Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایرنا، متاسفانه در چند سال اخیر شاهد افزایش ریختن زباله توسط سرنشینان خودروها در جاده ها و خیابان ها هستیم که این امر علاوه بر نوعی ناهنجاری، توهین به شهروندان و زیرپاگذاشتن حقوق شهروندی نیز تلقی می شود.

استان گیلان با داشتن طبیعت بسیار زیبا، از جنگل، کوه و سواحل زیبا گرفته تا مناطق دیدنی، در طول سال پذیرای میلیونها گردشگر است که گیلان را در این حوزه به محوری ترین استان گردشگرپذیر کشور تبدیل کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هرساله تعداد بسیاری از هموطنان از استان های مختلف به گیلان سفر می کنند تا از طبیعت زیبا و جاذبه های منحصر بفرد گردشگری آن بهره ببرند و حتی از سواحل و دریای آن نیز، سود ببرند. اما تعدادی از این مسافران هنگام ورود یا خروج و حتی هنگام گردش در شهرهای گیلان، تنقلات، میوه و غذا میل می کنند اما بعضی از آنان پوست میوه و تنقلات و زباله های حاصل از خوردن و آشامیدن را از داخل خودرو به بیرون پرتاب می کنند.

البته گاه گاهی متاسفانه این ناهنجاری رفتاری حتی از سوی بومیان نیز دیده می شود و خود به نحوی نامناسب توجیه‌گر رفتار گردشگران در زباله پرانی از خودروهای شخصی شده است. متاسفانه در برخی مواقع دیده می شود تعدادی از بومیان نیز همانند مسافران زباله های موجود در خودرو را وسط جاده ها و خیابان ها رها و پرتاب می کنند که امروزه چهره راههای و خیابانهای استان را به شکلی نازیبا کرده است.

این امر مختص به جاده ها و خیابان ها نیست ، بلکه تعدادی از گردشگران و مردم بومی هنگام استفاده از دریا و سواحل زیبای شهرهای شمالی، زباله های خود را کنار ساحل رها می کنند که این کار ناپسند، چهره زیبای ساحل را مخدوش کرده و محیط را آلوده می کند.

توقف خودروی خاطی توسط محیط بان وظیفه شناس گیلان

برخورد محیط زیستی با زباله پران‌ها

همواره برخودار با زباله ریزان خودرویی یکی از مطالبه فعالان محسط زیست و مردم بوده است تا به یک رویه قانونی تبدیل شود. به تازگی محیط‌بانان شهر بندری کیاشهر در اقدامی قابل توجهی مسافری را که از داخل خودرو خود اقدام به پرتاب زباله در طبیعت کرده بود را متوقف کردند و مسافر نیز پس از تذکر و اظهار ندامت، زباله خود را جمع آوری کرد.

به گزارش حفاظت محیط زیست گیلان، این اقدام در برنامه پویش پاکسازی بندر کیاشهر که در مجاورت پل چوبی و توسط یکی از تشکل های غیردولتی با همکاری مردم و محیط بانان محیط زیست آستانه اشرفیه انجام شد، سرنشین خودرویی که از مسیر پاکسازی عبور می کرد زباله خود را از پنجره به سمت شرکت کنندگان در مراسم پرتاب کرد که بلافاصله توسط یکی از محیط بانان پاسگاه محسن آباد که در محل حضور داشتند خودروی مذکور متوقف و با مرتکب این عمل غیرفرهنگی برخورد شد.

سرپرست اداره محیط زیست آستانه ضمن قدردانی از اقدام به موقع محیط بان سهراب رجبی از پرسنل پاسگاه محیط بانی محسن آباد  گفت با توجه به صورتجلسه انجام شده مراتب جهت اقدامات لازم قانونی از طریق مراجع  قضایی پیگیری خواهدشد.

