Web Analytics Made Easy - Statcounter

با حضور معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری و استاندار گلستان، کارخانه نوآوری گرگان به بهره‌برداری رسید تا زمینه رشد و رونق شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق فراهم شود.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در مراسم افتتاح کارخانه نوآوری گرگان، از فعالان زیست بوم نوآوری استان گلستان برای شکل گیری کارخانه نوآوری استان قدردانی کرد و گفت: کاری که در چند سال اخیر انجام دادیم، توسعه فرهنگ نوآوری و باور به توانمندی نیروی انسانی بود؛ از سوی دیگر تلاش خود را به کار بستیم تا محیطی سالم و مساعد برای کارآفرینی نوآورانه فراهم شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی از ضرورت نگاهی دوباره به مفهوم توسعه و چگونگی توسعه دادن استان گفت و ادامه داد: تعمق کنیم؛ در دوره ای، ایجاد پالایشگاه‌ها، کارخانه‌ها و صنایع، به معنای توسعه بود. اما پس از چندی دریافتیم این کار به معنای توسعه نیست. بعد از مدتی دریافتیم که توسعه یک مفهوم نرم افزاری است؛ اما چند سالی است به این نتیجه رسیده ام که توسعه یک مفهوم فرهنگی است. بنابراین، باید روی ترویج فرهنگ توسعه کار کرد.

رئیس ستاد فناوری‌های نرم و توسعه صنایع خلاق، با اشاره به ضرورت درک جامعه از تحول آفرینی خلاقیت و نوآوری نیروی انسانی ابراز کرد: اگر در این استان و سایر استان‌ها جامعه به این باور برسد که اندیشه و نوآوری یک جوان، مهم‌ترین سرمایه استان است، می‌توان تحول را شاهد بود و همه بخش‌ها عزم خود را جزم می‌کنند تا زیرساخت لازم را برای خلق ارزش افزوده از ایده این جوان فراهم کنند. تمامی مشکلات این استان از جمله زیست محیطی و حمل و نقل توسط جوانان همین استان حل می‌شود.

ستاری، با بیان این که بر مبنای فرهنگ توسعه نوآورانه، پژوهش باید با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی به پیش برود و به محصول برسد، ادامه داد: باید به این باور برسیم که با سرمایه گذاری دولتی، نمی‌توان انتظار تولید محصول داشت. پول دولتی زیرساخت‌های علمی و پژوهشی می‌آفریند، اما محصولی که نیازی از جامعه را برطرف کند حاصل نخواهد شد بلکه تولید محصول، نتیجه و پیامد سرمایه بخش خصوصی در پژوهش است؛ بنابراین باید اندیشه‌ها و باور‌ها در استان به گونه‌ای تحول یابد که فضا و زیست بوم را برای سرمایه گذاری بخش خصوصی فراهم کند.

* توسعه خانه‌های خلاق در راستای توسعه ظرفیت‌های فرهنگی استان

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری، حمایت از راه‌اندازی خانه‌های خلاق و نوآوری را گامی در راستای شکوفا شدن ظرفیت‌های بومی هر استان در حوزه فرهنگی دانست و بیان کرد: کاری که از ۲ سال پیش آغاز کردیم خانه‌های خلاق و نوآوری است. تا چند سفر گذشته، دقتی به اماکن تاریخی و قدیمی نداشتیم. به ویژه در این استان، جواهری ارزشمند یعنی اماکن تاریخی وجود دارد که با کمک خانه‌های خلاق، نمایان می‌شود و انواع ایده‌های نوآورانه در حوزه صنایع خلاق، از جمله گردشگری، صنایع دستی، اقتصاد دیجیتال، می‌توانند فرهنگ را تغییر اساسی دهند.

وی با بیان این‌که سرمایه گذاری بخش خصوصی در حوزه علوم انسانی به توسعه کسب و کار‌های خلاق و اشتغال آفرین منجر می‌شود، ابراز کرد: سرمایه‌گذاری دولتی در پژوهش علوم انسانی در بهترین حالت به انتشار کتاب منجر می‌شود، اما سرمایه گذاری بخش خصوصی در این عرصه، منجر به محصولاتی همچون تولید فیلم و پویانمایی می‌شود که مخاطب به آن علاقمند باشد یا عروسک و اسباب بازی تولید شود که کودکان و نوجوانان کشور، خواهان آن باشند.

