Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-30@00:05:19 GMT

تشخیص و درمان سرطان پوست با فناوری جدید

تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۵۲۷۴۱

تشخیص و درمان سرطان پوست با فناوری جدید

آفتاب‌‌نیوز :

یک تکنیک تصویربرداری جدید که توسط تیم‌های پروفسور Jinyang Liang و Fiorenzo Vetrone در انستیتو ملی علمی recherche (INRS) توسعه یافته است، می‌تواند دما را به صورت دو بعدی، بدون تماس و تنها در یک لحظه اندازه‌گیری کند. نتایج تحقیقات آن‌ها در مجله Nature Communications منتشر شد. این تشخیص دقیق دما در زمان واقعی می‌تواند روزی نوردرمانی را بهبود بخشد و به تشخیص زودهنگام سرطان‌های پوست کمک کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش مدیکال اکسپرس، این فناوری که به عنوان دماسنج تصویربرداری طول عمر فوتولومینسانس تک شات (SPLIT) شناخته می‌شود، بر اساس درخشندگی نانوذرات آغشته به یون‌های خاکی کمیاب است. پروفسور Vetrone، یکی از پیشگامان این زمینه مطالعاتی، می‌گوید: آن‌ها به عنوان نانو دماسنج در نظر گرفته می‌شوند، زیرا خواص درخشندگی آن‌ها با دمای محیط تغییر می‌کند. آن‌ها همچنین زیست سازگار هستند.

به جای تصویربرداری از لومینسانس نقطه به نقطه که زمان بر است، SPLIT از یک دوربین جدید با سرعت فوق‌العاده برای ردیابی سرعت فروپاشی لومینسانس این نانوذرات در هر نقطه فضایی استفاده می‌کند. Xianglei Liu، دانشجوی دکترا می‌گوید: دوربین ما با دوربین معمولی متفاوت است، جایی که هر کلیک یک تصویر می‌دهد: دوربین ما با گرفتن تمام تصاویر یک رویداد پویا در یک عکس فوری کار می‌کند. سپس آن‌ها را یک به یک بازسازی می‌کنیم.

سپس می‌توان دما را با بررسی سرعت محو شدن نور ساطع شده حس کرد. از آنجایی که در زمان واقعی است، SPLIT می‌تواند پدیده را در صورت وقوع دنبال کند. برای اولین بار، دماسنج لومینسانس را با استفاده از طول عمر نانوذره با یک نمونه متحرک فعال می‌کند. پروفسور لیانگ، متخصص تصویربرداری فوق سریع، می‌افزاید: در مقایسه با تکنیک‌های دماسنجی موجود، SPLIT سریع‌تر است و وضوح بالاتری دارد. این امکان سنجش دقیق‌تر دما را با یک راه‌حل پیشرفته و اقتصادی فراهم می‌کند.

پروفسور‌های لیانگ و وترون معتقدند که فناوری SPLIT می‌تواند توانایی تشخیص و درمان سرطان‌های پوست را افزایش دهد. در حال حاضر، ظرفیت تشخیص ملانوم و به طور خاص میکروملانوم، هنوز محدود است. رویکرد‌های تشخیصی موجود به دلیل تهاجمی بودن، وضوح و دقت آن‌ها محدود شده است که منجر به تعداد زیادی بیوپسی غیر ضروری می‌شود؛ بنابراین می‌توان از دماسنج نوری برای شناسایی سلول‌های سرطانی استفاده کرد که متابولیسم سریع آن‌ها به دمای بالاتری نسبت به بافت طبیعی منجر می‌شود و با SPLIT آن‌ها را بیشتر قابل مشاهده می‌کند.

برای تشخیص ملانوما، کلینیک‌ها می‌توانند از دوربین حرارتی استفاده کنند، اما وضوح آن پایین است. پروفسور لیانگ می‌گوید: SPLIT یک گام مهم در توسعه فنی است. با وضوح بالا، این فناوری می‌تواند برای مکان یابی دقیق خال سرطانی استفاده شود.

وترون می‌گوید: فراتر از تشخیص، این فناوری همچنین می‌تواند برای نظارت بر دوز نور در طول انواع خاصی از درمان استفاده شود. برای مثال، فتوترمال درمانی از طریق گرمای ایجاد شده در معرض نور مادون قرمز نزدیک به سلول‌های سرطانی حمله می‌کند. ما می‌خواهیم سرطان را ریشه کن کنیم، اما نه بافت اطراف را، بنابراین اگر دما خیلی بالا باشد، می‌توان درمان را کاهش داد یا برای مدتی متوقف کرد. اگر خیلی کم است، می‌توانیم نور را برای دریافت دوز مناسب افزایش دهیم.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

منبع: آفتاب

کلیدواژه: سرطان پوست نور درمانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۵۲۷۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزییات استفاده از اولین واکسن سرطان

 به گزارش  تابناک به نقل از گاردین، اولین واکسن سفارشی مبتنی بر فناوری «ام‌آر‌ان‌ای» برای بیماران مبتلا به ملانوما، کشنده‌ترین سرطان پوست، در بریتانیا آزمایش شد.
 