رضا زمانی از عموم مسافرین و گردشگران که به استان گیلان سفر می کنند درخواست کرد با توجه به بحران پسماند در استان گیلان نسبت به مدیریت زباله های خود توجه بیشتری داشته باشند چرا که هر کس مسوول زباله تولید شده ی خود است و بهانه هایی همچون در دسترس نبودن سطل زباله نمی تواند باعث آن شود تا گردشگران پسماند خود را در طبیعت رها کنند

اینگونه برخوردهای قانونی می تواند زمینه ساز فرهنگ سازی برای حفظ محیط زیست باشد که رعایت آن همانند بستن کمربند به یک الزام تبدیل شود و فقدان رعایت ان با برخوردهای جریمه ای همراه باشد.  

جریم ریختن زباله در جاده 

بر اساس ماده ۲۰۶ آیین نامه راهنمایی و رانندگی مصوب ۱۳۸۴ ، ریختن شیشه‌، بطری‌، میخ‌، سیم‌، حلبی‌، مایعات لزج و چرب‌، نخاله‌های ساختمانی و زباله‌، مصالح ساختمانی‌، شست و شوی وسایل نقلیه‌، ایجاد موانع و به طور کلی هر عملی که باعث سد راه و ایجاد خطر و انحراف وسایل نقلیه از مسیر حرکت باشد، بر روی راه ها، شانه جاده‌ها و حریم قانونی آنها ممنوع‌ است‌.

بر اساس همین ماده قانونی، همچنین ریختن هرگونه زباله‌، ضایعات و اشیا، آب دهان و مانند آن از درون خودرو به وسیله راننده و یا سرنشینان ممنوع است‌ که طبق این قانون ، این عوامل ناپسند ممنوع و جریمه دارد. 

علاوه براین ماده قانونی، در آیین‌نامه امور خلافی مصوب ۱۳۲۴ نیز پیش‌بینی شده بود و در این زمینه ماده ۴۸۸ قانون مجازات اسلامی دربحث تعزیرات نیز موارد مشابهی را در بر دارد و این موارد ناظر به حرکات و اقداماتی است که منجر به آلودگی محیط زیست و به خطر افتادن بهداشت عمومی به معنی اخص شود و به همین جهت هم مجازات حبس تا یک سال دارد . 

به گفته مسئولان راهنمایی و رانندگی کشور، مطابق قانون، اگر ماموران پلیس راهنمایی و رانندگی خودرویی را مشاهده کنند که از داخل آن زباله‌ای به بیرون ریخته می‌شود، آنان حق جریمه و اعمال قانون این خودرو را دارند.

لزوم کار فرهنگی در کنار برخورد قانونی

بی شک در همه معضلات اجتماعی، کار فرهنگی لازم و واجب است، اما جزای نقدی یادآوری مناسبی برای خاطیان و آسیب زنندگان به محیط زیست است که این امر را حتی در برخی از کشورهای پیشرفته نیز شاهدیم. حتی در برخی کشورها میزان جریمه در کنار تابلوی بازدارنده نوشته می‌شود و بعضی از جریمه ها نیز بسیار سنگین و بیش از ۵۰۰ دلار نیز می رسد.

برای مثال در ایران ریختن هرگونه زباله، مایعات و اشیا از درون خودرو به معابر ممنوع است و طبق قانون ۳۰ هزار تومان جریمه دارد در حالی که در کشوری همچون سنگاپور ریختن زباله یکهزار دلار (حدود ۲۸ میلیون تومان) جریمه دارد و در بار چهارم فرد متخلف باید با پیشبندی که روی آن نوشته شده است «من شهر را کثیف کرده ام» خیابان ها را جارو کند.

همچنین جریمه ریختن زباله در خیابان های کره جنوبی برابر با ۱۱ تا ۱۳ درصد پایه حقوق یک کارمند است و در ژاپن نیز هرکس کوچکترین زباله یا آب دهان در معابر عمومی بریزد، ۸۰ تا ۱۶۰ یورو (بین ۲ و نیم تا پنج میلیون تومان) جریمه می شود.

با وجود اینکه همواره همه کشور ها کار فرهنگی را اولویت اقدامات خود برای جلوگیری از پدیده زباله ریزی می دانند، اما اگر نحوه اقدام برای کنترل و از کاهش دور ریختن زباله از خودرو توسط سرنشینان با صدور قبض جریمه همراه باشد، باید میزان جریمه افزایش یابد تا دیگر شاهد تکرار این صحنه های ناپسند نباشیم.

