Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-29@04:14:19 GMT

عامل اصلی پیری چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۵۳۱۷۶

عامل اصلی پیری چیست؟

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری ایسکانیوز به نقل از مدیکال نیوز تودی، رادیکال‌های آزاد یکی از عوامل دخیل در پیری و بروز بیماری‌های مختلف مانند سرطان است به طوری که متخصصان همواره تاکید دارند یکی از راهکارهای جلوگیری از ابتلا به بیماری‌ها و پیری زودرس مقابله با رادیکال‌های آزاد است. اما رادیکال‌های آزاد چیست؟

برای فهم بهتر رادیکال‌های آزاد باید کمی شیمی بدانید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

الکترون‌ها اتم‌ها را احاطه کرده اند و در لایه‌هایی به نام اوربیتال قرار دارند. هر لایه نیازمند پر شدن با تعداد مشخصی الکترون است و زمانی که یک لایه پر شد، الکترون‌ها وارد لایه بعدی می‌شوند.

حال اگر یک اتم دارای لایه خارجی باشد که با الکترون پر نشده است، با اتم دیگر پیوند برقرار می‌کند تا لایه خارجی خود را با الکترون پر کند. به این گونه اتم‌ها رادیکال‌های آزاد می‌گویند. تجمع این رادیکال‌های آزاد که دارای لایه خارجی پر نشده از الکترون هستند برای بدن خطرناک بوده و می‌تواند منجر به بروز سرطان شود.

براساس تئوری رادیکال‌های آزاد و کهولت سن که در سال ۱۹۵۶ مطرح شد، این رادیکال‌ها به مرور زمان باعث شکسته شدن و نابودی سلول‌های بدن می‌شود. همزمان با افزایش سن، بدن توانایی مقابله با رادیکال‌های آزاد را از دست می‌دهد. نتیجه این امر انتشار رادیکال‌های بیشتر و استرس اکسیداتیو (Oxidative stress) می‌شود.

استرس اکسیداتیو به زبان ساده نشان دهنده عدم تعادل میان تولید رادیکال‌های آزاد و توانایی بدن برای مقابله و ترمیم آسیب‌های وارد شده ناشی از آن است. این موضوع می‌تواند باعث آسیب بیشتر به سلول‌ها و پیری فرد شود.

مطالعات مختلف نشان داده است استرس اکسیداتیو ناشی از رادیکال‌های آزاد منجر به بروز بیماری‌های ذیل می‌شود:

۱- بیماری‌های سیستم عصبی مرکزی مانند آلزایمر و انواع مختلف زوال عقلی (دمانس)
۲- بیماری‌های قلبی – عروقی که منجر به گرفتگی رگ‌ها می‌شود.
۳- بیماری‌های خود ایمنی و اختلالات التهابی مانند روماتیسم و سرطان
۴- آب مروارید و دیگر بیماری‌های مرتبط با بینایی و افزایش سن
۵- تغییرات ظاهری مرتبط با افزایش سن مانند از دست دادن شادابی و نشاط پوست، بروز چین و چروک، سفید شدن مو، ریزش مو، و تغییر در جنس موی سر
۶- دیابت
۷- بیماری‌های دژنراتیو ژنتیکی (بیماری‌های مرتبط با انحطاط ژنتیکی) مانند بیماری هانتینگتون و پارکینسون

شاید در اطراف خود مشاهده کرده اید که برخی افراد نسبت به هم سالان خود جوان‌تر یا پیرتر هستند. این موضوع می‌تواند براساس مسائل ژنتیکی یا عوامل محیطی باشد. از عوامل محیطی دخیل در افزایش رادیکال‌های آزاد بدن می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد:
۱- قرار داشتن در معرض مواد شیمیایی سمی مانند آفت کش‌ها و هوای آلوده
۲- استعمال دخانیات
۳- مصرف مشروبات الکلی
۴- غذاهای سرخ شده

خبر خوب این است که می‌توانید به کمک آنتی اکسیدان ها، با رادیکال‌های آزاد مقابله کنید. ویتامین C، E و بتاکاروتن از معروف‌ترین آنتی اکسیدان‌ها هستند. از مواد غذایی غنی از آنتی اکسیدان می‌توان به انار، مرکبات، میوه‌های غنی از ویتامین C، هویج، سویا، شکلات تلخ، گردو، بلوبری، توت فرنگی، تمشک، لوبیا، و سبزیجات اشاره کرد.

یافته‌های محققان نشان داده است داشتن رژیم غذایی غنی از آنتی اکسیدان‌ها به طور چشمگیری باعث کاهش رادیکال‌های آزاد در بدن و کاهش خطر ابتلا به سرطان و دیگر بیماری‌های مرتبط با آن می‌شود.