ستاری، رویکرد توجه به دستاورد‌های فرهنگی بومی در قالب محصول را رویکرد اصلی در حمایت از خانه‌های خلاق و نوآوری برشمرد و گفت: در این خانه‌ها، محصولات فرهنگی و بومی را به کمک فعالان جوان و خلاق متناسب با فرهنگ بومی آن منطقه توسعه می‌دهیم. این فرهنگ از هزاران سال پیش در جای جای کشور ما وجود داشته است و ایران، با صنایع دستی خود فرهنگ غنی خود را در قالب محصول به جهان ارائه داده است. در عصر کنونی و به کمک شرکت‌های دانش بنیان و خلاق می‌توانیم این فرهنگ را با محصولات روزآمد و روش‌های نوآورانه منتقل کنیم.

به گفته ستاری، ما نسبت به همه فرزندان خود مسئول هستیم و اگر فرهنگ اهمیت بخشی به خلاقیت نیروی انسانی ترویج شود جامعه از ایده نوآورانه، محصول می‌سازد و محصولی که مشتری داشته باشد، به خلق ارزش افزوده و اشتغال منجر می‌شود. اهمیت این موضوع با توجه به حضور شرکت‌های خلاق و تولید محصولات خلاق و صنایع فرهنگی بسیار پراهمیت‌تر است.

ستاری با تاکید بر این که تمامی بخش‌های استان باید با نگاهی نو راه را برای فعالیت پژوهش و فناورانه این جوانان فراهم کنند، ادامه داد: این مسیر باید با برداشتن موانع فیزیکی و فکری هموار شود. پژوهشگاه‌ها باید راهبر پژوهش و نه مجری پژوهش باشند و ضمن حل مشکل مجوز‌ها ارائه زیرساخت‌های لازم و راهبری تیم‌های پژوهش یک سناریوی خروج و کمک به ایجاد کسب و کارشان در نظر بگیرند چراکه اهداف پژوهشگاه‌ها از ابتدا همین بوده است و در این مسیر آماده ایم تا راه را هموار کنیم و ادامه دهیم.

* اختصاص بیش از ۲۰ هزار مترمربع به زیست بوم دانش بنیان

فاز نخست کارخانه نوآوری گرگان در ۵ هزار متر مربع افتتاح شده و در کمتر از ۲ ماه با تلاش شرکت‌های دانش بنیان و خلاق به بهره برداری رسیده است.

این کارخانه نوآوری، تمامی مولفه‌های لازم برای یک کسب و کار نوآورانه از فضای کار اشتراکی، دفاتر، شتابدهنده‌ها را در خود جای داده است.

در حال حاضر ۱۲۶ استارتاپ در زیست بوم نوآوری گرگان فعال هستند و در مجموع زمینه را برای اشتغال ۷۰۳ نیروی انسانی فراهم کرده اند.

۲۲۳۴۰ متر فضای نوآورانه از جمله همین کارخانه نوآوری، در استان گلستان و ۱۵۵۴۰ متر مربع به طور اختصاصی در پارک علم و فناوری استان با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ایجاد شده است. فرآیند احداث کارخانه نوآوری گرگان، ۲۴ خرداد آغاز شد و پایان مردادماه سال جاری نیز با آغاز روند استقرار استارتاپ‌ها این کارخانه در روند و سرعت شکل گیری این رکوردی منحصر به فرد را به جای گذاشت.

علی محمد زنگانه استاندار گلستان نیز در این مراسم با اشاره به تلاش اثربخش شرکت‌های دانش بنیان و خلاق برای تحول آفرینی در استان گفت:استارتاپ‌ها، شتابدهنده‌ها و مراکز نوآوری، زمینه تحقق ایده‌های خلاق و تبدیل آن به محصول هستند و در نهایت و رشد و توسعه را فراهم می‌کنند.

وی با بیان این که در کشور‌های توسعه یافته، مدیرانی لایق و موفق هستند که ارتباط میان پژوهش و آموزش با بخش‌های فناورانه را حفظ می‌کنند، ابراز کرد: در یکی از کشور‌های توسعه یافته ۵ دلیل موفقیت ذکر شد که یکی از مهم‌ترین آن دلایل ایجاد همین ارتباط است. ارتباط بین این مراکز با دستگاه‌های اجرایی اولویت ما است و نمایندگان جامعه نخبگانی در هر یک از کیمته‌ها و شورا‌ها حضور دارند و این ارتباط مستمر و پیوسته را برای ارتباط گیری و پشتیبانی بین این دو بخش، زمینه ارتباط را تسهیل و تسریع می‌کند.