به هرحال ریختن زباله در جاده و خیابان ها کار ناپسندی است که به طور حتم همه ما این عمل را نکوهش می کنیم اما گاهی اوقات این کار ناپسند را انجام می دهیم که در این راستا علاوه بر فرهنگ سازی مناسب و نصب تابلوهایی در این خصوص در جاده ها، باید برای این کار زشت جریمه هم درنظر گرفته شود، تا همانند بستن کمربند ایمنی، شاهد یک فرهنگ رایج در کشور باشیم.

از سوی دیگر با این کار و عدم دور ریختن زباله در جاده ها و خیابان ها، به طور حتم بیشتر از طبیعت زیبای شهرها خواهیم برد و این امکان را فراهم می کنیم که سایر هموطنان ما نیز هنگام عبور از این جاده ها، از طبیعت زیبای آن که عاری از زباله است، لذت بیشتری ببرند.

با این وجود لازم است که همه رانندگان پاکت یا پاکت‌هایی در اتومبیل داشته باشند و از پرتاب ضایعات و زباله از اتومبیل‌ها خودداری کنند و همچنین ماموران راهنمایی و رانندگی نیز، این مورد را جدی بگیرند و به دقت قانون را در این زمینه اجرا کنند، زیرا ریختن زباله و ضایعات از اتومبیل به بیرون ، نوعی توهین به سایر شهروندان است.

برچسب‌ها رشت مدیریت پسماند گیلان تخریب محیط زیست پلیس راهنمایی و رانندگی ایران یگان حفاظت محیط زیست

منبع: ایرنا

کلیدواژه: رشت مدیریت پسماند گیلان رشت مدیریت پسماند گیلان تخریب محیط زیست پلیس راهنمایی و رانندگی ایران یگان حفاظت محیط زیست راهنمایی و رانندگی جاده ها و خیابان ها ریختن زباله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۴۳۴۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت ساماندهی پسماندهای پلاستیکی اطراف مجتمع‌های بین‌راهی

ایسنا/خراسان رضوی رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست بجستان بر ساماندهی پسماندهای پلاستیکی اطراف مجتمع‌های بین‌راهی تأکید کرد.

مجتبی رضانژاد در گفت‌وگو با ایسنا پسماندهای پلاستیکی را از جمله مهمترین عامل آلاینده حال حاضر ایران ذکر کرد و گفت: مسیر راه‌ها، حاشیه جاده‌ها و تمامی اطراف زباله‌گاه‌ها و اطراف مجتمع‌های بین‌راهی با انبوهی از زباله‌های پلاستیکی احاطه شده است که باید ساماندهی شود.

وی با بیان اینکه آلاینده‌های زمین عوامل متعددی هستند که یکی از آنها پسماندهایی است که توسط انسان‌ها تولید می‌شود، به انواع مختلف پسماندها اشاره کرد و افزود: پسماندها به طور کلی به انواع پسماندهای عادی یا عمومی شامل زباله‌های شهری و روستایی، زباله‌ها و پسماندهای کشاورزی، پسماندهای صنعتی، پسماندهای الکترونیک، پسماندهای پزشکی و ... تقسیم می‌شوند و در این بین مهمترین عامل آلاینده که بیشتر از همه به چشم می‌آید پسماندهای عمومی و کیسه‌های پلاستیکی هستند که توسط انسان‌ها در طبیعت رهاسازی می‌شوند.

وی یادآور شد: هفته زمین پاک از سوم تا نهم اردیبهشت در سراسر کشور برگزار می‌شود و با توجه به شعاری که با عنوان «سیاره زمین در مقابل پلاستیک» برای سال جاری در نظر گرفته شده است، مشخصاً به مهمترین معضل آلودگی در زمین که زباله‌های پلاستیکی است اشاره می‌کند.

