از مواد گیاهی است که ریشه در فرهنگ غنی ایرانی دارد. چند مورد از گیاهان تاثیر گذار که می‌توان بصورت موضعی بر روی موها و ریشه‌ی سر استعمال نمود عبارتد از: رزماری، ژل آلوئه‌ورا، آب پیاز، عصاره‌ی سیر، روغن بادام تلخ و... می‌باشد که مصرف آن‌ها در طولانی مدت نتیجه‌ی مطلوبی را خواهد داشت.

استفاده از شامپو و تقویت کننده مو

مصرف بهترین شامپو ضد ریزش مو که غنی از ویتامین‌ها، عصاره‌های طبیعی و مواد شیمیایی مناسب تقویت ریشه مو و تغذیه و قطع ریز می‌گردند نیز یکی از روش‌های موثر و مقرون بصرفه می‌باشد. این شامپوها در انواع مختلف گیاهی، شیمیایی، بدون سولفات و... در بازار موجود بوده و مصرف مداوم بهترین شامپو ضد ریزش مو که مناسب جنس موی شما و میزان کم پشتی آن باشد، شما را از انجام روش‌های پرخطر و پر ریسک مانند کاشت مو بی‌نیاز می‌کند.

انجام مزوتراپی

مزوتراپی مو از روش‌های نوین تحریک رشد مو می‌باشد که با تزریق کوکتل یا محلولی مخصوص به لایه میانی پوست سر توسط متخصص انجام می‌پذیرد. البته استفاده از این روش درمان برای بسیاری از افراد مناسب نیست. افراد تحت درمان با راکوتان، لیزر، اشعه‌درمانی، شیمی درمانی و پرتو درمانی، زنان باردار و شیرده، افراد دارای زخم هیپرتروفیک، تبخال، اگزمای فعال، پسوریازیس، زگیل، بیماران سرطانی، قلبی، دیابتی و نووپاتی، کسانی که داروی ضدانعقاد خون مصرف می‌کنند به هیچ عنوان نمی‌بایست از مزوتراپی استفاده نمایند.

تقویت مو با استفاده از روش PRP

روش PRP نیز از روش‌های جدید جهت درمان و قطع ریزش مو و تقویت آن‌ها می‌باشد. PRP (پلاسمای غنی از پلاکت) در واقع یک روش درمانی کم تهاجمی است و در ۳ مرحله انجام می‌شد. مرحله نخست، پزشک متخصص یا درمانگر از شخص خون دریافت کرده و در مرحله دوم خون را پردازش و آماده‌سازی می‌کنند و در آخرین قسمت، خون پردازش شده و آماده را به پوست سر فرد تزریق می‌کنند. روش PRP مناسب افراد دارای نوع ریزش موی آندروژنیک می‌باشد که با کوچک شدن فولیکول‌های مو همراه بوده و در مردان به حالت طاسی مردانه بروز پیدا می‌کند.

تامین ویتامین ها

مصرف ویتامین‌ها و مواد معدنی نیز برای سالم نگاه‌داشتن و حفاظت از مو در برابر ریزش ضروری می‌باشد. بویژه ویتامین‌های رشد و تغذیه مو، شامل: ویتامین‌های پیچیده B، مانند ویتامینB۷ یا بیوتین و B۱۲. ویتامین C، D و مواد معدنی چون آهن، زینک، پتاسیم و کلسیم و همچنین پروتئین‌ها. شما می‌توانید از این مواد بصورت منظم در سبک تغذیه‌ای خود بصورت غذایی بهره برده و یا از بهترین مولتی ویتامین به شکل کپسول، قرص و شربت میل نمایید. همچنین جهت مصرف موضعی آن‌ها بر روی مو می‌توانید از بهترین شامپو ضد ریزش مو که غنی از مواد ذکر شده هستند، استفاده کنید.

استفاده ا ز مواد تقویت کننده ابرو و مژه

استفاده از بهترین تقویت کننده ابرو و مژه نیز که امروزه با تنوع بالا و با ویژگی‌های مختلف به تولید رسیده و به شکل محلول، روغن، سرم، ژل و یا کرم و تونیک روانه بازار گشته‌اند. این محصولات دارای فرمولاسیونی موثر جهت تقویت فولیکول‌های مژه و ابرو بوده و به شما کمک می‌کنند تا با تغذیه رسانی و آبرسانی مناسب به نواحی مژه و ابرو علاوه بر قطع ریزش آن‌ها به افزایش ضخامت، پرپشت شدن، رفع خشکی پوست پلک و زیر ابرو، یکدست و مرتب شدن و در نهایت نگاهی نافذ و صورتی جذاب تر دست پیدا کنید. مصرف بهترین تقویت کننده ابرو و مژه شما را از انجام روش‌های پرهزینه و خطرناکی مانند کاشت ابرو و مژه و یا اکستنشن بی‌نیاز می‌کند.

۲۳۳۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901438

دیگر خبرها

  • این دروغ را درباره کاهش افسردگی باور نکنید
  • توقیف کامیون حامل ۲۶۷ کیلو مواد مخدر شیشه در غرب تهران
  • روش‌های پیشگیری و قطع ریزش موی سر، ابرو و مژه
  • کارگاه آموزشی مهارت های زندگی با موضوع پیشگیری از اعتیاد برگزار شد
  • کسب رتبه نخست منطقه ۹ اصفهان در افزایش تناژ جمع‌آوری مواد بازیافتی
  • جمع‌آوری روغن غیر قابل مصرف انسانی در چهارمحال و بختیاری
  • ۴۰ درصد متکدیان مشهد معتاد هستند
  • آموزش‌های فنی و حرفه‌ای مقدمه‌ای برای ایجاد اشتغال جوانان است
  • آموزش مهارت زندگی به زوجین برای کاهش طلاق
  • امکان تغییر محل آزمون دانشجویان فراهم شد