غلامرضا منتظری نماینده مردم گرگان و آق قلا در مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به ظرفیت‌های استان گلستان در حوزه دانش بنیان و خلاق گفت: استان گلستان فرصتی ارزشمند برای توسعه کسب و کار‌های فناور و کمک به کاهش مشکلات استان و رشد هرچه بهتر اقتصادی است. افتتاح این کارخانه نوآوری فرصتی را فراهم کرده است که شاهد استخراج بخشی از این گنجینه‌ها باشیم.

وی افزود: این تحرک، تلاش و شوق مسئولیت ما را سنگین می‌کند. در توسعه علم و معنویت باید سیری ناپذیر باشیم و در همین نقطه توقف نکنیم. تقاضای من این است تا با توسعه این ظرفیت ها، زمینه ایجاد فرصت شغلی و رونق اقتصادی و کاهش رنج را فراهم بیاوریم

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: سورنا ستاری دانش بنیان خانه های خلاق زیست بوم نوآوری شرکت های دانش بنیان و خلاق سرمایه گذاری بخش خصوصی کارخانه نوآوری گرگان علمی و فناوری خانه های خلاق نیروی انسانی استان گلستان کسب و کار ظرفیت ها زیست بوم خانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۴۱۱۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه‌های وزارت صمت در حوزه صنایع خلاق موجب جهش تولید می شود

‌به گزارش خبرگزاری مهر محمدرضا زارع برزشی با اشاره به انتخاب شعار سال از سوی مقام معظم رهبری افزود: نکته مهمی که در انتخاب شعار سال وجود دارد این است که تاکید رهبری بر مشارکت محسوس مردم در اقتصاد است؛ یعنی روابط حاکم بر اقتصاد به مردم واگذار شده و دولت نباید در اجرای اقتصاد دخالت کند بلکه اقتصاد توسط مردم و نهادهای مردمی باید اداره شود و دولت نقش تسهیل کننده داشته باشد، در همین راستا با توجه به اینکه مرکز ملی صنایع خلاق و فرش ایران رشته فعالیت‌های مهمی را در افزایش مشارکت مردم و اشتغال در خود جای داده، وظیفه خطیری دارد و بر همین اساس برنامه‌های سال ۱۴۰۳ خود را چیده است.

وی در ادامه خاطر نشان کرد: بهترین روش برای مشارکت‌پذیری مردم در تولید فعال کردن تعاونی‌هاست و همچنین در بخش صادرات نیز می‌توان از کنسرسیوم‌های صادراتی بهره مند شد. مردم زمانی در اقتصاد مشارکت می‌کنند که اقتصاد شفاف شرایط مساعد و امنیت اقتصادی فراهم باشد و فضای امن کسب و کار را به طور ملموس حس کنند و بدانند در صورت ورود به اقتصاد سرمایه‌هایشان را از دست نمی‌دهند که این مهم در حوزه صنایع خلاق با شفافیت بیشتری روبروست.

سرپرست مرکز ملی صنایع خلاق و فرش ایران بیان کرد: امروزه در جوامع صنعتی و توسعه یافته با گسترش و پیشرفت تکنولوژی در زمینه‌های مختلف علمی و فناوری و شدت گرفتن رقابت در حوزه‌های مختلف صنعتی، تولیدی و خدماتی به منظور ایجاد توان رقابتی، ماندگار بودن و جلوگیری از عقب ماندگی علمی و صنعتی از سایر جوامع و رقبا نیاز جدی به مقوله خلاقیت و نوآوری و استفاده حداکثری از علم و دانش روز برای پیشبرد صنایع، افزایش تولید، ایجاد اشتغال و در نهایت خلق ثروت احساس می‌گردد.

ایشان در ادامه افزود؛ عنصر خلاقیت در راستای تقویت صنایع و ایجاد کسب کارها و تولید محصولات نوین جز در سایه تعامل جدی و مؤثر دستگاه مربوطه اعم از دانشگاه‌ها، مراکز علمی، واحدهای صنعتی و دانش بنیان و دستگاه متولی سیاست گذاری و حمایت کننده و قانون گذار میسر نخواهد بود.