رضانژاد افزود: متأسفانه پلاستیک‌ها در همه جا قابل مشاهده هستند و در گوشه و کنار کره زمین، در همه مناطق با انبوهی از زباله‌های پلاستیکی مواجه هستیم که قطعاً توسط انسان‌ها رها شده‌اند.

وی ادامه داد: مسیر راه‌ها، حاشیه جاده‌ها و اطراف زباله‌گاه‌ها و مجتمع‌های بین‌راهی ازجمله مکان‌هایی هستند که با انبوهی از زباله‌های پلاستیکی احاطه شده است.

رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست بجستان گفت: اطراف مجتمع‌های بین‌راهی یکی از جاهایی است که بیشترین حجم زباله‌های پلاستیکی را دارد و افرادی هم که برای استراحت در مجتمع‌های بین‌راهی توقف می‌کنند زباله‌هایی را در طبیعت رهاسازی می‌کنند.

وی تصریح کرد: علاوه بر رهاسازی زباله‌های پلاستیکی توسط مردم و مسافران، خود این مجتمع‌ها نیز ممکن است خیلی به پاک‌سازی محیط اطرافشان اهمیت ندهند و همین باعث شده که اطراف این مجتمع‌های بین‌راهی و کنار جاده‌ها مملو از زباله‌های پلاستیکی باشد.

رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست بجستان تأکید کرد: چاره کار شاید این باشد که مسئولان این مجتمع‌های بین‌راهی و افرادی که به نحوی از این مجتمع‌ها سود می‌برند را مجاب کنیم تا اطراف مجتمع خودشان را پاک‌سازی کرده و برای این پاک‌سازی هزینه کنند.

وی افزود: از طرف دیگر با ارائه آموزش‌های لازم باید مردم را به آن سطح از آگاهی برسانیم که کاهش زباله‌ها و کاهش مصرف زباله‌های پلاستیکی، به زمین پاک و نهایت سلامت ما کمک زیادی می‌کند.

 مدیریت پسماندهای شهری و روستایی به درستی انجام نمی‌شود

رضانژاد در ادامه اظهار کرد: یکی از معضلات مهم دیگر در رابطه با زباله‌های پلاستیکی که با آن روبرو هستیم، انباشت زباله‌های پلاستیکی اطراف زباله‌گاه‌های شهری و روستایی است.

وی تصریح کرد: متأسفانه در کشور و خراسان رضوی مدیریت پسماندهای شهری و روستایی به خصوص در شهرهای کوچک به درستی انجام نمی‌شود، از سویی چون زباله‌ها به صورت سنتی دفع می‌شوند با هر بادی به اطراف پراکنده شده و علی‌رغم پاک‌سازی توسط شهرداری و دهیاری‌ها، شاهد حجم زیادی از زباله‌ها در اطراف زباله‌گاه‌ها هستیم.

 رضانژاد عنوان کرد: بهترین راهکار این است که جلو تولید این زباله‌ها از مبدأ گرفته شود، اما متأسفانه بازیافت و تفکیک در مبدأ در شهرهای کوچک مثل شهرستان بجستان و شهرهای همرده بجستان، کمتر انجام می‌شود.

وی افزود: در این شهرها زمانی که زباله‌ها، به خصوص زباله‌های پلاستیکی توسط ماشین‌های مخصوص به زباله‌گاه حمل می‌شوند چون در آنجا پوشش‌دهی لازم انجام نمی‌شود با باد به اطراف پراکنده می‌شوند، می‌طلبد برای رفع این معضل به تفکیک زباله از مبدأ اهمیت بیشتری داده شود؛ چراکه علاوه بر پاک‌سازی محیط‌زیست این تفکیک زباله می‌تواند منبع درآمدی برای روستا و شهر باشد.

رضانژاد تأکید کرد: علاوه بر تفکیک زباله از مبدأ، مدیریت این پسماندها و پوشش‌دهی مناسب در زباله‌گاه نیز خیلی مهم است و اگر دهیاران و شهرداران‌ در شهرهای کوچک به پوشش‌دهی مناسب و سریع‌تر پسماندها اهمیت بیشتری بدهند، قطعاً آلودگی اطراف زباله‌گاه کمتر شده همچنین فنس‌کشی اطراف زباله‌گاه و محصور کردن آن هم می‌تواند در جلوگیری از پراکنده شدن زباله‌ها در اطراف زباله‌گاه مؤثر باشد.