 دکتر هدر شاو، محقق ملی هماهنگ‌کننده این کارآزمایی، گفت که این تزریق‌ها پتانسیل درمان افراد مبتلا به ملانوم را دارند و در سرطان‌های دیگر از جمله ریه، مثانه و کلیه آزمایش می‌شوند.

این واکسن یک نئوآنتی ژن درمانی فردی است. این برای تحریک سیستم ایمنی طراحی شده است تا بتواند با نوع خاصی از سرطان و تومور بیمار مقابله کند.

شاو گفت: «این یک درمان کاملاً فردی است و از برخی جهات بسیار هوشمندانه‌تر از یک واکسن است». واکسن «سفارشی» به این معنا است که آن را برای بیماری که آن را می‌زند طراحی می‌کنند و ممکن است برای بیمار بعدی مؤثر نباشد. ساختار واکسن با ژنتیک مخصوص تومور آن بیمار هماهنگ است و به سیستم ایمنی او آموزش می‌دهد تا پادتن‌هایی را برای حمله به آنتی‌ژن‌ها یا پادگن‌های سلول‌های سرطانی بسازد. برای طراحی این درمان سفارشی، نمونه تومور بیمار برداشته می‌شود و دی‌ان‌ای آن را توالی‌یابی می‌کنند که هوش مصنوعی نیز در این فرآیند نقش دارد.

داده‌های فاز ۲ نشان داد که احتمال مرگ یا بازگشت سرطان بعد از سه سال در افراد مبتلا به ملانوم‌های پرخطر که همراه با ایمونوتراپی کیترودا تزریق شده بودند در مقایسه با افرادی که فقط کیترودا دریافت کردند، تقریباً نصف (۴۹%) بود.

نحوه استفاده این واکسن برای بیماران به این صورت است که ۱ میلی گرم از واکسن MRNA را هر سه هفته برای حداکثر ۹ دوز و ۲۰۰ میلی گرم کیترودا هر سه هفته (حداکثر ۱۸ دوز) برای حدود یک سال دریافت می‌کنند.

تاریخچه تولید واکسن «ام‌آر‌ان‌ای»
تولید «ام‌آر‌ان‌ای» و تزریق آن در بدن بیش از سی سال قدمت دارد. ساخت واکسن معمولا ده تا پانزده سال طول می‌کشد، اما با همه‌گیری کرونا، فرآیند تولید واکسن شتاب گرفت و به لطف پژوهش‌هایی که پیشتر بر روی سرطان انجام شده بود، یک سال بیشتر طول نکشید. همین، پژوهشگران را تشویق کرد تا امیدوارانه به تولید این واکسن‌ها برای درمان و پیشگیری از دیگر بیماری‌ها از جمله سرطان ادامه دهند.

دو نوع واکسن پیشگیری از سرطان وجود دارد که توسط سازمان نظارت بر غذا و داروی آمریکا تأیید شده‌اند؛ واکسن «اچ‌پی‌وی» که از فرد در برابر ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) محافظت می‌کند. اگر این ویروس برای مدت طولانی در بدن بماند، می‌تواند باعث ایجاد برخی از انواع سرطان شود.

واکسن دیگر «هپاتیت بی» است که از فرد در برابر این ویروس که می‌تواند باعث سرطان کبد شود محافظت می‌کند.

واکسن‌هایی که سرطان را درمان می‌کنند از روشی درمانی به نام ایمونوتراپی بهره می‌برند که کارشان تقویت و آموزش سیستم ایمنی بدن برای مبارزه با سرطان است. پزشکان به افرادی که سرطان دارند واکسن درمانی می‌دهند تا هر سلول سرطانی را که پس از پایان درمان در بدن باقی مانده است از بین ببرند و یا از رشد یا گسترش تومور جلوگیری کنند.

دیگر خبرها

  • با این فناوری انقلابی می‌توان درون سلول‌های سرطانی را مشاهده کرد!
  • آیا واکسن سرطان پوست، روی دیگر سرطان‌ها هم جواب می‌دهد؟
  • شگفت‌زدگی خارجی‌ها از دستگاه ایرانی درمان سرطان
  • جزییات استفاده از اولین واکسن سرطان
  • غربالگری و تشخیص زودهنگام ۶ نوع سرطان با محصول ایرانی جدید
  • به‌زودی تشخیص سه نوع خطرناک سرطان با یک قطره خون ممکن می‌شود
  • ۴۲ هزار کودک سرطانی در «محک» در حال درمان هستند
  • آزمایش واکسن سرطان پوست وارد فاز نهایی شد
  • تشخیص چند دقیقه‌ای سرطان با یک قطره خون
  • تشخیص زودهنگام سرطان سینه این بار با طراحی یک حسگر