بنا به اعلام سرپرست مرکز ملی صنایع خلاق و فرش ایران در حال آمار واحدهای تولیدی نسبت به سال گذشته بر اساس رشته فعالیت‌های اصلی مرکز رشد داشته است و در رشته فعالیت طلا، نقره، جواهر و بدلیجات با ۷ درصد افزایش، در رشته فعالیت اسباب بازی و سرگرمی با ۱۰ درصد افزایش، در رشته فعالیت تجهیزات و البسه ورزشی در سه بخش تجهیزات ورزشی با ۷ درصد افزایش، توپ‌های ورزشی با ۱۱ درصد افزایش و چمن مصنوعی با ۵۰ درصد افزایش و در حوزه فرش دستباف با ۱۱ درصد رشد تولید روبرو بودیم.

محمدرضا زارع برزشی با بیان برخی از برنامه‌ها و اقدامات دفتر صنایع خلاق و ورزشی در سال ۱۴۰۲ از تدوین برنامه راهبردی در حوزه تخصصی اسباب بازی و سرگرمی، تدوین برنامه راهبردی در حوزه تخصصی طلا، نقره و جواهر و تدوین برنامه راهبردی در حوزه تخصصی البسه و تجهیزات ورزشی خبر داد و خاطر نشان کرد: در تنظیم هر یک از این برنامه‌های راهبردی نظرات گروه‌های مختلف در بخش‌های دولتی، خصوصی و انجمن‌ها که با این رشته فعالیت‌ها مرتبط هستند؛ در طی جلسات کارشناسی اخذ شده است و برنامه راهبردی هنر-صنعت فرش دستباف نیز به زودی با همین مدل رونمایی خواهد شد.

وی در ادامه همچنین از برنامه‌ها و اقدامات این مرکز در سال ۱۴۰۳ برای رشد تولید و مبارزه با کالای تقلبی و قاچاق در حوزه اسباب‌بازی، فلزات گرانبها و جواهرات، تجهیزات و البسه ورزشی و فرش دستباف اشاره کرد و افزود: ساماندهی کد تعرفه و آیسیک این مرکز در رشته فعالیت‌های تعریف شده، پیگیری جدی طرح درج کد شناسه و رهگیری بر روی محصولات، کنترل صادرات و واردات به وسیله وضع قوانین تشویقی در کشور خبر داد.

محمدرضا زارع برزشی مدیرکل در خاتمه گفت؛ کشورهایی که به اهمیت استراتژیک صنایع خلاق پی برده و اقدامات متناسبی را در این خصوص به انجام رساندند امروزه از نظر اقتصادی و همچنین نفوذ فرهنگی در سطح بین المللی، موقعیت ممتازی دارند وکشورهایی که به دلایل مختلف اعم از ایدئولوژیک، سیاسی، اهداف اقتصادی کوتاه مدت یا حتی ماهیت فرهنگی، از صنایع خلاق خود حمایت نکرده‌اند؛ امروز گرفتار هجوم محصولات و محتواهای فرهنگی بیگانه شده‌اند و در معرض همه گونه پیامدهای جدی آن همچون به خطر افتادن هویت فرهنگی و پرداخت هزینه‌های سنگین بابت حق تکثیر (کپی رایت) یا فشار برای ایجاد مانع در برابر واردات فرهنگی قرار گرفته‌اند و بدین سبب چه از لحاظ اقتصادی و چه از لحاظ فرهنگی در معرض خطر انزوا قرار دارند.

کد خبر 6090372 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • نقش‌آفرینی دانش‌بنیان‌ها در زمینه جهش تولید و رفع نیاز اساسی کشور
  • وزارت بهداشت و درمان در اصلاح فرهنگ فرزندآوری یاری‌رسان‌ باشد
  • نقش آفرینی دانش‌بنیان نرم و هویت‌ساز در صنایع سخت
  • افتتاح تصفیه‌خانه فاضلاب کارخانه فرآوری کشمش در ملایر
  • برنامه‌های وزارت صمت در حوزه صنایع خلاق موجب جهش تولید می شود
  • سندرم تراکم،بلای جان کلانشهرها/ ضرورت تغییرالگوی ساخت مسکن از آپارتمان‌های ‌انبوه به خانه‌های یک طبقه حیاط‌دار
  • کارخانه نوآوری اصفهان هوشمند راه‌اندازی می‌شود
  • زیرساخت‌های گردشگری شهر دژکرد اقلید تقویت و توسعه می‌یابد
  • ۳۵ هزار واحد مسکونی به مددجویان بهزیستی واگذار شد
  • عزم جدی مقامات ایران و ازبکستان برای توسعه همکاری‌های فرهنگی