انتهای پیام/

کد خبر: 1118084 برچسب‌ها اخبار روز

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: اخبار روز رادیکال های آزاد آنتی اکسیدان رادیکال ها بیماری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۵۳۱۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت نازک‌ترین ورقه طلای جهان با ضخامت یک اتم

دانشمندان برای اولین‌بار موفق به ساخت ورقه‌هایی از طلا شدند که ضخامت آن‌ها تنها یک اتم است. این ورقه‌ها که «گلدین» (Goldene) نامیده شده‌اند، می‌توانند کاربرد‌های مهمی در تبدیل دی‌اکسیدکربن و تولید هیدروژن داشته باشند. همچنین زمانی که طلا به اندازه یک لایه اتمی نازک می‌شود، خواص جدید نیمه‌رسانا پیدا می‌کند.

به گزارش دیجیاتو و براساس مقاله منتشرشده در نیچر، محققان دانشگاه لینشوپینگ سوئد برای ساخت این ورقه‌های طلا، از تکنیک ۱۰۰ ساله‌ای بهره بردند که آهنگر‌های ژاپنی برای جداسازی لایه‌های فلز‌های گران‌بها استفاده می‌کردند.

 ورقه‌های طلا درحالت عادی تمایل دارند جمع شوند و به همین دلیل اکثر تلاش‌های قبلی دانشمندان برای ساخت یک ورقه دو‌بعدی تک اتمی از این فلز ناکام مانده بود. اکنون محققان سوئدی با یک تکنیک قدیمی ژاپنی توانستند این مشکل را حل کنند.

ساخت ورق طلا با ضخامت یک اتم

محققان به‌دلیل خواص نوری، الکترونیکی و کاتالیزوری غیرمعمول در مواد دوبعدی علاقه خاصی به آن‌ها دارند. از زمان ایجاد گرافن در سال ۲۰۰۴ نیز دانشمندان از آن برای کاربرد‌های مختلفی استفاده کردند. گرافن به‌دلیل استحکام بالا، نازک‌بودن، انعطاف‌پذیری فوق‌العاده، وزن کم و رسانایی عالی گرما و الکتریسیته در صنایع مختلف مانند لوازم الکترونیکی، پنل‌های خورشیدی، نمایشگرها، لباس‌ها، کلاه ایمنی، زره‌های ضدگلوله، هواپیما‌ها و حتی کفش‌ها مورد استفاده قرار گرفته است.

اکنون ورقه‌های طلا می‌توانند همانند گرافن کاربرد‌های گسترده‌ای داشته باشند؛ هرچند فرایند ساخت این ورقه‌ها چندان ساده نبوده است. اتم‌های طلا تمایل به جمع‌شدن به سمت یکدیگر دارند، بنابراین صاف‌کردن و تبدیل آن‌ها صفحات یک‌اتمی دشوار است. دانشمندان داشنگاه لینشوپینگ برای ساخت این ورقه‌ها، لایه‌های نازک سیلیکون را بین لایه‌های تیتانیوم قرار دادند و سپس آن را با طلا پوشاندند.

مرحله دشوار این فرایند، درواقع خارج‌کردن ورقه‌های نازک طلا از دیگر مواد زیرین است. برای انجام این کار، محققان با کمک یک ماده شیمیایی به نام «موراکامی» توانستند این ورقه‌های نازک طلا را خارج کنند. آهنگر‌های قدیمی ژاپنی از این ماده برای ازبین‌بردن بقایای کربن استفاده می‌کردند.

این ورقه‌های نازک طلا در تبدیل دی‌اکسیدکربن، تولید هیدروژن، تصفیه آب و موارد دیگر می‌تواند کاربرد داشته باشد. علاوه‌براین، با این روش می‌توان میزان طلای مورداستفاده در وسایل مختلف را به میزان قابل‌توجهی کاهش داد.

دیگر خبرها

  • رصد عنکبوت در سیاره سرخ
  • نوری قزلجه: ریاست قالیباف از بیرون مجلس حمایت می‌شود /طرح‌های «صیانت» و «شفافیت» سفارش شده بودند /نگران رادیکال‌های مجلس آینده نیستم
  • این دو عامل احتمال پارکینسون را افزایش می دهد
  • ساخت نازک‌ترین ورقه طلای جهان با ضخامت یک اتم
  • (ویدئو) مرگ جوجه‌ پنگوئن‌های امپراتور در پی ذوب بی‌سابقه یخ در قطب جنوب
  • انجام نخستین عمل رادیکال نفروکتومی در بیمارستان شهید بهشتی تفت
  • موفقیت آمیزبودن عمل رادیکال نفروکتومی در بیمارستان شهید بهشتی تفت
  • عکاسی از انبوه عنکبوت‌ها روی مریخ
  • با مصرف این میوه جوان شوید
  • راه‌های موثر برای کنترل و تاخیر پیری (فیلم)