وی در رابطه با راهکارهای حل معضل زباله‌های پلاستیکی نیز توضیح داد: به منظور اینکه محیط‌زیست خودمان و زمین اطراف را کمتر آلوده کنیم تا از آسیب‌های آن در امان باشیم، یکی از مهمترین راهکارها کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی است.

وی افزود: باید سعی کنیم در مصارف روزانه از کیسه‌های پلاستیکی کمتر استفاده کنیم و حتی‌الامکان کیسه‌های پارچه‌ای را جایگزین کنیم، به عنوان والدینی که دغدغه محیط‌زیست داریم سعی کنیم خوراکی‌ها و ساندویچ فرزندان را به جای پلاستیک در ظروف مخصوص یا کیسه‌های پارچه‌ای قرار دهیم تا هم به محیط‌زیست آسیب کمتری وارد شود و هم با کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی، به اقتصاد خانواده کمک کنیم.

رضانژاد خاطرنشان کرد: اگر می‌خواهیم کاهش پلاستیک نمود پیدا کند باید بحث بازیافت و تفکیک زباله را به کودکان و خودمان آموزش دهیم و کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی در محیط کار و در محل زندگی به یک فرهنگ تبدیل شود.

رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست بجستان گفت: مهمترین کاری که در سال‌های اخیر در حوزه شهرستان بجستان انجام دادیم، آموزش و فرهنگ‌سازی در راستای کاهش زباله و تفکیک زباله از مبدأ بوده و به همین منظور کلاس‌های متعددی برای نیمی از دانش‌آموزان مقطع ابتدایی برگزار کردیم.

وی ادامه داد: از طرفی طی چند سال گذشته تعدادی از مدارس در حوزه شهرستان بجستان تفکیک زباله را در مدارس انجام می‌دهند و از محل فروش این زباله‌ها در راستای کمک به آموزش دانش‌آموزان هزینه می‌کنند، همچنین با پایش‌های مکرری که از زباله‌گاه‌های شهری و روستایی و مجتمع‌های بین‌راهی داشتیم، مواردی که منبع آلودگی بودند شناسایی و ضمن صدور اخطاریه راهنمایی‌های لازم به آنها آموزش داده شد.

رضانژاد یادآور شد: کاهش پسماندها و به خصوص پسماندهای پلاستیکی، همت بیشتر دهیاران، شهرداران، بخشداری‌ها، نظارت و پیگیری‌های بیشتر محیط‌زیست و سایر افرادی که در این زمینه مسئولیت دارند را می‌طلبد که در زمینه مدیریت زباله، جمع‌آوری به موقع زباله‌ها و کاهش تولید زباله احساس مسئولیت بیشتری داشته باشند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بن‌گویر با دنده‌های شکسته مرخص شد
  • دستگاه قضایی پیگیر حقوق مالباختگان شرکت‌های خودرویی در قزوین
  • ضرورت ساماندهی پسماندهای پلاستیکی اطراف مجتمع‌های بین‌راهی
  • ۱۲ درصد زباله شهروندان قمی در روز جمع‌آوری می‌شود
  • خودروی وزیر تندرو اسرائیلی چپ کرد / عبور از چراغ قرمز
  • فیلم/ لحظه واژگونی خودروی بن‌گویر با عبور از چراغ قرمز
  • (ویدئو) واژگون شدن خودروی «بن گویر» و زخمی شدن وی
  • خودروی وزیر افراطی اسرائیل از چراغ قرمز عبور کرد و واژگون شد/بن گویر روانه بیمارستان شد
  • ببینید | تصاویری از دزدی تلفن همراه در پشت چراغ قرمز در کمتر از 30 ثانیه!
  • معضل جدی مدیریت پسماند در گناباد